Haha, de titel suggereert dat ik een stijl heb, maar dat zou ik eigenlijk niet durven zeggen. Ik deed vooral maar wat als het kwam op mijn kleding- en haarstijl. Maar eigenlijk vond ik het wel speciaal om eens terug te gaan in de tijd en te kijken hoe absurd ik toen wel gekleed was.

Ik ga jullie niet meenemen naar mijn kinder- of tienerjaren. Tenzij je graag mijn wijde broeken en mijn zeer brede skateschoenen van Vans zou willen zien. Gelukkig heb ik daar amper bewijsmateriaal voor dus zelfs als ik het zou willen tonen, zou het niet kunnen (gelukkig). Laten we eens kijken naar de volwassen Tamara, toen ze 18 jaar werd.

18 jaar

Op zich nog cava, hé. Het kon erger. Het jaar ervoor was een stuk erger, herinner ik me. Toen was mijn haar nog helemaal wild en had ik veel meer van die kleurrijke truien aan, zoals op de tweede foto. Oja, in die tijd kon een emo-foto waar je haar over je ogen viel niet ontbreken, uiteraard.

Maar daarna…

Ik weet het ook niet. Dat crazy hair kreeg ik precies maar niet in bedwang. En mijn kledingstijl kon eigenlijk toch ook wel heel wat beter, haha. What happened there?

De rode fase

Oh yes, ik heb een rode fase gehad. Ik denk dat het zelfs was in 2013, dat raar jaar. Ze zeggen altijd dat mensen die hun haar drastisch veranderen een identiteitscrisis hadden. Maar zo voelde dat niet aan, ik wou gewoon eens yolo doen. Ik vond rood haar wel tof, maar dan toch maar heel snel beseft dat ik eigenlijk wel beter sta (of me beter voel) met blond. Blondes have more fun?

Mijn kledingstijl was hier al wat passender, al zie je mijn voorliefde voor hoodies (rechts) en voor T-shirts van mijn man (links). Maar ik trok al eens een skinny jeans aan en ik liep al eens op hakken, jaja. Ik werd nog een echt mevrouwtje.

De overgangsfase

Zoals mijn haar op de linkerfoto was, vond ik het best cool. Het was toen net afgetrokken naar blond en er bleef zo’n koperen schijn op. De foto is genomen in New York en echt veel random mensen hadden mijn haar toen gecomplimenteerd, echt gek. Een tijdje later sloeg het rost uit, zoals op de rechterfoto. Hoe graag ik ook wou dat rost haar bij mij zou passen, dat doet het niet. Dat was in 2015. In 2016 was het weer helemaal zoals vroeger. Blond!

Qua stijl had ik een haatliefde verhouding want ik was wel wat dikker geworden en dus had ik moeite om goede kleding te vinden waarin ik me mooi voelde. Ik liet ook de hakken wat meer links liggen omdat ik vaak ging werken met de fiets en ik hou echt niet van fietsen met hakken aan, verschrikkelijk vind ik dat.

En nu

Eerlijk? Mijn kledingstijl is sinds de komst van Remus nog rampzaliger geworden. Mijn ganse zwangerschap heb ik me vooral gehesen in comfortabele leggings. En sinds maart ben ik niet meer op kantoor gaan werken, dus hijs ik me in nog steeds in diezelfde leggings. Met bijpassende hoodie. Ik ben wel overgeschakeld naar rits-hoodies, die zijn niet zo spannend aan de keel. Ik weet niet of dat een verbetering is, haha.

Ik heb ook een haatliefdeverhouding met broeken, altijd al gehad. Ik heb best brede heupen dus low waist broeken zijn echt niet aan mij besteed, ik koop sowieso minimum mid of high waist. Hoewel ik na 2 weken weer op gewicht was na mijn bevalling hebben die broeken nooit echt nog comfortabel aangevoeld. Ik heb nu twee normale broeken die min of meer goed zitten om naar buiten mee te gaan, die combineer ik zo goed als altijd met een topje en een trui erbovenop (geen hoodie). Verder draag ik vooral leggings. Als ik naar de opvang ga, draag ik een gewone trui met legging en mijn lange vest erop, haha.

Onlangs ontdekte ik wel lange kleedjes met lange mouwen. Die zitten best wel comfortabel en zijn nog mooi ook om mee buiten te komen.

Hoe is jullie dagdagelijkse kledingstijl?