Ons lijstje met babynamen

18 augustus 2021Tamara

In een vragenrondje kreeg ik de vraag wat de naam van Remus zou geworden zijn, mocht hij een meisje zijn. Omdat ik toen zwanger was van een tweede kindje kon ik daar niet op antwoorden zonder de potentiële namen prijs te geven. Nu voelt onze kinderwens compleet aan en geef ik graag een inkijk in ons lijstje met babynamen.

We hebben een zoontje en een dochtertje, van elk eentje dus. Voor mij was het gelijk geweest, het liefste wou ik graag een jongen en die had ik meteen met mijn eerste zwangerschap. Toen ik wist dat ons tweede kindje een meisje is, was dat even wennen. Nu ben ik erg blij met onze koningswens!

Een derde kindje zit er waarschijnlijk niet meer in. Ik ben wel graag zwanger maar ik vind twee goed zo. Zeg nooit nooit, natuurlijk. Maar voor mij voelt het nu goed aan.

Ons lijstje met babynamen

Meisjes

Alexa – Lexa

Clara – Cara

Livia

Rosie

Ava

Mia

Enya

Lara 

Freya

Aza

Speciallekes

Jyn -> Personage uit Star Wars Rogue One, ik hou echt van die naam maarja ik wou niet dat onze dochter geassocieerd zou worden met gin (alcohol).

Pomme -> Ik had jaren geleden een kat en die heette Pom. Ik vond dat een geweldige naam en ik hoor dat echt graag. Maar toen mijn man en tegelijk mijn zusje zei dat het verdacht veel weg had van Pommeline van Temptation Island heb ik het maar uit mijn hoofd gehaald.

Zazou -> Ja, de vogel uit The Lion King. Ik vind het een leuke, speelse naam.


Jongens

Oliver

Jules

Maurice

Jerome

Marcus

Ezra

Florian

Remi

Jona

footer

Uiteindelijk noemden we onze zoon Remus. Jorans grootvader heette Remi en we vonden het mooi, maar we misten nog iets. Ik ben zelf gek op de Romeinse mythologie en moest denken aan Remus. We vinden het een stoere, mooie naam, die toch zacht klinkt.

Onze dochter werd Rhea, een naam waar we toevallig op gekomen waren. Zoals je merkt in mijn lijstje zijn we gek op korte namen die eindigen op de klinker a. Ik zocht toevallig eens de betekenis op van de naam van Remus en zag Rhea staan. Rhea is namelijk de biologische moeder van Romulus en Remus. En we waren meteen gek van de naam.

Soms vraag ik me af of de namen Remus en Rhea niet te veel op elkaar lijken. Dan denk ik: misschien was Ava toch beter. Maar als ik kijk naar Rhea, dan zie ik alleen Rhea. Ava zou haar niet staan, dat is gewoon niet haar naam.

We wilden in elk geval namen die niet zo vaak voorkomen, de tool van Kind en Gezin is daarvoor wel een heel goede om dat te checken.

Zijn er namen in mijn lijstje die jij ook zou overwegen?

Comments (15)

 • Lesley

  24 augustus 2021 at 16:10

  Rhea is inderdaad een héél mooie naam, en ik ken maar iemand die zo heet. Daarvoor had ik zelfs nog nooit van de naam gehoord. Ik vind Jules ook heel schoon! Maar dat zal het waarschijnlijk nooit worden want als ik met mijn lief over een ooit-baby praat zeggen we al Juleske, dus dat wordt het vast nooit écht haha.

 • Giovanna Jansen

  20 augustus 2021 at 17:12

  O, wat een leuke namen!

 • Audrey

  19 augustus 2021 at 09:24

  Oooeee, ik hou zo van namenlijstjes! Livia vind ik ook heel mooi, net als Jules voor een jongen. Ook de schrijfwijze vind ik zo mooi staan. Deze namen staan desondanks niet op ons lijstje, dus ik kan ze veilig benoemen 😉 Ik vind meisjesnamen trouwens veel makkelijker dan jongensnamen. Jongensnaam 2 blijft voor ons nog een licht twijfelgevalletje en voor de rest zijn we er helemaal uit. Een van onze namen (we hebben er natuurlijk vier moeten verzinnen) is in Vlaanderen bekender en populairder dan in Nederland.

  Heb je trouwens niet voor tweede namen gekozen? Dat vind ik altijd wel een toffe manier om een mooie naam die je het net niet helemaal vindt als eerste naam toch te gebruiken.

  1. Tamara

   19 augustus 2021 at 13:27

   Ah zo grappig! Ik vind jongensnamen net gemakkelijker! Ik weet niet waarom. Ik vind meisjesnamen wel gemakkelijker om te bedenken, maar zo die wow-die-wordt-het, had ik zo niet snel. Van bepaalde jongensnamen ben ik helemaal weg, zoals Marcus en Jona. Ben wel benieuwd welke namen jullie twee kindjes zullen worden! Zo spannend allemaal!
   We kozen traditiegetrouw de namen van de symbolische meter/peter (afhankelijk van het geslacht). Dus Remus zijn tweede naam is Aaron, genoemd naar zijn peter. En Rhea heeft Emmelie. Ik vind Emmelie echt supermooi passen bij Rhea als geheel!

   1. Audrey

    20 augustus 2021 at 12:05

    Oooo, heel mooi inderdaad allebei die tweede namen! Dat is wel weer het geluk tegenwoordig dat peters en meters nu ook modernere namen hebben. Ik heb echt van die supersaaie klassieke doopnamen 😉

 • Saskia

  18 augustus 2021 at 15:40

  Leuk om je namen te zien die jullie in gedachte hadden. Hele andere dan die bij mij op het lijstje stonden haha 😉
  Ik ben ook zeker van de korte, stoere en goed schrijfbare namen.

  1. Tamara

   19 augustus 2021 at 13:24

   Héhé, leuk te horen! Ben nu wel benieuwd naar jullie namen 😀

 • josie

  18 augustus 2021 at 14:32

  Ik ben wel erg fan van Remus en het past idd supermooi bij Rhea! Verder vind ik Ezra ook wel supermooi.

  1. Tamara

   19 augustus 2021 at 13:24

   Dank je wel! Ik vind Ezra ook heel erg mooi, maar mijn man dus totaal niet. Die was het dus niet geworden. 🙂

 • Irene

  18 augustus 2021 at 14:01

  Amai vooral grote fan van jullie meisjes namen maar behalve Rosie geen enkele naam die op onze lijst staat, haha :p Bij de jongensnamen had ik ook Ezra maar het lief hoort die naam niet graag. En ’t is gelijk je zegt, D is echt D en daar zou een andere naam niet bij passen.
  Ik vind Rhea echt prachtig trouwens en mooi bij Remus passen!

  1. Tamara

   19 augustus 2021 at 13:23

   Oh, dank je wel!
   En haha, hier toevallig net hetzelfde! Ik vind Ezra echt héél erg mooi, maar manlief dus totaal niet. Ik snap niet zo goed waarom, what’s not to like. Maar oké. :p

 • Anne

  18 augustus 2021 at 12:50

  Ik vind de namen van jullie kinderen erg mooi, en ook mooi bij elkaar passen. Niks niet teveel op elkaar lijken. Mooi.
  In jullie lijstje zitten zowel bij de meisjes als de jongens namen die ik nooit ofte nimmer zou willen gebruiken: Mia en Maurice. Hehe 🙂
  Maar voor de rest zitten er echt pareltjes tussen: Clara, Ava en Rosie zou ik voor een meisje best wel willen gebruiken. Wat ik zelf ook mooi vind, is Malvina 🙂
  Als jongensnaam kan ik me helemaal vinden in Jona. Heel mooie naam vind ik dat.
  Achter de keuze van mijn Janna met 2 n-en zit een heel verhaal. En ja, dat gevoel… veel mensen noemen haar per abuis Jana, maar weet je, we vinden dat dus echt niet passen bij haar. Janna is een Janna en geen Jana 🙂 Was Janna een jongen geweest, dan was het Jelle geworden. Maar Jelle vond ik bij mijn tweede zwangerschap helemaal niet passen bij het kind in mijn buik. Raar hè. Milan vind ik ook een krachtige maar zachte naam. Die zachte bijklank vind ik heel belangrijk. Hij heeft zo’n periode gehad dat hij zijn naam niet mooi vond (slik), maar is dan gelukkig weer bijgedraaid en is nu helemaal content.
  Dit werd bij Milan trouwens wel een dingetje: namen van de kinderen van mijn zussen beginnen allemaal met M of J. Ik had daar niet op gelet, toen Janna haar naam kreeg. Bij Milan heb ik er dan wel op gelet 😀
  En ik vind het mooie koppel-namen ook: Janna en Florian, Sara en Milan. Schoon hè 🙂

  1. Tamara

   19 augustus 2021 at 13:22

   Mia is een naam die ik zelf erg mooi vind, Maurice vind ik niets aan. Maar dat was Jorans grote favoriet, dus vandaar haalde hij toch (nipt) het lijstje. Maar voor mij dus ook een no-go. :p
   Malvina is ook wel leuk! Heb ik nog nooit gehoord!
   En Jona is zo de naam die ik voor ogen had toen ik 12 jaar was, haha. Ze is altijd blijven plakken. Maar ja, mijn man heet Joran. De namen Joran en Jona lijk en echt te veel op elkaar, dus daar voelde ik me niet goed bij. Dus daarom kozen we voor iets anders.
   En ik volg je volledig met zachte klanken! Daar kozen wij ook bewust voor. En ik herken het van Janna! Ik heb een vriendin die Jannie heet en die zegt hetzelfde! Ze heeft wel nog net iets meer pech door Jani Kazaltzis, haha.
   En ja, de koppelnamen zijn inderdaad heel mooi! Want dat is iets dat je niet echt in de hand hebt, natuurlijk. Heel leuk!

 • Moederschip

  18 augustus 2021 at 12:27

  Love korte meisjesnamen op -a. Wij hadden ook een hele lijst: Nora, Isa, Anna, Lia, Sara… Uiteindelijk werd het Lena en na 6 jaar zijn we er nog steeds blij mee 🙂 Voor jongens hadden we enkele oer-Vlaamse namen genre Thomas, Sander, Kobe. Daar is dan Simon uitgekomen.

  1. Tamara

   19 augustus 2021 at 13:18

   Oh ja, Isa vind ik ook heel mooi! Ook Lena vind ik echt heel mooi! Oer-Vlaamse namen vind ik leuk, maar wij kozen bewust ook voor een naam dat in Frans en Engels hetzelfde klinkt. Mijn man Joran heeft op zijn werk vaak Engelse calls en zijn naam is precies onuitspreekbaar in het Engels. Maar dat zijn natuurlijk keuzes. 😀

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Tamara ergert zich aan mode!

13 augustus 2021

Next Post

Yays en nays #2

2 september 2021