7 irritante dingen die ik nooit van m’n leven ging doen.. En die ik nu toch doe!

28 september 2020Tamara

We kennen allemaal wel zo die personen dat we denken: nope, never de nada, zo zal ik nooit zijn of doen. En dan ben je een aantal jaar verder en opeens kijk je terug naar die irritante dingen, die je tot je eigen grote schaamte nu toch gewoon doet. Sounds familiar? Hier alvast wel.

 • Op mijn Facebook profielfoto reikt een foto van mezelf met mijn kind. Iets wat ik nooit ging doen. Maar mijn hoofd staat er gelukkig toch ook nog op.

 • In dezelfde categorie: soms moet ik echt al eens goed nadenken om over iets anders te schrijven dan motherhood. Er speelt gewoon niets boeienders af in mijn leven. #sorry

 • Ik ben tegenwoordig zo’n mens die liever geen alcohol meer wil drinken. Sinds mijn zwangerschap heb ik misschien 4 keer een alcoholconsumptie genomen, onder lichte dwang. Mensen kijken zo raar als je zegt dat je geen zin hebt in alcohol. Ik voel me daar vaak echt alienated door. Echt. Waarom is dat zo’n big deal. Laat mij keer gerust. Kijk: ik had ook niet verwacht dat ik nu zo’n persoon zou zijn dat geen alcohol drinkt, maar het is nu wie ik ben.

 • Tegenwoordig verkies ik comfi leggings en bijpassende sneakers ver boven treffelijke kledij. Dat moet ik trouwens dringend aanpakken, want ik ga ook meer en meer naar buiten als een sloerie. Oeps. Corona, what have you done?

 • Mijn beduurtje is tegenwoordig rond 21 uur, soms 22 uur maar meestal niet later dan dat. Nochtans heb ik een flinke baby die goed doorslaapt tot minstens 7 uur, vaak 8 uur. Uitgaan, gamen en filmmarathons zien tot gat in de nacht, ik laat het allemaal aan me voorbij gaan. En soms vind ik dat jammer, maar ik hoop gewoon dat dit vooral de eerste jaren zijn met een baby en dit gaandeweg wel weer zal bloeien. Misschien maak ik mezelf wel iets wijs, maar laat mij dan alsjeblieft in de illusie. Thanks!

 • Yes, het regent! Jep, sinds ik verhuisd ben en een regenput heb (en ik al zonder water gevallen ben toen ik net naar het toilet ging), ben ik soms al eens heel blij dat het regent.

 • Ik zet mijn kind elke dag wel eens voor de televisie. Soms voor een halfuurtje, soms ook wel langer. Terwijl ik zei dat ik niet zo’n moeder ging worden! Oeps! #loedermoeder

Heb jij ook zo’n irritante dingen dat je doet?

Comments (19)

 • Flavie

  15 oktober 2020 at 11:20

  Sinds wij een tuin hebben en veel bloemetjes vinden wij het ook niet erg als het eens regent 😉

  1. Tamara

   15 oktober 2020 at 13:39

   Hahaha, exact ja!

 • Lesley

  10 oktober 2020 at 22:34

  Hahaha “naar buiten als een sloerie”, zalig. Ik ben echt zoooo blij dat losse broeken en wijde jurken zo “in” zijn de laatste paar jaar. Zo kan ik er gewoon modieus bij lopen en toch mega comfy haha.

  1. Tamara

   11 oktober 2020 at 10:45

   Hahaha, echt een lifehack, deze!

 • Irene

  2 oktober 2020 at 10:56

  Over dat geen alcohol drinken, ik kan mij daar zo druk in maken als mensen dat niet snappen. Ik drink ook niet, bijna nooit gedaan ook – heb al zeker 10 jaar geen alcohol meer op denk ik – en ik krijg toch elke keer als er iets te vieren valt de vraag of ik echt geen glas cava wil, ook al weten ze dat ik niet drink.
  Daarnaast weet ik sinds mijn bevalling ook niet waarover ik moet schrijven :p alles lijkt zo onbelangrijk en heel veel andere dingen dan mijn kind in leven houden voer ik nu ook weer niet meer uit momenteel.

  1. Tamara

   2 oktober 2020 at 11:11

   Echt hé, het is alsof je een alien bent als je geen alcohol drinkt! Zo voel ik het ook aan!
   En ik snap je helemaal, haha. Alles draait nu rond dat kleintje en inderdaad, hem gewoon in verzorgen is uiteindelijk gewoon ook je doel elke dag. Meer hoeft echt niet! Keigoe bezig!

 • Alexandra

  30 september 2020 at 21:52

  Haha heerlijk lijstje! Ik drink eigenlijk altijd al vrijwel geen alcohol, mensen blijven vragen en opmerkingen maken, super irritant haha

  1. Tamara

   1 oktober 2020 at 09:31

   Zo herkenbaar, echt zo frustrerend hé, zo van: laat mij eens gerust!

 • Giovanna Jansen

  30 september 2020 at 13:39

  Haha, zo leuk om te lezen. Iedereen heeft wel van die dingen waarvan die denkt: dat zal ik nooit doen, om dan te ontdekken dat je dat jaren later toch doet. Ze zeggen daarom ook wel eens: zeg nooit nooit. 😉
  En ik drink ook geen alcohol. Dat mensen dat raar vinden en het je toch aanbieden is net zoiets als dat ze vinden dat je cola moet drinken of een sigaret moet roken. Lekker niet doen als je er geen behoefte aan hebt. En ik heb zelfs het idee dat tegenwoordig minder mensen alcohol drinken, of maar echt heel af en toe, dus het wordt gelukkig steeds normaler om nee te zeggen.

  1. Tamara

   30 september 2020 at 19:49

   Awel, in mijn omgeving heb ik niet zo dat gevoel eigenlijk, haha! Maar in Nederland zijn ze wel vaker bij de pinken, hopelijk is dit ook een evolutie die snel bij ons overwaait. Ofwel heb ik de verkeerde vrienden/omgeving, dat kan ook!

 • Saskia

  30 september 2020 at 08:49

  Haha sommige zijn zeker wel herkenbaar. Tv, beduurtje, schrijven over mommy-stuff..
  En toevallig over een tijdje komt er ook zo’n soort post online 😉

  1. Tamara

   30 september 2020 at 12:59

   Ahh ben al benieuwd naar jouw post hierover!

 • Sofie

  29 september 2020 at 18:39

  We hebben er een paar gemeenschappelijk! Ik vind het ook fijn als het regent, voor de natuur maar ook om gewoon eens geen grote wandeling te moeten doen en ongegeneerd onder een dekentje te zitten lezen. Ik ga ook vroeg slapen, tussen 22u en 22u30 🙂 En ik drink ook zelden of nooit alcohol. Eigenlijk moeten de alcoholdrinkers er geen big deal van maken want het is een harddrug die wel getolereerd wordt en wanneer ze horen dat iemand weed smoort, staan ze op hun achterste poten. Ik maak bij beide gebruikers geen probleem, het is hun leven en hun lijf, niet het mijne 🙂

 • Tamara

  29 september 2020 at 15:31

  Haha, oh ja! En ik snap je zoon echt 100%, die pressure is echt onaangenaam en je voelt je meteen de vreemde eend in de bijt, terwijl het toch ook een normale keuze is, vind ik. Wel goed dat hij zich niet laat doen onder groepsdruk!

 • Anne

  29 september 2020 at 13:12

  Er zitten wel wat herkenbare dingen tussen!
  Zelf heb ik vaak van die momenten dat ik denk: ooooooh nu klink ik juist gelijk mijn ma. En dan vaak bij van die dingen waar ik vroeger zelf een beetje kregel van werd (genre: als een ander in het water springt, gaat ge er dan achter springen?)
  Mijn kinderen drinken ook nauwelijks alcohol, en mijn zoon kan zich erg ergeren aan de reacties daarop. Allez jong, ga je geen glaasje drinken? Allez jong, drink jij niet? Hij vindt dat idioot, en ergert zich eraan. Dat mensen het gewoon eens al normaal beschouwen dat hij niet drinkt. (ik ben daar erg blij mee trouwens, ik drink ik maar heel weinig meer)

 • nicole orriens

  29 september 2020 at 11:57

  Ja, helaas doe ik ook dingen die ik nooit van plan was. Maar ik noem dat graag: ‘Voortschrijdend inzicht’ ; )

  1. Tamara

   29 september 2020 at 13:00

   Hahaha, mooi verwoord!

 • Liesbethblogt

  28 september 2020 at 21:44

  Je schrijft als een mamablogger in ieder geval zo leuk dat een niet-mama komt lezen. En dan alcohol ik heb er al eens een blog over geschreven. Als ik iemand dronken heb gezien (van de leeftijd dat je mag verwachten dat dat niet meer normaal is he) dan ben ik mijn respect voor altijd kwijt. Het laatste etentje waar ik verplicht heen moest was een vader te ver heen om zijn eigen kinderen naar het station te brengen. Te triest voor woorden. Veel ouders denken er niet aan, maar als je beide 2 glazen leeg hebt kan je je eigen kind niet naar het ziekenhuis brengen. Dus dat jij niet drinkt is niet meer dan normaal, je kan ook niet met je eigen auto volgen. Het is maar een voorbeeld, je kan zelf ook je kop stoten.

  1. Tamara

   29 september 2020 at 12:59

   Ik heb er eigenlijk zo nog niet bij stilgestaan, maar je hebt inderdaad 100% gelijk! Echt wel een heel belangrijk punt dat je aanhaalt, bedankt voor dit inzicht. Nu voel ik me al veel minder een seut, maar gewoon iemand die verantwoordelijk is. Soms is het inderdaad wel schrijnend. Sinds ik Remus heb, zegt het me echt niets meer, misschien wel ook onbewust die verantwoordelijkheid maar ik wil ook gewoon de controle niet (half) kwijt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Waarom een milestone sessie of cakesmash echt wel de moeite waard is

25 september 2020

Next Post

Blogbabbels

Blogbabbel met Saskia van Iliveformydreams

30 september 2020