Alles gaat tegenwoordig rond besparingen en beperkte budgetten. Let me tell you: het is géén goed idee om op alles te besparen. Je trouwt maar één keer, toch? Dan doe je het beter meteen goed, volgens jouw dromen en wensen!

Waarop je NIET mag besparen op je huwelijk

Trouwjurk

Ik zie tegenwoordig vaker goedkopere trouwjurken, bijvoorbeeld op Zalando, Lola & Lisa en zelfs Zeeman. Daar is absoluut niets fout aan, als dat 100% is wat jij zelf wilt. Heb je een klein stemmetje dat zich afvraagt hoe het zou zijn in een traditionele trouwjurk? Bespaar dan niet. Desnoods huur je een trouwjurk die jou wel helemaal ligt.

Bruidsboeket

Een bruidsboeket kost geld. Traditioneel kiest de man het bruidsboeket, maar ik vraag me af bij hoeveel huwelijken dit echt het geval was. In het mijne niet, in elk geval. Ga naar een gekende bloemenwinkel waar je ruime keuze hebt. Ikzelf had een vriendin een bruidsboeket laten maken en dat boeket was niet slecht, maar helemaal ook niet wauw. Ik zou het nu zeker laten maken door een goede bloemenwinkel.

Fotograaf

Als jouw huwelijk erop zit, is het enige dat je er nog aan over hebt herinneringen en foto’s. De fotografen komen met een kostplaatje maar het is het zo waard! Investeer in een trouwfotograaf die je huwelijk in prachtige beelden vertaalt. Ikzelf heb slechts een fotograaf geboekt voor het stadhuis, wat foto’s samen en de receptie. Bij het eten ging de fotograaf naar huis. Een vriendin stelde voor om foto’s te maken van onze avondfeest en hoewel ik zei dat ze dat echt niet hoefde te doen, deed ze het toch. En wat zijn we dankbaar. We kijken nog heel vaak terug naar de foto’s van het avondfeest, veel meer dan de andere foto’s.

Bloemen/decoratie

Een huwelijk maak je zo groot als je zelf wilt. Sommige zalen hebben standaard decoratie, anderen moeten nog aangekleed worden. Het is extra leuk om na te denken over decoratie en bloemen. Zeker als je bijvoorbeeld een tuinfeestje hebt, is dit een meerwaarde. Wij hadden een zaal waar al een en ander aangekleed was, maar mocht ik nog eens trouwen, zou ik de ruimte nog veel meer aangekleed hebben naar mijn persoonlijke smaak.

DJ

De waarde van een goede dj wordt vaak onderschat. Nochtans valt of staat het feest met de dj. Een dj die het publiek niet kan lezen, is geen goede dj. Wij hadden het geluk dat de huisdj van onze trouwzaal een erg goede was. Ben je zelf niet zeker? Vraag even na bij vrienden of informeer of je de dj aan het werk kan zien. Of beter nog: crash een party waar de dj draait.

Waar je wel op kan besparen

De ringen

Wij kochten onze trouwringen op Etsy. Ik kocht ze in 2016 voor 500 euro en ik keek nog even opnieuw vandaag en dezelfde ringen worden nu verkocht voor 830 euro. Phoew. Maar nog steeds veel minder dan meer dan een maandloon. Hoewel onze ringen vrij eenvoudig zijn, ben ik er nog steeds erg tevreden mee.

5x waarop je NIET mag besparen op je trouw
Onze trouwringen van de Etsyshop AnnaReiJewellery

Accessoires

Bruidsschoenen, bijpassende handtas en lingerie… Is dat echt nodig? Als jij daar fan van bent, waarom niet. Maar ik kocht m’n schoenen gewoon op Zalando en gezien ik een buste jurk aan had, droeg ik een bh waarvan ik al lang blij was dat hij me goed paste.

De gastenlijst

Een moeilijke om op te besparen, maar nodig niet uit wie je niet wil uitnodigen. De familie van mijn man is aan één kant meer dan 80 mensen en die hebben we gewoon niet allemaal kunnen uitnodigen. Ook niet voor de receptie of voor de feest achter het eten. Hadden we gewoon geen zin in. Wij kozen voor een intiem trouwfeest en waren met 40 personen. Wil jij 200 mensen uitnodigen? Ga ervoor. Hou je het liever klein? Gewoon doen!

5x waarop je NIET mag besparen op je trouw

Heb jij nog een bespaartip?