Onlangs deed ik een oproep voor mijn nieuwe rubriek Blogbabbels waarin ik graag de bloggers aan het woord laat. Wie schuilt er achter die bloggers? Hoe staan ze in het leven? Wat is hun grootste droom? Hoe ziet een perfecte dag eruit? Je leest het allemaal hier!

Elke woensdag kun je een uniek interview lezen met een blogger. Vandaag is Suzanne van suzanne-elisa aan het woord. Suzanne is een twenty-something die de focus legt op de persoonlijke touch doorheen haar blogs. Je kan bij haar leuke dingen lezen zoals lifestyle, fashiontrends, fijnste producten en de lekkerste recepten.

Gewoontes

Heb je rare gewoontes?
Haha, genoeg! Ik heb volgens mij heel veel gekke gewoontes. Ik eet mijn havermout koud (mijn vriend vindt dit heel gek!), mijn eten mag elkaar niet raken op mijn bord, perziken en ananas mag niet warm zijn. Zo heb ik er nog een heleboel en ik denk dat mijn vriend er nog veel meer kan opnoemen.

Wat is het eerste dat je ‘s ochtends doet als je opstaat?
Het eerste wat ik doe, is mijn bril opzetten. Ik kan echt niets doen zonder mijn bril. Vervolgens stuur ik mijn vriend een appje en dan ga ik uit bed om naar de badkamer te gaan voor mijn ochtendroutine.

Wat zijn je hobby’s?
Bloggen is echt mijn grootste hobby! Ik vind het heerlijk om te schrijven, foto’s te maken en alles wat bij bloggen komt kijken. Daarnaast vind ik het ook leuk om creatief bezig te zijn in mijn bullet journal.

Welke series kijk je?
Momenteel kijk ik geen series meer. Ik heb onlangs de serie The Good Doctor en The Outsider gekeken. Echt aanraders!

Hoe ziet een perfecte dag voor jou eruit?
Heel leuk om hierover na te denken! Een zonnige dag waarop ik de ochtend begin met een wandeling, buiten zit met een glas suikervrije ranja of zelfgemaakte ice tea met ijsklontjes en een boek of mijn laptop om blogposts te schrijven. ‘s Avonds een geïmproviseerde barbecue met mijn vriend.

Hoe laad jij je op? Waar is je happy place?
Ik laat op door me-time! Tijd voor mijzelf, zo min mogelijk prikkels om mij heen, lezen, maskertje op en mijzelf even helemaal afsluiten van de buitenwereld.

Over jezelf

Leef je een betekenisvol leven?
Ik denk het wel. Ik probeer zoveel mogelijk klaar te staan voor anderen, anderen te helpen en wring mijzelf soms in bochten voor anderen, zodat zij geholpen zijn. Soms ga ik daarmee wel over mijn grenzen, het is iets waar ik op moet letten. Daarnaast vind ik het heel leuk om anderen te helpen met bijvoorbeeld mijn blog, maar ook met mijn studie.

Ben je gelukkig?
Ja zeker! Ondanks dat er natuurlijk altijd ergens een dipje kan zijn, bijvoorbeeld qua gezondheid, maar doordat de andere dingen nog wel steeds aanwezig zijn, ben ik nog steeds gelukkig. Geluk hoeft niet altijd in de hele grote dingen te zitten, het is maar hoe je het bekijkt.

Waar zie je jezelf binnen 5 jaar? Wat is er anders?
Ik hoop over vijf jaar samen te wonen met mijn vriend, wellicht al met kindjes of in verwachting als dat ons gegund is. Daarnaast hoop ik dat ik een leuke baan heb en daarnaast ook als zelfstandig ondernemer aan de slag kan.

Wat is je grootste droom?
Mijn grootste droom.. Ik heb heel veel dromen! Ik heb altijd gedroomd van een eigen praktijk.

Waar ben je het meeste trots op?
Dat is het al zo ver geschopt heb als dat ik nu heb. Ik ben gelukkig, ik heb al jaren mijn eigen blog wat goed loopt, ik werk hard voor hetgeen wat ik wil en ik had een paar jaar geleden niet gedacht dat het mij zou lukken om te studeren.

Geloof je in ware liefde?
Ja, daar geloof ik zeker in! Ik denk dat je pas weet of je er in gelooft wanneer je het gevonden hebt. Al blijf je niet bij elkaar, geloof ik overigens nog dat het ware liefde kan zijn, maar er zijn wellicht hobbels in de weg die het (op dat moment) belemmeren.

Random

Wat is het gekste dat je ooit gedaan hebt?
Het gekste wat ik ooit heb gedaan.. jeetje! Ik doe heel veel gekke dingen haha! Ik speelde vroeger heel veel in de sloot en dan gingen we kikkers vangen. Ik kan dubbel liggen om mijn eigen gekke streken, maar nu kan ik zo snel niets verzinnen.

Wat is dat ene ding waar je niet zonder kan leven?
Mijn planner haha! Natuurlijk staat mijn familie en mijn vriend op nummer 1, maar als ik echt een ding moet noemen, dan denk ik toch mijn planner. Ik ben heel erg gestructureerd en haal mijn structuur uit mijn planning en dat vind ik heel erg prettig. Ik gebruik overigens de Structuurjunkie Planner Light.

Wat/wie inspireert je het meeste?
Mensen die heel hard werken voor hetgeen waar ze voor staan, dat vind ik ontzettend inspirerend!

Hoe denk je dat de wereld zal veranderen in 10 jaar? 50 jaar? 100 jaar?
Ik denk dat er super veel zal veranderen! Ik denk dat mensen nu na de coronacrisis al heel anders gaan leven. Meer mensen werken vanuit huis, gaan meer online bestellen in plaats van fysiek naar de winkels, boodschappen worden voortaan alleen nog maar thuis bezorgd, noem maar op.

Hoe ziet jouw perfecte partner eruit?
Iemand die lief en zorgzaam is, weet wat hij wil, die ook zijn eigen hobby’s heeft en zich goed kan vermaken ook zonder mij. Waarmee ik kan lachen, stoeien, maar ook serieuze gesprekken mee kan voeren.

Kun je een gênant verhaal over jezelf vertellen?
Een gênant verhaal.. Waar ik direct aan moet denken, is dat ik ooit ben gevallen in de klas. Ik struikelde en iedereen zag het gebeuren. In plaats van dat ik opstond en weer verder ging met hetgeen waar ik mee bezig was, bleef ik verstijfd liggen, terwijl er niets aan de hand was. Ik was gewoon bang om op te staan en de reacties van mijn klasgenoten te zien!


WELKE LAATSTE WOORDEN SUZANNE ZOU KIEZEN
Ik denk simpelweg ‘Ik hou van jou’ tegen mijn naasten. Mijn vriend benadrukken dat ik van hem houd maar dat hij ook verder moet gaan en niet bij de pakken neer moet gaan zitten, maar dat ik wil dat hij gelukkig wordt. Mijn ouders bedanken voor de goede zorgen altijd.


Persoonlijk

Je blogt al een achttal jaar. Wat vind je zo leuk aan bloggen?
Er zijn heel veel dingen die ik leuk vind! Ik vind allereerst het schrijven en fotograferen heel erg leuk. Daarnaast vind ik het leuk om anderen te helpen en te adviseren, bijvoorbeeld make-upproducten, maar ook op fashion gebied, maar tevens ook op mindstyle. Daarnaast groeit mijn blog ook met mij mee, waardoor ik telkens nieuwe dingen kan delen. Ook vind ik het heel leuk om te blijven ontwikkelen en mijzelf nieuwe dingen aan te leren, zoals zelf leren coderen en telkens nieuwe dingen proberen.

Momenteel ben je afgestudeerd als persoonlijk begeleider en studeer je nu pedagogiek. Wat zou je willen doen van job als je afgestudeerd bent?
Het lijkt me ontzettend leuk om dadelijk als pedagoog aan de slag te gaan. Het liefst met kinderen met een meervoudige beperking of autisme. Ik heb daarnaast ook altijd gezegd dat ik graag een eigen praktijk wil en dat idee blijft ook nog. Wel wil ik dit graag blijven combineren met mijn blog en wellicht boeken schrijven over onderwerpen die ik tegenkom op werk.

Doorheen je blog las ik dat je CVS hebt, dat klinkt heftig. Hoe lukt het om alles te combineren rond school, stage, bloggen en andere hobby’s?
Het is pittig. Ik ben inmiddels ruim een jaar en heb mijn therapie afgerond. Het heeft heel veel te maken nu met grenzen aangeven en goed naar je lichaam luisteren. Dit doe ik inmiddels steeds meer en dat gaat ook steeds beter. Het gaat echt met vallen en opstaan.

Hoe bewaak jij je grenzen? Hoe zorg jij ervoor dat je er niet over gaat?
Dat is soms lastig! Goed luisteren naar je lichaam, telkens blijven afvragen of het wel gaat, maar daarnaast ook plannen en voldoende tijd voor jezelf nemen (en dit ook in je planning meenemen!).

Je bent ook een keukenprinses in huis. Welk gerechtje doet je meteen denken aan de zomer?
Ik hou heel erg van homemade ice tea’s, daarnaast houd ik ook van pasta salades die heerlijk zijn bij een barbecue.

In een ander interview gaf je aan dat je bezig bent met een nieuw project. Kun je daar wat meer over vertellen?
Ik ben heel lang bezig geweest met het ontwerpen van mijn eigen tassen. Ik heb een tas in mijn collectie en die vond ik zo leuk en fijn en  zoiets wilde ik meer! Zo ontstond het eigenlijk. Dit heb ik helaas momenteel even op stop gezet, omdat het eventjes te veel werd en niet meer te combineren was met mijn studie, stages enzovoorts. Wellicht dat ik dit wel weer ga oppakken, maar voorlopig nog eventjes niet.

Het klinkt alsof je veel toekomstplannen hebt. Je bent ook van plan om een e-book te schrijven, dat klinkt heel leuk! Over wat zal je e-book zal gaan?
Ik heb voldoende plannen inderdaad! Ik heb verschillende ideeën voor e-books, waaronder een leuk boek voor moeders waarin ik mijn tips als (toekomstig) pedagoog wil delen. Ik ga dus echt schrijven uit het oog van toekomstig. Een kleine spoiler!

Nog prangende vragen voor Suzanne? Stel ze in de comment!