Aan mijn kleine baby

12 april 2021Tamara

Aan mijn klein meisje in de buik. Ik hou nu al zoveel van jou. Wat ben je gewenst. Een paar keer dacht ik dat ik zwanger was, maar dat was niet zo. Toen ik echt zwanger werd, wist ik het meteen. Ik voelde je al groeien en ik bond me al met jou.

Ik zag mezelf als een boys mom. Mocht ik zelf kunnen kiezen wat je zou worden, zou je waarschijnlijk een jongen geweest zijn. Een meisje leek me ook wel wat, maar ik zag mezelf niet geschikt om te zorgen voor een meisje. Meisjes lijken me complexer en ik weet vaak geen weg met mezelf. Hoe zou ik jou dan kunnen helpen in dit leven? Je vader daarentegen droomde al een tijdje van een dochter, al zou het hem uiteindelijk niet uitgemaakt hebben. Hoewel ik ongeveer dezelfde zwangerschap ervaarde als je grote broer kreeg ik toch een vermoeden dat jij een meisje zou worden en het was zo.

Intussen ben ik al helemaal verzoend met een dochtertje. Het wordt leuk. Ik zie onszelf al spelletjes spelen ’tegen’ de mannen: je grote broer en je papa. We gaan ze inmaken in kaartspellen en quizzen. Ik zie ons tweetjes ook al slenteren door het stad, aan het shoppen of ergens een koffie gaan drinken. Of we doen eens een wellness samen. Als je gewoon liever thuis op de bank een chickflick of Disneyfilm kijkt, ook dan ben ik je partner in crime.

Lieve, lieve dochter. Nog ongeveer 8 weekjes en je zal er zijn. Ik kan niet wachten om je vast te houden, om je te knuffelen, om je naam luidop te vertellen tegen iedereen die het wil horen. Ik zie mezelf al schrikken van je gewicht, omdat ik nu je grote broer gewoon ben met zijn 11 kilogram. Sorry alvast voor al de schattige (roze) kleertjes die ik aangeschaft heb. Ik kan het niet helpen.

We kunnen niet wachten tot je er bent en je ons gezin compleet maakt. Maar blijf nu nog maar heel even lekker in mijn buik. Schop er maar op los, doe je goed!

Comments (23)

 • Giovanna Jansen

  14 april 2021 at 18:19

  Wat mooi en wat lief! En nog maar 8 weekjes, wat gaat het hard!

  1. Tamara

   14 april 2021 at 20:12

   Dank je wel! Gaat snel, hé! Ik ben al een beetje aan het aftellen, haha.

 • Evelyne – Gouden Momenten

  14 april 2021 at 12:05

  Oh hemel, nog maar 8 weekjes en het kleine meisje is er al. Wat gaat de tijd vlug! Ik herinner mij nog de post waarin je vertelde dat je zwanger was en en nu.. Heel mooi geschreven trouwens.

  1. Tamara

   14 april 2021 at 20:12

   Dank je wel! En tijd gaat snel hé, ik vind het ook! Of is dat door die Corona dat de tijd precies stil blijft staan (en toch ook weer niet)? Maar in elk geval verlang ik al wel! 🙂

 • MimaMaakt

  13 april 2021 at 21:58

  Mooi geschreven. Ik ben ook benieuwd naar de naam 😊

  1. Tamara

   14 april 2021 at 20:11

   Dank je wel! Hihi, nog even spannend! 🙂

 • Irene

  13 april 2021 at 13:41

  Mijn vriend was van ons twee ook diegene die liefst een meisje wil 🙂

  Mooi zo’n brief! Ik heb zo’n soort van boekje waarin ik briefjes kan stoppen voor onze baby die hij dan ooit, later, eens kan lezen maar ik moet er nog aan beginnen.
  De tijd gaat snel jong, nog maar 8 weken! Ik hoop dat de laatste weken nog lief voor je zijn.

  1. Tamara

   13 april 2021 at 14:54

   Oh das eigenlijk ook echt een leuk idee, ik heb dat ook eens gezien in de winkel maar toen niet gekocht. Zo’n brieven lijken me nochtans echt wel een meerwaarde voor later. En dank je wel! 🙂

 • nicole orriens

  13 april 2021 at 10:07

  Wat een mooie brief. Maar weet je, in deze tijden waarin gender ‘fluïde’ is en mannelijkheid en vrouwelijkheid niet meer zo vast staan is het altijd goed om te bedenken dat je niet weet hoe je baby zich later zal identificeren.

  1. Tamara

   13 april 2021 at 11:57

   Daar heb je helemaal gelijk in! Uiteindelijk speelt het ook geen enkele rol. Het is vooral belangrijk dat ze zichzelf kunnen zijn, ongeacht het geslacht. 🙂

 • Wendy

  13 april 2021 at 10:02

  Wat een lieve blogpost! Ik kom uit een gezin met een vader, een moeder, een broer(tje) en een zus – ik dus – en die balans is erg fijn. Toen ik uit huis ging, kwam mijn moeder me regelmatig opzoeken, nog net niet gillend, haha, omdat ze toen opeens als enige vrouw tegenover twee mannen regelmatig aan het kortste eind trok.

  1. Tamara

   13 april 2021 at 11:56

   Hahaha, dat zou ik zo leuk vinden mocht het hier er ook zo aan toe gaan 🙂 Leuk dat je dit schrijft!

 • Saskia

  12 april 2021 at 20:40

  Mooie brief! je gezinnetje boft maar met je <3
  Geniet nog van de laatste loodjes.

  en snap je helemaal hoor. Hier ook voorkeur voor een jongen, in de trant van 'Wat zou ik met een meisje aan moeten?' Hoewel dat zeker ook gewenst zou zijn geweest.

  1. Tamara

   13 april 2021 at 09:54

   Ja, zo was het inderdaad! Uiteindelijk is het een persoontje, dat sowieso gewenst is, ongeacht het geslacht. Maar het was toch even wennen, haha. En dank je! <3

 • Anne

  12 april 2021 at 18:38

  Ik was een meisjesmama, vond ik. En toen was ik zwanger van een jongen. Help! Heb toch even moeten wennen, maar het kwam allemaal goed.
  Wat ben ik nieuwsgierig naar jullie meisje, en naar haar naam!
  Ik krijg spontaan goesting om een kleedje te naaien! (ik ben beter in meisjeskleren dan in jongenskleren, denk ik dan) (alhoewel, shirts en shorts, geen probleem. Hemden, da’s iets minder)

  1. Tamara

   13 april 2021 at 09:53

   Héhé, daar zeg je het. Het is vaak gewoon een kwestie van wennen! Sowieso zijn ze hun eigen persoontje en dat is wat telt, een geslacht doet er dan op zich eigenlijk helemaal niet toe (maar ja, ik moest dus ook toch wel wennen). En leuuuk! Als je een kleedje wil naaien voor onze Pluis wil ik er altijd voor betalen 😀 Meisjeskleren zijn ook wel echt schattiger, hé. Kleedjes voor baby’s zijn zo mooi!

   1. Anne

    13 april 2021 at 14:00

    Ja, het is simpelweg wennen. Komt allemaal goed 🙂
    Ik maak graag iets voor jullie dochtertje! Ik mail je de komende dagen eens, heb wat overschotten roze stof liggen (cliché cliché cliché maar oh ze zijn zo mooi), kan je kiezen. En dan maak ik na onze vakantie een zomerjurkje voor jullie klein meisje 🙂

 • Robin Schrijvers

  12 april 2021 at 15:05

  Ah zo leuk om te lezen dit, mijn vaderhart bloeit open hiervan en doet me weer goesting krijgen in kinderen! Heel mooi, het komt dichtbij nu hé.. Geniet ervan!

  1. Tamara

   13 april 2021 at 09:50

   Thanks! Inderdaad, het komt nu wel dichtbij 🙂

 • Audrey

  12 april 2021 at 12:53

  Nog maar 8 weken, dat gaat toch al snel (of ja, voor mijn gevoel dan, haha). Mooie brief!

  1. Tamara

   13 april 2021 at 09:50

   Ja, maar naar mijn gevoel ging het eigenlijk ook wel echt heel snel, haha! Ik stond er ook veel minder bij stil, maar daarom is ze zeker niet minder graag gezien. 🙂 Thanks!

 • Moederschip

  12 april 2021 at 10:49

  Hihi ik had mezelf ook altijd als een boysmom voorgesteld, was effe schrikken toen de eerste al meteen een meisje bleek te zijn 🙂 En nu kan ik het me echt niet anders voorstellen. Ok het is complexer dan met een jongetje (meer drrrrrama!) maar ook wel speciaal omdat je elkaar beter begrijpt. Nog even aftellen en ze is er!

  1. Tamara

   12 april 2021 at 11:50

   Aha, blij dat ik niet de enige ben, haha! Ik zie er nu wel echt naar uit. Ik was echt zoooo blij toen mijn eerste een jongen bleek, een meisje ging voor mij toen echt slikken geweest zijn (stom eigenlijk). Nu had ik uiteindelijk al mijn jongen, dus nu was het nog even wennen, maar ik vond het meteen ook wel oké.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Ben ik te principieel?

28 maart 2021

Next Post

Onze peuter leeft in zijn eigen wereld

16 april 2021