Het begin van de herfst is aangebroken en normaal voel ik dat meestal wel in mijn zijn. De dagen worden donkerder, kouder en de zomer is voorbij. Dat maakt mij doorgaans ook best wat somberder in de herfst maar dit jaar heb ik eerder een harmonieus gevoel. Ik mocht al talloze kleine gelukjes ervaren. Here goes!

Kleuren

De kleuren zijn zo mooi! Door Corona wandelen we echt veel meer in de natuur en nu pas heb ik ontdekt hoe mooi alles is in de herfst. Die blaadjes, de bomen die langzaam aan veranderen van kleur, de lucht, de sfeer, ik vind het dit jaar echt prachtig!

Zuurstof

Ik mis de warmte maar wanneer ik nu buitenkom en ik de lucht opsnuif, ben ik ook in mijn nopjes. Het is vol met zuurstof, verfrissend en als het ware natuurlijk. Ga maar eens naar buiten en neem een diepe adem!

Pompoen

Yes, gekerfde pompoenen voor de deur, Halloween, maar vooral heerlijke gerechten met pompoen zoals pompoenlasagne en pompoensoep. Verrukkelijk!

Dekentjes

Wat ik ook zo leuk vind: het donsdeken op bed voelt weer goed aan, niet te licht meer, niet te warm. Wat zie ik er ’s avonds naar uit om in dat donsdeken weg te moffelen, echt! Ook fleecedekentjes in zetel zijn weer van de partij.

Halloween

Elk jaar wordt er wel iets gedaan voor Halloween, ofwel een halloweentocht of een zoektocht. Altijd echt heel erg leuk! Dit jaar gaan we naar sunparks tijdens Halloween en ik heb stiekem al een kostuumpje besteld voor Remus want ik vind het zo leuk dat hij verkleed is! Vorig jaar deed ik dat trouwens ook.

Dikke truien

Ik hou van dikke truien en van leuke vesten. Mijn met wollige savatten haal ik ook met heel veel plezier weer uit de kast. Heerlijke warme voetjes! En weg met die teenslippers die al de hele zomer pijn doen aan mijn tenen! Yesss.

Meer voor de tv hangen

Toegegeven, ik hang sowieso met momenten best vaak voor de televisie maar in deze donker wordende periode is dat klein stemmetje die zegt ‘Heb je niets beter/nuttiger/interessanter te doen’ wat minder op de voorgrond. Momenteel kijk ik naar This is Us en naar Lucifer.

Mandarijnen

Ik kwam vanochtend in de supermarkt en tot mijn grote vreugde is het alweer mandarijnentijd! Mandarijntjes en clementinetjes zijn eigenlijk mijn lievelingsfruit, dus het is altijd een grote vreugde als ze weer uitgestald staan! In het middelbaar had ik een vriendin wiens ouders een groentewinkel hadden en die bracht altijd een zak clementines mee voor me. Ahhh memories.

Wat is jouw ultiem herfst gelukje?