Lichtjes

21 augustus 2020Tamara

Ik vind het altijd fijn om kleine en grote gelukskes op te sommen, want dan pas besef je hoeveel lichtjes er uiteindelijk zijn. Zeker in lastigere tijden is het wel fijn om daar eens over te denken.

BIJNA VERHUIZEN
Toch wel met stip op 1, want ik zie er echt naar uit dat die tussenperiode gewoon voorbij is. Ikzelf hou me rustig en laat de verhuis over aan manlief, die daar eigenlijk ook echt goed in is.

‘T IS NIET MEER ZO WARM
De voorbije weken wenste ik bijna dat het opnieuw zou vriezen ofzo, die hitte was niet fijn. Daarom toch ook wel echt blij dat het weer aangenaam vertoeven is, zowel binnen als buiten.

LEZEN
Ik vond het fijn eindelijk weer eens wat te lezen. Ik las het boekje van The Boy, The Mole, The Fox and The Horse en eerlijk gezegd ben ik geen zo’n fan. Wat een afgrijselijk lettertype ook. Ik las ook Flow magazine. Het was gewoon fijn weer eens in een boek te duiken.

REMUS NAAR DE OPVANG
Ik weet niet of dit valt onder een gelukske, want ik vind het stom dat ik iemand moet betalen om te zorgen voor mijn kind. Maar op zich deed het me wel deugd. Dus het is zeker wel een lichtpuntje, want zo kan ik rusten.

NEN MCFLURRY
Soms heeft een mens niet meer nodig, right?

LORD OF THE RINGS MARATHON
Jawel, deze is een beetje opgedrongen door manlief. Dit keer de extended edition waarbij 1 film gemiddeld 4 uur duurt. Maar we kijken het in stukjes want ik kan gewoon echt niet zo lang achter een scherm zitten. Op zich vind ik het wel leuke films maar ik vind het vooral gezellig samen kijken met een chipke en een dekentje.

VERSE TOMAATJES
Onze moestuin is in volle bloei en heeft nu trostomaatjes, vleestomaten en courgettes. Op de puntpaprika’s en de bataat is het nog wachten, maar ze doen het ook goed. Ik vind zelfgekweekte trostomaatjes echt heerlijk!

MODERN FAMILY
Ik hou van de serie Modern Family. Maar echt! Wat een hartverwarmende serie is dit. Traditioneel kijken we na het eten, wanneer Remus slaapt, een aflevering. Of meerdere.

Wat waren jouw lichtjes deze week?


Comments (12)

 • Rachel

  27 augustus 2020 at 21:55

  Momenteel heb ik ook een bak vol tomaten uit onze moestuin, heerlijk he! geeft echt een voldaan gevoel.. morgen lekker tomatensoep maken! heerlijk om die lichtpuntjes zo te benoemen, fijne week nog verder.

  1. Tamara

   29 augustus 2020 at 14:12

   Heerlijk, verse tomatensoep van eigen kweek! Ook voor jou een fijne week!

 • Kaylin

  26 augustus 2020 at 13:09

  Mmmm, McFlurry. Het is waarschijnlijk geleden van februari ofzo dat ik dat gegeten hebben. Het is ook gewoon niet praktisch dat de dichtste McDo op een klein halfuur rijden is…
  Echt bizar maar ik had dus gisteren fris in huis en ben onder een dekentje gekropen terwijl ik al een t-shirt en trui aan had. Maja als je gewoon geworden bent dat het 26°C is in je living en nu “maar” 21 °C is dat toch wel een verschil. Maar het doet wel deugd en met die zomerstorm nu krijg ik helemaal een herfstgevoel!

  1. Tamara

   29 augustus 2020 at 14:11

   Ja, dat gevoel heb ik eigenlijk ook wel, de laatste dagen. Maar toch nog altijd liever zo dan dat het 35° is buiten, haha! Dekentjes zijn eigenlijk altijd fijn. 🙂 En hier is de McDo op 10 minuutjes rijden, maar toch gaan we eigenlijk heel zelden. Manlief is meer een KFC fanaat 🙂

 • Lesley

  23 augustus 2020 at 17:47

  Haha, mijn lief heeft me ook eens naar alle LOTR-films laten kijken. Ik vond enkel de extended versions, en dat was echt niks voor mij. Ik denk dat ik de ‘ingekorte’ versies beter had gevonden, want het verhaal op zich vond ik achteraf altijd wek leuk, maar aaaaal die details haha.

  1. Tamara

   25 augustus 2020 at 09:03

   Oh ja, om voor het eerst te gaan kijken naar de extended editions, lijkt mij inderdaad ook iets te veel van het goede. Ik vind het nu leuk om zo wat meer achtergrond te krijgen en wat meer informatie, omdat ik de basis toch al een keer of 3 gezien heb. Dan is het nu zo weer een beetje extra nieuw. Maar ik zou ook wel afgehaakt hebben om direct de lange versies te kijken, ik vind het ook soms best ingewikkeld (kan aan mij liggen) :p

 • Irene

  21 augustus 2020 at 16:08

  Ze toonden laatst op tv alle films van The Hobbit, die hebben wij gekeken en nu is’t ook LOTR tijd maar het is er nog niet van gekomen. En McFlurry’s zijn altijd goed. ’t Is weeral te lang geleden dat ik er nog een gegeten heb :p

  1. Tamara

   25 augustus 2020 at 09:00

   Haha, McFlurry’s helpen aaaltijd! En ja, ik vind LOTR wel leuk op zich, eigenlijk beter dan The Hobbit!

 • Sofie

  21 augustus 2020 at 15:19

  LOTR vond ik vroeger goed, maar nu ontzie ik het mij om er nog naar te kijken… ze duren mij veel te lang

  1. Barbara

   22 augustus 2020 at 19:40

   Modern Family, ja! Zo leuk he 🙂 Ik vind het een ideale serie om eventjes te ontspannen.

   1. Tamara

    25 augustus 2020 at 09:02

    Echt! De serie Friends blijft de absolute topper maar ik vind Modern Family echt ook geweldig om te zien. Gewoon effe verstand op nul en kijken! Ik ben ook vaak echt ontroerd door de hartverwarmende herkenbare gezinssituaties 🙂

  2. Tamara

   25 augustus 2020 at 08:59

   Ja, ik snap je! Daarom kijken wij sowieso in stukken, omdat het anders gewoon echt te lang is!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Ik heb het lastig

14 augustus 2020

Next Post

Niet denken aan maandag

29 augustus 2020