Ik ben sowieso wel een tattoo liefhebber, maar toen ik de moederschap tattoo zag staan bij Moederschip ging ik helemaal overstag! Wat een leuk idee om je kind(eren) te kunnen vereeuwigen met een moederschap tattoo. Zelf heb ik al een tattoo dat een link heeft met Remus, maar met Rhea nog niet.

Iedereen weet: als je eenmaal begint aan tattoo’s komen er sowieso nog. Tatoeages zijn verslavend. Zelf heb ik er nu vier, waarvan eentje gelinkt met Remus. Dat is namelijk het vosje in mijn nek, want datzelfde vosje staat namelijk ook op zijn geboortekaartje. Fun fact: het vosje was er eerst, nog voor ik zwanger was en nog voor ik een ontwerp van het kaartje had gemaakt. Ik werd zwanger van Remus en vond het vosje meteen een goed idee.

moederschap tattoo

Maar nu heb ik Rhea en voelt mijn gezinnetje best wel als compleet aan. Gezien Remus ergens wel vereeuwigd is op mijn lichaam vind ik het fijn om daar ook Rhea op een of andere manier aan toe te voegen. De vraag is natuurlijk op welke manier.

Moederschap tattoo of kolibrie?

Kolibrie inspiratie

Op Rhea’s geboortekaartje prijkt een mooie kolibrie oftewel humming bird in het Engels. Ik vind het Engelse zo mooi verwoord. Dus ik deed al wat inspiratie voor zo’n tattoo.

Oftewel zou ik gaan voor sierlijk en klein, ofwel opnieuw geometrisch. Ik denk dat geometrisch misschien wel de logische keuze is, zo past het ook bij het vosje.

Moederschap tattoo inspiratie

Maar een (extra) moederschap tattoo spreekt me ook enorm aan! Mijn persoonlijke smaak is vooral ofwel personen ofwel abstract. Ik ging alvast eens op zoek op Pinterest naar inspiratie en dat zijn vooral de moederschap tattoo’s die ik leuk vind.

Vooral die met de bloemetjes spreekt mij ongelooflijk aan: het sierlijke en een subtiele betekenis. Maar ook de mama met haar kindjes vind ik erg leuk! Ik ben er nog niet helemaal aan uit, zoals je merkt.

Zou jij ooit een tattoo laten zetten voor je kind(eren)?