13 eerlijke bekentenissen

1 mei 2020Tamara

Hé, het is oké. Nee, het is niet oké maar ik doe het toch (en ik schaam mij er wel een beetje voor). Zet je schrap voor mijn eerlijke Corona bekentenissen.

 • Een jeans? Wat is dat weer?
  Ik draag al weken geen jeans meer. Ik doe zelfs de moeite niet meer om een deftige broek aan te doen als ik naar buiten ga. Onder een lang T-shirt of mijn lange regenjas ziet niemand dat mijn legging een legging is. Toch?

 • Ik douche maar om de paar dagen.
  Sorry, not sorry. Mijn huid is wel veel minder droog, dus dat is eigenlijk best wel een goede evolutie.

 • Nu was ik mijn haar maar om de week. Uit luiheid.
  Wat begon als experimentje doe ik nu echt al een tijdje. Ik was het gewoon veel minder. En ik zeg dat ik ermee gestart ben omdat dit zoveel beter is voor je haar. Maar eerlijk? Ik ben lui en mijn haar wassen kost moeite.

 • Ik geef mijn baby enkel potjes om te eten.
  Daar voel ik me eigenlijk wel heel slecht bij, maar ik ben gewoon niet in staat om nog eens vers eten te maken voor de baby tussen het werk, pampers verversen en baby-entertainment door. Dus hij eet uit zo’n Olvarit potje zijn middagmaal en uit zo’n potje zijn fruithapje. En ik voel mij een slechte moeder hierdoor.

 • We barbecueden al zo’n 143x ofzoiets.
  Vorig jaar aantal home BBQ’s: 1. Dit jaar: toch zeker al 5. En we zijn nog maar april!

 • Ik maak nu praatjes met de buren.
  Voor Corona kende ik niet eens de naam van de buren (schaam).

 • Ik poetste de ramen voor het eerst in een jaar tijd.
  Want wat moet een mens anders doen in het weekend, in deze tijden?

 • Mijn huis is een zwijnenstal.
  Want alles wordt veel vuiler als je thuis leeft en ik heb de tijd (lees: goesting) niet om daar iets aan te doen. But hey, ik heb tenminste wel propere ramen. Dat telt toch voor iets?

 • Ik kocht voor mijn baby al ongelooflijk veel speelgoed.
  Terwijl ik daar eigenlijk tegen ben, maar ik kan hem ook niet blijven bezighouden. Er moet gewerkt worden en hij is snel uitgekeken op zijn speelgoed, dus nu wordt hij net wat meer verwend met een extra stuk speelgoed.

 • De baby kijkt dagelijks tv.
  Zelf ben ik nu niet zo’n moeder die wil dat haar baby nooit voor tv zit, maar hij zit er toch meer voor dan ik eigenlijk zou willen. Maar tv is een goede oppasser.

 • Online shoppen? Guilty!
  Ik bestel echt veel te veel online. Ik ga normaal heel graag eens snuisteren in de winkeltjes zonder iets mee te nemen, maar nu kan dat niet meer. Dus shop ik online. Teveel.

 • Ik ben al weken niet meer getrouwd.
  Kidding! Maar beide hebben we precies al weken onze trouwringen niet meer aan. Geen idee waarom, alsof we enkel onze ringen aandoen voor de buitenwereld, maar zo is het niet. Het is gewoon gemakkelijker, I guess?

 • Ik mis niemand.
  Misschien is er iets fout met mij maar ik mis niet echt iemand. Ik hou wel van de bubbel van mijn gezin. Misschien ben ik te introvert? In een volgende blogpost wil ik daar graag over schrijven.

En? Herken jij je ergens in? Of wil je liever wat anders opbiechten? Ik ben benieuwd!

Comments (26)

 • Suzanne

  7 mei 2020 at 13:21

  Heel erg leuk om te lezen! Ik was mijn haar momenteel ook één keer in de week!

  1. Tamara

   7 mei 2020 at 20:26

   Ah leuk en hoe bevalt het bij jou? Lukt het vlot met 1 week?

 • Flavie

  5 mei 2020 at 09:30

  Vele puntjes zijn herkenbaar… wij lopen al weken in onze training rond (wel gemakkelijk voor de was… niet veel strijk!)… ook hebben we veel meer contact met onze buren. Mijn ramen heb ik wel al veel gepoetst, meer dan anders zelfs. Ik kan echt niet tegen vuile ramen.
  Ik zou echt niet zonder mijn trouwring kunnen… het zou echt raar aanvoelen.

 • Lesley

  3 mei 2020 at 11:29

  Haha grappig dat jullie die ringen ‘onhandig’ vinden. Ik kreeg voor mijn 21e verjaardag een gouden ringetje van mijn mama en heb die altijd aan. Als ik ‘m eens uitdoe vind ik dat meteen supervreemd aanvoelen. Plus de constante stress dat ik dat ding dan zou verliezen natuurlijk hehe. Ik mis vooral mijn familie heel erg. En het leuke dingen doen met vriendinnen, maar toch vooral mijn grootouders en zo 🙂

  1. Tamara

   3 mei 2020 at 12:08

   Haha, ja, dat had ik vroeger ook! Ook met mijn horloge heb ik dat lange tijd gehad. Maar eigenlijk is het wel aangenaam niet echt iets aan te hebben omdat je zo vaak je handen moet wassen maar ik moet ook heel regelmatig de baby insmeren voor zijn huid dus dat is dat toch weer aan – af – aan – af. Dan maar afgelaten. Ik hoop dat je gauw weer je familie en vriendinnen kan terugzien!

 • Irene

  2 mei 2020 at 13:48

  Zalige post! Ik was mijn haar ook maar 1 keer per week, het wordt precies niet meer vettig ofzo sinds ik in verwachting ben (olé!) dus het is niet echt uit luidheid maar toch. En ik douche ook niet elke dag. Schaam ik me ook niet voor. Mijn ramen zijn mega vuil, maar echt, extreem. Ik mis ook niemand echt. Ik wil mijn vriendinnen wel eens zien en mijn ouders maar het is niet dat ik ze echt mis mis, snap je? Ik kan sowieso best wel lang zonder mensen zien.
  Wat ik dan weer wel gewoon doe is ‘normale’ kleren aan doen. Ik heb dat nodig om mij een beetje fris te voelen en ik vind dat ook gewoon fijner 🙂

  1. Tamara

   3 mei 2020 at 11:22

   Oh lucky you, mijn haar was kweetnie oe mooi toen ik zwanger was, erna was het haaruitval ten top! Ik snap helemaal wat je bedoelt met mensen missen/niet echt missen, dat gevoel heb ik dus ook helemaal! Ik vind het echt heel fijn om bepaalde mensen te zien, maar het is niet dat ik het echt nodig heb, ik kan ook best lang zonder dat fysiek contact.
   Eigenlijk heb je gelijk om normale kleren aan te doen, ik denk dat ik het ook weer zal beginnen doen, om me beter te voelen dan vooral. Vanaf morgen. Weekendmodus is heilig! 😀

 • Kelly

  2 mei 2020 at 13:48

  Haha, leuk lijstje! Dat douchen is herkenbaar (oeps), dat missen ook. Ik mis sinds kort maar één persoon en dat is mijn meme.
  Ik ben verre van mama en ken niets van babyvoeding, maar ik ben wel kind van en ik kan alleen maar zeggen dat voor je kind je geborgenheid, liefde, veiligheid en voorspelbaarheid van het grootste belang is. Dus dat zal wel goed zitten daar, tussen de papkes en hapkes door 🙂

  1. Tamara

   3 mei 2020 at 11:20

   Ah, dank je wel voor je lieve woorden! Eigenlijk heb je helemaal gelijk! En die zaken heeft hij hier alvast al helemaal!

 • Wies | Nature of Happiness

  2 mei 2020 at 11:01

  Haha wat hilarisch dat je nu ineens je buren kent! Dat is dan wel weer een leuke bijkomstigheid 🙂 Ik douche ook minder, is een stuk beter voor je huid en aangezien ik ook vrijwel nergens heenga, vind ik het ook niet zo erg.

  1. Tamara

   3 mei 2020 at 11:19

   Ja, voila! Ik merk toch ook wel het verschil (maar ik douche eigenlijk stiekem ook veel te warm).

 • Daenelia

  2 mei 2020 at 10:15

  Niks mis mee. Het is een rare tijd. Ik zou eigenlijk ook huisbroeken moeten dragen, zeker met de katten en de hond. Ze hebben al verschillende broeken een beetje vernield met hun nageltjes. Maar ik trek toch elke dag weer mijn ‘kantoor kleding’ aan, ook mijn broeken dus.
  Maar dat van je haar wassen, dat herken ik zeker. Het is nu ook makkelijker om je haar even snel in een knotje te doen (messy bun) als het echt niet meer goed zit. Met mijn koptelefoon voor de online meetings ziet niemand hoe mijn haar zit. Denk ik. Toch zijn we daarnaast heel sociaal bezig. Morgen weer een dungeons and dragons sessie (spel) via video-bellen. Erg leuk en erg sociaal!

  1. Tamara

   3 mei 2020 at 11:19

   Eigenlijk denk ik dat ik beter ook wat meer normale kledij aantrek, want ik zal me misschien ook wat beter in mijn vel voelen. En inderdaad, ik denk (hoop) dat niemand mijn haar echt ziet online. En D&D is supertof! Dat heb ik ook nog gespeeld een tijdje geleden. Leuk dat je het via videobellen kan doen! Welke character ben je?

 • Evelyne

  1 mei 2020 at 13:48

  Die ‘luiheid’ herken ik wel.. we kunnen nergens naartoe en naast het werk in het weekend thuiszitten en poetsen heb ik meestal geen zin in. Ik mis het sociale contact met anderen en omdat er toch niemand over de vloer komt, waarom moet ik het huis dan piekfijn houden (wrong gedachte, I know).. ach het komt wel weer goed op een dag 😉

  1. Tamara

   1 mei 2020 at 18:19

   Haha, maar ik denk stiekem ook wel zo hoor! Er zijn natuurlijk ergere dingen dan een rommelig huis 🙂

 • Anne

  1 mei 2020 at 10:53

  Hehe 🙂
  Ik was mijn haar ook steeds minder. Zelfs dat korte kopje. Moet zeggen: de jeuk van mijn hoofdhuid wordt daardoor minder erg. Ondertussen kan ik er al 4 dagen tussen laten.
  Potjesvoeding. Mijn oudste was een refluxbaby en heeft dat lang volgehouden (tot ze bijna peuter was), en verteerde de potjesvoeding veel beter dan wat ik klaarmaakte. (ik kan hier uitleg geven over rode billetjes en kaka, maar, laat maar). Je hoeft je geen slechte moeder te voelen. Don’t go there. Je bent een goeie mama. Punt.
  Mijn huis én mijn ramen zijn vuil.
  Ik ben ook al weken niet meer getrouwd. Al dat handen wassen en desinfecteren gaat niet goed samen met een trouwring. Ringen zijn sowieso niet hygiënisch. Volgens mij is dat een puntje dat niet past tussen “slechte punten”.
  Ik mijd praatjes met mijn buren als het kan, maar dat lukt niet altijd.
  Ik mis mijn kinderen en kleinkinderen. Maar: andere situatie dus geen vergelijk.
  En voor de rest: ik vind alles oké. We moeten ons hier doorslaan, dat is het belangrijkste. Hoe, maakt weinig uit, zolang we geen ongelukken begaan of mensen vermoorden.

  1. Tamara

   1 mei 2020 at 11:03

   Dank je wel, dat helpt me wel om me iets beter te voelen als moeder. Ik hoop maar dat hij later wel wil eten wat de pot schaft, daar ben ik wel bang van. Ik snap je van de ringen, nu je het zo zegt, zal dit ook wel waarschijnlijk bij ons de hoofdreden zijn dat we de ringen een aantal weken geleden hebben afgedaan. Op zich voelt dat voor mij niet zo prettig aan, want ik voel me best gehecht aan het symbool van ons huwelijk. Nuja, we dragen hem wel ooit weer.
   Ik praat wel wat meer met de buren, maar misschien moet ik er nog bij zetten dat er een straat tussen ligt en dus de praatjes vanop 10 meter afstand zijn ofzoiets. Ik snap wel dat je (klein)kinderen mist, dat is uiteindelijk jouw kerngezin. Mijn kerngezin is hier waar ik nu ben en daar ben ik best dankbaar voor.

   1. Anne

    1 mei 2020 at 11:41

    Geen zorgen in maken: dat komt goed. Mijn dochter is nooit een gemakkelijke eter geweest (en haar lief is bizar genoeg nog een stuk erger dan zijzelf, dus ze beseft nu wat ze me aangedaan heeft) maar: ze heeft altijd graag gezond gegeten. Je moet je daar allemaal niet teveel zorgen in maken, dat komt goed. Gewoon zien dat hij voldoende voedsel met stukjes in eet, want alleen die gladde papjes, daar houden ze vaak wel iets aan over.
    Ik mis mijn trouwring eigenlijk ook wel. Ik deed hem altijd al uit om te fietsen, en nu ligt hij op mij te wachten in de badkamer. We dragen die ooit wel weer!
    Moet inderdaad fijn zijn om samen te zijn met je kerngezin. Maar tegelijkertijd tel ik mijn zegeningen hoor. Het is ook een gemak maar 1 volwassen dochter in huis te hebben, die al eens kookt en boodschappen doet 😀 Ik haal mijn schade ooit wel in.

    1. Tamara

     1 mei 2020 at 12:04

     Tisdat, wat fijn dat je het zo positief bekijkt. Komt inderdaad goed, misschien moet ik het inderdaad gewoon loslaten. Fijn dat het goed gekomen is met jouw dochter! Ik hoor toch hier en daar van kinderen die echt niets willen eten, vooral geen groentjes. Maar dat komt inderdaad ook wel goed. 🙂

 • Shirley

  1 mei 2020 at 10:21

  Veel punten zijn heel herkenbaar. Ik ga ook in de raarste chilloutfits naar buiten (dat durf ik normaal ook wel eens te doen) en vind het grappig om te zien dat nu meer mensen dat doen. Ik geef over het algemeen iets minder geld uit nu, maar wel meer aan boodschappen, HelloFresh en eten afhalen/laten bezorgen. Zolang we er niet failliet aan gaan, moet dat kunnen.

  1. Tamara

   1 mei 2020 at 10:57

   Haha, ja hé. Ik vind dat ook maar makkelijk om niet in mijn jeans te moeten springen om te wandelen of snel naar de bakker te gaan! En inderdaad, zo lang we niet failliet gaan, dat is het belangrijkste.

 • Ilona Wielinga

  1 mei 2020 at 09:22

  Wat een heerlijk artikel! Ik droeg in eerste instantie ook alleen maar joggingbroeken, maar inmiddels kleed ik me weer gewoon aan. Ik heb eindelijk weer een ritme gevonden en merk dat ik me toch echt beter voel wanneer ik me gewoon aankleed en dan mijn ding doe. En hier nog iemand die per ongeluk weer iets meer items besteld dan de bedoeling was. Ik heb nu ook gewoon iets te veel tijd om online rond te snuffelen. Sorry not sorry. Kan m’n geld nu ook nergens anders aan uitgeven, haha.

  1. Tamara

   1 mei 2020 at 10:56

   Haha dat is wel waar! Uiteindelijk moet een beetje shoppen wel kunnen hé, maar ik ga er hier toch effe een stop op zetten in mei. Eigenlijk heb je wel gelijk, als je de moeite doet om je gewone kledij aan te doen en je wat op te doffen, dan voel je je vanzelf al een heel stuk beter. Echt een goede tip!

 • Barbara

  1 mei 2020 at 08:50

  Ooh zo leuk! En ik vind zoveel puntjes herkenbaar dus hé, het is wel oké.. (hoop ik haha) 😉 En je bent absoluut geen slechte moeder als je potjes geeft: onze vroedvrouw stelde ons hierover ook al gerust –> de kwaliteit zou evenwaardig zijn als zelfgemaakte potjes. Ik ben stiekem blij om te lezen dat je ook niemand mist, want dat doe ik eigenlijk ook niet.. #IntrovertMuch

  1. Tamara

   1 mei 2020 at 10:55

   Ik had dat ook al gehoord dat de kwaliteit evengoed is van de potjes maar toch. Toch voel ik mij er schuldig over

   1. Barbara

    1 mei 2020 at 10:58

    Dat begrijp ik wel! Tis wat minder moeite doen, mss daarom? Maar: kwaliteit is kwaliteit en op het einde van de rit onthouden ze oprechte liefde en niet het eten dat ze kregen.. 😉

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Blogbabbels

Blogbabbel met Barbara van Ochtendwens

29 april 2020

Next Post

Mijn week in 3 woorden #6

3 mei 2020