Ik weet niet zo goed of ik dit stuk wil plaatsen op de wijde wereld, maar aan de andere kant voel ik de overgrote behoefte om erover te kunnen schrijven, dus ik doe het gewoon. Ik heb het even lastig. Iedereen waarschijnlijk, maar de combinatie met thuiswerken, zorgen voor een baby en daarnaast nog een tweetal zijprojectjes heeft me toch even de das omgedaan.

Ik ben moe. Ik voel me zo vermoeid. Al een tijdje voel ik mij best wel uitgeput. Dat komt vooral doordat ik sinds maart een job combineerde met een eenjarige baby in huis.

En wat een prachtige maanden waren dat, de maanden waarin Remus leerde kruipen én stappen. Ik zag het allemaal van dichtbij.

En wat een vermoeiende maanden waren dat, waarin ik zoveel deed en mezelf moest opsplitsen in zoveel rollen tegelijkertijd.

Maar ik koos er zelf voor, vanaf 18 mei koos ik er zelf voor. Want ik kon de baby brengen naar de opvang maar ik deed het niet. Ik voelde mij er gewoon niet goed bij, ik was/ben zeer angstig voor dat virus dat ik geen risico wilde nemen. Bovendien was ik het zo gewoon geworden om Remus van dichtbij te zien opgroeien dat ik het erg moeilijk vond hem opnieuw te moeten afgeven.

Maar het lukte. Ik kreeg alles gebolwerkt. Ik deed mijn werk, ik deed soms avonduren als ik er niet door raakte. Ik zorgde voor Remus, daarnaast runde ik een huishouden en deed ik nog twee zijprojectjes, waar ik aan werk met twee verschillende vriendinnen.

Ik keek reikhalzend uit naar mijn verlof, als ik het kon volhouden tegen dan, kwam het wel in orde. Ook dat lukte. In het verlof kon ik best wel opladen en ik had kunnen regelen dat Remus een paar keer uitslapen ging, zodat ik eens wat meer kon zorgen voor mezelf. Helaas ging dit niet door doordat de bubbels weer verkleind werden, maar het lukte wel. Mijn man had natuurlijk ook verlof en niet alles viel op mij, dat hielp toch ook al. Maar toen was er die hittegolf en konden we bijna niet buiten kruipen in onze laatste week vakantie. Maar het ging wel.

En toen was de tijd aangebroken dat ik weer ging werken.

Ik besliste toch om Remus (en mezelf) weer aan de opvang te laten wennen. Het werd tijd, Remus kan nu goed stappen en vraagt ook redelijk veel aandacht. In die paar maanden is hij gegroeid van baby naar peuter of zo voelt het toch aan. Ik kon Remus nog niet meteen brengen want de opvang was nog gesloten. Maar dat was oké.

En toen werd mijn man ziek dinsdag en werd hij diezelfde dag nog getest op Corona. Deze week kon ik niet op mijn man rekenen en dat vond ik best heftig. Dat zorgde ervoor dat ik steeds het spitsuur (ik noem het de babyspits) zowel ’s ochtends als s’ avonds moest doen van de baby. En we stressten. Wat als hij Corona had? Hoe moet het dan verder? Wat met zijn gezondheid? Wat met Remus en ik? Wat met onze verhuis ook binnenkort? Kunnen we überhaupt wel naar de notaris dan? De avonduren die ik voor het werk deed, kon ik nu ook veel moeilijker doen omdat ik niet kon rekenen op mijn man en Remus van de hitte pas soms om 21 uur slaapt.

En toen was het eigenlijk allemaal niet meer zo oké.

De test was gelukkig negatief. Maar ik kon me niet meer concentreren op het werk, moest mezelf nogmaals splitsen. Voelde me schuldig als ik Remus wééral voor de televisie moest zetten. Voelde me schuldig dat Joran ziek is en ik niets voor hem kon doen. Voelde me schuldig dat ik mijn werk niet kwalitatief kan afwerken. Voelde me schuldig dat ik geen tijd meer had voor de zijprojecten.

En toen ging ik naar de dokter.

Dat was echt nodig. En nu moet ik rusten. Ik werk even niet, laat de zijprojecten voor wat ze zijn, ik breng Remus volgende week een paar keer naar de opvang.

En ik probeer me niet schuldig te voelen.