2020 was het jaar waarin…

31 december 2020Tamara

Bij Saskia van Iliveformydreams zag ik haar artikel passeren rond 2020 en ik vond het zo leuk dat ik besliste er ook iets mee te doen, want ook voor mij is het best een speciaal jaar geweest. Voor iedereen, wellicht. Het werd een jaar waarin ik toch echt veel geleerd heb.

2020 was het jaar waarin…

ik zwanger werd van onze tweede kindje
En dat is echt wel voor mij de highlight van 2020! Manlief wou graag een groot gezin maar op den duur begonden we wel te twijfelen of een tweede echt voor ons weggelegd is. Maar die twijfels maakten uiteindelijk toch gauw plaats voor verlangen en dus verwachten we in juni ons tweede kindje.

…mijn nieuwe job gestart ben
Ik kreeg een fantastische aanbieding om te gaan werken voor een fotografe: mijn takenpakket bestaat uit sociale media opstellen en beheren, basic editing, websites bouwen, enzovoort. Ik werkte er nog maar een weekje maar vanaf volgende week vlieg ik er opnieuw in.

…we verhuisd zijn naar mijn droomhuis
Echt elke dag zeg ik tegen manlief hoe blij ik ben dat we hier wonen. Ik woon echt heel graag in ons betaalbare droomhuis!

…ik meer stilstond bij de kleine gelukjes
Want die kleine gelukjes zijn uiteindelijk soms wat achterblijft op een lange dag of een lang jaar. Een dagje naar de zee, eens spelen in het zwembad met Remus, eens een koffietje kunnen gaan drinken,…

…Remus van baby naar peuter ging
Kruipen, lopen, veel spelen, schaterlachen,… Wat een geweldig jaar was dit. Dat eerste jaar verandert echt zoveel. Ik kan niet geloven dat mijn kleine baby nu al helemaal weg is!

…ik 10 kilometer kon lopen
Echt crazy, ik had je niet geloofd als je me had verteld dat ik dit ooit ging kunnen. Door mijn zwangerschap heb ik een bewust gekozen loopstop. Maar ik verlang er al echt naar om weer die loopschoenen aan te trekken.

…we nog nooit zoveel gewandeld hebben.
Ik hou echt zotveel van wandelen. Door de lockdowns en het goede weer in het voorjaar deden we erg veel wandelingen en van elk van onze wandelingen heb ik zo genoten.

2020 was ook het jaar waarin…

ik een enorme weerbots voelde na die eerste lockdown
Hoewel ik dankbaar ben dat ik Remus van dichtbij zo mocht zien opgroeien, heeft voltijds werken en tegelijk zorgen voor een baby me geen goed gedaan. Na de eerste lockdown kreeg ik een serieus klopke. Uiteindelijk bleef ik in totaal 5 weken thuis (waarin ik wel 2 pogingen ondernam om opnieuw te gaan werken). En zelfs nu voel ik die periode nog in mijn vel, ik moet echt mijn grenzen bewaken.

…ik een mini-crisis kreeg over wat ik nu eigenlijk echt wil qua job-thuissituatie
Ik wist het niet goed meer. Wilde ik thuismama worden? Wilde ik toch liever blijven werken? Maar welke job dan? Ik wist het niet zo goed meer. Ik heb er diep over nagedacht en veel overlegd met manlief en zo hebben we beslist dat ik voorlopig 3/5e werk en dat eventueel nog kan opbouwen als dat gunstig blijkt. Daar kan ik me nu volledig in vinden.

…onze reis naar Tenerife afgelast werd
En ik vond het eigenlijk ook oké. Zeker toen ik na maanden zagen bij Ryanair ook effectief mijn geld terugzag door een klacht in te dienen bij Paypal. Maar ik zag wel uit naar onze eerste vliegreis met Remus. We zijn wel nog naar het zuiden van Frankrijk geweest en dat was ook heel leuk, maar toch anders in tijden van Corona.

…ik soms best wel twijfel aan mijn moederschapskills
Remus praat nog geen enkel woordje, hij wil ook niet zelf eten zoals de meeste peuters, hij wil ook niets eten dat niet uit een potje komt en hij drinkt zijn melkje ook nog niet uit een bekertje (water wel). Ik kan hem ook niet aan een klein tafeltje en stoeltje zetten want dan klimt hij er gelijk op. Dusja, ik doe eigenlijk ook maar wat. Ik probeer gewoon te denken dat het ook wel zal komen, op zijn tijd.

Hoe kenmerkt 2020 zich bij jou?

Comments (8)

 • Giovanna Jansen

  6 januari 2021 at 14:28

  Wat een mooi overzicht! En moederschap is voor iedereen eigenlijk ‘maar wat doen’ hoor. Ieder mens is anders, dus ook elk kind is anders (zelf meerdere kinderen binnen één gezin zijn zelden hetzelfde), groeit anders op, heeft een eigen tempo en gedraagt zich anders. Wat voor het ene kindje werkt, werkt misschien niet voor een ander. Doe wat goed voelt voor jou en voor Remus en vertrouw op jezelf en dat je een goede, liefdevolle moeder bent!

  1. Tamara

   8 januari 2021 at 19:51

   Wat een lieve woorden! <3 Dank je wel! Wat fijn om te horen, je hebt helemaal gelijk dat elk kindje anders is en een eigen tempo heeft. Dat moet ik eigenlijk echt wat vaker beginnen denken, in plaats van onzeker te zijn.

 • Saskia

  3 januari 2021 at 07:32

  Wat een leuke invulling heb je er van gemaakt met leuke foto’s! Ik heb echt genoten tijdens het lezen leuk.
  En over je moederschap skills en dat Remus dingen nog niet doet; let it go. Echt, elk kind ontwikkeld zich op een andere manier. De ene loopt al met 6 maanden een ander heeft er na 1.5 jaar nog geen zin in. Zolang je het beste voor hebt met je kind, het liefde geeft en zijn eigen ik laat ontwikkelen geeft dat allemaal niet. Komt vanzelf. 😉 Je zal versteld staan wat er gebeurd als je dat eenmaal los laat en ziet wat een ontwikkeling er plaats kan vinden in een korte tijd. Mooi is dat he, van peuter naar dreumes. Zo leuk dat onze kids weinig verschillen <3

  En mooi je nieuwe job & huisje. Prachtige dingen in een raar en best zwaar jaar. Op naar een mooi 2021 met een nieuwe toevoeging aan jullie gezinnetje. Een fijn 2021 gewenst voor jullie.

  1. Tamara

   3 januari 2021 at 14:10

   Je hebt eigenlijk helemaal gelijk! Dank je wel! Ook voor jullie een fijn 2021!

 • Anne

  31 december 2020 at 15:19

  Best wel een heftig jaar hè? Gelukkig ook met positieve dingen 🙂
  Twijfel niet aan je moederschapsskills door wat jouw cutie niet kan. Elk kind ontwikkelt zich volgens zijn eigen tempo. Som eens op wat hij wél kan. Je zal versteld staan hoeveel dat is 🙂 We vergelijken veel te graag, en dat is nergens voor nodig. Het gaat zo snel, geniet ervan nu hij nog klein is. Als kleine broer of zus er is, zal hij opeens zo groot lijken!

  1. Tamara

   1 januari 2021 at 10:03

   Ja, daar heb je eigenlijk helemaal gelijk in. Het is gewoon wel ‘gemakkelijk’ om te gaan vergelijken, maar eigenlijk komt het inderdaad wel op zijn eigen tempo. Komt dus goed, dank je om me nog even gerust te stellen! 🙂

 • Kelly

  31 december 2020 at 10:27

  Die Remus ook, ik ben al zo gewoon aan hem als peuter (dat is toch een peuter hè? ik ken daar niets van) dat ik altijd moet wennen als ik babyfoto’s zie! Ik moet er ook nog aan wennen dat er nog een baby komt maar die gaat dus even schattig zijn als Remus, ongetwijfeld.

  1. Tamara

   31 december 2020 at 13:41

   Ja, hij is intussen al een echte peuter maar zelf moet ik er dus echt aan wennen dat hij geen baby meer is. Het is het voorbije jaar zo ongelooflijk snel gegaan, haha! En dank je wel voor het complimentje, mijn kind schattig noemen, dat scoort natuurlijk punten haha 😀 Thanks!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Over kerstavond, grote verwachtingen en te veel hormonen

26 december 2020

Next Post

Gelukkig Nieuwjaar!

1 januari 2021