Het was zomervakantie en ik had Remus ingeschreven voor een paar dagen speelplein. Dat ging op zich best goed, maar elke ochtend weende hij hartstochtelijk toen ik hem afzette. Het brak werkelijk mijn hart. En elke dag vond ik het moeilijker. Remus is maar een 12tal dagen gegaan over de hele zomer en elke keer was hij zo verdrietig.

En telkens lopen dan ook de emoties hoog bij me op. En op een dag toen ik hem afzette – mijn hart opnieuw brak door zijn verdriet – zette ik mij aan mijn micro. Een tijdje geleden had ik al eens een soort script uitgeschreven maar er niets mee gedaan.

Maar die dag legde ik dat script voor me en begon gewoon te vertellen.

Tegen mezelf, vooral.

Maar toch ook aan andere zorgouders en aan omstaanders.

En zo werd de podcast geboren. In een halve dag vertelde ik over alles wat er door je heen gaat als ouder, over het lange wachten en over hoe het voelt. Hoe je ermee omgaat dat je kind anders is en dat je leven er gans anders uit ziet dan dat je je had voorgesteld. Dat je je verwachtingen moet bijstellen.

Veel mensen vragen mij of het moeilijk was om daarover te praten, maar dat vond ik net heel gemakkelijk. Want ik praat uiteindelijk enkel maar tegen mezelf. Het publiceren daarentegen was dan wel weer een dingetje. Maar ze is er, de podcast Mijn kind heeft autisme.

En ik ben daar echt trots op.

Mag ik even dromen? Ik wil graag ruimte creëren voor gevoelens voor zorgouders en inspiratie voor omstaanders. Er zijn tal van hulpmiddelen over hoe je omgaat met je kind of hoe je x of y kan verbeteren bij je kind met autisme. Maar die gevoelens, het een plaats geven, het rouwproces… Daar is zo weinig ruimte voor. En zo nodig. En met deze podcast ga ik de strijd aan om dit te kunnen creëren. Wordt vervolgd… 🙂

Luister jij mee op Spotify of op Apple Podcasts?

Podcast Mijn kind heeft autisme