Naar aanleiding van Talitha’s blogpost besliste ik ook eens mijn ochtendritueel in kaart te brengen. Niet dat dit zo spectaculair is maar eigenlijk is het wel boeiend om te zien hoe elke mens anders en elk zijn eigen routines heeft.

Ikzelf ben wel een routinepersoon, altijd al geweest. Ik plan en ik hou niet van verrassingen. Mijn ochtendritueel is dan ook steevast elke ochtend hetzelfde: kort en bondig.

7.00 uur

Mijn wekker gaat af. Ik word wakker van een zachte Pirates of the Carribean – cello geluid. Meestal blijf ik nog even snoezen en gaat mijn wekker nog drie keer af. Soms tot 7.20 uur maar het kan ook 7.45 uur zijn.

7.20 – 7.30 uur (idealiter)

Ik sta effectief op. Daarna doe ik het volgende:

  • Naar de wc gaan.
  • Kledij aandoen. Zo goed als altijd leg ik ’s avonds mijn kledij al klaar zodat ik mij daar ’s ochtends niet om druk hoef te maken. Ik douche mij ook ’s avonds, zo heb ik weer wat tijd gespaard.
  • Deo, dagcrème en mijn haar borstelen.

7.35 uur

Ik zet de tafel klaar om te ontbijten. Veel hoef je daar niet van te verwachten, het komt erop neer dat ik twee kommetjes uithaal, twee glazen, cornflakes en melk. Soms ook fruitsap maar dat heb ik niet altijd in huis. Tegen dan staat vriendlief ook op en kunnen we samen ontbijten. Ik vind het echt geweldig om samen te ontbijten. Soms gebeurt het wel dat hij eerder opstaat en het ontbijt dus klaar zet.

7.38 uur

We ontbijten dus bijna altijd cornflakes. Soms fitness cornflakes van Nestlé, soms cruesli van Boni en soms Tresor. Ik weet dat ik eigenlijk beter kies voor een evenwichtiger ontbijt maar ik ben er 1) te lui voor, 2) ik heb er geen tijd voor. Als ik mij heel schuldig voel, drink ik soms wel eens een Actimel 0%. Nomnom.

7.45

Als ik op verplaatsing moet voor het werk, drink ik nog een koffie. Anders maak ik meteen mijn broodtrommel: stuk fruit, koekje en mijn lunch. Daarna poets ik mijn tanden en doe ik soms nog wat mascara op. Hierna doe ik mijn schoenen aan.

7.55

Ik ben klaar om te vertrekken met de fiets naar het werk.

Heb jij ook een ochtendroutine?