Kleine gelukjes in de herfst (2)

19 november 2020Tamara

Het is nu al een tijdje herfst en in het begin deed ik wat herfstgelukjes uit de doeken en eigenlijk vind ik het zo leuk om daarbij stil te staan. De herfstperiode voelt voor mij soms wel donker aan en als ik meer stilsta bij de gelukjes ervan voel ik mij instant gelukkiger.

Lees hier alvast het eerste deel van kleine gelukjes in de herfst.

De herfstzon

De herfstzon is niet te fel, ze is niet te warm, ze is perfect. Zonder wind kun je zelfs zonder jas naar buiten, hoe zalig is dat. We deden de laatste tijd weer heel wat wandelingen en dat vind ik echt geweldig.

Naar de zee in de herfst

We gingen naar de zee vorige zaterdag en WOW, het was werkelijk eeuwen geleden dat ik nog geweest ben naar de Belgische kust, ik denk zelfs een jaar of 4 ofzo. Ik hou niet zo van de drukte in de zomer en de herfst vind ik echt een zalig seizoen om te gaan. Denk maar aan wandelen aan de dijk, een beetje in het zand spelen en natuurlijk een heerlijke wafel eten. De batterijtjes waren opgeladen, kan ik wel zeggen.

Knuffelen met Remus

Heeft dit te maken met de herfst? Geen idee. Is het een gelukske? Ja, das zeker. Remus slaapt al een hele tijd in zijn eigen bedje, wilde ook niet meer echt bij ons slapen in het groot bed. Hij slaapt goed en vast in zijn bedje. Maar toch wilde hij vorige maandag niet slapen tijdens zijn middagdutje. We lagen dan uiteindelijk samen in de zetel waar hij meteen in slaap viel en mijn moederhart uiteraard meteen smolt van zoveel cuteness en liefde. Er is werkelijk niets mooier dan een slapende baby in je armen.

Een zetel waar we beiden in kunnen liggen

Na lang twijfelen, kochten we uiteindelijk toch een nieuwe zetel waar we lekker beide in kunnen liggen. Het was wel op goed geluk want gezien de winkels gesloten zijn, konden we de zetel niet vooraf uittesten. Het was een hel om de Ikea zetel in elkaar te stoppen maar YES: we kunnen nu beiden met gemak chillen in de zetel! Een nadeel is dat Remus erin klimt en niets liever doet dan crossen van de ene kant naar de andere kant, maar dat nemen we erbij voor lief.

Dit is het voorbeeld bij Ikea, mijn huis is te rommelig om een deftige foto te nemen, sorry!

Herfstfotoshoot

Ik kreeg de foto’s van de herfstshoot met Remus en de foto’s zijn echt alweer prachtig geworden! Een kleine greep:

Series en chill

De herfst en de winter zijn echt perfecte seizoenen om lekker ongegeneerd en zonder schuldgevoel in de zetel te hangen. Zo kijk ik nu verder naar The Office (op mijn mans aanvraag, zelf geen zo’n grote fan), This is us, The Mandalorian en The Queen’s Gambit. Die laatste is echt intrigerend. Zeker als je zelf een schaakkampioen geweest bent, zoals ik. In alle eerlijkheid moet ik er hier ook bij zeggen dat ik gewoon schaakkampioen was in school en dat echt bijna niemand nog kan schaken tegenwoordig, dus eigenlijk was dit niet echt een overwinning. Ik leerde het van m’n vader op jonge leeftijd toen hij in de schaakclub zat. Ik ben dus eigenlijk verre van goed maar ik schaak wel heel graag. Het schaakspel is ook het spel dat standaard meegaat in onze reiskoffer als we ergens naartoe gaan.

Ga jij soms wel eens naar de zee?

Comments (20)

 • Giovanna Jansen

  20 november 2020 at 10:33

  Wat een prachtige bank. Kan mij goed voorstellen dat Remus van de ene kant naar de andere kant wil crossen, hihi. Maar hij lijkt mij ook heerlijk zitten. En wat een mooie herfstfoto’s ook!

  1. Tamara

   20 november 2020 at 15:43

   Dank je wel! De bank is echt zalig!

 • Sofie

  19 november 2020 at 15:50

  Ja, de zee is heerlijk! Maar alleen als er niet teveel volk is 😀
  Wat een mooie foto’s van die herfst-fotoshoot! Prachtig.

  1. Tamara

   19 november 2020 at 19:51

   Dank je wel, we zijn er ook erg blij mee! En inderdaad: de zee is leuk als het kalm is. Wij gingen naar Koksijde en dat was echt nog kalm eigenlijk maar zal ook voor een groot stuk te maken hebben met Corona wellicht.

 • Flavie

  19 november 2020 at 14:31

  The Queen’s Gambit vonden wij schitterend, hebben we op 2 dagen uitgekeken.
  Zo mooie herfstfoto’s!

  1. Tamara

   19 november 2020 at 19:50

   Dank je wel! Ik ben echt benieuwd naar de rest van de serie, moet het nog uitkijken. Maar ik hou stiekem mijn hart al vast voor hoe het zou kunnen aflopen..

 • Anne

  19 november 2020 at 12:47

  Ik vond The Queen’s Gambit de beste serie die ik in tijden gezien heb. Ook al ken ik zelf geen bal van schaken. Echt, is aan mijn ribben blijven plakken.

  1. Tamara

   19 november 2020 at 19:49

   Ik zit ongeveer halverwege en het blijft echt intrigerend. Ik wil verder kijken maar aan de andere kant hou ik mijn hart vast van hoe het zou kunnen aflopen.. spannend! Schaken is echt leuk trouwens, als je van denkspelletjes houdt, moet je het zeker eens een kans geven!

   1. Anne

    20 november 2020 at 20:46

    Ik weet niet of ik het geduld heb om dat nog te leren. Het intimideert me ook een beetje, moet ik zeggen. Maar blijkbaar hoeft dat dus niet.
    Ik ben nu aan het kijken naar The Crown, daarbij weet je hoe het afloopt, moet je niet bang voor zijn. Bij The Queen’s Gambit vraag je je inderdaad echt wel af hoe het gaat aflopen…

    1. Tamara

     20 november 2020 at 21:16

     Zoals Beth zei: schaken is niet per se competitief. Chess is beautiful. 🙂
     The Crown heb ik 1 aflevering van gezien en toen zei het me niets, maar ik begin de indruk te krijgen dat ik het echt wel nog een kans zou moeten geven, ik hoor er zoveel goeds van!

 • Kaylin

  19 november 2020 at 12:46

  Die foto’s van de shoot zijn zo prachtig! Chapeau voor de fotografe van dienst.
  Die zetel is zeker een goede aankoop. Wij hebben een hoekzetel en ik ben daar enorm content van. Oke, het is groot en neemt nogal wat plaats in beslag maar als je allebei kan liggen en chillen heb ik dat ervoor over.

  1. Tamara

   19 november 2020 at 19:47

   Echt hè, dat zijn zo van die lifegoals, vind ik. Haha. Ik ben erg blij met de zetel, ook al neemt ze dan veel plaats in. Is ook leuk als er eens bezoek komt, of ooit weer mag komen tenminste, want nu passen er toch heel wat in de zetel!

 • Saskia

  19 november 2020 at 12:20

  Wat een fijne gelukjes! En naar de zee ben ik ook al tijden niet geweest.
  En och die herfst shoot met jullie Remus <3 *Smelt. Wat een toffe foto's 🙂

  1. Tamara

   19 november 2020 at 19:46

   Dank je wel! De zee is echt zoooo fijn, dat was ik helemaal vergeten. En de shoot is door mijn lieve vriendin Raïs, ik vind de foto’s ook prachtig! 🙂

 • Audrey

  19 november 2020 at 11:13

  Ooo, fijn, die bank! De herfstfoto’s met Remus zijn echt prachtig. En in de herfst naar de kust gaan is echt een goed idee. Dat heb ik nog nooit gedaan. Ik ging meer in het voorjaar om de drukte te mijden.

  1. Tamara

   19 november 2020 at 12:16

   Oh, zeker eens doen als je kan! De zee was echt heel leuk en gewoon verademend. En het is er ook vrij rustig = niet overwoekerd met mensen + geen miserie met parkeren.

 • Lesley

  19 november 2020 at 11:04

  Ahh, ik heb meteen terug zin om naar zee te gaan en ik kom er nog maar net van haha. Vroeger ging ik enkel in de zomer (wij zitten ook wel in een vrij rustig stukje, want als ik dan eens een dag naar Oostende ga, vind ik dat ook wel druk), nu ben ik dus ook eens in de herfst gegaan, en ’t was zo leuuuuk haha. Zo gezellig altijd he. En ik moet nog altijd aan The Queen’s Gambit beginnen, ben wel echt benieuwd!

  1. Tamara

   19 november 2020 at 12:15

   Ik was dat dus compleet vergeten hoe leuk de zee eigenlijk is! Welk rustig stukje is het dan, nu ben ik wel benieuwd! De zomer zou ik ook wel heel leuk vinden, mocht het rustig zijn inderdaad. En The Queen’s Gambit is echt de moeite om te zien, maar zit ook nog maar halverwege.

   1. Lesley

    19 november 2020 at 15:55

    Wij hebben een appartement in Middelkerke en zitten zelf eigenlijk al meer richting Westende. En daar vind ik het zelf dus echt niet druk. In het centrum is het wel vaak druk in de zomer, maar dichtbij ons appartement heb je ook al veel leuke plekken om te eten en zo, en ook plaats genoeg op het strand. Aaaaah Middelkerke <3 haha.

    1. Tamara

     19 november 2020 at 19:56

     Oh lijkt me echt heerlijk om een appartement aan zee te hebben! Zeker in deze tijd! Zo tussen twee steden in is echt ideaal om te zitten, zeker als er genoeg eetmogelijkheden zijn. Ik ken Middelkerke eigenlijk niet zo , behalve dan van het casino (waar ik zelf niet naartoe ga uiteraard want ik ben niet rijk enzo) :p

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Mijn lijstje voor Black Friday

16 november 2020

Next Post

De tegenstrijdigheden van het moederschap

21 november 2020