Vakantieverslag van week 3

7 augustus 2021Tamara

Op week 2 was er niet echt iets bijzonder gebeurd, dus ik hou het kort bij week 2 en ga snel over naar het vakantieverslag van week 3. Week 3 was een bijzonder leuke week was met zelfs een last-minute minireisje!

Vakantieverslag van week 2 – de highlights

+ Heel fijn babybezoek
We blijven maar babybezoek hebben en dat is leuk, maar ook best vermoeiend. We konden gelukkig wel genieten van leuk babybezoek. Rhea kreeg ook de mooiste zomerkleertjes, ik kan al niet wachten op de volgende zomer! Ik hoop maar dat het weer er wat beter uit ziet dan dit jaar, want Rhea kreeg een heel mooie ijsjesjurk van Anne, maar ze heeft het nog maar weinig kunnen aantrekken.

+ De geboorte van Finn
In onze vriendengroep is precies iedereen zwanger, of zo lijkt het toch. Maar heel erg blij met de geboorte van de nieuwste aanwinst Finn! Ik word echt instant happy van geboortes en baby’tjes.

+ Last-minute reisje boeken
Ik kijk al weken om iets te boeken, maar de prijzen schieten de dakpannen uit ofwel is alles uitverkocht. Maar opeens vond ik iets op Airbnb in Lommel: een huisje met een grote speeltuin. En ik was meteen verkocht! Hoe het ons is bevallen? Lees vooral verder hieronder!

Vakantieverslag van week 3 – de highlights

+ Onze driedaagse reis naar Lommel

++ Dag 1
We kregen bericht van de gastheer dat we eerder in het huisje mogen dan het incheckuur, omdat ze al klaar waren met poetsen. Daarom vertrokken we rond 11 uur. De rit ging goed, totdat we op de ring van Antwerpen kwamen en Remus heel de auto ondergekotst heeft. Ik denk dat hij wagenziek werd, want zelf had ik daar ook veel last van als kind. Nuja, uiteindelijk zijn we kunnen stoppen, hebben we alles zo goed mogelijk gepoetst en dan weer vertrokken. Remus was gelukkig snel weer de oude.

Vakantieverslag van week 3
Remus is aan het bijkomen van zijn accidentje

We kwamen in ons huisje, we stopten Remus in bed en we namen zelf ook een beetje rust.

Daarna vertrokken we naar de Sahara in Lommel en WAUW. Het is daar echt zot mooi! De zon brak opeens ook door, waardoor we in T-shirt lekker konden wandelen. We deden een heerlijk toertje. Daarna aten we buiten op ons terras en kon Remus de grote speeltuin gaan ontdekken. Hij heeft echt zoveel plezier gehad!

++ Dag 2
Op dag 2 gingen we naar de speeltuin Tarzan & Jane. Ik overwoog eerst Plopsa indoor, maar dat werd me langs alle kanten afgeraden omdat Remus nog klein is. De Tarzan & Jane was een tip van Robin en zijn vrouw en was een schot in de roos! De peuterzone was daar fantastisch voor Remus en hij had er echt de tijd van zijn leven!

Daarna deed hij in de namiddag opnieuw een dutje, wij speelden een spelletje Clever en we gingen nog wat spelen in de speeltuin.

Supertoevallig was er een kermis vlak bij ons (die daar maar 3 dagen stond, trouwens) en we namen Remus voor het eerst mee op de draaimolen. In het begin was hij erg onder de indruk, maar wat een plezier had hij! We wilden ook eendjes gaan vissen, maar vreesden dat hij er nog wat te klein voor zou zijn. Dus we hielden het voor een volgende keer. We probeerden wel een knuffeltje te vissen uit zo’n grijpmachine, maar helaas zonder succes. Ik moest mij echt inhouden om niet te blijven proberen. :p

++ Dag 3
Deze dag was de dag dat ik een telefonische intakegesprek had met het centrum voor ontwikkelingsstoornissen, en die vulde al een goed uur in de voormiddag. Daarna ruimden we op, aten we nog snel en vertrokken we richting huis. Natuurlijk niet zonder te stoppen voor een Frappuccino, een beetje mijn reistraditie.

Vakantieverslag van week 3

+ Babybezoek
Verder deden we het rustig aan. Donderdag gingen we op babybezoek en kregen we in de namiddag babybezoek. Diezelfde dag is er nog een schattig meisje geboren in onze vriendengroep (zei ik al dat het babyboom is?). Vrijdag kregen we opnieuw babybezoek van twee koppels, spurtte ik naar de winkel en waren de dagen zo om.

+ Mini shoot
Voor mijn website liet ik foto’s van mezelf maken door manlief, want het is nu eenmaal belangrijk om een gezicht te linken aan een eigen zaak. Dit is een alvast een van de foto’s die het gezicht zal zijn van mijn zaakje. Later daarover meer, maar ik ben zot enthousiast (en zot bang, haha!).

Vakantieverslag van week 3

En verder..?

Is de vakantie min of meer ten einde. Morgen vieren Joran en ik wel onze speciale dag, want we zijn dan 8 jaar samen! Vanaf maandag gaat Joran weer uit werken en sta ik er alleen voor met onze peuter en baby *slik*. Maar het is maar 1 weekje, de week erop is de kinderopvang gelukkig weer open.

Ik denk erover na om op m’n eentje (natuurlijk wel met Rhea mee) een mini reisje te maken: naar de zee of misschien zelfs het vliegtuig op. Ik heb echt nood aan even weg zijn en wat me-time, want dat ontbreekt me echt de laatste weken. Mijn probleem is ook dat ik algauw verval in werken of huishouden als ik dan eens een vrij momentje heb. Oeps.

Het was in elk geval een heel fijne vakantie, vooral als ik mijn vakantieverslag van week 3 lees, voelde het zo aan.

Comments (15)

 • Zo simpel is dan geluk

  18 augustus 2021 at 19:27

  Wat gaat zo’n vakantie dan ook altijd weer snel voorbij hΓ¨?!
  Heerlijk dat jullie er even tussenuit zijn geweest en allemaal leuke dingen hebben gedaan!

  1. Tamara

   19 augustus 2021 at 13:32

   Dank je wel!

 • Giovanna Jansen

  13 augustus 2021 at 21:40

  Wat een heerlijke vakantieweek met een mini-vakantie hadden jullie. Wat een prachtige foto van jou voor je website! Zo leuk en spannend dat je voor jezelf gaat beginnen. En gefeliciteerd met jullie jubileum!

  1. Tamara

   14 augustus 2021 at 14:06

   Dank je wel! En bedankt voor het complimentje! Ik vind het zelf ook erg spannend! πŸ™‚

 • Lesley

  9 augustus 2021 at 11:09

  Ik wil ook al lang eens naar de Lommelse Sahara en ik geraak er maar niet! Is ook wel ver van hier voor een dagje, en met staycations van meerdere dagen heb ik het sinds corona wel gehad hehe. Maar ik heb wel nog een bon voor een wellness ergens in Limburg, dus misschien kan ik dat wel koppelen aan Lommel, ziet er erg mooi uit alleszins! Je vakantie ziet er heel leuk uit, nu nog een mini-tripke en je kan er weer helemaal tegen πŸ™‚

  1. Tamara

   10 augustus 2021 at 13:40

   De Sahara is eeeecht de moeite! Zeker doen als je langs daar bent! En zo random dat je een bon hebt voor een wellness in Limburg? Wel een goed idee om te koppelen!

   1. Lesley

    11 augustus 2021 at 17:10

    Haha wij gaan altijd naar die wellness! We moesten kiezen uit zo’n boekje van de Flair en dat was een van de enige opties zonder naaktsauna Γ©n je kreeg ook veel waar voor je geld (met driegangenmenu en zo). En het was daar goed dus we zijn blijven gaan πŸ™‚ Ik zag wel dat het toch nog een uur van de Lommelse Sahara is, dus misschien niet zo’n strak plan haha.

 • Audrey

  9 augustus 2021 at 09:43

  Proficiat met jullie jubileum! Jullie minivakantie ziet er inderdaad heerlijk uit.

  1. Tamara

   9 augustus 2021 at 10:05

   Dank je wel! πŸ™‚

 • Saskia Hollebeek

  8 augustus 2021 at 21:17

  Het ziet er ontzettend gezellig uit, ik heb genoten van je verslagje en vooral je foto’s <3

  1. Tamara

   9 augustus 2021 at 10:05

   Dank je wel! πŸ˜€

 • Kaylin

  8 augustus 2021 at 18:59

  Je reisje ziet er echt ontspannen en relaxed uit. Quality time met je gezin.
  Is clever een leuk spel? Die heb ik nog niet maar ben het al vaak tegen gekomen online. Misschien plaats ik het wel op m’n verlanglijstje πŸ™‚

  1. Tamara

   9 augustus 2021 at 08:04

   Dank je wel!
   Ik moest even wennen aan het spel, maar op zich is het wel leuk. Het vergt wel wat geluk en een beetje denkwerk, hoe meer we het spelen, hoe leuker ik het vind. Ik zag het spel eens voorbijkomen bij medeblogster Sofinesse op haar Instagram. πŸ™‚

 • Robin Schrijvers

  8 augustus 2021 at 17:58

  Fijn dat het zo goed is meegevallen in onze provincie :p En alleen een mini-reisje?! Superspannend! Ik gun het u, uw me-time πŸ™‚ ’t Zijn zware maanden geweest voor u ook eh.

  1. Tamara

   9 augustus 2021 at 08:03

   Hehe, ik weet niet zo goed of ik het ook effectief ga durven, maar desnoods is het eens 2 dagen gewoon hier aan zee. Met goed weer is dat op zich ook leuk. Ik zou ook me-time thuis kunnen inplannen, maar dan verval ik heel snel in taken en huishouden. En dat eigenlijk niet de bedoeling met me-time. πŸ™‚

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Prev Post

Inrichting van de mancave (+ korting op posters!)

3 augustus 2021

Next Post

Telefonisch intakegesprek bij COS

10 augustus 2021