Mijn man stelde me letterlijk wat ik zou doen, mocht ik tien miljoen hebben en we hebben echt een heerlijk gesprek gehad waarin we beide heel enthousiast werden over de spullen die we zouden kopen en de dingen die we zouden gaan doen. Te leuk om niet te delen, eigenlijk!

Het eerste dat ik zei, was mijn job opgeven en iets studeren dat ik echt graag zou willen doen. Ik zou dan ook wel nog echt moeten onderzoeken wat precies maar wat gisteren vanuit mijn hart kwam, was vroedvrouw of iets dergelijks. Maar een getalenteerde barista of een storyteller lijkt me ook wel heel erg leuk. Eigenlijk vind ik het moeilijk maar één iets te kunnen kiezen, want ik heb echt veel interesses en ook niet echt een gevoel van een roeping ofzo. Ik vind het gewoon allemaal fascinerend. Ik deed een paar maanden geleden loopbaanbegeleiding en daar kwam toch de sociale sector uit of vooral: betekenis kunnen geven.

Mijn man vroeg ook of ik zou verhuizen. Hmm.

Ik woon hier echt heel graag maar als je tien miljoen hebt, dan zou ik wel verhuizen, ja. Haha. We zouden onze eigen huis laten bouwen, inclusief zwembad en gigantische tuin. Ik wil echt zo’n jungletuin met veel plantjes en een moestuin en ook veel zonnige plekjes. Inclusief Spaanse tuinman ook, haha. En ik wil ook kippen! Ik wil echt heel graag kippen maar we hebben er de plaats niet voor (en ik betwijfel dat ik ooit zou mogen van manlief, mochten we er wel de plaats voor hebben).

In ons nieuw huis is een mancave (blijkbaar), een fitnessruimte, een creatieve ruimte en vooral veel licht en plaats. Het is ook een huis dat duurzaam is en zo zuinig mogelijk is.

Een persoonlijke kok zou eigenlijk ook wel echt de max zijn, zo eentje die gezond en lekker kan koken. En die ook de maaltijden van Remus zou kunnen maken. En misschien zou ze dan ook af en toe wel kunnen zorgen voor Remus nu we toch bezig zijn. Ja, ik wil graag een Konny (een mix tussen een kok en nanny). En mocht ze af en toe eens het huis willen poetsen, mag dat natuurlijk ook altijd. Graag zelfs.

En ja, dan dacht ik natuurlijk ook meteen aan een camper, maar niet zomaar eentje, een luxueuze versie. Zo eentje dat alles heeft en dat gewoon gemakkelijk is. Die oude busjes zijn allemaal wel charmant en tof, maar ik ben al aan een leeftijd dat het niet enkel charmant moet zijn, het moet ook comfortabel zijn, haha. We kopen dan natuurlijk ook een plekje in de Ardennen zodat we altijd kunnen onthaasten als we dat willen. En heel misschien ook een appartementje op Tenerife ofzo.

Verder zou ik het ook geweldig vinden eens peperduur te kunnen gaan eten. In zo van die wereldbekende restaurants die een jarenlange wachtlijst hebben. Ik ben eigenlijk niet zo’n big spender als het komt op restaurants en op eten, maar als je dan toch zoveel geld hebt, wil ik wel eens weten wat die fuss allemaal is. Ik denk bijvoorbeeld aan Noma in Kopenhagen. Of misschien wel Hof van Cleve in Kruishoutem. Of misschien trekt het allemaal op niets en ben ik verkeerd geïnformeerd. Of heel misschien is het niet zo duur als ik denk. Persoonlijk vind ik het moeilijk om honderden euro’s aan eten uit te geven, want als het op is, is het op. Dan heb je enkel de ervaring nog. Op reis gaan, is nog anders: dat duurt langer en je zit ook in een compleet andere omgeving. Er is de reis en de bestemming, er is alles tussenin.

Dat is zowat het eerste dat ik kan bedenken wat ik zou doen met tien miljoen. Gewoon wat vrijer zijn, wat meer op eigen tempo en misschien ook wel wat gezonder kunnen zijn.

Natuurlijk krijgen familie en vrienden ook een serieus bedrag gestort, dat spreekt vanzelf. En goede doelen die na aan het hart liggen, worden natuurlijk ook stevig gespekt.

Wat zou jij doen met tien miljoen?