Het is nu al een tijdje herfst en in het begin deed ik wat herfstgelukjes uit de doeken en eigenlijk vind ik het zo leuk om daarbij stil te staan. De herfstperiode voelt voor mij soms wel donker aan en als ik meer stilsta bij de gelukjes ervan voel ik mij instant gelukkiger.

Lees hier alvast het eerste deel van kleine gelukjes in de herfst.

De herfstzon

De herfstzon is niet te fel, ze is niet te warm, ze is perfect. Zonder wind kun je zelfs zonder jas naar buiten, hoe zalig is dat. We deden de laatste tijd weer heel wat wandelingen en dat vind ik echt geweldig.

Naar de zee in de herfst

We gingen naar de zee vorige zaterdag en WOW, het was werkelijk eeuwen geleden dat ik nog geweest ben naar de Belgische kust, ik denk zelfs een jaar of 4 ofzo. Ik hou niet zo van de drukte in de zomer en de herfst vind ik echt een zalig seizoen om te gaan. Denk maar aan wandelen aan de dijk, een beetje in het zand spelen en natuurlijk een heerlijke wafel eten. De batterijtjes waren opgeladen, kan ik wel zeggen.

Knuffelen met Remus

Heeft dit te maken met de herfst? Geen idee. Is het een gelukske? Ja, das zeker. Remus slaapt al een hele tijd in zijn eigen bedje, wilde ook niet meer echt bij ons slapen in het groot bed. Hij slaapt goed en vast in zijn bedje. Maar toch wilde hij vorige maandag niet slapen tijdens zijn middagdutje. We lagen dan uiteindelijk samen in de zetel waar hij meteen in slaap viel en mijn moederhart uiteraard meteen smolt van zoveel cuteness en liefde. Er is werkelijk niets mooier dan een slapende baby in je armen.

Een zetel waar we beiden in kunnen liggen

Na lang twijfelen, kochten we uiteindelijk toch een nieuwe zetel waar we lekker beide in kunnen liggen. Het was wel op goed geluk want gezien de winkels gesloten zijn, konden we de zetel niet vooraf uittesten. Het was een hel om de Ikea zetel in elkaar te stoppen maar YES: we kunnen nu beiden met gemak chillen in de zetel! Een nadeel is dat Remus erin klimt en niets liever doet dan crossen van de ene kant naar de andere kant, maar dat nemen we erbij voor lief.

Dit is het voorbeeld bij Ikea, mijn huis is te rommelig om een deftige foto te nemen, sorry!

Herfstfotoshoot

Ik kreeg de foto’s van de herfstshoot met Remus en de foto’s zijn echt alweer prachtig geworden! Een kleine greep:

Series en chill

De herfst en de winter zijn echt perfecte seizoenen om lekker ongegeneerd en zonder schuldgevoel in de zetel te hangen. Zo kijk ik nu verder naar The Office (op mijn mans aanvraag, zelf geen zo’n grote fan), This is us, The Mandalorian en The Queen’s Gambit. Die laatste is echt intrigerend. Zeker als je zelf een schaakkampioen geweest bent, zoals ik. In alle eerlijkheid moet ik er hier ook bij zeggen dat ik gewoon schaakkampioen was in school en dat echt bijna niemand nog kan schaken tegenwoordig, dus eigenlijk was dit niet echt een overwinning. Ik leerde het van m’n vader op jonge leeftijd toen hij in de schaakclub zat. Ik ben dus eigenlijk verre van goed maar ik schaak wel heel graag. Het schaakspel is ook het spel dat standaard meegaat in onze reiskoffer als we ergens naartoe gaan.

Ga jij soms wel eens naar de zee?