Zoals beloofd in mijn vorige post toon ik jullie graag even hoe de babykamer voor ons meisje eruit zal zien! Nog maar drie weken en ze is daar al (of zou daar moeten zijn). Spannend!

Bij mijn eerste kindje Remus kende ik de betekenis niet van nesteldrang, ik had er totaal geen last van. Bij onze dochter is dat anders: haar kamertje moest en zou af zijn. En nee, het maakt niet uit dat ze toch eerst nog een hele tijd bij ons op de kamer zal slapen. Het – moet – af. En zo gezegd, zo gedaan.

De muren in de babykamer

Ik koos voor de muren gewoon neutraal wit en een accentmuur zonder al teveel poespas. Ik ging naar de winkel en wou heel graag Suikerspin van Levis kopen, maar helaas was die uitverkocht. Gezien de verkoopster liet weten dat het waarschijnlijk nog meer dan een halfjaar zou duren voor de verf opnieuw zou binnenkomen, ging ik maar voor een andere roze. Maar ik vind het wel mooi uitgevallen! Met verf vind ik dat altijd wel een beetje spannend!

babykamer meisje

Momenteel staat de co-sleeper nog op haar kamertje, die wordt dan verplaatst naar onze kamer als ze geboren is. De bedoeling is dat ze daarna in Remus’ ledikantje slaapt. Momenteel slaapt Remus er nog zelf in, dus daarom staat het bedje ook nog niet in haar kamertje.

Decoratie in de babykamer

Als decoratie deed ik onlangs wat toevallige koopjes in het Kruidvat, zoals de regenboogplank en spiegeltje. De posters heb ik online uitgekozen. Ik vind die met het ijsje vooral erg leuk en speels! Aan de andere kant van de ruimte liet ik me gaan met de befaamde Ikea kruidenrekjes en ik heb nu al spijt dat ik er maar drie gekocht heb.

Waar ik het eerste moment als echte boys mom amper kleren kon vinden voor mijn meisje heb ik nu opeens een overload aan kleedjes en andere schattige setjes gevonden. Er is werkelijk zoveel meer keuze bij een meisje! Ik kan geloven dat meisjes meer geld kosten dan jongens.

babykamer meisje

Upgrade van Remus’ kamertje

Tegelijk deden we ook nog een kleine upgrade van Remus’ kamertje. We hingen glow in the dark sterretjes en ook hebben we een nieuwe kleerkast gezet voor hem. Het is eigenlijk niet echt een kleerkast, want het zijn meer schuifjes maar ik vind het een veel gemakkelijker systeem dan zo’n onhandige kleerkast waar je alles moet gaan hangen. En ik kocht natuurlijk ook twee posters voor hem.

peuterkamer jongen
peuterkamer jongen

Zo, dat was de babykamer voor ons meisje. Wat vinden jullie ervan? 🙂