We zijn intussen al 4 november maar ik heb best wel zin om even te schrijven over oktober. Niet dat er superveel gebeurd is, maar maandoverzichtjes zijn altijd leuk!

Oktober was de maand

+ waarin ik opnieuw ben beginnen werken na een vijftal weken verplichte rust, opgelegd door de dokter. Ik had het even lastig: ik voelde me moe en uitgeblust. Ik was na twee weken opnieuw beginnen werken maar tegen het einde van de week merkte ik toch dat ik er niet klaar voor was. Intussen werk ik nu een volle maand en het zijn sommige dagen echt strijden tegen de moeheid, maar ik doe wat ik kan.

– waar de dagen weer zo donker zijn. En waarin het uur verandert. Wordt het niet eens tijd om telkens die uurverandering af te schaffen?

+ waarin Remus al een tijdje naar zijn nieuwe opvang gaat en dat gaat echt heel erg goed! Gisteren bracht ik hem en had hij een speeltje gevonden in de gang. Hij liep binnen in de crèche en hij keek zelfs niet meer om, haha. Waar is mijn kleine baby?!

+ dat we eindelijk de akte van ons nieuw huis mochten tekenen en alles in orde kwam!

– waar de nieuwe maatregelen er dan toch eindelijk zijn. En ik vind dat heel erg nodig, maar daarom ook niet minder lastig. Ik heb echt te doen met de mensen die voorlopig geen werk hebben, dat moet verschrikkelijk zijn. Ik heb ook verschrikkelijk te doen met de zorgsector, ongelooflijk wat die mensen allemaal doen.

– waarin ik een verlengd weekendje Sunparks geboekt had, dat ging namelijk vorig weekend doorgaan. Vorige woensdag voelde ik al de bui komen en hoewel het vakantiepark nog niet gesloten was, belde ik of ik het mocht omboeken en dat was gelukkig geen probleem.

+ in plaats van een verlengd weekend Sunparks hadden we een verlengd weekend thuis dus, van vrijdag tot maandag. Ik bracht Remus de vrijdag en maandag naar de opvang en we hadden zowaar twee dagen opeens voor onszelf. Een beetje me-time, een beetje rusten, wat uitgestelde wasjes kunnen doen,… Heerlijk. Niet dat de dagen met Remus veeleisend zijn ofzo, maar je kan het nu niet echt omschrijven als me-time. We hebben genoten van het weekend waar hij natuurlijk wel bij ons was, maar ook van de dagen dat hij naar de opvang was.

+ waarin ik mijn ontslag gaf. En ik vind het erg spannend! Ik start midden december en de vraag is natuurlijk hoe de maatregelen zullen zijn tegen dan.

– waarin ik mijn best doe zoveel mogelijk te herstellen van mijn moeheidsperiode rust en slaap ik veel. Ik wil namelijk met volle energie kunnen starten op mijn nieuwe job. Dat zorgt ervoor dat ik meestal tegen 21 uur (soms ook wel vroeger) in bed zit. Soms probeer ik over de middag nog wat te rusten, maar dat gaat niet altijd. Zo zijn mijn avonden wel kort natuurlijk, maar ik probeer dat niet aan mijn hart te laten komen.

– waarin Remus zijn laatste prikjes kreeg en hij daardoor wel wat uit ritme was. Op zich vind ik dat helemaal niet erg, soms is het wel moeilijk inschatten waar hij nood aan heeft. Normaal deed hij één dutje maar de laatste weken deed hij er toch weer twee, allemaal oké.

Hoe was jullie oktober?