Een tijdje geleden deed ik een oproep voor mijn rubriek Blogbabbels waarin ik graag de bloggers aan het woord laat. Wie schuilt er achter die bloggers? Hoe staan ze in het leven? Wat is hun grootste droom? Hoe ziet een perfecte dag eruit? Je leest het allemaal hier! Vandaag is Sas(kia) van Iliveformydreams aan het woord.

Sas is een thirty-something die de focus legt op haar authenticiteit en eerlijkheid doorheen haar blogs. Daarnaast toont ze op een interessante manier hoe het moederschap voor haar aanvoelt.

Gewoontes

Heb je rare gewoontes?
Genoeg. Ik eet altijd ’s ochtends beschuit met blauwe muisjes (fan van geworden tijdens onder kraamweek), ik heb altijd matchend ondergoed aan, vind thee lekkerder in een toffe beker dan uit een saai glas en kan er niet tegen als mijn nagellak afbladert en moet het dan gelijk geheel opnieuw opdoen. 

Wat is het eerste dat je ‘s ochtends doet als je opstaat?
Ik druk mijn wekker uit, doe mijn trouwring om en een elastiekje in mijn haar. Daarna ga ik me aankleden en haal Noa uit bed. Hoogtepuntje van de start van de dag: een lachende Noa uit bed halen.

Wat zijn je hobby’s?
Creatief bezig zijn (ik maak heel wat DIY’s, te vinden op mijn blog), bloggen, lezen (thrillers en romans van Nora Roberts) Wandelen, Skaten, Afspreken met vriendinnen, Muziek luisteren, Films/Series kijken

Welke series kijk je?
Mijn all time favoriete serie is Criminal Minds. Echt geweldig en heb alles dan ook op DVD.  En verder kijk ik vaak crime series zoals CSI, Castle, The Fall (Netflix tip!) maar ook kan ik genieten van Friends en The Big Bang Theory qua humor.

Hoe ziet een perfecte dag voor jou eruit?
Rustig opstarten en tijd hebben voor mezelf tussen werk en het moederschap door.

Hoe laad jij je op? Waar is je happy place?
Thuis. Op de bank. Met thee. Een boek. Of een serie. Of achter de laptop om blogs te maken en te lezen. Of lekker knutselen. Ik ben wat dat betreft heel snel tevreden.

Wat is dat ene ding waar je niet zonder kan leven?
Ik denk dan toch mijn waterkoker en laptop. Ik vind het zo fijn om elke dag thee te kunnen drinken en bloggen is toch wel een grote hobby wat niet zou kunnen zonder laptop.

Over jezelf

Leef je een betekenisvol leven?
Ik vind dit altijd een beladen vraag. Want was is betekenisvol? Ik red in het dagelijks leven geen levens en heb ook niet echt een andere belangrijke rol. Op persoonlijk vlak denk ik dat het moederschap uiteraard voor mij het meeste betekenis heeft. Maar ook met liefde kan ik zeggen mijn werk. Ik vind het mooi dat ik bij kan dragen aan de opvoeding, normen/waarden van kinderen en ze kan stimuleren het beste uit zichzelf te halen.

Ben je gelukkig?
Ja, dat ben ik zeker. Alle faccetten in mijn leven zijn fijn. Ik ben gezond, mijn dierbare zijn gezond (niet altijd geweest dus dat koester ik zeker extra), heb een fijn gezin, een toffe baan waar ik met plezier naar toe ga en we hebben het financieel goed. Ik geniet elke dag van alles en dit lukt me ook door mijn half-glas-vol-mentaliteit.

Waar zie je jezelf binnen 5 jaar? Wat is er anders?
Over 5 jaar is Noa 6. #stopdetijd Zijn we 13 jaar getrouwd en 18 jaar samen. We wonen nog steeds in ons prachtige huis en ik hoop dat al mijn dierbare nog gezond zijn. Ik hoop nog steeds met veel plezier naar mijn werk te gaan en te genieten van het leven en al mijn hobby’s erin.

Wat is je grootste droom?
Nogmaals een keer naar Londen te gaan; en dan als gezin. Maar ook Ierland lijkt me prachtig en ik zou graag alles to-do-vakjes afstrepen m.b.t. onze klusjes voor in huis. Nieuwe kozijnen, nieuwe keuken, wc afmaken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ook alles in huis hebben opgeruimd en dat het een eigen plekje heeft.

Waar ben je het meeste trots op?
Op het feit dat ik zo positief ingesteld ben. Dat ik naar mijn mening een goede gezellige moeder ben en dat ik door hard werken zoveel heb bereikt.

Random

Wat/wie inspireert je het meeste?
P!NK. Al fan sinds dag 1 en het is echt een power vrouw. Ze is gewoon hoe ze is en heeft me mijn tienerjaren met haar muziek zeker wel door dingen heen gesleept.

Welke laatste woorden zou je kiezen?
Oei. Dit vind ik een lastige. Ik ben denk ik meer van het moment wat er in me opkomt. Maar ik zal zeker een aantal mensen nog eens vertellen dat ik van ze hou en hoe dankbaar ik ben om ze in mijn leven te hebben gehad.

Geloof je in ware liefde?
Jazeker. Ik denk alleen niet dat ik voor iedereen maar 1 iemand is. Er zijn meerdere personen, en je moet geluk hebben deze tegen te komen.

Hoe denk je dat de wereld zal veranderen in 10 jaar? 50 jaar? 100 jaar?
Oh man ik krijg altijd een beetje buikpijn als ik hier aan denk; vooral als moeder. Als je kijkt wat er allemaal is veranderd met mijn jeugd en dat van tegenwoordig.. *Slik. Ik hou mijn hart vast. Qua techonologie zal er heel wat veranderen de aankomende jaren. In positieve en negatieve zin denk ik.

Hoe ziet jouw perfecte partner eruit?
Die heb ik in mijn ogen al. 🙂 Lang gebouwd, humor, betrouwbaar, mooie ogen, gezelligheidsdier en extravert.

Kun je een gênant verhaal over jezelf vertellen?
Oh daar heb ik er genoeg van. Met een bowling bal head-first belanden op de baan. Vast zitten als tiener in zo’n wipstoeltje voor kinderen (zijn filmpjes van jottem). Mijn schoen die op de middelbare in de prullenbak was gegooid en die ik eruit moest vissen met een volle aula. Ach, shit happens.

Wat is het gekste dat je al gedaan hebt?
Seks hebben in de auto (zijn auto)! Dat was heel onhandig en niet voor herhaling vatbaar, haha.

Heb je tattoo’s? Zoja, welke? Indien nee, zou je ooit een tattoo durven zetten?
Nee ik heb geen tatoeages. Ik zou er graag eentje willen met de geboortedatum van Noa in Romeinse cijfers. Maar hell no dat ik dat ooit ga doen, het hele idee al. Ooit heb ik een piercing laten zetten en no way jose dat ik nog eens zo’n shop inloop voor mezelf.


DENKEN JULLIE AAN GEZINSUITBREIDING?

Nee, eigenlijk niet. Wij zijn blij met onze gezonde Noa, die eigenlijk al een cadeautje is gezien het feit dat ik tot mijn 25ste nooit kinderen wilde. Zeg nooit nooit; aangezien Noa er ook is. Misschien over een aantal jaren denken we er anders over.
Maar voor nu is ons gezin compleet, zo voelt het echt. Daarbij zie ik een zwangerschap echt niet meer zitten, aangezien ik dit echt als heel zwaar heb ervaren.


Persoonlijk

Hoe was het voor jou om de 30 jaar te passeren?
Ik heb daar dus totaal geen moeite mee gehad… Inmiddels alweer een aantal jaartjes over de 30 heen en ik ben meer tevreden dan ooit. Ik denk ook dat dit de reden is dat ik geen moeite heb met ouder worden. Het gaat goed met me, ik zit lekker in mijn vel en ben blij met het leven wat ik nu als ’80 kid heb.

Wat vind je het mooiste aan moeder zijn?
Och mag ik alles zeggen?! haha. Vooral het feit dat ik zoveel dingen fantastisch eraan vind verbaast me. Zoals de meeste weten wilde ik nooit kinderen en kan me nu een leven zonder Noa niet meer voorstellen. Het mooiste aan het moederschap is de band die je voelt met je kind. Het knuffelen. Het op de voet volgen en stimuleren van de ontwikkeling. Het feit dat ik dagelijks kan genieten van ons vrolijk mannetje maakt me elke seconde gelukkig.

Wat vind je het meest tegenvallen aan ouderschap?
Tegenvallen is niet een beste woord denk ik, aangezien ik best wel door mijn werk een idee had van de zware dingen van het ouderschap. Ja je slaapt minder en je leven wordt bepaald. Maar uiteindelijk hebben we een super makkelijk kind (altijd vrolijk, slaapt en eet goed) waardoor dit het ouderschap makkelijker maakt. Wat ik wel lastig vind is dat ik niet zomaar even kan gaan skaten of afspreken. Eerst oppas regelen voordat ik weg kan. Daardoor is het lastig om sommige dingen spontaan te doen. Maar ook als hij ziek is en lastiger slaapt of verdrietig is zijn dit wel lastige momenten. 

Je omschrijft jezelf als fulltime levensgenieter. Wat versta jij daaronder en hoe bereik je dit ultieme gevoel?
Het glas altijd half vol zien, dat is eigenlijk mijn definitie van een levensgenieter. Iedereen maakt in zijn leven dingen mee. Zowel leuke als vervelende dingen. Ik denk juist dat je dit sterker maakt en dingen gebeuren met een reden. Ik zie eigenlijk altijd wel het positieve ervan in.
Schuine zin hoe je hem misschien kan opbouwen? Bij genot denk ik inderdaad ergens anders aan hahahaha.

In het dagelijks leven ben je al jaren kinderleidster. Is die job nog steeds fijn nu je zelf een kindje hebt? Is dat je droomjob?
Ik vind kinderleidster zijn nog steeds de droombaan voor mij. Dit was al voor Noa en is het nu nog steeds. Met kinderen werken geeft me zoveel voldoening. Elke dag is anders, het contact wat je hebt met ouders en kinderen & de creativiteit die ik hierin kwijt kan. Ik ga dagelijks met plezier naar mijn werk. Ik zie het niet anders nu ik Noa heb, wel als ik oudere kinderen dingen zie meemaken denk ik vaak: ‘Och dat ga ik als ouder ook nog zien/doen/meemaken’ – zoals bijvoorbeeld een muscial, mooie tekeningen krijgen of optredens.

Je blogt al een heel aantal jaren (11?). Je geeft ook aan dat je inspiratie nooit opraakt, dat vind ik bewonderenswaardig! Kun je nog een aantal tips geven om inspiratie op te doen?
Ik blog inderdaad al ruim 11 jaar en mijn inspiratie is eigenlijk nooit op. Mijn concepten lijst bestaat dan ook uit honderden (geen grapje) artikelen met een leuke titel of een idee voor een artikel. Deze kan ik dan, zodra ik er inspiratie voor heb aanvullen en publiceren. Als ik het echt eventjes niet meer weet val ik vaak terug op een Currently artikel of een artikel met foto’s. Een tip? Sla dingen op voor jezelf zodat je ze op een fijn tijdstip kan uitwerken. Maar ga ook uit van artikelen waar JIJ blij van wordt. Ik hou me totaal niet bezig met mijn statestieken en blog over dingen waar mijn hart bij ligt. Dit maakt dat het vol te houden is, geen druk erop ligt (ik plaats ook niet elke dag een artikel) en ik telkens geniet van het bloggen. Ook komt er niet dagelijks een artikel online, wat het voor mij leuk houd aangezien de druk er niet zo op ligt.

 Heb je nog een droom dat je wil verwezenlijken?
Dromen zijn er genoeg. Ik zou nog een keertje als gezin naar Londen willen, Ierland bezoeken (voor de eerste keer). Ons huis geheel afmaken aangezien we nog wat projectjes hebben liggen. Maar vooral wil ik blijven genieten van alles.

Dank je wel, Sas, voor deze gezellige babbel!
Heb je nog vragen voor Sas? Stel ze gerust in de comment!