Al meer dan 8 weken werk ik van thuis uit, samen met mijn man en de baby. Dat zijn 58 dagen. En voorlopig zal dit niet veranderen tot 8 juni. En ik heb heel veel schrik voor de periode erna, want alles zal weer veranderen en alles zal weer normaal zijn of nooit meer normaal.

Nu spreek ik me niet uit over de schrik die ik heb met Corona om besmet te worden of zaken die failliet zullen gaan of financiële crisissen of andere gevolgen van het virus, want dat is natuurlijk ook wel iets om bij stil te staan. Maar dat is niet waarover ik wil spreken.

Ik wil spreken over de bubbel. Mijn bubbel.

Al 56 dagen zit ik in de bubbel met mijn gezin. Enkel mijn gezin. En ik vind het goed, het is perfect voor mij. Hoewel ik soms wel snak aan wat me-time of eens een paar uur zonder baby kan ik me erg goed vinden in de huidige situatie. Natuurlijk mis ik wel bepaalde mensen, maar niet zozeer als ik dacht. Ik kan perfect zonder ze regelmatig te zien eigenlijk (sorry).

Ik wil eigenlijk niet dat die bubbel weggaat. Ik spendeer veel tijd met mijn gezin en ik vind dat fantastisch. Heerlijk hoe ik Remus kan zien opgroeien, hoeveel geluk ik heb om zijn eerste levensjaar van zo dichtbij te mogen zien. Ik wil die kostbare tijd samen niet opeens weer moeten afgeven. Alles wordt dan weer normaal en ik wil dat niet.

Manlief gaat uit werken, ik werk deels van thuis uit en deels opnieuw op kantoor.

En Remus gaat weer naar de opvang.

En ik zal hem niet meer van zo dichtbij zien groeien. En mijn hart breekt als ik daaraan denk.

Ik weet dat dit een luxeprobleem is en het merendeel van de mensen wel vindt dat het snel weer als vanouds mag zijn, maar ik deel die mening voor mezelf niet. Wat niet wil zeggen dat ik het begrijp of dat zaken sowieso niet zo kunnen blijven doorgaan. Ik kan het me niet inbeelden hoe het moet zijn voor mensen die alleenstaand zijn of alleen wonen, dus for their sake hoop ik dat gauw alles weer wat meer draaglijker kan zijn. Dus don’t shoot me please?