We kennen allemaal wel zo die personen dat we denken: nope, never de nada, zo zal ik nooit zijn of doen. En dan ben je een aantal jaar verder en opeens kijk je terug naar die irritante dingen, die je tot je eigen grote schaamte nu toch gewoon doet. Sounds familiar? Hier alvast wel.

  • Op mijn Facebook profielfoto reikt een foto van mezelf met mijn kind. Iets wat ik nooit ging doen. Maar mijn hoofd staat er gelukkig toch ook nog op.

  • In dezelfde categorie: soms moet ik echt al eens goed nadenken om over iets anders te schrijven dan motherhood. Er speelt gewoon niets boeienders af in mijn leven. #sorry

  • Ik ben tegenwoordig zo’n mens die liever geen alcohol meer wil drinken. Sinds mijn zwangerschap heb ik misschien 4 keer een alcoholconsumptie genomen, onder lichte dwang. Mensen kijken zo raar als je zegt dat je geen zin hebt in alcohol. Ik voel me daar vaak echt alienated door. Echt. Waarom is dat zo’n big deal. Laat mij keer gerust. Kijk: ik had ook niet verwacht dat ik nu zo’n persoon zou zijn dat geen alcohol drinkt, maar het is nu wie ik ben.

  • Tegenwoordig verkies ik comfi leggings en bijpassende sneakers ver boven treffelijke kledij. Dat moet ik trouwens dringend aanpakken, want ik ga ook meer en meer naar buiten als een sloerie. Oeps. Corona, what have you done?

  • Mijn beduurtje is tegenwoordig rond 21 uur, soms 22 uur maar meestal niet later dan dat. Nochtans heb ik een flinke baby die goed doorslaapt tot minstens 7 uur, vaak 8 uur. Uitgaan, gamen en filmmarathons zien tot gat in de nacht, ik laat het allemaal aan me voorbij gaan. En soms vind ik dat jammer, maar ik hoop gewoon dat dit vooral de eerste jaren zijn met een baby en dit gaandeweg wel weer zal bloeien. Misschien maak ik mezelf wel iets wijs, maar laat mij dan alsjeblieft in de illusie. Thanks!

  • Yes, het regent! Jep, sinds ik verhuisd ben en een regenput heb (en ik al zonder water gevallen ben toen ik net naar het toilet ging), ben ik soms al eens heel blij dat het regent.

  • Ik zet mijn kind elke dag wel eens voor de televisie. Soms voor een halfuurtje, soms ook wel langer. Terwijl ik zei dat ik niet zo’n moeder ging worden! Oeps! #loedermoeder

Heb jij ook zo’n irritante dingen dat je doet?