Ik heb het nooit lang volgehouden om weekoverzichten bij te houden, maar met goeie moed en veel goesting waag ik er mij aan om maandelijks een overzichtje te maken van de super spannende (not) dingen die in mijn leven gebeurd zijn.

RHEA SLAAPT EINDELIJK DOOR OMG OMG OMG

Ik wou het nog niet te luid van de daken roepen, omdat ik schrik had dat het maar voor een keertje zou zijn. Maar het lijkt erop dat het zo zal blijven. ZE SLAAPT DOOR! Sinds ze geboren is, kwam ze nog vaak wakker voor een voeding. Sinds ze een jaar is, was dat meestal nog 2-3 keer. De laatste maanden werd ze nog enkel wakker rond 3 uur (maar echt altijd he). En sinds 8 januari slaapt ze dus het klokje rond. Dat kind is 19 maanden en slaapt nu eindelijk door!

Nu wel ik nog, want door al die jaren in survival modus snel recht te springen als ze wakker werd, merk ik dat ik even moet wennen aan zelf mogen doorslapen, haha. Maar het is echt geweldig om eindelijk weer onze nachtrust te hebben zonder dat die doorbroken wordt. De laatste dagen was wel weer nogal pittig met een paar keer wakker worden en vanaf 6 uur niet meer willen slapen, maar ik denk dat ze vooral wakker wordt door een combinatie van tandjes en een snotvalling.

For the record: Rhea heeft 1x een nacht doorgeslapen en dat was onlangs in december. Daarvoor heeft ze werkelijk nooit 1 nacht doorgetrokken. En ik vind dat helemaal oké.

Dit was januari • 2023

Vakantie

De maand januari startten we met een weekje vakantie, of ’t is te zeggen.. Voor Remus was het vakantie, voor Joran en Rhea minder. Joran begon al werken op dinsdag en ook Rhea mocht alweer naar de crèche. Het was een vrij rustige vakantie en ook een korte week omdat we de maandag nog allemaal thuis waren.

Remus genoot van wat rust. Op maandag is Joran nog gaan zwemmen met Remus en dat vond hij superleuk! Extra leuk is dat er 1 begeleider gratis mee mag dankzij de EDC kaart, dus ze zijn naar het subtropisch zwembad gegaan, waarbij we dus enkel moesten betalen voor Remus. Zelf ben ik dan gaan shoppen met Rhea. Ik kocht een jas die in solden was en waar mijn oog al een paar keer op gevallen is, maar die ik toch steeds heb later liggen. Maar nu heb ik hem!

De rest van de ‘vakantie’week ging gemoedelijk voorbij. Ik genoot van kalme nachten (Rhea werd meestal maar 1 keer wakker ’s nachts) en we sliepen meestal tot 8.30 uur. De kindjes waren duidelijk in een soort van winterslaap.

Identiteitscrisis als moeder

We gingen met de kindjes naar een housewarming bij vrienden in de late namiddag en ik kreeg er zowaar een identiteitscrisis als moeder. Rhea plakte elke seconde aan mij en Remus was lichtjes over z’n toeren (en we waren er nog maar net). Uiteindelijk ben ik gezwicht en haalde ik de iPad uit voor Remus zodat die tot rust kon komen. Maar dan nog zat ik met mijn dochter die alleen maar op mijn arm wou zitten. Tegen 19 uur zijn we naar huis vertrokken en vroeg ik me af waar we toch weer aan begonnen waren.

De kindjes waren moe, maar toch konden ze de slaap niet gauw vatten. En dan kon ik niet anders dan me afvragen of ik ze misschien een beetje zo gekweekt heb. Ook al geloof ik in tegemoet komen van je kinderen, omgaan met mildheid en lastig gedrag zien als een signaal. Maar ik was zo gefrustreerd naar huis gegaan, terwijl ik eigenlijk wel graag langer had willen blijven. Ik vind het moeilijk om te ontspannen met mijn kinderen mee, dus de volgende keer regel ik gewoon een babysit. Ook al lopen er daar dus tien kinderen rond van dezelfde leeftijd. Zucht.

Kinderloos weekend

Oh yes, het is gebeurd. Tamara heeft EINDELIJK na meer dan 1,5 jaar Rhea eindelijk eens een nachtje elders laten slapen. Rhea slaapt al af en toe een nachtje door en daardoor durfde ik me eraan wagen. Ze durft ook meer en meer aangeven wat ze (niet) wilt en daarom kon ik het ook veel beter loslaten dat ze ergens anders is. Ik heb daar lang moeite mee gehad omdat zij wel een mamakindje is, maar misschien ook omdat ik wel hecht ben aan mijn dochtertje natuurlijk.

Remus is daar anders in, hij is heel graag thuis, maar eigenlijk is hij overal wel z’n vrolijke zelf. Maar goed, ik heb het dus gekund, op mijn eigen tempo en op mijn eigen manier. En ik ben dankbaar aan mezelf dat ik mezelf die tijd gegund heb. Voor mij voelt dit nu goed aan. Maar dit is eigenlijk niet het punt: het punt is dat we dus een grote 24 uur zonder kinderen waren!

We zijn over de middag gaan lunchen, zijn eindelijk nog eens naar de cinema geraakt (Avatar!) en na de film gingen we nog naar een bar met cocktails en tapas. We deden het wel de parent way, hoor. De film was om 16.30 uur zodat we ’s avonds nog naar een bar konden gaan en mooi op tijd konden slapen, haha. In de ochtend deden we een lekker ontbijtje en het was echt heerlijk.

Het was ook heel fijn om eens tijd voor elkaar te hebben en met geen kinderen rekening te hoeven houden. We voelden ons vrij. Natuurlijk misten we ze wel, maar eigenlijk niet zo veel als ik verwacht had. Het was echt heel hard eens nodig om eens tijd te maken voor ons tweetjes.

Tickets voor Avril Lavigne

Ik had aanvankelijk geen tickets gekocht omdat ze normaal ging optreden in 2021. En toen was ik zwanger en zelf ga ik liever niet met een baby in de buik naar een optreden. Maar toen werd het optreden twee keer verplaatst en staat het nu gepland op 4 mei 2023. En natuurlijk was het uitverkocht en heb ik geen tickets. Ik twijfelde ook wel om echt te gaan, maar nu het dichterbij komt, ben ik toch benieuwd om een van mijn jeugdidolen dichterbij te zien. Dus wou ik tickets.

Ik heb een paar maanden tickets proberen te bemachtigen via Ticketswap maar ik ben altijd en eeuwig te laat (ook met alle trucen zoals je gsm ontgrendeld houden, enzovoort). Ik besliste om een zielig mailtje te sturen naar Teleticket Service en dat werkte. Op die manier kon ik toch nog 2 tickets kopen voor het optreden, hoera! Nu is nog de vraag wie ik zal meenemen.

En verder

Kocht ik een e-reader (de Kobo Libra 2, zoals verschillende andere bloggers) en las ik al 3 boeken – Is mijn auto ook weer goed gekeurd bij de autokeuring – hadden we eigenlijk rustige weekenden – is alles precies enorm duur geworden waardoor ik nu wat meer probeer te letten op de boodschappen die we doen – is Remus zijn therapie van woensdag naar donderdag verplaatst (hoera!) – veel pannenkoeken eten – coconnen – keek ik het nieuwe seizoen van Ginny & Georgia – kreeg Rhea al een paar keer een halve crisis en begin ik te denken dat die ’twee is nee’ daar al in aantocht is – ben ik al vaak dankbaar geweest voor mijn mooi gezinnetje – deed ik voor het eerst aan food preppen – heb ik bijna beginnen bleiten omdat Rhea haar gezichtje op mijn schouder legde en ik ze zo kon knuffelen en later zal dat dan niet meer gaan *ween*.


Hoe was jouw januari?