10 gigantische voordelen van een zomerbaby

4 juli 2020Tamara

Ik wou echt per se een zomerbaby! Tegen de zomervakantie bevallen, drie maanden ’thuis’ zijn in de maanden juli tot en met september, klinkt heerlijk toch? En dan heb je nog tal van andere voordelen tijdens de zomer! Ik som ze even voor je op.

Ik had mijn hart erop vast gezet om te bevallen in juni, dat was voor mij de ideale maand. En al degenen die zeiden dat je dit niet kan plannen, konden voor mijn part de boom in. Echt, ik wou het niet horen, haha. En ik kus mijn beide pollekes dat mijn plan voor juni ook daadwerkelijk gelukt is. Als ik verhalen rond me hoor, besef ik dat dit lang niet normaal is. Maar het kan dus wel, hé.

En hoewel anderen, zoals bijvoorbeeld Sanne van de blog Moederschip, zweren bij een winterbaby, ben ikzelf dus vooral fan van een zomerbaby. Op zich heb ik geen vergelijkend materiaal maar ik deel je de voordelen van een zomerbaby.

 1. Ik ben niet zwanger geweest tijdens de zomervakantie = geen dikke buik, zomerterrasjes en festivalletjes kunnen blijven doen en vooral gewoon kunnen relaxen tijdens de zomer.

 2. Met kerst was ik ongeveer 3 maanden zwanger en kon ik de familie meteen op de hoogte brengen bij het kerstdiner. De vrienden waren dan weer blij verrast met Nieuwjaar. Vond ik echt een ideale timing want wanneer heb je anders nog iedereen samen?

 3. Bevallen deed ik op de warmste dag van het jaar (34° C) maar met de airco van het ziekenhuis hadden we zelfs een beetje aan de frisse kant.

 4. Omdat ik beviel in juni konden we veel babybezoeken plannen in onze vakantie wat dan weer heel fijn was, want zo werden de weekends nog steeds een beetje een rustmomentje.

 5. Mijn man had ook bijna grote vakantie (zijn bedrijf sluit collectief) dus kon hij zijn vaderschapsverlof in halve dagen nemen en na 2 weken had hij dan grote vakantie. Echt zalig om er in het begin niet alleen voor te moeten staan. Daar heb ik echt veel aan gehad!

 6. De nachtvoedingen in het begin vielen me niet zo zwaar omdat het vaak al behoorlijk licht is, tegen 4 uur komt de zon al op waardoor je echt wel energie krijgt. Zo voelt het minder aan als opstaan in de nacht.

 7. Elke dag was het mogelijk een wandeling te doen met de baby. Geen regen, wind, sneeuw en andere neerslag die vooral gebeurt in de winter (al is de zomer natuurlijk ook geen garantie).

 8. Veel meer dan rompertjes heb je niet nodig in de zomer. Remus droeg 80% van de tijd enkel een rompertje in maatje 56 en 62. Geld uitgespaard!

 9. We boekten aan 2 maanden al meteen een weekendje weg met baby want het was nog steeds mooi weer en een baby slaapt toch overal. Ideale timing!

 10. De verjaardag valt in de zomer en dus elk jaar kunnen we vieren met de zon en een BBQ-feestje!


Heb jij een voorkeur van seizoen om te bevallen?

Comments (9)

 • Barbara Naert

  24 juli 2020 at 18:56

  Amai, zo herkenbaar 😊😊
  Zomerbabys.. Fantastisch he ☺️

 • Mie kids

  16 juli 2020 at 18:55

  Ik snap je voordelen heel goed. Mijn baby’s zijn lentebaby’s. Maart, april en mei :-). Vond ik ook ideaal omdat ik dan fijn met ze kon gaan wandelen.

  1. Tamara

   17 juli 2020 at 22:15

   Oh ja! De lente lijkt me eigenlijk ook wel iets hebben. Je kan dan inderdaad wandelen, de dagen komen lichter. En eens je zwangerschapsverlof voorbij is, kun je gewoon een reisje (dichtbij of ver weg) doen met een baby die nog superveel slaapt en vooral overal kan slapen.

 • Saskia

  7 juli 2020 at 10:43

  Noa is zelf van 4 Juli en het was toen prachtig weer. waar ik vooral van genoot wat het fijne weertje in mijn verlof erna (Juli/Augustus en September…) Zoveel gewandeld met hem <3

  1. Tamara

   7 juli 2020 at 10:44

   Ja hé, Noa en Remus schelen eigenlijk maar 5 dagen! 🙂 Toch een gelijkgezinde gevonden dan 😀

 • Sarah

  5 juli 2020 at 12:48

  Hoi,

  Ik heb 2 winterbaby s en kan dus ook niet vergelijken. Maar ik ben toch meer als Sanne 🙂 ik zie vooral de voordelen van de winter en wou absoluut niet hoogzwanger zijn in de zomer…. lijkt me moeilijk. Ik had het in december echt super warm als in, ik liep buiten in t shirt rond…. terwijl ik normaal eerder koud heb.
  En het handige van de winter, bezoek blijft niet eeuwig plakken 🙂

  1. Tamara

   5 juli 2020 at 13:50

   Ja, dat is wel waar! Het voordeel van de zomer vond ik dan weer dat we meer verspreid de bezoeken kunnen plannen dan alles in de weekends te moeten proppen. En ik was ook niet hoogzwanger toen het echt warm was, enkel juni was wel aan de warme kant. Het was vorig jaar ook geen zo’n jaar zoals dit jaar, waar de zomer al begin in maart precies :p

 • Moederschip

  4 juli 2020 at 11:10

  Nope je kan me niet overtuigen 😀 Met een mei- en een februaribaby kan ik goed vergelijken. Het enige nadeel zijn misschien wel de verjaardagsfeestjes, zo’n bende kinderen in je huis is niet voor iedereen een pretje. Gelukkig hebben we een speelkelder 😀

  1. Tamara

   4 juli 2020 at 11:45

   Hahaha! Ik denk dat elk seizoen wel zijn voor- en nadelen heeft. 😀

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Maandoverzicht juni

30 juni 2020

Next Post

Vragenvuur

8 juli 2020