Remus blaast vandaag 3 kaarsjes uit en dat moeten we vieren!

Remus, mijn grote vriend. Wat komen we alweer een heel eind! Je beseft nog niet dat het je verjaardag is, je leeft vooral in het nu. Maar je geniet des te meer van de aandacht, de cadeautjes en veel samen spelen. Het is vandaag woensdag, dus we kunnen vannamiddag lekker veel buiten spelen. Misschien zetten we wel het zwembadje uit?

Lieve jongen, ik ken niemand als jou. Jij bent een grote knuffelbeer en als jij plezier hebt, dan laat je dat goed merken ook. Als jij plezier hebt, dan is dat zo oprecht en ben jij zo gelukkig. Je lacht hondertuit, je lach die veel harten veroverd heeft.

In januari startte je met school en in februari kreeg je de diagnose autisme met een ontwikkelingsvertraging. Omdat je vooral leeft in het nu weet je waarschijnlijk niet zo goed wat er allemaal rond jou gebeurt, maar je hebt al een weg afgelegd. Mama had een bang hartje bij de schoolopstart, maar dankzij een goede school en een goede juf gaat het goed.

Wat ben je weer enorm gegroeid in dat jaar. Remus, lieve Remus. Jij die opeens geen fopspeen meer nodig heeft. Die opeens toch een plasje deed op het potje (working on it). Je eet intussen ook eindelijk iets gevarieerder. Mijn grote jongen.

Jouw favoriete hobby’s zijn nog steeds spelen met de bal, op de glijbaan gaan maar ook tekenen en legpuzzels doe je graag. Het liefste ben je nog steeds buiten, ofwel achteraan op de fiets ofwel zelf stappend of in de buggy.

Je hangt enorm aan je papa. Meer dan aan ik. Dat maakt me niet triest hoor, ik ben blij dat je geborgenheid voelt, zowel bij mij als bij je papa. Papa is ook dol op jou.

Je bent een prachtige jongen, stap voor stap groei jij op je eigen tempo. Je komt er wel. We geven je ook wat handvaten mee zodat je er niet alleen voor staat. Wij zijn trots op jou!

Gefeliciteerd met je 3 jaar vandaag!