Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen?

26 november 2020Tamara

Mijn man stelde me letterlijk wat ik zou doen, mocht ik tien miljoen hebben en we hebben echt een heerlijk gesprek gehad waarin we beide heel enthousiast werden over de spullen die we zouden kopen en de dingen die we zouden gaan doen. Te leuk om niet te delen, eigenlijk!

Het eerste dat ik zei, was mijn job opgeven en iets studeren dat ik echt graag zou willen doen. Ik zou dan ook wel nog echt moeten onderzoeken wat precies maar wat gisteren vanuit mijn hart kwam, was vroedvrouw of iets dergelijks. Maar een getalenteerde barista of een storyteller lijkt me ook wel heel erg leuk. Eigenlijk vind ik het moeilijk maar één iets te kunnen kiezen, want ik heb echt veel interesses en ook niet echt een gevoel van een roeping ofzo. Ik vind het gewoon allemaal fascinerend. Ik deed een paar maanden geleden loopbaanbegeleiding en daar kwam toch de sociale sector uit of vooral: betekenis kunnen geven.

Mijn man vroeg ook of ik zou verhuizen. Hmm.

Ik woon hier echt heel graag maar als je tien miljoen hebt, dan zou ik wel verhuizen, ja. Haha. We zouden onze eigen huis laten bouwen, inclusief zwembad en gigantische tuin. Ik wil echt zo’n jungletuin met veel plantjes en een moestuin en ook veel zonnige plekjes. Inclusief Spaanse tuinman ook, haha. En ik wil ook kippen! Ik wil echt heel graag kippen maar we hebben er de plaats niet voor (en ik betwijfel dat ik ooit zou mogen van manlief, mochten we er wel de plaats voor hebben).

In ons nieuw huis is een mancave (blijkbaar), een fitnessruimte, een creatieve ruimte en vooral veel licht en plaats. Het is ook een huis dat duurzaam is en zo zuinig mogelijk is.

Een persoonlijke kok zou eigenlijk ook wel echt de max zijn, zo eentje die gezond en lekker kan koken. En die ook de maaltijden van Remus zou kunnen maken. En misschien zou ze dan ook af en toe wel kunnen zorgen voor Remus nu we toch bezig zijn. Ja, ik wil graag een Konny (een mix tussen een kok en nanny). En mocht ze af en toe eens het huis willen poetsen, mag dat natuurlijk ook altijd. Graag zelfs.

En ja, dan dacht ik natuurlijk ook meteen aan een camper, maar niet zomaar eentje, een luxueuze versie. Zo eentje dat alles heeft en dat gewoon gemakkelijk is. Die oude busjes zijn allemaal wel charmant en tof, maar ik ben al aan een leeftijd dat het niet enkel charmant moet zijn, het moet ook comfortabel zijn, haha. We kopen dan natuurlijk ook een plekje in de Ardennen zodat we altijd kunnen onthaasten als we dat willen. En heel misschien ook een appartementje op Tenerife ofzo.

Verder zou ik het ook geweldig vinden eens peperduur te kunnen gaan eten. In zo van die wereldbekende restaurants die een jarenlange wachtlijst hebben. Ik ben eigenlijk niet zo’n big spender als het komt op restaurants en op eten, maar als je dan toch zoveel geld hebt, wil ik wel eens weten wat die fuss allemaal is. Ik denk bijvoorbeeld aan Noma in Kopenhagen. Of misschien wel Hof van Cleve in Kruishoutem. Of misschien trekt het allemaal op niets en ben ik verkeerd geïnformeerd. Of heel misschien is het niet zo duur als ik denk. Persoonlijk vind ik het moeilijk om honderden euro’s aan eten uit te geven, want als het op is, is het op. Dan heb je enkel de ervaring nog. Op reis gaan, is nog anders: dat duurt langer en je zit ook in een compleet andere omgeving. Er is de reis en de bestemming, er is alles tussenin.

Dat is zowat het eerste dat ik kan bedenken wat ik zou doen met tien miljoen. Gewoon wat vrijer zijn, wat meer op eigen tempo en misschien ook wel wat gezonder kunnen zijn.

Natuurlijk krijgen familie en vrienden ook een serieus bedrag gestort, dat spreekt vanzelf. En goede doelen die na aan het hart liggen, worden natuurlijk ook stevig gespekt.

Wat zou jij doen met tien miljoen?

Comments (13)

 • Alexandra

  2 december 2020 at 20:29

  Haha superleuk dat jullie hierover hebben gesproken!

  Ik moet zeggen dat ik inmiddels eigenlijk wel alles heb wat ik zou willen hebben en dat ik vrij breed kan denken al, maar als ik 10 miljoen zou hebben, zou ik denk ik een huisje in het buitenland kopen, mijn droomauto, een vliegtuig voor mijn vriend (gewoon omdat het kan en dat zijn droom is haha) en mijn vader zijn droomauto :D. Verder zou ik gewoon lekker blijven leven zoals ik nu doe, maar wat makkelijker bepaalde aankopen doen!

 • Heidi

  2 december 2020 at 13:38

  • Zo leuk om te lezen.
  • O, jeetje moest ik zo veel geld hebben zal ik al zeker een grotere huis zetten naar de smaak lijk ik zelf wil hebben. Natuurlijk dan een paard. Dan nog een stuk grond voor laters voor mijn zoon. Dan zou ik zo een zorgboederij willen want met werken stop ik dan en dan steek ik mijne tijd in deze. En natuurlijk mijn droom die ik en mijn man hebben, een vakantie huisje. Maar jammer genoeg zijn het allemaal drommen.

 • Giovanna Jansen

  2 december 2020 at 11:39

  Oe dat klinkt geweldig je eigen huis laten bouwen met zwembad en jungletuin! Dat lijkt mij ook wel wat! Een huisje in Zuid-Frankrijk zou ik misschien ook wel willen kopen als ik 10 miljoen had. En een camper en dan 6 maanden door Amerika trekken.

 • Lesley

  28 november 2020 at 19:50

  Ik zou beginnen met heeeeel veeeel reizen en eens unlimited gaan shoppen haha. Ik ben al een paar keer chic gaan eten, maar ik denk dat zoiets ook wel minder speciaal wordt als je het in een, twee drie kan betalen. Dat is een beetje een ervaring waarnaar je uitkijkt, en dat maakt het natuurlijk instant specialer vind ik. En ja een huis met zwembad, dat spreekt voor zich hehe.

  1. Tamara

   28 november 2020 at 21:19

   Ja, eigenlijk heb je wel een punt. Als je het gewoon kan doen, voelt dat inderdaad wel minder speciaal aan. Misschien toch een voordeel om niet alle geld van de wereld te hebben 😀

 • Kaylin

  27 november 2020 at 13:13

  Leuk om eens te lezen.
  Ik zou wel blijven werken. Daarvoor doe ik het beroep op zich te graag. Wel zou onbetaald verlof een goede optie zijn en dan naar Ijsland gaan (of Schotland, “geïnfluenced” door jou 😉 ). Normaal gaan we binnen x-aantal jaren de badkamer en de “kotjes” buiten verbouwen maar mocht ik 10 miljoen hebben, zou ik dat wel eerder doen. Ik verlang echt naar een grotere badkamer.
  Nu hoop ik wel dat ik niet met het samson en gert liedje in m’n hoofd ga zitten :p

  1. Tamara

   27 november 2020 at 13:28

   Ooooh Schotland, ik zou er zo graag nog eens naartoe gaan! Ook Ijsland ziet er adembenemend uit! Wel leuk dat je wil blijven werken. En ik snap dat met verbouwingen, ik duim mee dat het sneller gaat dan gepland! Maar op zich vind ik het ook wel leuk de evolutie te zien.
   En hahah, ik zit echt al dagen met dat liedje in mijn hoofd! #sorrynotsorry :p

 • Audrey

  27 november 2020 at 10:06

  Tof! Ik ben vooral helemaal fan van het jungletuin-idee. Die kok hoef ik dan weer niet (de schoonmaker wel!), want ik zou met al dat geld natuurlijk meer dan genoeg tijd hebben om zelf heel veel lekkers te leren maken.

  1. Tamara

   27 november 2020 at 13:26

   Ahh ja, ik snap je! Zelf heb ik een haatliefde verhouding met koken: ik kook op zich wel graag maar ik moet tijd hebben. Maar als ik vrije tijd heb, kies ik dan meestal niet om dat te gaan besteden aan koken of bakken, haha. :p

 • Anne

  26 november 2020 at 20:49

  Wat was dit leuk om lezen zeg. Al die leuke ideeën en dromen! En heel je redenering over duur gaan eten, hahaha! Zalig!

  1. Tamara

   27 november 2020 at 09:42

   Hahaha, als je dan toch wat geld over hebt.. Persoonlijk kan ik daar anders echt geen geld aan uitgeven. Hoewel ik mijn man verrast heb met een bezoekje naar een duur steakrestaurant in 2018 voor zijn verjaardag. Hij is gek op steak en was zo benieuwd naar wagyu, dat ik hem dat plezier wou gunnen. Ook al was de rekening toen iets over de 200 euro, haha. Moet je weten dat ik toen zwanger was en niet eens kon genieten van mijn doorbakken (normale) steak hahaha :p wat een grap!

 • Irene

  26 november 2020 at 16:45

  Ik zou ook direct stoppen met werken en dan misschien ook iets gaan studeren gewoon omdat ik het boeiend vind maar daar moet ik dan ook ngo eens over nadenken want ik vind net zoals jij heel veel interessant. En daarnaast zou ik ons huis verbouwen (ik wil ook een zwembad en een mega uitgeruste keuken), ergens in de Ardennen een boshuisje kopen en eens gaan shoppen zonder op mijn geld te letten. Dat is het denk ik. Oh nee, ik zou onze poetshulp 2 keer per week laten komen ook! Haha.

  1. Tamara

   27 november 2020 at 09:45

   Klinkt ook echt als leuke plannen! Oeh dat all the way shoppen, spreekt me eigenlijk ook wel aan!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

De tegenstrijdigheden van het moederschap

21 november 2020

Next Post

Remus wordt grote broer!

4 december 2020