Ja, ons nieuwe huis is nog steeds niet van ons want de akte is nog niet getekend door problemen met de vergunning. Maar we wonen hier wel al, volgende week wordt ons oud huis effectief verkocht en wie weet wanneer we ons nieuw huisje kunnen tekenen. Maar omdat we hier al ons nestje gemaakt hebben, neem ik jullie graag mee op de virtuele tour van ons huis!

Neem me niet kwalijk dat ik geen filmpje gemaakt heb, want met foto’s is het veel gemakkelijker om de rommel gewoon in een ander hoekje te dumpen. Met een filmpje moet je huis rommelvrij zijn en dat is het niet, haha. Maar foto’s zullen ook al een heel mooi beeld geven van hoe we er nu wonen!

Welkom! Kom binnen, kom binnen! Tof dat je hier bent!

De inkom

Ja, het befaamde regenboogmatje, ik ben serieuze fan! Manlief daarentegen vindt het nogal een onding (‘Doet me denken aan de gayparade’). Maar je ziet, het ligt er en ik ben er heel blij mee!

Dan gaan we verder naar de living, waar ook een stukje van de keuken is.

De living
Stuk keuken en eettafel

In de dichte toekomst willen we graag investeren in een grote tafel, omdat we dan ook wat gemakkelijker mensen kunnen uitnodigen om eens te komen eten of een gezelschapsspelletje te spelen. Op dat mini-tafeltje was dat best krap. We willen graag ook een hoekzetel zodat we ook daar wat meer ruimte hebben (lees: zodat we beide gewoon kunnen liggen). De tafel is wel prioritair, de zetel kan wel nog even wachten.

Keuken

Ik hou echt zooo van de keuken! Het heeft alles wat ik nodig heb, een inductieplaat op elektriciteit, een combi-microgolfoven en een vaatwas. En plaats, veel plaats! Toegegeven: ik kook wel veel liever op gas, maar ik ben zo’n pipo die wel eens durfde mijn vuur uit te schakelen en dat is zo gevaarlijk! Daarom ben ik blij dat het nu op elektriciteit is, vind ik veel veiliger voor mezelf. Over veiligheid gesproken: we installeerden ook meteen onze rookmelders, vind ik super belangrijk!

De deur links, bij het kleine vuilnisbakje, is een berging waar onze reuzefrigo in staat (once you go reuze, you never go back) en ook heel wat berging ligt dat wel handig is om dichtbij te hebben: kruiden, babyvoeding, koekjesdozen, koffiecapsules, enzovoort.

Als we de deur van de living nemen, komen we in de gang. In de gang zijn 3 deuren: eentje van de badkamer, eentje van het waskot en eentje van de bureaus.

Badkamer, linkerstuk
Badkamer, rechterstuk

In ons oud huis verluierde ik Remus op de dressoir, zo’n lange kast. Maar erg proper en praktisch was dat niet, vond ik. Maar het ging, op zich moet je het doen met wat je hebt. Maar nu wel erg blij dat de badkamer groot genoeg is om een verluierhoekje te hebben, al kan ik niet wachten tot het weer weg is, haha. Maar ik kan Remus nu goed verluieren met de nodige privacy en ook gewoon gemakkelijk in de badkamer zelf, waar toch sowieso veel ligt.

Daarnaast hebben we een inloopdouche waar we ook erg blij mee zijn! Onze vorige badkamer was op de eerste verdieping en dat merkte je wel aan het drukverschil, er was namelijk minder druk, omdat het water omhoog moest. Nu is dat niet het geval en daar ben ik blij mee. Ik ben zo’n persoon die houdt van een warme, harde douche.

Het lavabomeubeltje vinden we wel minder, want er kan weinig in en die spiegel hangt gewoon ook veel te hoog! Welke reus heeft dat daar geplaatst? Met tijd willen we ook nog een spiegelkast plaatsen in plaats van de spiegel nu. En we denken ook aan een hoge badkamerkast voor de handdoeken.

En dan komen we in het waskot.

Waskot

Ik heb een waskot, jongens! Kun je dat geloven? Ik vind het zo grappig! Ik voel me nu zo rijk dat ik een volledige ruimte kan devoten aan een waskot. Dit was een beetje een verloren ruimte en het is organisch gegroeid tot een waskot, ben ik persoonlijk heel blij mee. Het raam is ook gericht naar de zonnekant, dus praktisch is het ook wel. Aan de linkerkant staan nog 2 rekken dat we gebruiken als berging. Wie weet wordt dit met tijd wel iets anders, maar voorlopig ben ik er heel blij mee!

Neem je de derde deur, dan kom je naar nog een polyvalente ruimte, wij kozen er om onze bureaus van te maken.

Bureaus

We vinden het ook best leuk dat onze computers nu niet meer in de living staan, want die nemen echt wel veel plaats in. We kochten wel meteen twee nieuwe bureaus, want dat was wel nodig ook. En we zijn niet meer offline, we hebben eindelijk internet!

Zo, dat was de beneden. Zijn jullie benieuwd naar boven? Schoentjes uit en kom gerust een kijkje nemen! Als je boven komt, vind je hier 4 deuren: 3 kamers en eentje van het toilet. Er is trouwens ook een toilet beneden in de inkomhal, maar toiletten vind ik niet zo interessant, dus die toon ik niet.

Master bedroom

Hier slapen wij! Het is een best wel ruime kamer die veel licht krijgt. Je ziet dat ramen poetsen duidelijk niet in mijn top skills zit (iemand ultieme tip?).

Remus’ kamertje

En hier slaapt Remus. Ook best een ruime kamer. Onze kamers is links, Remus’ kamer is rechts. Tussen de kamers is er nog een middenkamer die momenteel wordt gebruikt om rommel te dumpen waarvan we niet goed weten wat we ermee moeten doen.

Dan is er boven nog een trapje die naar een heel ruime zolder leidt. Ook daarvan heb ik geen foto genomen, want ze staat vol met rommel die we nog moeten gaan sorteren. Maar het is dus een heel ruime zolder, die we nu gebruiken voor berging, maar die we later misschien wel omdopen tot hobbyruimte ofzoiets. Lijkt me leuk.

Als laatste komen we op ons koertje, waar ik carte blanche gekregen heb om het helemaal zelf in te richten zoals ikzelf wil (komt nog een post over).

Koertje

Dit is (een stuk van) ons koertje. Ik was gisteren even nerdy een artikel aan het lezen van de game waar ik al maanden naar uitkijk. Zoals je ziet, is het zeker een groot terras! Mijn plan is om grote, witte bloembakken te zetten en een mix te maken van beach (denk vooral aan wit) en jungle. Maar sowieso is de terrasupdate pas voor volgend jaar, eerst is de grote eettafel en zetel aan de beurt.

Rechts in ons koertje is een rechthoekige bergruimte zonder deur in hout, daar staan onze fietsen en nog wat buitendingen zoals onze barbecue.

Voila, nu heb je het ook eens gezien! Toen wij het huis voor het eerst gingen bezoeken, hadden we nogal een kotjesgevoel erbij. Nu zijn we eigenlijk heel dankbaar voor die kotjes. Ik hoop dat deze post niet overkomt als gestoef, want dat is absoluut niet de bedoeling. Wij zijn vooral gewoon blij!

Ben jij zelf ook tevreden van jouw (huur)huis?