Tegenwoordig zijn er wel redelijk wat alternatieve manieren om je gezondheid en slaapkwaliteit een boost te geven. De Pranamat ECO is er zo eentje, ook wel een spijkermatje genoemd. Maar werkt dit wel echt? Voel je geen vermoeidheid meer? Je leest het hier!

Samenwerking met Pranamat ECO

Als moeder van twee jonge kindjes, waaronder eentje met een diagnose autisme, hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen hoe vaak ik in mijn hoofd bezig ben. Denk maar aan de dagdagelijkse dingen: kinderen op tijd brengen en afhalen, zorgen dat er boodschappen gedaan zijn én eten op tafel staat. Daarnaast ben ik nog bezig met tal van bijkomstige zaken: zijn er wel nog genoeg luiers? Rhea haar kleertjes worden te klein, heb ik een maatje groter liggen? Tijd om haar kleerkast weer up te daten. Dat inpaklijstje voor op reis moet ik nog aanvullen, enzovoort…

Herkenbaar? Grote kans dat jij ook veel in jouw hoofd woont. Mijn overvol hoofd zorgt er al een tijdje voor dat ik weer slechter slaap. Ik heb het wel vaker, periodes waarin ik moeite heb met inslapen. Maar met de laatste periode kwam er precies geen eind aan. En toen las ik over de Pranamat ECO.

Geen vermoeidheid meer

Voordelen van de Pranamat ECO

Op de website van Pranamat lees je heel wat voordelen: het vermindert onder andere nek- en hoofdpijn, rugpijn en zelfs menstruatiekrampen. Daarnaast verbetert het je slaapkwaliteit. Vooral dat laatste vond ik dus interessant. Mijn slapeloosheidsperiode was nu wel echt belachelijk lang aan het duren en ik had dringend nood aan een portie extra (diepe) slaap. Geen vermoeidheid meer voelen, dat klonk als een droom (pun intended).

Acupressuurmassage en slaapkwaliteit

Persoonlijk geloof ik wel dat je aan de hand van bepaalde technieken een betere energiebalans kan vinden. Acupunctuur was al in de oudheid een bekende techniek om tot rust te komen. Ik las een aantal boeken over hoe je meer energie krijgt en je slaapkwaliteit verbetert, steeds weer wordt verwezen naar acupressuurmassage. De Pranamat is een soort van moderne spijkermat die via acupressuurmassage jouw slaapkwaliteit verbetert.

Ik ben een beetje raar op dat vlak, want ik vind een pijnprikkel in sommige contexten fijn om te krijgen. Spierpijn vind ik ook een heel fijne pijn. Een spijkermat is natuurlijk best wennen, maar tegelijk ook een aangename pijnprikkel.

Geen vermoeidheid meer

Mijn ervaring met de Pranamat ECO |review

Toen ik er voor het eerst op lag, vond ik het speciaal. Ik zou woorden kunnen gebruiken als pijnlijk en raar en onwennig, maar dat was het voor mij niet. Ik moest natuurlijk wel even wennen aan de prikjes van de lotusbloemen maar algauw ging die pijnprikkel over in een tintelend, warm gevoel. Ik werd letterlijk uit mijn hoofd gehaald, naar het hier en het nu. Ik moest me concentreren op de mat zelf en dat bracht mij tot rust.

Op een avond kon ik weer eens de slaap niet vatten en lag ik al twee uur wakker. Ik was de wanhoop nabij, maar opeens kreeg ik een goed idee. Even zien of die Pranamat zijn beloftes nakomt. Ik ben uit bed naar beneden gegaan achter de mat en heb hem op bed gelegd. En ik zweer het: na een kwartier was ik al in slaap gevallen! Met de mat nog onder mij. Na een klein uurtje werd ik wakker en schoof ik de mat weg. Ik zonk meteen weer weg in een diepe slaap. Wauw wauw wauw! Zou ik eindelijk geen vermoeidheid meer voelen?

Beter slapen met de Pranamat ECO

In het begin lag ik vooral op de mat toen de kindjes net in bed lagen, maar al snel ben ik omgeschakeld naar een momentje voor mezelf, net voor het slapengaan. Soms op de grond, soms op bed. Mijn man en ik maken er soms zelfs ruzie over, want ook hij ligt er graag op voor het slapengaan.

Ik vind het vooral echt fijn dat de acupressuurmassage mijn slaapkwaliteit verbetert, maar ook dat mijn overvol hoofd een stuk lichter aanvoelt. Zelf ben ik best gevoelig aan prikkels en de Pranamat ECO maakt mij echt rustig. Ik heb ook geen vermoeidheid meer.

Geen vermoeidheid meer

Een stukje zelfzorg

Ik vind kiezen voor mezelf moeilijk. Een stukje tijd vrijmaken om op regelmatige basis te zorgen voor mijn mentale kracht en mijn lichaam, is eigenlijk geen overbodige luxe. Doordat ik er nu een gewoonte van maak om elke avond wat tijd te maken voor mijn Pranamat, maak ik tegelijk ook tijd voor mezelf. Het fijne is dat ik dat altijd zelf kan kiezen. Hoe druk mijn dag ook geweest is, het is mijn stukje zelfzorg ’s avonds voor het slapengaan.

Kortom: ik ben zelf echt overtuigd en ik kan het alleen maar aanbevelen. Ik vind dat iedereen een Pranamat ECO verdient, ook jij! Heb jij er nog geen? Bestel dan meteen jouw exemplaar met een leuke korting én geschenk erbij! Je zal jezelf dankbaar zijn. 🙂