We hebben allemaal rare gewoontes, ik ook. Ik heb er zelfs zodanig veel dat ik er een boek over zou kunnen schrijven of een rubriekje op de blog kan lanceren. Laten we het houden bij het laatste.

Onderlaken recht trekken
Als ik naar bed ga, is het eerste dat ik altijd doe het onderlaken recht trekken. Ik haat het namelijk als daar maar 1 plooitje in zit. En zelfs al zie ik geen plooien, toch trek ik er eens aan. Kwestie van zeker te zijn.

Lippenprutser
Ik pruts aan mijn lippen, vooral als ik nerveus ben.

❣ Koekjes met chocolade
Bij een koekje waar chocolade aan hangt, eet ik eerst het koekjesgedeelte op en als laatste de chocolade. Best voor het laatst, hé.


❣ Niet vloeken
Ik vloek niet. Oké ja, dat is niet echt een gewoonte, maar meer de afwezigheid van een normaal iets. Een beetje uit religieuze overtuiging, ook een stukje uit principes.

❣ In adempjes tellen
Misschien wel mijn raarste gewoonte, haha. Als ik mezelf uit bed moet slepen, zeg ik tegen mezelf: nog 10 keer ademen en dan eruit. Hetzelfde met de douche en eigenlijk alles waar ik het liefst zo lang mogelijk in wil blijven, maar er toch uit moet.

Ik praat graag luidop tegen mezelf
Ik kan soms echt hele conversaties voeren, zowel in mezelf als luidop. Soms kunnen het wel eens verhitte discussies zijn ook. Nu ik er zo bij stilsta, denk ik dat er misschien wel iets mis is met mij.

❣ Voor de tv eten
Sinds dat virus deed ik mezelf een nieuwe gewoonte aan: altijd voor de tv willen eten. Ik vind dat zo zalig dat ik dus meestal lunch voor de tv als ik thuis ben. Het avondeten doen we enkel voor de tv als het fastfood is. Maar eigenlijk is dit een rare, slechte gewoonte.

Gaan douchen als ik me slecht voel
Als ik me slecht voel, heb ik nogal de gewoonte om te gaan douchen. Zo kan ik zo even alle nare gedachten van me afspoelen. Maar best een rare en milieuonvriendelijke gewoonte.

❣ De pijltjes volgen in de Colruyt
Ja, ook als ik eigenlijk helemaal niet in die rayon moet zijn. Ik vind het een enge gedachte om opeens niet meer te lopen zoals het moet en stel je voor dat ik dan toch een product mis dat ik nodig had.

Plekjesmens
Ik heb mijn vast plaatsje aan de eettafel, zetel en bed. Ook bij andere plaatsen waar ik (vroeger) vaak langs ging, heb ik ook mijn ‘vast’ plaatsje. Dat heb ik natuurlijk niet zo uitgesproken, zoals Sheldon met ‘you’re in my spot’ maar ik word er toch een beetje kriegelig van als ik niet zit waar ik normaal zit.

Jouw beurt! Heb jij een rare gewoonte?