Ik ben een fervent HelloFresher, ik bestel bijna wekelijks een box HelloFresh, op een paar uitzonderlijke weken na. En dat al bijna 7 jaar. HelloFresh is ook niet altijd gemakkelijk. Je moet de addertjes weten, de dingen waar je op moet letten. Ik deel je graag mijn ervaringen in deze niet-gesponsorde post (niet dat dat mijn mening zou veranderen, maarkom).

Je zou mij best een fan kunnen noemen, maar op zich ben ik van alles fan wat mij tijd bespaart, moeite en wat bovendien duurzaam is. Of toch duurzamer dan dat ik zelf mijn boodschappen zou doen, that is. Wij zijn zo ook het type dat ook echt niet goed weet wat nu weer te koken, wij vallen snel in gewoontes en eten weinig groente. Dus voor ons is een HelloFreshbox wel heel welkom, omdat ik dan geen weekmenu moet opstellen, omdat ik dan tenminste mijn groenteportie eet en omdat ik toch wel veel minder eten weggooi.

Dus HelloFresh is cool.

MAAR

Je moet dus weten waar je op moet letten. Gezien mijn jaren ervaring deel ik je graag mijn ultieme tips.

 1. Let op de lengte van het gerecht. Ok ja, die lasagne ziet er heerlijk uit. Maar 50 minuten koken? No thanks. Toegegeven: de oventijd is erbij gerekend, maar toch is dit gewoon te lang voor mij.
  ———
 2. Nu we het toch over tijden hebben, als er staat dat het 30 minuten is, moet je soms wel echt een snijwonder zijn om die 30 minuten echt te kunnen halen. Reken dus altijd net iets meer tijd in dat er staat.
  ———
 3. De quick & easy zijn de leukste gerechtjes omdat het (duuh) gemakkelijk en snel is. Die bestel ik vaak. Ook de balans recepten, die zijn minder calorierijk.
  ———
 4. Bezint eer ge begint aan premium gerechten. Dat zijn gerechten die je kan kiezen voor een meerprijs, dus iets duurder dan de normale gerechten. Ze zijn het niet waard. Heb een paar keer een premium besteld, maar ik vond het het extra geld niet waard. Bovendien zijn die gerechtjes dikwijls ook lang.
  ———
 5. Een leuke burgermaaltijd gezien? Niet bestellen, die gerechten zijn altijd meh.
  ———
 6. De soepgerechten die je kan maken (dus niet achteraf bijbestellen) zijn verrukkelijk. Ik bestel meestal een soepgerecht en die maak ik dan eens op een middag als ik vrij heb of op zaterdag.
  ———
 7. Die platbrood – naanbrood – weetikveel – pizza’s vind ik ook altijd heel erg lekker. Net als de taco’s of tortilla’s.
  ———
 8. Durf je eigen ding doen. Soms staat er bijvoorbeeld in het recept om eerst de parelcouscous 2 minuten te verhitten in een pan en dan de bouillon erop te gieten maar ik doe dat niet, van mij vliegen ze direct in de bouillon. Pan gespaard.
  ———
 9. Lees goed de hoeveelheden en doe niet zoals ik de eerste keer: de ganse blok gember bij alles gedaan in plaats van 1 centimeter.
  ———
 10. Zorg dat je de basis zaken in huis hebt: zwarte en witte balsamico, witte (en soms rode) wijnazijn, extravierge olijfolie, olijfolie (soms zetten ze ook zonnebloemolie maar ik neem altijd olijfolie), honing, mosterd, bouillonblokjes, boter en peper en zout.
  ———

Bestel jij weleens een box?