Dit was oktober

4 november 2020Tamara

We zijn intussen al 4 november maar ik heb best wel zin om even te schrijven over oktober. Niet dat er superveel gebeurd is, maar maandoverzichtjes zijn altijd leuk!

Oktober was de maand

+ waarin ik opnieuw ben beginnen werken na een vijftal weken verplichte rust, opgelegd door de dokter. Ik had het even lastig: ik voelde me moe en uitgeblust. Ik was na twee weken opnieuw beginnen werken maar tegen het einde van de week merkte ik toch dat ik er niet klaar voor was. Intussen werk ik nu een volle maand en het zijn sommige dagen echt strijden tegen de moeheid, maar ik doe wat ik kan.

– waar de dagen weer zo donker zijn. En waarin het uur verandert. Wordt het niet eens tijd om telkens die uurverandering af te schaffen?

+ waarin Remus al een tijdje naar zijn nieuwe opvang gaat en dat gaat echt heel erg goed! Gisteren bracht ik hem en had hij een speeltje gevonden in de gang. Hij liep binnen in de crèche en hij keek zelfs niet meer om, haha. Waar is mijn kleine baby?!

+ dat we eindelijk de akte van ons nieuw huis mochten tekenen en alles in orde kwam!

– waar de nieuwe maatregelen er dan toch eindelijk zijn. En ik vind dat heel erg nodig, maar daarom ook niet minder lastig. Ik heb echt te doen met de mensen die voorlopig geen werk hebben, dat moet verschrikkelijk zijn. Ik heb ook verschrikkelijk te doen met de zorgsector, ongelooflijk wat die mensen allemaal doen.

– waarin ik een verlengd weekendje Sunparks geboekt had, dat ging namelijk vorig weekend doorgaan. Vorige woensdag voelde ik al de bui komen en hoewel het vakantiepark nog niet gesloten was, belde ik of ik het mocht omboeken en dat was gelukkig geen probleem.

+ in plaats van een verlengd weekend Sunparks hadden we een verlengd weekend thuis dus, van vrijdag tot maandag. Ik bracht Remus de vrijdag en maandag naar de opvang en we hadden zowaar twee dagen opeens voor onszelf. Een beetje me-time, een beetje rusten, wat uitgestelde wasjes kunnen doen,… Heerlijk. Niet dat de dagen met Remus veeleisend zijn ofzo, maar je kan het nu niet echt omschrijven als me-time. We hebben genoten van het weekend waar hij natuurlijk wel bij ons was, maar ook van de dagen dat hij naar de opvang was.

+ waarin ik mijn ontslag gaf. En ik vind het erg spannend! Ik start midden december en de vraag is natuurlijk hoe de maatregelen zullen zijn tegen dan.

– waarin ik mijn best doe zoveel mogelijk te herstellen van mijn moeheidsperiode rust en slaap ik veel. Ik wil namelijk met volle energie kunnen starten op mijn nieuwe job. Dat zorgt ervoor dat ik meestal tegen 21 uur (soms ook wel vroeger) in bed zit. Soms probeer ik over de middag nog wat te rusten, maar dat gaat niet altijd. Zo zijn mijn avonden wel kort natuurlijk, maar ik probeer dat niet aan mijn hart te laten komen.

– waarin Remus zijn laatste prikjes kreeg en hij daardoor wel wat uit ritme was. Op zich vind ik dat helemaal niet erg, soms is het wel moeilijk inschatten waar hij nood aan heeft. Normaal deed hij één dutje maar de laatste weken deed hij er toch weer twee, allemaal oké.

Hoe was jullie oktober?

Comments (15)

 • Giovanna Jansen

  13 november 2020 at 13:51

  Wat goed dat je je rust pakt en naar je lichaam luistert. Het is super leuk, maar ook best pittig zo’n kleintje, zeker in deze bewerkelijke leeftijd.

  1. Tamara

   14 november 2020 at 21:27

   Ja, dat vat het inderdaad zowat samen. Maar eigenlijk toch vooral best leuk hoor! 🙂

 • Evelyne – Gouden Momenten

  5 november 2020 at 14:27

  Ondanks de moeheid heb je gelukkig nog een fijne maand achter de rug 🙂

  1. Heidi

   5 november 2020 at 17:50

   • Wat een fijne maandje heb je gehad.
   • Gefeliciteerd met jullie woning, is altijd fijn om iets leuks van te maken in jullie huisje.
   • pff inderdaad, die corona doe bij iedereen niet goed. Vooral mijn man die zijn werk der voor kwijt is geraakt. En maar geen vaste werk meer vind maar zo 2 dagen werken en dan doppen, maar we komen ook niet echt rond.

   1. Tamara

    6 november 2020 at 10:07

    Oh nee, wat een rotperiode om werk kwijt te raken, want zoek nu maar eens een baan met al die miserie. Dat is echt niet tof, ik hoop dat hij toch gauw iets vindt dat hij kan blijven doen en dat hij graag doet. Dit is echt balen!

  2. Tamara

   6 november 2020 at 10:06

   Ja, eigenlijk wel! Het was toch best wel een bewogen maand als ik het zo in een overzichtje giet. 🙂

 • Saskia

  5 november 2020 at 13:40

  Goed dat je veel je rust neemt en naar je lichaam luistert. En is inderdaad niet echt ‘vrije tijd’ met een kleine om je heen. Hoewel dat natuurlijk ook zo z’n leuke kanten heeft 😉

  1. Tamara

   6 november 2020 at 10:16

   Het is niet dat het op zich aanvoelt als werken ofzo of echt een inspanning, maar het is gewoon anders. Remus zit een beetje in de fase waar hij nogal veel wil rennen en het liefst spelen met een balletje ofzo. Ik probeer wel wat dingen te zoeken om samen te doen, maar ik denk dat hij nog niet echt de leeftijd ervoor heeft of ik heb te weinig inspiratie. We wandelen wel en spelen met de bal. Ik had ook al eens blokken voor zich gezet maar veel meer dan ze uit elkaar trekken en in de grond gooien doet hij voorlopig niet :p

   1. Sas

    8 november 2020 at 15:18

    Oh dat herken ik hoor. Hier staat er ook altijd eentje ‘aan’ behalve met zijn middagslaapje. Continu bezig waardoor mama haar handen niet echt vrij heeft 😉

 • Audrey

  5 november 2020 at 11:57

  Mijn oktober was – naast werk – grotendeels gevuld met het opvoeden van de puppy en het bakken en eten van heeeeel veel lekkere dingen. Goede maand dus, ondanks al het coronagedoe.

  1. Tamara

   6 november 2020 at 10:08

   Ah, dat klinkt eigenlijk gewoon heel erg leuk! Bakken en eten klinkt ook als de ideale combo!

 • Anne

  5 november 2020 at 10:02

  Blij dat het goed gaat met Remus in de opvang nu. Zo’n opluchting! En zorg goed voor jezelf hè meid. Blijf dat rusten en vroeg gaan slapen nog maar een tijdje volhouden. Kan alleen maar deugd doen.

  1. Tamara

   5 november 2020 at 10:38

   Ja, dat is zo, ik heb er eigenlijk zoveel deugd van! En dat Remus zich amuseert is echt een gigantisch pak van mijn hart ook inderdaad, dat speelt echt mee! Dank je!

 • Sofie

  4 november 2020 at 17:35

  Mooi dat je tijd neemt om te rusten en goed naar je lichaam luistert. Dat is niet altijd evident hé.
  De uursverandering zou volgend jaar de laatste keer zijn 🙂

  1. Tamara

   5 november 2020 at 10:37

   Ah echt? Dat zou echt fantastisch zijn, mocht het er eindelijk toch doorkomen!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Hoe mijn man voor me viel, is me nog steeds een raadsel

1 november 2020

Next Post

Mijn stijl doorheen de jaren

11 november 2020