20 gouden tips om mijn verjaardag te vieren

23 juni 2021Tamara

Kelly deelde eens een aantal tips voor haar verjaardag en ik vond dat zo’n geniale post dat ik 20 gouden tips uitgeschreven heb. Ik ben al 32 jaar. Man, wat gaat het snel. Ik kan niet geloven dat ik al over de 30 ben en ik nog steeds het gevoel heb dat ik maar wat aan het doen ben (gaat dit gevoel ooit weg?).

Ik deel hier graag 20 tips van dingen die ik leuk vind en die volgens mij wel (hidden) gems zijn. Het plan was om er 32 te delen (mijn leeftijd), maar zoveel tips heb ik helaas niet, haha. Maar de 20 tips zijn echt wel goud. Enjoy!

Mijn verjaardag is trouwens exact een maand geleden, ik ben namelijk een beetje laat met deze post. Mijn verjaardag was in mei, ik vier mijn verjaardag meestal in stilte, dus felicitaties hoeven niet hoor. Cadeautjes, taart en kaartjes, dat mag altijd. 😉 Ik had een wishlist gedeeld een tijdje geleden en ik kreeg dus van mijn man de fancy koffiemachine en de Kambukka. Van mijn lieve schoonmama kreeg ik 2 prachtige latte glazen.

20 gouden tips

♡ – 1 Het fantastisch gezelschapsspel Love Letter, leuk met 2, 3 of 4 spelers.

♡ – 2 The Ritual of Jing, van Rituals. Ik noem het de groene lijn want ik kan de naam precies niet onthouden. Maar zo lekker!

♡ – 3 Ik kan je het tropisch zwembad van Kortrijk aanraden, voor zowel jong als oud. We doen dat eigenlijk te weinig, zo in een tropisch zwembad hangen. Mijn peuter had er de tijd van zijn leven, maar eerlijk? Wij ook.

♡ – 4 Op zoek naar je volgende podcast? Neem eens een kijkje bij Moederschip die ze mooi op gelijst heeft.

♡ – 5 De Oogie Boogie Song (van The Nightmare Before Christmas) is geniaal gecovered door de a capella band Voiceplay.

♡ – 6 Serieus. Hoe lekker zijn die Danette vanilleyoghurts met chocoladebolletjes erin! En waarom heb ik dat pas dit jaar ontdekt?

♡ – 7 Ben je geïnteresseerd naar slaaptips voor baby’s zonder slaaptraining te willen geven? Dan is Heysleepybaby jouw go-to.

♡ – 8 Op wandelafstand van mijn huis bevindt zich het mooie ‘t Goed ter Heule, een zelfpluktuin met waanzinnig lekkere aardbeien en andere groentes! Leuk om te doen met de kindjes!

♡ – 9 Neem eens een (halve) dag verlof op, puur en alleen voor jezelf. Zonder partner, zonder kinders, zonder iets. Just you and whatever wat je wil doen. Zeker in deze tijden waar de grenzen vervaagd zijn, is dat echt zo’n bonus.

♡ – 10 Ben je een meme lover? Check dan zeker de app of site Imgur.

♡ – 11 Bel jaarlijks even naar je energieleverancier of hij geen goedkopere tarieven kan aanbieden. Meestal is dat wel het geval bij mij. En zo niet, verander ik of doe ik mee aan een groepsaankoop.

♡ – 12 Vind je iets mooi op Zalando, Bol of Booking? Check eens bij de rechtstreekse winkel of hotel. Vaak vind je het daar wel goedkoper.

♡ – 13 Ik ben verzot op de Fuze Tea Black Peach Hibiscus. En nog weinig calorieën ook, hoera!

♡ – 14 De Like a Virgin haarmasker van Coco & Eve is echt heaven.

♡ – 15 Ik ben een slechte slaper en mijn man vertelt mij dikwijls een verhaaltje voor het slapengaan. Wie zegt dat verhaaltjes enkel voor kinderen moeten zijn? Hij leest soms ook gewoon voor uit een kinderboek zoals Mathilda. Voor ik het weet, lig ik te ronken.

♡ – 16 Aardbeien met Nutella poepkes, eventueel nog even laten verharden in de frigo. Maar zoooo lekker!

♡ – 17 Ik ben al jaren fan van Yoga with Adriene, en het is nog gratis ook!

♡ – 18 Homemade kerstomaatjes zijn echt een goed idee. Wij hebben geen tuin meer, maar wel een plantenbak en dat gaat even goed! En tomaatjes zijn gemakkelijk: in de zon plaatsen, veel water geven en af en toe wat okseltakjes afbreken.

♡ – 19 Investeer in dure lakens op je bed. Je slaapt er zoveel beter in en het voelt nog luxueus ook. Waar ik vroeger dekbedden van Ikea kocht, koop ik nu mijn dekbedden meestal op de Zara Home.

♡ – 20 Gelukkig zijn hoeft niet altijd per se het doel te zijn. Het is zeker oké om je even wat minder te voelen of niet gelukkig te zijn. Het doel kan ook zijn dat je een betekenisvol leven hebt of gewoon tevreden probeert te zijn met wat je hebt. Dat vind ik eigenlijk veel mooier dan dat gelukkig zijn en heeft me een tijdje gekost om te beseffen.

20 gouden tips

Dit waren mijn 20 gouden tips! Dit artikel is in geen geval gesponsord en is puur mijn eigen mening.

Comments (17)

 • Lesley

  30 juni 2021 at 14:14

  Jaaa, de groene lijn van de Rituals, hmmm. Ik heb daar een handcreme van die op mijn nachtkastje staat en soms ruik ik die random haha, altijd een goed momentje. Love Letter ga ik eens opzoeken!

 • Steven

  29 juni 2021 at 15:01

  Leuke tips Tamara! We wonen zelf al 6 jaar in Heule en het is de eerste keer dat ik van deze zelfpluktuin hoor. Zal een uitstapje worden voor in de zomervakantie 🙂

  Groetjes,
  Steven

  1. Tamara

   30 juni 2021 at 09:59

   Dank je wel! De zelfpluktuin is echt de moeite, zeker voor kinderen. Ben benieuwd naar je ervaring!

 • Saskia

  28 juni 2021 at 12:38

  Leuke lijst en 20 is denk ik een hele belangrijke.
  Oh en dat gevoel maar ‘wat te doen’ gaat volgens mij nooit echt weg 😉

  1. Tamara

   28 juni 2021 at 16:17

   Héhé, ik denk het ook niet. Maar ergens ook wel een geruststelling dat precies niemand het echt weet 🙂

 • Giovanna Jansen

  28 juni 2021 at 10:40

  Wat een leuk lijstje met mooie tips! De laatste al helemaal! 🙂

  1. Tamara

   28 juni 2021 at 16:16

   Dank je wel! 🙂

 • Samaja

  23 juni 2021 at 21:30

  Ik heb ook graag mooie lakens, uiteindelijk breng je toch veel tijd in bed door he. Daarom draag ik ook graag een mooie pyjama.

  1. Tamara

   24 juni 2021 at 17:59

   Ja voila! Je brengt er veel tijd door, dus waarom geen investering. En een goeie pyjama is eigenlijk ook echt nog een leuke tip!

 • Irene

  23 juni 2021 at 21:25

  Supertof idee voor een blogpost! Ik heb nog nooit Fuze tea gedronken maar dat smaakje klinkt wel lekker! Aan dingen als een dekbed kon ik vroeger nooit geld uitgeven. En eigenlijk vind ik dat nog altijd wel moeilijk omdat wij twee tweepersoons dekbedden hebben (voor elk 1) en ik wil dat dat bij elkaar past. Ik voel wel altijd tegoei aan het stofje om zeker te zijn dat ik het fijn vind.

  Ik denk ook niet dat dat ‘ik doe maar wat’ gevoel ooit weg gaat :p

  1. Tamara

   24 juni 2021 at 17:58

   Ik hou echt niet van IceTea en dergelijke maar de Fuze is zoooo lekker! En een dekbed is echt echt echt de investering waard, ik vind dat het toch zo dat extra geeft als ik in bed kruip, haha.

 • Anne

  23 juni 2021 at 19:48

  Schoon, Tamara.
  Die Imgur app moet ik eens uitproberen.
  En om op je vraag in de eerste paragraaf te antwoorden: neen, dat gevoel gaat nooit weg.
  (ergens vind ik dat ook wel een voordeel. eigenlijk zou ik niet graag het gevoel hebben dat ik alles voor elkaar heb. zou creepy zijn)

  1. Tamara

   24 juni 2021 at 17:57

   Ja, daar heb je eigenlijk wel een punt. Ik heb zelfs het gevoel dat, naarmate mijn leeftijd, ik precies steeds minder weet wat ik eigenlijk aan het doen ben. Maar eigenlijk heeft het misschien ook wel iets, want alles voor elkaar hebben, dat heeft niemand.

 • Audrey

  23 juni 2021 at 15:17

  Wat een leuk artikel! Lekker veel variatie in tips ook. Ik ga zeker de podcasts eens checken.

  1. Tamara

   24 juni 2021 at 17:56

   Dank je wel! Die podcasts zijn zeker de moeite! 🙂

 • Kaylin

  23 juni 2021 at 13:00

  Het spel Love Letter kende ik niet maar het ziet er wel leuk uit.
  Hier ook dikke liefde voor Fuze tea. Die met mango vind ik ook lekker. Tip van mij: soms hebben ze blikjes Fuze tea in Kruidvat aan een voordelige prijs.
  Yoga with Adrienne heeft mij door de lockdown geholpen. Ik mocht niet meer naar mijn eigen yogalesjes dus rolde ik thuis mijn matje uit met Adrienne. Virtuele yoga is niet hetzelfde maar zeker wel een waardig alternatief.

  1. Tamara

   23 juni 2021 at 13:13

   Die met mango heb ik eigenlijk nog niet geprobeerd, ga ik zeker eens doen! En bedankt voor de tip, in Kruidvat kun je soms wel eens een slag slaan hé 😀

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Mijn bevallingsverhaal - een droombevalling

18 juni 2021

Next Post

Jaarbrief 2 voor Remus

29 juni 2021