Een vragenrondje – de antwoorden

28 oktober 2020Tamara

Tot mijn grote eer kwamen er veel leuke vragen binnen! En die beantwoord ik hier natuurlijk met veel plezier. Bedankt alvast voor jullie massale input! Here goes!

Wat was de laatste keer dat je echt boos was? En waardoor kwam dat?
Je moet weten dat ik vroeger wel zo’n temperament had (en vroeger is eigenlijk nog niet eens zo lang geleden), ik kon zoveel opkroppen en dan ZO boos worden dat zelfs ik de echte reden eigenlijk niet meer wist. Joran heeft me wat beter leren communiceren en daarom word ik nu nog zelden echt heel boos. De laatste keer dat ik me echt kan herinneren, was toen Joran naar een festivalletje in onze stad ging. Remus was toen nog maar 2 maandjes oud ofzo en ik was best jaloers dat Joran eens kon gaan feesten en ik ja, thuis moest blijven haha. Al zou ik voor Remus geen goud van de wereld ergens brengen ofzo. Maar de deal was dat ik mocht sms’en wanneer ik wou en Joran zou meteen naar huis komen. Dus ik stuurde rond 1u ofzo dat ik me nu toch wel heel eenzaam voelde en Joran kwam pas thuis anderhalf uur later thuis en toen was ik wel boos.

Hoe ervaar je het moederschap? Is het anders dan je had verwacht?
Het moederschap is intens in al zijn facetten. Hormonen zijn intens. Emoties zijn intens. Je bent zo enorm kwetsbaar. Het is ook heel erg mooi, het moederschap. Ik kan bijna niet geloven dat ik misschien wel geen kinderen wilde want het is onvoorstelbaar. Eerlijk gezegd ligt het moederschap me, het is alsof ik geboren was om dit te gaan doen. Natuurlijk is het soms zwaar, maar ik vind het vooral mooi, betekenisvol en verrijkend. Ik ben helemaal gek op Remus!

Wat is je favoriete serie en/of film?
Als ik echt moet kiezen uit alle series kies ik met weinig moeite Friends. Die is echt steengoed, ik heb hem ook al ontelbaar keer gezien en blijft ook goed! Favoriete tekenfilm: Tangled (al komt Moana wel in de buurt). Filmfilm: misschien toch wel Moulin Rouge.

Welk gerecht bestel(de) jij altijd in een restaurant?
Meestal bestel ik een lekker stuk vlees, haha, omdat ik het thuis niet zo goed kan maken. Dus vaak is dat een steak. Met bearnaise saus, mmmm! Of ik kan me ook wel laten verleiden door een gezond gerechtje zoals kaaskroketjes met veel groenten of een salade geitenkaas.

Wat is je lievelingsliedje?
Goh, ik heb niet echt een lievelingsliedje, dat hangt vooral af van periodes. Ik was lang fan van Fever, van Balthazar. Of A Little Piece of Heaven van Avenged Sevenfold kan ik ook blijven naar luisteren. Benieuwd naar mijn muzieksmaak? Hier is m’n eigen playlist op Spotify. U weze gewaarschuwd: mijn muzieksmaak bestaat grotendeels uit tienerpunk en metalbands. En ook hier en daar een popliedje of emoliedje, sorry.

Heb je een standaard recept of maaltijd voor als je geen inspiratie hebt? Iets wat je dan gemakkelijk in elkaar flanst.
Dat heb ik! Mijn pasta met gerookte zalm. Heel gemakkelijk: rigatoni (zo van die dikke pastabuizen), gerookte zalm, kersttomaatjes, courgette en pijnboompitten. Je kookt de pasta zoals aangegeven. Pijnpoompitjes in de pan op hoog vuur tot ze bruin beginnen te kleuren. Je doet de courgette in blokjes en ik bak ze dan een paar minuten tot ze zo bruinig beginnen te kleuren. Daarna halveer je de kersttomaatjes, snij de gerookte zalm in blokjes. En dan alles bij elkaar en je garneert met de pijnboompitjes. Luxe afwerking als je nog wat dille liggen hebt, echt heerlijk! Dit is echt mijn go-to als ik geen inspiratie heb of als ik gewoon zin heb in iets simpels maar lekker. Of als dat onder de noemer ’te gezond’ valt, worden het steevast Nacho’s a la Hard Rock Café.

Hoe hebben Joran en jij elkaar leren kennen?
Heel toevallig eigenlijk. Het was op festival Dranouter in 2013 via een gemeenschappelijke maat. Die kwam mij tegen en bij hem was Joran. En ik vond Joran direct iets hebben, ik was meteen ingenomen en hij had nog geen woord gezegd zelfs. Ik nam Jorans zonnebril (zo’n cheape zonnebril die je kon winnen bij de Win For Life standje) en zei dat ik de bril morgen ging terugbezorgen, omdat ik hem opnieuw wou zien, haha. En mijn plannetje was gelukt. We waren op Dranouter meteen redelijk close, ik weet nog dat we hand-in-hand gekeken hadden naar de Dolfijntjes. Maar verder waren we behoorlijk braaf eigenlijk. Joran had me dan de week op date gevraagd naar de cinema, en die avond viel dan ook onze eerste kus.

Hoe had Remus geheten als hij een meisje was geweest?
Heel leuke vraag! We hebben wel een paar meisjesnamen maar omdat we op 12 weken al wisten dat Remus een jongen zou worden, zijn we daar eigenlijk niet meer bij stilgestaan. Ik heb wel een lijstje met namen die ik mooi vind. We denken in de toekomst dat er wel nog een tweede baby komt, dus ik verklap de namen nog niet, maar als onze wens vervuld is, maak ik zeker eens een blogpost van onze potentiële namen.

Heb je broers en zussen? Heb je schoonbroers en -zussen? Kom je goed overeen met je schoonfamilie?
Ik heb een jongere zus die woont in Nederland met haar man en die het mooiste meisje ooit heeft, Lucìa, geboren in mei. En dan heb ik een nog jongere broertje. We zijn alledrie erg introvert dus we hebben niet zo veel contact, maar we kunnen wel rekenen op elkaar als er iets is, ofzo.
Ik kom heel goed overeen met mijn schoonfamilie, ze zijn heel lief en ik voel me ook geen buitenbeentje ofzo. Ook mijn schoonmoeder is een heel lieve vrouw die alles voor ons zou doen, ik heb haar dan ook gekozen als meter voor Remus.

Wie heeft jou vroeger en/of nu geïnspireerd?
Ik ben wellicht echt een seut maar ik laat me vooral inspireren door oude filosofen zoals Socrates, waarvan heel wat uitspraken me zijn bijgebleven, zoals ‘Wijsheid begint met verwondering’ en ‘Ware kennis bestaat erin te weten dat men niets weet.’ Verder ben ik niet iemand die me zo laat inspireren of die echt zo van die powervrouwen volgt ofzo. Ik weet het niet, het boeit me niet zo. Ik lees veel liever uitspraken en quotes waar ik over kan nadenken, dan dat ik me echt laat inspireren door personen.

Super bedankt voor de leuke vragen, lieve blogvrienden! <3 Mocht je toch nog een brandende vraag hebben, je kan ze nog stellen in de comment!

Comments (12)

 • Saskia

  31 oktober 2020 at 21:41

  Wat een leuke vragen heb je gekregen, met plezier de antwoorden gelezen. Oh en Friends kan ik ook nog steeds zo van genieten. Huilen van het lachen al weet ik wat er moet komen 😉

  1. Tamara

   2 november 2020 at 11:39

   Echt hé, ik ben ook zo! Gewoon de pilot vind ik al zo geniaal, ik kan er echt blijven mee lachen!

 • Anne

  28 oktober 2020 at 19:22

  Leuk, ik heb het gevoel dat ik je weer een klein beetje beter ken, en ik vind altijd verrassende aspecten aan jou 🙂
  Ik heb jouw Mister Coffee toegevoegd aan mijn afspeellijsten, leuk lijstje 🙂

  1. Tamara

   29 oktober 2020 at 10:50

   Hehe, dank je wel! Leuk dat je het ook verrassend vindt 🙂 Mister Coffee was vroeger de naam van mijn webshop, waar ik koffiemokken verkocht. Heb die stopgezet maar er blijven zo sporen van de webshop, zoals dus deze playlist naam, vind ik stiekem wel leuk.

 • Sofie

  28 oktober 2020 at 18:00

  Oh Friends vind ik ook zeer goed! Heerlijk 🙂 Al ben ik nu ook helemaal fan van The Big Bang Theory!

  1. Tamara

   29 oktober 2020 at 10:46

   Friends is de enige serie die ik al talloze keren bekeken heb, omdat ik daar zin in had. Ik heb veel goeie series gezien, zoals Suits, The Handmaid’s Tale, One Tree Hill, This is us, Brooklyn Nine-Nine (tot het overgenomen werd),… Maar Friends blijft gewoon daarboven staan. The Big Bang Theory heb ik ook helemaal uitgekeken, die was ook best leuk 🙂

 • Kaylin

  28 oktober 2020 at 14:35

  Inderdaad heel toffe en gevarieerde vragen! 😀 Merci om je spotify te delen. Die ga ik zeker eens uitpluizen om liedjes te (her)ontdekken.

  1. Tamara

   29 oktober 2020 at 10:42

   Dank je wel! De vragen heb ik te danken aan jullie vooral 😀 En leuk, hopelijk denkt nu niet iedereen dat ik een superslechte muzieksmaak heb :p

 • Heidi

  28 oktober 2020 at 10:56

  • Wat fijn om te lezen en je zo beter te leren kennen.

  1. Tamara

   29 oktober 2020 at 10:41

   Leuk dat je het fijn vindt! 🙂

 • Audrey

  28 oktober 2020 at 10:49

  Wat tof hoe je Joran gewoon hebt versierd, haha. En ik snap die keer dat je boos werd wel heel goed. OOk grappig dat je een zus hebt die in Nederland woont. Ergens dicht bij de grens, of is het nog een flink stuk rijden?

  1. Tamara

   29 oktober 2020 at 10:41

   Haha, het was inderdaad ook wel echt grappig, wat een tijden waren dat 🙂 Ik word zowaar nostalgisch als ik eraan terugdenk. We gaan ook elk jaar naar Dranouter Festival en dit jaar niet kunnen gaan, deed toch wel iets met ons. Mijn zusje woont in Bergen-op-Zoom, dus behoorlijk dicht bij de grens, gelukkig. Ik vind het op zich al ver genoeg, haha :p

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Over mijn einde

23 oktober 2020

Next Post

Hoe mijn man voor me viel, is me nog steeds een raadsel

1 november 2020