Mijn 10 ultieme HelloFresh tips van mij voor jou

7 januari 2021Tamara

Ik ben een fervent HelloFresher, ik bestel bijna wekelijks een box HelloFresh, op een paar uitzonderlijke weken na. En dat al bijna 7 jaar. HelloFresh is ook niet altijd gemakkelijk. Je moet de addertjes weten, de dingen waar je op moet letten. Ik deel je graag mijn ervaringen in deze niet-gesponsorde post (niet dat dat mijn mening zou veranderen, maarkom).

Je zou mij best een fan kunnen noemen, maar op zich ben ik van alles fan wat mij tijd bespaart, moeite en wat bovendien duurzaam is. Of toch duurzamer dan dat ik zelf mijn boodschappen zou doen, that is. Wij zijn zo ook het type dat ook echt niet goed weet wat nu weer te koken, wij vallen snel in gewoontes en eten weinig groente. Dus voor ons is een HelloFreshbox wel heel welkom, omdat ik dan geen weekmenu moet opstellen, omdat ik dan tenminste mijn groenteportie eet en omdat ik toch wel veel minder eten weggooi.

Dus HelloFresh is cool.

MAAR

Je moet dus weten waar je op moet letten. Gezien mijn jaren ervaring deel ik je graag mijn ultieme tips.

 1. Let op de lengte van het gerecht. Ok ja, die lasagne ziet er heerlijk uit. Maar 50 minuten koken? No thanks. Toegegeven: de oventijd is erbij gerekend, maar toch is dit gewoon te lang voor mij.
  ———
 2. Nu we het toch over tijden hebben, als er staat dat het 30 minuten is, moet je soms wel echt een snijwonder zijn om die 30 minuten echt te kunnen halen. Reken dus altijd net iets meer tijd in dat er staat.
  ———
 3. De quick & easy zijn de leukste gerechtjes omdat het (duuh) gemakkelijk en snel is. Die bestel ik vaak. Ook de balans recepten, die zijn minder calorierijk.
  ———
 4. Bezint eer ge begint aan premium gerechten. Dat zijn gerechten die je kan kiezen voor een meerprijs, dus iets duurder dan de normale gerechten. Ze zijn het niet waard. Heb een paar keer een premium besteld, maar ik vond het het extra geld niet waard. Bovendien zijn die gerechtjes dikwijls ook lang.
  ———
 5. Een leuke burgermaaltijd gezien? Niet bestellen, die gerechten zijn altijd meh.
  ———
 6. De soepgerechten die je kan maken (dus niet achteraf bijbestellen) zijn verrukkelijk. Ik bestel meestal een soepgerecht en die maak ik dan eens op een middag als ik vrij heb of op zaterdag.
  ———
 7. Die platbrood – naanbrood – weetikveel – pizza’s vind ik ook altijd heel erg lekker. Net als de taco’s of tortilla’s.
  ———
 8. Durf je eigen ding doen. Soms staat er bijvoorbeeld in het recept om eerst de parelcouscous 2 minuten te verhitten in een pan en dan de bouillon erop te gieten maar ik doe dat niet, van mij vliegen ze direct in de bouillon. Pan gespaard.
  ———
 9. Lees goed de hoeveelheden en doe niet zoals ik de eerste keer: de ganse blok gember bij alles gedaan in plaats van 1 centimeter.
  ———
 10. Zorg dat je de basis zaken in huis hebt: zwarte en witte balsamico, witte (en soms rode) wijnazijn, extravierge olijfolie, olijfolie (soms zetten ze ook zonnebloemolie maar ik neem altijd olijfolie), honing, mosterd, bouillonblokjes, boter en peper en zout.
  ———

Bestel jij weleens een box?

Comments (3)

 • Irene

  11 januari 2021 at 19:35

  Wij doen nu regelmatig Marley Spoon omdat ik een kortingscode had voor een paar boxen en ik vind dat ook wel handig én heel lekker. Bij Hello Fresh (ook eens uitgetest) moest ik regelmatig een ingrediënt zelf in huis hebben en dat had ik dan niet en dat heb ik bij Marley Spoon nog niet gehad. Wij vonden bij HF de porties ook vaak wat te klein maar als ik een dezer nog eens een kortingscode kan gebruiken zou ik dat ook terug doen omdat ik het handig vind dat ik dan zelf niet meer na moet denken :p

 • josie

  7 januari 2021 at 15:43

  Nog nooit een box gedaan. Wel een groentenabonnement destijds, vond ik ook heel leuk, dan hoefde ik niet te kiezen en was het gewoon klaarmaken wat er die week in het pakket zat. Maar daar zaten teveel dingen in die de kinderen niet lusten. Ik heb die hello fresh wel bekeken maar vond dat er bij de vegetarische gerechten weinig zat, dat kunnen we dan evengoed gewoon zelf doen denk ik dan. Ook dat vervoer van die boxen vind ik niet zo duurzaam, komt dan allemaal uit nederland en alles aan huis brengen. Maar ik merk ook dat ik toch geregeld al die aanbieders zit te bekijken dus ergens spreekt het me toch wel aan.

  1. Tamara

   8 januari 2021 at 19:54

   Ja, wij doen het vooral puur uit comfort maar zijn er toch tevreden van. Haha, grappig dat je zegt dat er minder vegetarische gerechten bij zitten. Ik ben degene die bij ons de gerechten kiest en ik kies eigenlijk gewoon wat ik lekker vind. Ik slaag er meestal per ongeluk wel in om 3 vegetarische gerechten te kiezen, tot groot ergernis van mijn man. Oh, en ze hebben intussen al twee depots in België, dus het komt niet meer vanuit Nederland tot aan onze deur. Ik denk zelfs dat het vrij lokale mensen zijn die rijden want het zijn vaak West-Vlamingen (ofwel zitten die overal :p)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Gelukkig Nieuwjaar!

1 januari 2021

Next Post

Even een pauzeke

10 januari 2021