Een tijdje geleden plaatste ik mijn ochtendritueel toen ik nog geen baby had. Inclusief baby ziet mijn ochtendritueel er nu toch nèt iets anders uit. Benieuwd?

Vroeger was mijn ochtendroutine kort en bondig. In een klein halfuur ben ik meestal spik en span om te vertrekken naar het werk. Nu heb ik iets langer nodig dan een halfuur, maar eigenlijk ook niet zo veel meer.

7.00 uur

Daar waar mijn wekker vroeger afging, heb ik een baby die nu “afgaat” haha. Hij wordt meestal wakker ofwel iets voor 7, ofwel iets erna. Ik zet tegenwoordig zelfs geen wekker meer, is niet nodig. Ik sta op, ga naar de baby en vertel hem dat ik eerst mijn kleren aandoe en dan hem zo zal uithalen (niet dat hij dat begrijpt maar hij is altijd wel blij me te zien).

Dus wat doe ik:

  • Naar de wc gaan.
  • Kledij aandoen. Zo goed als altijd leg ik ‘s avonds mijn kledij al klaar zodat ik mij daar ‘s ochtends niet om druk hoef te maken. Ik douche mij ook ‘s avonds, zo heb ik weer wat tijd gespaard.
  • Deo, dagcrème en mijn haar borstelen.

Pretty much the same als vroeger dus. Dan haal ik de baby uit en doe ik het volgende bij hem:

  • Wegwerppampertje uit en wasbaar luiertje aan (ik gebruik voor ’s nachts voorlopig nog wegwerps).
  • Pyjama uit, kleertjes aan. Ik geef toe dat hij ook wel eens pyjamadays heeft, moet kunnen!
  • Soms flesje (is afhankelijk van hoe laat het is, anders krijgt hij flesje bij de onthaalmoeder).

7.20 (ongeveer, kan ook wat vroeger of later zijn, ik leef nu op het ritme van de baby).

Meestal is mijn man intussen op en zet hij de tafel klaar en ontbijten we samen. Mijn standaard ontbijt bestaat ofwel uit cruesli met wat melk en fruit of uit yoghurt met granola en fruit. Op zich al een evenwichtiger ontbijt dan wat ik vroeger at. 😉

7.40

Dan maak ik mijn lunchbox klaar, over het algemeen zitten daar 4 tussendoortjes. 3 gebruik ik effectief, het 4e is eerder een nood voor als ik erge honger heb of een ander tussendoortje geplet is ofzoiets, better safe than sorry! Ik pak ook nog lunch in natuurlijk: dat is een overschotje van gisteren of wat brood en charcuterie. Of ik bestel een broodje op het werk.

Tanden poetsen, schoenen aan en klaar om te vertrekken.

7.50

Ik ben klaar om te vertrekken. Ik breng de baby te voet bij de onthaalmoeder, zij woont op 8 minuutjes wandelen dus dat is wel heel fijn. Soms zet mijn man ook ons kindje af, als ik bijvoorbeeld naar Brussel moet of als het al laat is.

8.10

Ik ben klaar om te vertrekken met de fiets naar het werk. Of ik werk thuis, afhankelijk van welke dag het is.


Dat is mijn ochtendroutine toen er nog geen virus was en toen alles nog was zoals vroeger, toen ik nog op kantoor ging. Nu ziet mijn ochtendroutine in feite behoorlijk hetzelfde uit, behalve dat ik hem niet meer breng naar de onthaalmoeder. En dat ik uit tijdsgebrek vaak ontbijt achter de computer waar ik al wat probeer te werken + let op de baby.

Heb jij ook een ochtendroutine?