Bij Saskia van Iliveformydreams zag ik haar artikel passeren rond 2020 en ik vond het zo leuk dat ik besliste er ook iets mee te doen, want ook voor mij is het best een speciaal jaar geweest. Voor iedereen, wellicht. Het werd een jaar waarin ik toch echt veel geleerd heb.

2020 was het jaar waarin…

ik zwanger werd van onze tweede kindje
En dat is echt wel voor mij de highlight van 2020! Manlief wou graag een groot gezin maar op den duur begonden we wel te twijfelen of een tweede echt voor ons weggelegd is. Maar die twijfels maakten uiteindelijk toch gauw plaats voor verlangen en dus verwachten we in juni ons tweede kindje.

…mijn nieuwe job gestart ben
Ik kreeg een fantastische aanbieding om te gaan werken voor een fotografe: mijn takenpakket bestaat uit sociale media opstellen en beheren, basic editing, websites bouwen, enzovoort. Ik werkte er nog maar een weekje maar vanaf volgende week vlieg ik er opnieuw in.

…we verhuisd zijn naar mijn droomhuis
Echt elke dag zeg ik tegen manlief hoe blij ik ben dat we hier wonen. Ik woon echt heel graag in ons betaalbare droomhuis!

…ik meer stilstond bij de kleine gelukjes
Want die kleine gelukjes zijn uiteindelijk soms wat achterblijft op een lange dag of een lang jaar. Een dagje naar de zee, eens spelen in het zwembad met Remus, eens een koffietje kunnen gaan drinken,…

…Remus van baby naar peuter ging
Kruipen, lopen, veel spelen, schaterlachen,… Wat een geweldig jaar was dit. Dat eerste jaar verandert echt zoveel. Ik kan niet geloven dat mijn kleine baby nu al helemaal weg is!

…ik 10 kilometer kon lopen
Echt crazy, ik had je niet geloofd als je me had verteld dat ik dit ooit ging kunnen. Door mijn zwangerschap heb ik een bewust gekozen loopstop. Maar ik verlang er al echt naar om weer die loopschoenen aan te trekken.

…we nog nooit zoveel gewandeld hebben.
Ik hou echt zotveel van wandelen. Door de lockdowns en het goede weer in het voorjaar deden we erg veel wandelingen en van elk van onze wandelingen heb ik zo genoten.

2020 was ook het jaar waarin…

ik een enorme weerbots voelde na die eerste lockdown
Hoewel ik dankbaar ben dat ik Remus van dichtbij zo mocht zien opgroeien, heeft voltijds werken en tegelijk zorgen voor een baby me geen goed gedaan. Na de eerste lockdown kreeg ik een serieus klopke. Uiteindelijk bleef ik in totaal 5 weken thuis (waarin ik wel 2 pogingen ondernam om opnieuw te gaan werken). En zelfs nu voel ik die periode nog in mijn vel, ik moet echt mijn grenzen bewaken.

…ik een mini-crisis kreeg over wat ik nu eigenlijk echt wil qua job-thuissituatie
Ik wist het niet goed meer. Wilde ik thuismama worden? Wilde ik toch liever blijven werken? Maar welke job dan? Ik wist het niet zo goed meer. Ik heb er diep over nagedacht en veel overlegd met manlief en zo hebben we beslist dat ik voorlopig 3/5e werk en dat eventueel nog kan opbouwen als dat gunstig blijkt. Daar kan ik me nu volledig in vinden.

…onze reis naar Tenerife afgelast werd
En ik vond het eigenlijk ook oké. Zeker toen ik na maanden zagen bij Ryanair ook effectief mijn geld terugzag door een klacht in te dienen bij Paypal. Maar ik zag wel uit naar onze eerste vliegreis met Remus. We zijn wel nog naar het zuiden van Frankrijk geweest en dat was ook heel leuk, maar toch anders in tijden van Corona.

…ik soms best wel twijfel aan mijn moederschapskills
Remus praat nog geen enkel woordje, hij wil ook niet zelf eten zoals de meeste peuters, hij wil ook niets eten dat niet uit een potje komt en hij drinkt zijn melkje ook nog niet uit een bekertje (water wel). Ik kan hem ook niet aan een klein tafeltje en stoeltje zetten want dan klimt hij er gelijk op. Dusja, ik doe eigenlijk ook maar wat. Ik probeer gewoon te denken dat het ook wel zal komen, op zijn tijd.

Hoe kenmerkt 2020 zich bij jou?