In een vragenrondje kreeg ik de vraag wat de naam van Remus zou geworden zijn, mocht hij een meisje zijn. Omdat ik toen zwanger was van een tweede kindje kon ik daar niet op antwoorden zonder de potentiële namen prijs te geven. Nu voelt onze kinderwens compleet aan en geef ik graag een inkijk in ons lijstje met babynamen.

We hebben een zoontje en een dochtertje, van elk eentje dus. Voor mij was het gelijk geweest, het liefste wou ik graag een jongen en die had ik meteen met mijn eerste zwangerschap. Toen ik wist dat ons tweede kindje een meisje is, was dat even wennen. Nu ben ik erg blij met onze koningswens!

Een derde kindje zit er waarschijnlijk niet meer in. Ik ben wel graag zwanger maar ik vind twee goed zo. Zeg nooit nooit, natuurlijk. Maar voor mij voelt het nu goed aan.

Ons lijstje met babynamen

Meisjes

Alexa – Lexa

Clara – Cara

Livia

Rosie

Ava

Mia

Enya

Lara 

Freya

Aza

Speciallekes

Jyn -> Personage uit Star Wars Rogue One, ik hou echt van die naam maarja ik wou niet dat onze dochter geassocieerd zou worden met gin (alcohol).

Pomme -> Ik had jaren geleden een kat en die heette Pom. Ik vond dat een geweldige naam en ik hoor dat echt graag. Maar toen mijn man en tegelijk mijn zusje zei dat het verdacht veel weg had van Pommeline van Temptation Island heb ik het maar uit mijn hoofd gehaald.

Zazou -> Ja, de vogel uit The Lion King. Ik vind het een leuke, speelse naam.


Jongens

Oliver

Jules

Maurice

Jerome

Marcus

Ezra

Florian

Remi

Jona

footer

Uiteindelijk noemden we onze zoon Remus. Jorans grootvader heette Remi en we vonden het mooi, maar we misten nog iets. Ik ben zelf gek op de Romeinse mythologie en moest denken aan Remus. We vinden het een stoere, mooie naam, die toch zacht klinkt.

Onze dochter werd Rhea, een naam waar we toevallig op gekomen waren. Zoals je merkt in mijn lijstje zijn we gek op korte namen die eindigen op de klinker a. Ik zocht toevallig eens de betekenis op van de naam van Remus en zag Rhea staan. Rhea is namelijk de biologische moeder van Romulus en Remus. En we waren meteen gek van de naam.

Soms vraag ik me af of de namen Remus en Rhea niet te veel op elkaar lijken. Dan denk ik: misschien was Ava toch beter. Maar als ik kijk naar Rhea, dan zie ik alleen Rhea. Ava zou haar niet staan, dat is gewoon niet haar naam.

We wilden in elk geval namen die niet zo vaak voorkomen, de tool van Kind en Gezin is daarvoor wel een heel goede om dat te checken.

Zijn er namen in mijn lijstje die jij ook zou overwegen?