10 rare gewoontes die ik heb

17 februari 2021Tamara

We hebben allemaal rare gewoontes, ik ook. Ik heb er zelfs zodanig veel dat ik er een boek over zou kunnen schrijven of een rubriekje op de blog kan lanceren. Laten we het houden bij het laatste.

Onderlaken recht trekken
Als ik naar bed ga, is het eerste dat ik altijd doe het onderlaken recht trekken. Ik haat het namelijk als daar maar 1 plooitje in zit. En zelfs al zie ik geen plooien, toch trek ik er eens aan. Kwestie van zeker te zijn.

Lippenprutser
Ik pruts aan mijn lippen, vooral als ik nerveus ben.

❣ Koekjes met chocolade
Bij een koekje waar chocolade aan hangt, eet ik eerst het koekjesgedeelte op en als laatste de chocolade. Best voor het laatst, hé.


❣ Niet vloeken
Ik vloek niet. Oké ja, dat is niet echt een gewoonte, maar meer de afwezigheid van een normaal iets. Een beetje uit religieuze overtuiging, ook een stukje uit principes.

❣ In adempjes tellen
Misschien wel mijn raarste gewoonte, haha. Als ik mezelf uit bed moet slepen, zeg ik tegen mezelf: nog 10 keer ademen en dan eruit. Hetzelfde met de douche en eigenlijk alles waar ik het liefst zo lang mogelijk in wil blijven, maar er toch uit moet.

Ik praat graag luidop tegen mezelf
Ik kan soms echt hele conversaties voeren, zowel in mezelf als luidop. Soms kunnen het wel eens verhitte discussies zijn ook. Nu ik er zo bij stilsta, denk ik dat er misschien wel iets mis is met mij.

❣ Voor de tv eten
Sinds dat virus deed ik mezelf een nieuwe gewoonte aan: altijd voor de tv willen eten. Ik vind dat zo zalig dat ik dus meestal lunch voor de tv als ik thuis ben. Het avondeten doen we enkel voor de tv als het fastfood is. Maar eigenlijk is dit een rare, slechte gewoonte.

Gaan douchen als ik me slecht voel
Als ik me slecht voel, heb ik nogal de gewoonte om te gaan douchen. Zo kan ik zo even alle nare gedachten van me afspoelen. Maar best een rare en milieuonvriendelijke gewoonte.

❣ De pijltjes volgen in de Colruyt
Ja, ook als ik eigenlijk helemaal niet in die rayon moet zijn. Ik vind het een enge gedachte om opeens niet meer te lopen zoals het moet en stel je voor dat ik dan toch een product mis dat ik nodig had.

Plekjesmens
Ik heb mijn vast plaatsje aan de eettafel, zetel en bed. Ook bij andere plaatsen waar ik (vroeger) vaak langs ging, heb ik ook mijn ‘vast’ plaatsje. Dat heb ik natuurlijk niet zo uitgesproken, zoals Sheldon met ‘you’re in my spot’ maar ik word er toch een beetje kriegelig van als ik niet zit waar ik normaal zit.

Jouw beurt! Heb jij een rare gewoonte?

Comments (27)

 • Kristof

  26 maart 2021 at 23:50

  Haha Zalig lijstje!
  zitten wel wat rare dingen bij, maar niet allemaal! Ik betrap mezelf er ook op dat ik nogal eens kan discussiëren tegen mezelf, luidop, over iets dat me irriteert, en ik ben ook zo vrij om er een hele conversatie over te creëren.

  Ik heb ook mijn plekje trouwens aan tafel en in de zetel. Dat is het plekje dat overschiet omdat de anderen hun vaste plekje steevast inpalmen.

  proficiat met je 1-jarig bestaan vd website! Blijf zeker posten!

  1. Tamara

   27 maart 2021 at 14:00

   Dank je wel! En blij een medemens te ontmoeten die ook hele discussies met zichzelf aangaat, haha!

 • Talitha

  1 maart 2021 at 16:44

  Ik vloek echt ikweetniethoeveel, sorry bij voorbaat en met terugwerkende kracht 🙂 Ik kan er niets aan doen, want ik besef het zelfs 90% van de tijd niet (tot anderen me erop wijzen). Het is eerlijk waar de schuld van Amsterdam, waar alles teringtyfuskolere is, en ik heb dat een beetje overgenomen – al vond ik die krachttermen nu ook net iets te grof, maar bij mij is alles wel kut en klote en er komt ook al eens wat godslastering voorbij, vrees ik. Ik moet er echt eens op proberen te letten want ik vind het ook niet per se cool ofzo, integendeel.
  Verder praat ik ook all day every day tegen mezelf, en soms ook tegen anderen, in hypothetische gesprekken die ik nooit zal voeren. :’)

  1. Tamara

   2 maart 2021 at 21:18

   Hahaha, die Nederlanders toch!

 • Laurine

  21 februari 2021 at 16:02

  Ik strijk mijn beddengoed zelfs niet 🙈 Veel andere puntjes waren wel herkenbaar, ik vloek ook niet en o wee wanneer iemand op mijn plekje aan de keukentafel gaat zitten. Ja, ook bij mijn ouders thuis, ook al woon ik daar niet meer, het blijft mijn stoel. De mens is een gewoontedier zeker?

  1. Tamara

   22 februari 2021 at 08:12

   Oh, maar ik strijk mijn beddengoed ook niet, hoor! Haha. Maar telkens als ik ga slapen, merk ik dat het hoeslaken van de vorige nacht zo nog wat geribbeld is en ik kan daar echt niet tegen. Het moet effen zijn :p

 • Simone

  19 februari 2021 at 19:32

  Haha, ik ben ook een plekjesmens! Ik las het en toen besefte ik me pas dat ik dat ook doe/heb. Vaste plek in bed, aan tafel, op de bank etc. Ik hou van mijn eigen plekjes.

  1. Tamara

   19 februari 2021 at 21:54

   Maar vaste plekjes zijn eigenlijk ook gewoon echt de max, want zo voelt het ook als vertrouwd en van jou aan. Ik zou het bijvoorbeeld superraar vinden om aan de andere kant van het bed te slapen!

 • Giovanna Jansen

  19 februari 2021 at 17:28

  Leuk om te lezen! Heel herkenbaar het goed trekken van je onderlaken voor het in bed stappen, het plekjesmens zijn en hardop tegen jezelf praten. Dat laatste heeft wel eens een rare situatie opgeleverd toen mijn man thuiskwam en mij hoorde praten, maar ontdekte dat er verder niemand verder in huis was. 😉

  1. Tamara

   19 februari 2021 at 21:52

   Hahaha, dat is ZO grappig!! 😀 😀

 • Saskia

  19 februari 2021 at 14:14

  Ik moest inderdaad gelijk aan Sheldon denken haha 😉 Geniaal!
  Iedereen heeft zo z’n eigen eigenaardigheden… dat maakt ons zo uniek juist denk ik dan altijd maar.
  Dat eten voor de tv doen wij eigenlijk altijd, fast food of niet. Een gewoonte van M. Het liefste zou ik maar 1 dag in de week mét tv willen eten, maar dat is nu omgedraaid. Onbewust hebben we hier ook vaste plekken op de bank en in bed bijvoorbeeld (ook als we op vakantie zijn)

  1. Tamara

   19 februari 2021 at 21:51

   Héhé, ons avondeten doen we nog net (meestal) aan tafel, haha. Maar lunch doen we vaak in zetel. Het is vaak ook het momentje dat Remus net slaapt en we zo even kunnen rusten van het weekend. Eigenlijk wel gezellig! Ik verlang eigenlijk al naar buiten eten!

 • Anne

  19 februari 2021 at 06:55

  Tegen jezelf praten, soms kan dat wel gênant uitdraaien hè (been there done that).
  Ik tel ook veel, heel veel. Adempjes niet. Andere dingen wel.
  Vaste plekken heb ik ook.
  En in de zetel eten doen we hier vaak. Heel vaak. Slechte gewoonte? Whatevah.

  1. Tamara

   19 februari 2021 at 08:54

   Oh echt? Dat ben ik eigenlijk blij te lezen, want ik heb heel misschien wel zo’n idiote voorstelling over hoe het later zou moeten zijn als de kinderen wat groter zijn of zelfs als ik oma zou worden. Ik kan me mijn ouders en schoonouders niet voorstellen al etend in de zetel, laat staan oma’s en opa’s. Wat leuk te lezen dat het dus toch lekker kan! 🙂

 • Irene

  18 februari 2021 at 12:40

  Haha amai ik vind keiveel dingen herkenbaar! Ik pruts con-stant aan mijn lippen en ook aan velletjes aan mijn nagels trouwens. Ik volg ook de pijltjes in de Colruyt want anders loop ik daar gelijk een kip zonder kop rond. Ik douch ook als ik me slecht voel en ik tel ook in adempjes! Haha 😀 Zeker in de douche. Maar ik tel sowieso vaak, ook onbewust. Ik ben regelmatig mijn stappen aan’t tellen of hoeveel slokken de baby van zijn melk drinkt enzo :p

  1. Tamara

   19 februari 2021 at 08:52

   Haha, echt hé, de Colruyt is zo’n puinhoop! Ik ben ook onlangs van Colruytwinkel-stad veranderd en ik snap het gewoon niet! Dus ik volg ook een stuk daarom de pijltjes. Ik tel eigenlijk ook erg vaak, nu ik er zo bij stilsta! Leuk dat ik niet de enige ben die in adempjes telt 😀

 • elisemayann

  18 februari 2021 at 12:23

  Herkenbaar:)

 • Audrey

  18 februari 2021 at 11:02

  Haha, die vaste plekjes en chocoladekoekjes herken ik! Niet vloeken vind ik wel echt een prestatie. Wat doe je dan als je je kleine teen ergens keihard tegen stoot ofzo? Wat komt er dan uit jouw mond? 😉

  1. Tamara

   19 februari 2021 at 08:50

   Hahaha, wel een f*ck zou er wel durven uitkomen, maar omdat het geen ‘godslastering’ (zo’n zwaar woord, jong) is, zie ik dat dus niet als vloeken, haha :p

 • MimaMaakt

  17 februari 2021 at 22:12

  Yep. 1, 3, 6, 7 en 10 doe ik ook. Ik bijt ook nog teveel op mijn vingers. Als ik een toffiefee eet, eet ik eerst de hazelnoot op (niet lekker) dan de toffee gevolgd door het heerlijke stukje chocolade. Mijn M&M tel ik op kleur en die moeten even zijn. En dan eet ik kleur per kleur op.

  1. Tamara

   19 februari 2021 at 08:50

   Ah, zo grappig om te lezen! Bij M&M’s en haribo bolletjes leg ik de blauwe apart om die als laatste te eten, want die vind ik het lekkerste! Bijten op mijn vingers heb ik nooit gedaan en daar ben ik blij om want zou dat anders ook echt constant doen.

 • Robin Schrijvers

  17 februari 2021 at 21:01

  Niks mis met luidop praten tegen jezelf! Gooi het eruit zou’k zeggen 🙂 Als dat oplucht moet ge dat vooral blijven doen. Ik doe niks anders dan dat, zeker in tijden van thuiswerken 🙈

  1. Tamara

   17 februari 2021 at 21:25

   Haha, eigenlijk niet hé. Ik betrapte mijn man er onlangs ook op, die was zich zo aan het ergeren op iets dat niet lukte op de computer dat hij ook echt luidop aan het roepen was tegen zichzelf :p

 • Moederschip

  17 februari 2021 at 18:42

  Voor de TV eten is geen rare gewoonte, dat is een luxe! Eens je kinderen wat groter zijn en je het goede voorbeeld moet geven, is het gedaan met diebpret dus geniet er maar maximaal van 😉 Oh en die pijltjes in de Colruyt haaaaat ik! Als iemand me zegt hoe ik moet lopen om tot bij mijn courgettes te geraken, dan doe ik sowieso het omgekeerde :p (al kan je je dat in coronatijden niet meer permitteren natuurlijk)

  1. Tamara

   17 februari 2021 at 21:23

   Oh, heb helemaal nog niet zo ver gedacht. Vanaf nu dus genieten zonder schuldgevoel! Haha, ik snap je ook van die pijltjes, ik ergerde me er eigenlijk ook aan, maar intussen word ik er wel lastig van als ik ze niet volg, haha :p

 • Kelly

  17 februari 2021 at 17:52

  Haha ik vind die douche net hele goede coping! Wat minder milieuvriendelijk misschien maar allez je kan dat op een andere manier wel goedmaken hè. Ik kan ook hele conversaties voeren met mezelf, zeker als ik ergens ambetant om ben :p ik denk dan ook dat als mijn onderbuurvrouw mij zou horen dat die mij in een instelling zou steken.

  1. Tamara

   17 februari 2021 at 20:05

   Op zich is het geen slechte coping, maar op heel slechte dagen zou ik wel drie keer willen douchen, haha. Wat ik natuurlijk niet doe, maar toch! En blij dat ik niet de enige ben die (luidop) gesprekken voert met mezelf!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Breng me een dag

14 februari 2021

Next Post

De beste optredens die ik ooit heb gezien

20 februari 2021