In 2022 had ik maar 1 doel. Dit jaar zie ik het niet als doelen, maar als plannen. Lees hier mijn jaarplannen voor 2023.

Vorig jaar had ik maar 1 doel: 12 boeken lezen. Oftewel elke maand eentje. Ik ben tot 4 geraakt (tenzij je informatieboeken en poëzie meetelt). Ik ben er dus rijkelijk naast qua aantal en ik vind het jammer want ik verlang wel om mij weer wat te gaan verliezen in lezen. Dit jaar stel ik geen doelen op, maar plannen. Omdat ik mezelf wat zachtheid wil geven, maar ook in de hoop dat ik er effectief plannen van maak.

Mijn jaarplannen voor 2023

12 boeken lezen.

Ja hoor, hier is hetzelfde plan weer. Moet echt lukken dit jaar. Ik wil eigenlijk heel erg graag een nieuwe Kobo kopen en misschien ook een Kobo Plus abonnement. ALLES doe ik, als ik maar weer tot lezen kom. De bibliotheek is ook een optie, maar dat is weer onderweg zijn en ik hou wel van digitaal lezen.

Lopen

Liefst een marathon. Grapje, al zou ik wel ooit eens een halve marathon willen lopen, dat is ongeveer 21 kilometer. Maar laten we beginnen met opnieuw 5 kilometer te lopen. Vorig jaar had ik dat weer opgebouwd, maar omdat het al een jaar werd met veel getsjool, heb ik mijn conditie helaas laten verwateren. En ik mis het. Dus ik ga het weer proberen.

Rusten

Haaks tegenover het lopen, komt ook rusten wat meer aan bod. Mezelf wat meer tijd willen geven en vooral rust in mijn hoofd creëren. Mijn hoofd voelt vol aan, maar dat is vooral omdat ik mezelf honderden dingen opleg. Dit jaar wil ik erop focussen om tot de kern te komen. Doen wat nodig is voor ons gezin, maar toch ook ergens de druk van de ketel halen. Vooral mezelf niet zoveel opleggen. Dat zal al veel verschil maken.

Boek schrijven

Oké, ik ga duidelijk van het ene uiterste naar het andere uiterste. Een boek schrijven, klinkt allesbehalve rusten. Maar de complete draft van mijn boek moet en zal er zijn in 2023. Naast mijn podcast wil ik dus ook schrijven over hoe het is als ouder van een zorgenkindje. Ik heb al heel wat geschreven, maar moet nog verder schrijven en dan is de volgende stap om het te overlezen en meer structuur aan te brengen. Zin in!

Meer een babysit laten komen

Euh, ik heb ze eens geteld en we hebben vorig jaar in totaal negen keer een babysit geregeld. Drie daarvan waren omdat we naar een huwelijk waren. Twee voor een verjaardagfeestje. Nog eentje voor een begrafenis. De andere drie waren kortere keren van een tweetal uurtjes. Zeer hoog tijd dus om eens een babysit te laten komen voor ons, zodat we eens opnieuw kunnen daten. Het plan is om maandelijks eens iets te doen met ons tweetjes: cinema, wellness, uit eten, iets gaan drinken,… Het maakt niet zo veel uit wat, zolang het maar met ons twee is. Vorig jaar vond ik dit moeilijker omdat Rhea vaak wakker was in de avond. Nu slaapt ze meestal flink in de avond en kan ik dit veel gemakkelijker loslaten.

Jaarplannen voor 2023

Tripje met ons twee

We zijn dit jaar 10 jaar samen en we willen graag een tripje doen met ons 2. Ergens zou ik graag eens naar Tenerife gaan en buiten het seizoen vallen de prijzen zeer goed mee, maar ik heb er toch moeite mee om zolang en zo ver te zijn van mijn kinderen (zucht, waarom ben ik zo). Nuja, buiten seizoen is wel moeilijker, want dan moeten de oppassers het ook zien zitten de kindjes naar school / opvang te doen en dat is dan ook weer wat heen en weer gedoe. Dus zal het waarschijnlijk gewoon een weekendje Parijs, Brussel of Londen worden. Ah, het zal sowieso wel heel fijn zijn om er eens op uit te zijn.

Meer bloggen

Ik ben mijzelf voorbij gelopen volgend jaar, maar dit jaar zit er de spreekwoordelijke rem erop. Ik neem meer tijd om te rusten, maar ook om dichter tot mijn kern te komen. En daar hoort bloggen bij. Ik zou graag minstens 2 artikels per week schrijven. Maar met 1 ben ik ook al heel tevreden. Ik heb alvast geen tekort aan inspiratie: tijdens mijn brainstorm over onderwerpen noteerde ik al meteen 20 onderwerpen.

jaarplannen voor 2023

Zeven plannen, die ik dit jaar echt ga proberen te halen. Ik plan dit keer ook echt tijd in om deze plannen uit te voeren. Heb jij jaarplannen voor 2023?