Ik ben een zware sucker voor animatiefilms. Als ik ziek ben, bekijk ik steevast een tekenfilm. Op een luie zondag kijk ik ook maar al te graag een tekenfilm. Ik ben zelfs het type die naar de cinema gaat om een tekenfilm te bekijken. Benieuwd naar mijn top 5? Lees ze hier!

Tangled (oftewel Rapunzel)

Deze is echt met voorsprong mijn favoriet, ik kan die film bekijken en herbekijken. Geweldig vind ik hem! Vooral het paard Maximus is hilarisch om te zien. Ik lach mij altijd krom. Dit gaat over het klassiek verhaal van een meisje met lang haar die ontvoerd is door een vrouw. Op een dag komt ze Finn tegen en opent zich  de wijde wereld voor haar.

Coco 

Onlangs gezien in de cinema en ik was werkelijk omver geblazen. Wat een geweldige film, zoveel inhoud en diepgang. Die ging boven mijn verwachtingen. Hij is nog niet uit op DVD maar 4 april staat alvast omcirkeld in mijn agenda. Ik koop hem meteen. Het gaat over een jongen met muziek die per ongeluk terecht komt in de onderwereld en een manier zoekt om weer in de echte wereld te komen.

The Road To El Dorado

Een ietwat oudere tekenfilm die ik ooit eens per ongeluk gekocht had. Ik geniet zo van de intro en het eerste stuk van de film. Het gaat over twee mannen en hun hebzucht naar geld. Deze film is trouwens ook met een paard met een grappig karakter. Misschien heb ik daar wel een zwak voor.

Coraline 

Dit is geen film zoals alle andere, maar redelijk dark en zelfs een tikkeltje eng. Coraline is pas verhuisd en haar ouders hebben weinig tijd voor haar. Opeens ontdekt ze een geheime deur waar dezelfde wereld zich bevindt.. Maar anders. Haar ouders hebben tijd voor haar, en alles is fun. Toch schuilt er een groot kwaad in deze andere wereld.

Kubo and the two strings

Dit vond ik ook een topper qua verhaal. Kubo leidt een rustig leven tot hij dark spirits hem hebben gevonden. Sindsdien is zijn doel het magisch harnas vinden van zijn vader, zodat hij de spirits kan verslaan. De manier waarop het verhaal zich manifesteert, vind ik prachtig uitgewerkt.