Hoe kerstavond bij ons zowat in duigen gevallen was, was oudejaarsdag echt wel een schot in de roos bij ons. Ook al was het dan anders dan andere jaren.

Oudejaarsavond 2020

We hadden niets speciaal voorzien om oudejaar te vieren. Voor mij was één momentje vieren voldoende en dat werd kerstavond en oudejaarsavond werd prompt omgedoopt tot een dag als een ander. Maar eigenlijk had ik echt een heel leuke oudejaarsavond!

Ik was al best in een goede mood want eerder die dag ging ik nog snel naar de C&A. Ik ging bewust pas om 16 uur en ik had wijs gekozen, er was amper volk. Ik had online een zwangerschapsbroek, een chino, gezien die ik heel graag in bezit wou hebben. Maar bij C&A vind ik het rare maten dus ik wou het liever kopen in de winkel dan online. Ik reed toch een eindje naar de winkel en wat bleek.. Ze hadden de broek enkel nog maar in een klein maatje, waar ik nooit van mijn leven in zou kunnen. Dus ik was erg teleurgesteld en ging maar naar huis.

Op weg naar huis kom ik de Dreambaby tegen en daar hebben ze ook vaak een leuke zwangerschapscollectie, dus besliste ik nog een kleine tussenstop te maken. En – ik geloofde mijn ogen niet – wat hadden ze daar? Die zwangerschapschino van de C&A (met C&A label en al) in mijn maat! De teleurstelling werd instant omgedraaid in happiness en ik vertrok naar huis met de broek.

Als avondeten had ik ook niets speciaal voorzien. HelloFresh was wel langsgekomen en ik had een gerechtje over met rijst, kip en champignonsaus. Ik had nog denappelkroketjes in de vriezer en ik besliste het gerechte te pimpen door de rijst te vervangen met de kroketjes. En het was heerlijk! Meer moest dat echt niet zijn.

Remus werd algauw moe en zijn oogjes vielen dicht rond 19 uur. Dat wou zeggen dat we een langere avond voor ons hadden. We speelden een tijdje een game op de computer, keken nog wat Netflix en daarna gingen we slapen. We haalden middernacht niet, het werd iets voor 23 uur en dat was helemaal oké. Zalig om die druk even niet te moeten voelen om na middernacht nog op te zijn en zelfs te feesten tot de ochtend.

Uiteindelijk bleven we dan toch nog babbelen tot middernacht, waar we elkaar dan gelukkig Nieuwjaar wensten en elkaar een kus gaven en dan gingen slapen.

En Remus sliep tot 9 uur vandaag dus we konden beide eens wat uitslapen. YES. Wat een perfect begin van het nieuwe jaar!

Klassieke oudejaarsavond

Normaal vieren we oudejaarsavond steeds met onze vrienden. Meestal zijn we met een twintigtal. Een maat heeft een zaaltje dat we steeds kunnen gebruiken. We aperitieven, eten gezellig samen winterbarbecue en eten lekkere homemade desserts. Meestal nam ik brownies mee.

Daarna werd het algauw Nieuwjaar en telden we met z’n allen af tot we uiteindelijk iedereen kusten en de beste wensen toewensten. Zoals het hoort op Nieuwjaar. Ik stuurde meestal een tiental SMS’jes naar mensen waarmee ik niet vierde maar die ik graag ook wou sturen.

Daarna zetten we feestmuziek op en gingen we dansen. Meestal is dat wel leuk, al ben ik meestal al moe tegen 1 uur en tel ik af tot het een schappelijk uur is om naar huis te kunnen. Vorig jaar werd het 2 uur of 2.30 uur en was ik blij dat het eigenlijk voorbij was.

Hoewel ik mijn vrienden erg mis, mis ik het vooral om ze nog eens te zien, te horen, eens gezellig eentje te drinken of een gezelschapsspelletje samen te spelen. Zo’n oudejaarsavond hoeft voor mij eigenlijk niet per se. Deze oudejaarsavond besefte ik hoe fijn ik het vond om het gewoon intiem te ‘vieren’, zonder dat daar een reeks moetjes (moet dit, moet dat) bij hoort. Maar ik mis ze wel, dat is een feit.

Ik wens je echt een goed Nieuwjaar toe, waar je wensen mogen uitkomen, waarin je wat meer mensen mag en kan zien, als je daar behoefte aan hebt. Een jaar waarin we