De babykamer voor ons meisje

20 mei 2021Tamara

Zoals beloofd in mijn vorige post toon ik jullie graag even hoe de babykamer voor ons meisje eruit zal zien! Nog maar drie weken en ze is daar al (of zou daar moeten zijn). Spannend!

Bij mijn eerste kindje Remus kende ik de betekenis niet van nesteldrang, ik had er totaal geen last van. Bij onze dochter is dat anders: haar kamertje moest en zou af zijn. En nee, het maakt niet uit dat ze toch eerst nog een hele tijd bij ons op de kamer zal slapen. Het – moet – af. En zo gezegd, zo gedaan.

De muren in de babykamer

Ik koos voor de muren gewoon neutraal wit en een accentmuur zonder al teveel poespas. Ik ging naar de winkel en wou heel graag Suikerspin van Levis kopen, maar helaas was die uitverkocht. Gezien de verkoopster liet weten dat het waarschijnlijk nog meer dan een halfjaar zou duren voor de verf opnieuw zou binnenkomen, ging ik maar voor een andere roze. Maar ik vind het wel mooi uitgevallen! Met verf vind ik dat altijd wel een beetje spannend!

babykamer meisje

Momenteel staat de co-sleeper nog op haar kamertje, die wordt dan verplaatst naar onze kamer als ze geboren is. De bedoeling is dat ze daarna in Remus’ ledikantje slaapt. Momenteel slaapt Remus er nog zelf in, dus daarom staat het bedje ook nog niet in haar kamertje.

Decoratie in de babykamer

Als decoratie deed ik onlangs wat toevallige koopjes in het Kruidvat, zoals de regenboogplank en spiegeltje. De posters heb ik online uitgekozen. Ik vind die met het ijsje vooral erg leuk en speels! Aan de andere kant van de ruimte liet ik me gaan met de befaamde Ikea kruidenrekjes en ik heb nu al spijt dat ik er maar drie gekocht heb.

Waar ik het eerste moment als echte boys mom amper kleren kon vinden voor mijn meisje heb ik nu opeens een overload aan kleedjes en andere schattige setjes gevonden. Er is werkelijk zoveel meer keuze bij een meisje! Ik kan geloven dat meisjes meer geld kosten dan jongens.

babykamer meisje

Upgrade van Remus’ kamertje

Tegelijk deden we ook nog een kleine upgrade van Remus’ kamertje. We hingen glow in the dark sterretjes en ook hebben we een nieuwe kleerkast gezet voor hem. Het is eigenlijk niet echt een kleerkast, want het zijn meer schuifjes maar ik vind het een veel gemakkelijker systeem dan zo’n onhandige kleerkast waar je alles moet gaan hangen. En ik kocht natuurlijk ook twee posters voor hem.

peuterkamer jongen
peuterkamer jongen

Zo, dat was de babykamer voor ons meisje. Wat vinden jullie ervan? 🙂

Comments (18)

 • Anne

  23 mei 2021 at 19:41

  Heel mooi, die kamertjes! Ook dat van Remus, die muur met maan en sterretjes, I love it 🙂

  1. Tamara

   24 mei 2021 at 10:31

   Dank je wel!! 🙂

 • Saskia

  23 mei 2021 at 13:34

  Leuke kamer(s)! Ik hou er altijd van om binnen te kunnen neuzen… Geniet van deze laatste loodjes <3

  1. Tamara

   23 mei 2021 at 14:12

   Dank je wel! Doen we! <3

 • Sarah

  22 mei 2021 at 22:27

  Prachtige kamers! Tis cliché maar geniet van de laatste weken met Remus. 🙂

  1. Tamara

   23 mei 2021 at 14:12

   Dank je wel! Zal ik zeker doen, en er is helemaal niets mis met clichés!

 • Zo simpel is dan geluk

  21 mei 2021 at 19:18

  Spannend hoor! Ik vind het echt geweldig dat zachtroze en ook leuk ingericht. Remus kamertje ook overigens. 🙂

  1. Tamara

   23 mei 2021 at 14:11

   Dank je wel! Ik ben ook wel fan van dat zachtroze, haha. Hoewel ik vroeger nogal anti-roze was.. Tijden veranderen! 🙂

 • Robin Schrijvers

  21 mei 2021 at 11:54

  Ah heerlijk! Zalig ingekleed 🙂 En supercoole upgrades van Remus zijn kamer! Mooi gedaan. Da meterke rechts vind ik wel nice met zo int groot zijn naam erop :p

  1. Tamara

   21 mei 2021 at 14:15

   Thanks!! 🙂 De meter kreeg Remus van zijn peter bij zijn geboorte, dat was een erg leuk kado!

 • Wendy

  21 mei 2021 at 07:58

  De kamers zijn mooi geworden! En wat fijn dat de kamer van je dochter op tijd af is. Vooral omdat het MOEST, haha, maar ik denk dat het sowieso wel rust geeft, dat jullie daar straks niet meer mee bezig hoeven te zijn. Want dan is er waarschijnlijk méér dan genoeg te doen.

  1. Tamara

   21 mei 2021 at 14:14

   Haha, het moest inderdaad echt af in mijn hoofd, voor de rust! En er is inderdaad altijd genoeg te doen, haha. Mijn nesteldrang wilt nog vanalles van andere zaken aanpakken, maar dat hou ik toch maar voor bekeken, voorlopig toch. :p

 • Irene

  20 mei 2021 at 10:59

  Haha herkenbaar, ik had dat bij D zijn kamer ook: die moet af voor hij er is! Hij slaapt nog altijd bij ons maar ik vind het wel fijn dat dat gewoon af is en hij naar daar kan verhuizen als we er allemaal klaar voor zijn. Ik vind ook dat ze voor meisjes veel leukere spullen hebben dan voor jongens dus kan geloven dat je daar je gedacht wel in vindt 🙂 En het roze vind ik super mooi maar die suikerspin is ook zalig he. Ik vind de kleur van Remus zijn kamertje ook mooi en die sterren zijn super tof. Dat zou ook nog wel willen doen in D’tje zijn kamer.

  1. Tamara

   20 mei 2021 at 13:07

   Dank je wel! Ik vind dat eigenlijk wel ook leuk om te doen: gepaste spullen zoeken, beetje inkleden en decoreren.. Remus zijn kamer gaan we dan stilaan omvormen naar een peuterkamer, maar dat doen we stapje bij stapje. We hebben nu ook een peuterbedje voor hem, die naast zijn ledikantje staat zodat hij kan wennen aan zijn nieuw bedje zonder er direct in te moeten slapen. En met tijd komt daar dan nog wel een bureau-tafeltje enzo. Ik zie het al helemaal zitten! 😀

 • Lesley

  20 mei 2021 at 10:05

  Zo schattig, die kleertjes! Ik kwam tijdens een wandeling laatst een baby-adidas-schoentje tegen op straat. Geen idee wat het daar lag te doen, maar mijn eierstokken rammelden al hahaha. Ik zou niet snel zulke “dure” schoenen kopen voor een baby die daar de dag nadien al is uitgegroeid, maar wel cute! En leuk, dat roze! Ik vind dat inderdaad ook altijd spannend om te zien hoe het er op die grote muur gaat uitzien. Aan van die staaltjes heb ik meestal toch niet veel haha.

  1. Tamara

   20 mei 2021 at 13:05

   Ja, die staaltjes vind ik ook niks, en ik vind ze meestal ook nog best prijzig, zeker als je er een paar aanschaft dan. Dus ik verf meestal op goed geluk :p
   En schoentjes! Voor Remus had ik ook kleine Adidasjes en zelfs Nikes en dat was echt uberschattig! Hij heeft ze wel gedragen hoor, dat uitgroeien viel wel mee. Ik heb nu wel nieuwe schoenen gekocht net toen hij een groeispurt had en die zijn vaneigens wel direct te klein, haha. Ik kocht die Nikes in de outlet store in Maasmechelen Village voor 8 euro ofzoiets, dus cva nog! :p Vinted is ook echt een droom voor schoenen waarvan kids toevallig net een groeispurt kregen. Die zijn bijna nog nieuw en kosten amper iets!

 • Audrey

  20 mei 2021 at 08:44

  Ooo, heel erg leuk! De babykamer is echt schattig, en de upgrade van Remus zijn kamertje is ook zeker heel erg geslaagd met de sterretjes.

  1. Tamara

   20 mei 2021 at 13:01

   Dank je wel! Die sterretjes had ik toevallig gekocht bij een online shopke om aan de gratis verzending te geraken, maar ben er eigenlijk echt blij mee! Vooral omdat ze zo in reliëf zijn.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Lekkere cheesecake die gemakkelijk te maken is

18 mei 2021

Next Post

Wat zit er in mijn vluchtkoffer?

24 mei 2021