Kleine gelukjes in de herfst

2 oktober 2020Tamara

Het begin van de herfst is aangebroken en normaal voel ik dat meestal wel in mijn zijn. De dagen worden donkerder, kouder en de zomer is voorbij. Dat maakt mij doorgaans ook best wat somberder in de herfst maar dit jaar heb ik eerder een harmonieus gevoel. Ik mocht al talloze kleine gelukjes ervaren. Here goes!

Kleuren

De kleuren zijn zo mooi! Door Corona wandelen we echt veel meer in de natuur en nu pas heb ik ontdekt hoe mooi alles is in de herfst. Die blaadjes, de bomen die langzaam aan veranderen van kleur, de lucht, de sfeer, ik vind het dit jaar echt prachtig!

Zuurstof

Ik mis de warmte maar wanneer ik nu buitenkom en ik de lucht opsnuif, ben ik ook in mijn nopjes. Het is vol met zuurstof, verfrissend en als het ware natuurlijk. Ga maar eens naar buiten en neem een diepe adem!

Pompoen

Yes, gekerfde pompoenen voor de deur, Halloween, maar vooral heerlijke gerechten met pompoen zoals pompoenlasagne en pompoensoep. Verrukkelijk!

Dekentjes

Wat ik ook zo leuk vind: het donsdeken op bed voelt weer goed aan, niet te licht meer, niet te warm. Wat zie ik er ’s avonds naar uit om in dat donsdeken weg te moffelen, echt! Ook fleecedekentjes in zetel zijn weer van de partij.

Halloween

Elk jaar wordt er wel iets gedaan voor Halloween, ofwel een halloweentocht of een zoektocht. Altijd echt heel erg leuk! Dit jaar gaan we naar sunparks tijdens Halloween en ik heb stiekem al een kostuumpje besteld voor Remus want ik vind het zo leuk dat hij verkleed is! Vorig jaar deed ik dat trouwens ook.

Dikke truien

Ik hou van dikke truien en van leuke vesten. Mijn met wollige savatten haal ik ook met heel veel plezier weer uit de kast. Heerlijke warme voetjes! En weg met die teenslippers die al de hele zomer pijn doen aan mijn tenen! Yesss.

Meer voor de tv hangen

Toegegeven, ik hang sowieso met momenten best vaak voor de televisie maar in deze donker wordende periode is dat klein stemmetje die zegt ‘Heb je niets beter/nuttiger/interessanter te doen’ wat minder op de voorgrond. Momenteel kijk ik naar This is Us en naar Lucifer.

Mandarijnen

Ik kwam vanochtend in de supermarkt en tot mijn grote vreugde is het alweer mandarijnentijd! Mandarijntjes en clementinetjes zijn eigenlijk mijn lievelingsfruit, dus het is altijd een grote vreugde als ze weer uitgestald staan! In het middelbaar had ik een vriendin wiens ouders een groentewinkel hadden en die bracht altijd een zak clementines mee voor me. Ahhh memories.

Wat is jouw ultiem herfst gelukje?

Comments (14)

 • Flavie

  15 oktober 2020 at 11:22

  Mmm pompoensoep… één van mijn favoriete soepen. Zo’n leuke foto van het kostuumpje.. so cute!
  Wat ik zo leuk vind aan de herfst/winter is mijn wollen pantoffels… oh die zijn zo lekker warm.

  1. Tamara

   15 oktober 2020 at 13:39

   Pompoensoep is ook een van mijn favoriete soepen! En oooh ja, wollen pantoffels zijn heaven!

 • Audrey

  5 oktober 2020 at 09:34

  Wat fijn dat je je nu zo goed voelt in de herfst! En die foto van Remus in dat pakje is echt TE cute.

  1. Tamara

   5 oktober 2020 at 09:52

   Dank je wel, haha! Ik kan niet geloven dat die foto alweer bijna een jaar oud is, zo snel gaat de tijd!

 • Amina

  4 oktober 2020 at 19:44

  Ahwww, wat heb jij een lief kindje zeg, dat koppieeeee! <3 Ik moet elk jaar weer enorm wennen aan die eerste koude dagen van de herfst na de zomer, dan kan ik 's morgens mijn bed bijna niet uitkomen. Maar dan langzaam wen ik eraan en vind ik het weer heerlijk. Dat heb ik eigenlijk met ieder seizoen, behalve met de winter 😉

  Mijn ultieme herfst gelukjes zijn toch wel de kleuren buiten, de stormen die niet zo onstuimig met onweer zijn zoals in de zomer maar gemoedelijker en de bladeren die je overal ziet liggen…En de latte pumpkin Spice bij Starbucks 🙂

  Groetjes,
  Amina

  1. Tamara

   5 oktober 2020 at 09:51

   Oh ja, ik snap je wel! Als het donker is, zegt mijn lichaam ook iets als ‘uh-uh nog niet’ :p leuke herfstgelukjes heb je! Oh ja, de latte pumpkin heb ik dus nog nooit geprobeerd maar staat al een tijdje op mijn probeer-lijstje! Ik hoorde er al zoveel goeds over! 🙂

 • sofie

  2 oktober 2020 at 21:03

  Hear! Hear!! Allemaal zo waar en ik hou daar ook zo enorm van. Valt het op dat dit mijn favoriete seizoen is? 😀

  1. Tamara

   3 oktober 2020 at 11:02

   Haha, leuk! Normaal hou ik niet zo van de herfst maar nu kan ik het zo echt appreciëren!

 • Shirley

  2 oktober 2020 at 19:41

  Heerlijk die herfstoutfits. Al zijn het niet eens echt outfits te noemen bij mij: fluffy badjassen joggingenbroeken, pantoffels. Maar mocht ik nog eens de deur uitgaan: ook de gewone herfstkleding vind ik eigenlijk veel leuker dan zomerkleding. En dat Halloween-pakje is nog wel de beste outfit 😉

  1. Tamara

   3 oktober 2020 at 11:02

   Haha dank je wel! En ja, herfstkleding is zo eindeloos in combinaties en soorten. Zomerkleding is vaak een kleedje of een rok. Bij mij toch, haha. Fluffy badjassen zijn echt wel de beste!

 • Lesley

  2 oktober 2020 at 13:53

  Jaaaaa mandarijnentijd!!! Mijn lief zegt al sinds we samenwonen in februari dat ik mandarijnen moet kopen, maar ik weiger want nu zijn die veel lekkerder haha. En hoe schattig is Remus in dat pakje 🙂

  1. Tamara

   3 oktober 2020 at 11:01

   Oh ja, mandarijnen buiten het seizoen zijn echt niet te vreten, haha! Maar nu zijn ze echt heel erg lekker! Kopen, die handel!

 • Ilona Wielinga

  2 oktober 2020 at 11:23

  Ik ben ook dol op de herfst. Vooral als ’s ochtends de dauw de spinnenwebben een magisch effect geeft, het zonnetje z’n best doet maar je toch nog heerlijk frisse lucht in kan ademen. Lekker door de bladeren stampen, die gezellig ritselen onder je voeten. Over de bladeren gesproken, ze krijgen prachtige kleuren en overal zijn weer eikels en kastanjes te vinden. De warme chocomel kan weer gedronken worden en je kan weer heerlijk spelen met laagjes kleding.

  1. Tamara

   3 oktober 2020 at 11:01

   Oh, wat omschrijf je het mooi zeg! Zo is het inderdaad helemaal!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Blogbabbels

Blogbabbel met Saskia van Iliveformydreams

30 september 2020

Next Post

Opvangplan: naar de onthaalmoeder of naar het kinderdagverblijf

5 oktober 2020