Onlangs deed ik een oproep voor mijn nieuwe rubriek Blogbabbels waarin ik graag de bloggers aan het woord laat. Wie schuilt er achter die bloggers? Hoe staan ze in het leven? Wat is hun grootste droom? Hoe ziet een perfecte dag eruit? Je leest het allemaal hier!

Elke woensdag kun je een uniek interview lezen met een blogger. Vandaag is Rachèl van Rachèl Kromdijk aan het woord. Rachèl is een twenty-something creativeling die veel plezier haal uit kleine dingen. Haar grootste passies zijn reizen, fashion interieur en food en dat zie je ook doorheen haar blog. Ze is altijd op zoek naar de juiste uitdaging in het leven.

GEWOONTES

Heb je rare gewoontes? 
Ik eet graag pindakaas met hagelslag 

Wat is het eerste dat je ‘s ochtends doet als je opstaat? 
Op mijn telefoon mijn mailtjes checken en momenteel speel ik Lily’s Garden dus dan probeer ik even nog een level verder te komen 

Wat zijn je hobby’s? 
Teveel? Ben je er klaar voor? Moestuinieren, make-uppen, bezig zijn met interieur (inrichten), fotografie, schminken, creatief bezig zijn, koken en bakken, tekenen en verven, schrijven, lezen en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan.

Welke series kijk je? 
Outlander en The Blacklist 

Hoe ziet een perfecte dag voor jou eruit? 
Samen met mijn man wakker worden, vroeg uit mijn bed gaan ‘dan duurt de dag extra lang’ zonder een moe gevoel of pijn, naar de moestuin en genieten van de rust en de zonsopgang, work-out, douchen, achter mijn computer een artikel schrijven met een grote kop thee, een heerlijke lunch maken, in de zon een goed boek lezen, genieten van onze prachtige groene tuin ‘we zijn bijna zover’, even wat mooie product foto’s maken, genieten van ons huis, een heerlijk diner klaarmaken, van elke hap genieten, make-up afhalen en een heerlijke routine uitvoeren en eindigen met een kristal roller en heerlijk ruikende olie, de kaarsjes overal aansteken en dan in bed eindigen met een Netflix serie en mijn man, lekker knuffelen en slapen maar! 

OVER JEZELF

Leef je een betekenisvol leven? Jazeker 

Ben je gelukkig? 
Ja, ik heb alles wat mijn hartje begeert: lieve man, familie, vriendinnen, prachtig koophuis, geld genoeg waar we leuke dingen mee kunnen doen.

Waar zie je jezelf binnen 5 jaar? Wat is er anders? 
Ik hoop dan een kleine (of twee) te hebben, nog samen te zijn met mijn man en toch zou ik graag een hondje willen hebben. 

Wat is je grootste droom? 
Een grote rondreis maken met mijn man (en kinderen) en met een camper rondtrekken 

Waar ben je het meeste trots op? 
Op wat ik heb neergezet met mijn blog, ik trek nu ruim 70.000-80.000 views per maand. Ik heb in deze 7 jaar ook zoveel dingen geleerd. Alles heb ik mezelf aangeleerd, hier ben ik ook enorm trots op. Door te lezen, boeken te openen en er de tijd voor te nemen. 

Hoe laad jij je op? Waar is je happy place? In mijn bed of in het hoekje van onze hoekbank, kaarsjes aan, netflix erbij en grote kop thee.

Hoe ziet jouw perfecte partner eruit? Liefdevol, eerlijk, genoeg hebben aan elkaar, doelen stellen in het leven, ergens volledig voor willen gaan, kan flink genieten van de natuur en nieuwe plekken, rust in z’n kont hebben (ook een avondje op de bank kunnen hangen).

RANDOM

Wat is het gekste dat je ooit gedaan hebt? 
Aangeschoten en wel in Italië met kleren in het water sprong ‘van een stijger en s’ nachts’. Toen kwamen nog meer mensen mij achterna en toen voelde iemand opeens iets in het water waardoor ik gelijk broodnuchter was en snel uit het water klom. 

Wat is dat ene ding waar je niet zonder kan leven? 
Mijn man / van de kleine dingen genieten in het leven, van deze eigenschap kan ik zo genieten. Dat maakt het leven zoveel mooier.. 

Wat/wie inspireert je het meeste? 
Nikkietutorials op make-up gebied, Desi Perkins met haar prachtige karakter en doorzettingsvermogen, mijn man want die altijd achter mijn keuzes staat.

Welke laatste woorden zou je kiezen? Hopelijk is dat tegen mijn man wanneer ik oud en grijs ben, dat ik van hem hou en dat altijd gedaan heb. Dat ik nooit een ander boven hem heb verkozen en hem bedanken voor het geweldige leven wat ik met hem heb gehad. 

Hoe denk je dat de wereld zal veranderen in 10 jaar? 50 jaar? 100 jaar? Ik denk dat het bizar is wat mensen in die tijd nog kunnen gaan uitvinden. Al zou ik niet in zo’n technische wereld willen wonen, soms denk ik ook dat ik in de verkeerde tijd ben geboren. 

Heb je tattoo’s? Zoja, welke? Indien nee, zou je ooit een tattoo durven zetten? Nee en nog eens nee haha, ik zou het echt niet willen. Ik vind het prachtig hoe mooi het er soms uit ziet, maar ik zou het zelf nooit willen. Ik zou het durven, maar ik ben een tattoo denk ik snel zat. Ik zou in ieder geval niet mijn hele leven met een plaatje op mijn lichaam willen lopen. 


GELOOFT RACHEL IN WARE LIEFDE?
Ik denk dat je meerdere grote liefdes kan hebben, maar je moet er zelf iets van maken waardoor het kan slagen. Ik en Marc hebben ook onze struggles gehad, maar we zijn zo sterk samen. Wij kunnen echt alles aan, na zeven jaar relatie kan en durf ik dat wel te zeggen. Op 8.8.2019 zijn we in het huwelijksbootje gestapt en dit was echt een geweldige dag. 


PERSOONLIJK

Je hebt veel passies. Als je eentje zou moeten kiezen, welke zou dat zijn?
Als ik echt moet kiezen dan ga ik voor: Reizen, ondanks dat ik gek ben op koken – make-uppen – interieur of creatief bezig zijn. Ik kan nergens meer van genieten dan van een vakantie. Dit jaar gaat Italië niet door, maar wat ga ik de bergen en natuur missen.. 

Hoe verzorg je jouw huid op dit moment?
Simpel, ik heb een combinatie van Ha-Ra producten en de make-up remover van Garnier. Verder gebruik ik geen foundation (al een aantal maanden niet meer), ik zet wel altijd mijn wenkbrauwen aan en gebruik eigenlijk altijd standaard bruine oogschaduw en eyeliner. 

Waar let jij op qua verzorging? 
Ik heb een hekel aan vieze ooghoeken, dus ik doe iedere ochtend en avond mijn gezicht met een washand schoonmaken. Ook vind ik het belangrijk om lekker te ruiken, deo en parfum sla ik dus ook nooit over. Dat plamuurmes van vroeger ben ik gelukkig niet meer, tegenwoordig doe ik een stuk minder op en dat voelt goed! 

‘Dat plamuurmes van vroeger’, dat klinkt best wel hard tegenover jezelf. Wil je daar iets meer over vertellen? Hoe komt het dat je dit zegt?
Ja, ik was vroeger heel onzeker. Ik smeerde mezelf echt compleet onder de foundation, zelfs wanneer ik op vakantie in Italië was. Zo kreeg ik nooit een mooi gebruind hoofde haha.. zonde! Verder heb ik dat echt totaal losgelaten. 

Hoe zorg jij voor een gezonde geest in een gezond lichaam?
Momenteel ben ik weer bezig om dit op te pakken, vanaf 1 juni wissel ik mijn kantoorbaan in. Ik ga weer de winkel in want ik miste het klantencontact, ook kan ik die extra beweging goed gebruiken! Thuis doe ik wat work-out oefeningen achter de Playstation3 zoals Yoga, Meditatie en Zumba. Rolschaatsen en hoelahoepen mag niet in het rijtje ontbreken. Nu alleen weer mijn voeding onder controle krijgen.. 

Je houdt van interieur (re)stylen. Hoe is die interesse ontstaan? Vroeger wilde ik hier al iets mee doen, maar helaas lieten mijn cijfers dit niet toe (wiskunde). Toen ik samen met Marc een huis kocht kon ik eindelijk losgaan. Het was best stressen, maar we hebben er echt iets moois van gemaakt. Stiekem zijn we nog steeds bezig, er komen nog steeds meubels bij. De voor en achtertuin moeten nog aangepakt worden en verder geniet ik van iedere ruimte. Waar let ik op bij andere mensen? Welke kleuren ze gecombineerd hebben, of de meubels er schoon uitzien, welke accessoires maken de ruimte écht af!? 

Wat is de mooiste reis die je tot nu toe gedaan hebt? 
Sowieso staat Italië bij mij op nummer èèn omdat: ze zijn super gastvrij, heerlijk eten, prachtige natuur, ze verkopen de meest unieke outfits, sfeervolle winkels, heerlijk ijs en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Tot nu toe ben ik in deze landen op vakantie geweest: Nederland – Duitsland – Lanzarote – Zwitserland – Oostenrijk en Turkije. Maar niets kan tippen aan het land Italië ’tot nu toe’. Waar wil ik nog altijd een keer heen? Bali – Fiji – Canada & Amerika (grote rondreis) in een camper, dat lijkt me echt fantastisch! 

Vloggen of bloggen? 
Op dit moment 100% bloggen, mijn blog doet het op dit moment echt enorm goed en mijn youtube kanaal staat zo goed als stil. 10.000 abonnees zijn er heel wat, maar hier heb ik ook echt ruim 6 jaar over gedaan. Vond ik het eng om mijn eerste video online te zetten? Ja.. echt wel! Was ik toen nog heel onzeker, ja dat ook. Ik heb veel video’s privé gezet omdat die niet interessant genoeg meer zijn. Oude vlogs en vooral mijn verhuisvlogs kijk ik graag nog terug. Waarom maakte ik die keuze van blogger naar vlogger? Dan zagen ze hoe enthousiast ik over producten was, ze hoorden mijn stem en hadden er meer een beeld bij. 

Heb je nog vragen voor Rachèl? Stel ze gerust in de comment!