Paardenbloem

Mijn week in 4 woorden #5

26 april 2020Tamara

De tijd gaat snel! Hier komt alweer een overzichtje van mijn week. Dat is eigenlijk week 5 in de lockdown. Are we there yet?

Regelmaat

Zo voelt deze week wel aan. Dat klinkt positief en ik probeer het ook positief te benaderen, maar eigenlijk zou ik hier evengoed kunnen zeggen: meer van ’t zelfde. Op zich heb ik zo’n geen grote problemen met de lockdown, maar wat ik zwaar vind is het gevoel van opgesloten te zitten (wat het woord lockdown natuurlijk letterlijk wil zeggen, I know).

Mijn dagen zijn behoorlijk druk, ik hou me bezig met werken, baby, huishouden, bloggen en ik help een vriendin met een project. Ik vind de meeste dingen hiervan heel erg leuk maar het voelt soms erg druk aan, alsof ik me in drie moet splitsen ofzo. Mijn dagen beginnen rond 7 uur en om 22 uur lig ik nu meestal in bed. Veel vrije tijd is er niet (of voel toch niet zo aan) en als ik vrije tijd heb, vul ik het eigenlijk te weinig ontspannend in, know what I mean?

Regelmaat als in: ik deed opnieuw veel wandelingen, ik deed dapper verder met Start 2 Run (zit al aan les 6) en daar ben ik best trots op.

Start 2 Run
Start 2 Run
Start 2 Run

De wandelingen waren ook heel fijn, doet deugd om buiten te komen. Wij hebben het geluk dat we op 10 minuutjes wandelen in een bos zitten. Toegegeven: het is geen groot bos maar bos is bos, hé. Remus had z’n petje op en toen het wat warm is, heb ik het afgedaan en ben ik het helaas verloren. Ik postte het nog op de gemeentegroep op Facebook en mensen hadden het wel degelijk zien liggen in het bos, maar toen ik ernaar zocht, was het helaas al weg. En het is maar een petje hé, maar ik vind het echt heel erg stom.

Met de baby op wandel

Deze foto is dus de laatste keer met z’n petje.

Huis projectjes

Manlief is (op hier en daar een dag na) economisch werkloos dus hebben we wat nagedacht over huisprojectjes. Eigenlijk heb ik vooral het gevoel dat we beter onze tijd nuttig besteden, terwijl we dat eigenlijk al sowieso doen. Aja, want ik werk en er is hier een loslopende baby. Dus weet manlief hem eigenlijk wel goed bezig te houden. Maar toch vind ik dat we eens kunnen nadenken over het huis.

Intussen zijn we (mijn man) naar de Brico geweest en zullen we de zolder op het gemak aanpakken. De babykamer is eigenlijk superklein, nu nog goed voor een baby maar als hij ouder wordt, zal het te klein zijn, of als er ooit nog een baby aankomt.. Dus moest onze zolder omgebouwd worden tot een kamer. We haalden verf in huis en kochten ook laminaat. De muren worden zoiets:

Jongenskamer
foto van mamaweetjes.nl

Daarnaast gaan we de indeling van onze berging en garage wat anders aanpakken, zodat er wat meer spullen opgebergd kunnen zijn. We hebben namelijk best wel een klein huis en dat wil zeggen dat ons gerief die nu op zolder staat ergens terecht zal moeten kunnen komen, eenmaal onze jongen daar slaapt. Onze laminaat wordt grijs eik.

Groeien

Niet als in personal growth, maar onze baby groeit zienderogen. Hij kan zichzelf nu optrekken en beleeft nu veel plezier aan het verkennen van alles waar hij daardoor nu wel aan kan. Helaas komt er ook wel eens een tuimeling van, maar al doende leren ze, zeker? Mijn moederhartje breekt dan wel soms een beetje en ik moet mij inhouden om hem dan niet te veel te beschermen. Maar hij heeft ruimte nodig om ook te leren.

Baby rechtop

EN zijn tandje is eindelijk doorgekomen, ik denk dat hij al bijna 2 weken last had (en nog steeds een beetje) van dat tandje dus ik ben echt zo blij dat het eruit is. Hij heeft nu 6 tandjes, 4 onderaan en nu recentelijk 2 bovenaan. Die bovenaan waren precies wel het pijnlijkst, maar dat zijn natuurlijk ook de grootste tandjes.

Opgesloten

Ik kan dit gevoel deze week niet van me afschudden. We hebben een weekje verlof midden mei (met Hemelvaart) en ik had naïef gehoopt dat er wel weer wat meer open zou zijn, zoals buiten terrasjes en winkeltjes, alles op veilige afstand. Maar dat zal niet het geval zijn. En dat vind ik toch moeilijk. Hoewel ik me creatief kan bezighouden met mijn blog, apple pencil, … heb ik het gevoel dat het allemaal meer van ’t zelfde is. En ik besef natuurlijk ook wel dat veiligheid en gezondheid boven alles is en dat het misschien wel erg naïef was om zoiets te gaan hopen, maar laten we zeggen dat ik er gewoon verdrietig van ben. Ik spreek mij bewust niet uit over de veiligheidsraad en hun beslissingen. Ik vertel liever enkel het gevoel dat ik beleef tijdens de lockdown.

Normaal had ik een reisje in maart maar dat is natuurlijk niet doorgegaan en ik weet niet goed wat ik moet denken van de zomer. Ik twijfel om gewoon iets te boeken binnen België, dat ik gratis kan annuleren indien nodig. Maar waar dan? De kust? De Ardennen? Wil ik wel weg met een 1 jaar oude baby? We denken er eventueel ook over een camper te kopen, maar lukt dat met baby?

Wat zouden jullie doen?

Comments (12)

 • Natiza

  28 april 2020 at 11:06

  Oeh heerlijk wandelingen maken! Moet ik ook echt weer doen

 • Flavie

  28 april 2020 at 08:02

  Ik had vorige week ook zo’n beangstigend opgesloten gevoel… alhoewel wij nog wat sociaal contact hebben met de buren had ik echt zoiets van… ik wil naar de bib, ik wil vriendin E zien (veel te lang geleden), ik wil naar zee… ik wil hier weg van op ons eiland! Gelukkig is het gevoel over, want fijn is het niet.
  Goed bezig met de lessen Start to Run!! Gisteren had ik les 13… jawadde… ik vond het een heftige les… maar het is gelukt! Morgen les 14… we zijn goed bezig 😉

  1. Tamara

   29 april 2020 at 08:30

   Yess, we doen dat goed! Ik vond de vorige les ook al behoorlijk vermoeiend, haha, dat belooft!

 • Lesley

  27 april 2020 at 18:26

  Dat gevoel van eentonigheid herken ik zooo hard. Ik weet me ook wel bezig te houden en verveel me niet echt, maar het is inderdaad gewoon altijd maar meer van hetzelfde. Gewoon eens iets doen met een vriendin of een terrasje kunnen doen zou zo welkom zijn.

 • Irene

  27 april 2020 at 08:42

  Kamperen is echt goed te doen met een kleintje! Ik heb nu zelf nog geen kinderen maar wij gaan normaal elk jaar in mei kamperen met mijn schoonfamilie inclusief twee kleine koters die sinds baby-zijn meegaan en dat lukt altijd goed. Zeker als je een camper hebt en niet met een tent gaat 😉 Ik zou ook wel ooit een camper of een caravan willen. Qua dingen plannen zou ik wel gewoon nog niets echt vastleggen.

 • Anne Oosterlinck

  26 april 2020 at 16:23

  PS: De firma waar wij huren en ook graag zouden kopen, is op ongeveer 20km van jullie woonplaats. Als je wil, mail ik je de gegevens door.

  1. Tamara

   26 april 2020 at 18:18

   Oh, bedankt voor deze uitgebreide informatie! Ja, ik wil heel graag eens die gegevens, ik ben benieuwd! Ik hoop ook dat jullie heel snel weg kunnen, maar vrees er ook voor. En vooruit schuiven, mja. Naar waar moet je dan beginnen schuiven, ik vind dat allemaal niet zo simpel. Wel echt heel erg stom dat je al geboekt had in september en er zo hard naar uitkeek.
   Dan post je toch zeker iets rond de aankoop van je camper he? Inclusief tour? 😀

   1. Anne

    26 april 2020 at 18:32

    Ik mail je de gegevens door! Ik kan urenlang tips geven, haha 🙂
    Dat vooruitschuiven is inderdaad erg moeilijk. Mijn man heeft 2 weken van zijn 4 weken vakantie kunnen annuleren (we gingen dus echt een maand weg zijn hè), maar 2 weken niet. Dus vanaf 8 mei heeft hij 2 weken verlof, waarin we niet veel zullen kunnen doen. Daarna wordt het schipperen en schuiven. Vanaf september gaat het moeilijk zijn op zijn werk om verlof te nemen. Dus ja, je voelt al komen dat het niet simpel wordt. We hebben wel enkel het voorschot betaald, niet de som volstort. We hebben dus nog wat speelruimte. En ik ben er zeker van dat we het voorschot ook niet echt kwijt zullen zijn.
    We moeten altijd erg vroeg boeken (het jaar ervoor zelfs gewoon bij thuiskomst al, in juli) als we de camper willen die we voor ogen hebben. En ik had echt een prachtige tour uitgewerkt. Ik hoop dat we die volgend jaar integraal kunnen doen, want ik had er zo’n zin in… we hadden er zo’n zin in.
    Als we een camper kopen, dan ga ik er zeker over bloggen! 😀

    1. Tamara

     26 april 2020 at 18:52

     Wat jammer toch dat het nu niet door kan gaan en van die 2 ‘verspilde’ weken. Ik hoop dat jullie toch nog een verlof-gevoel kunnen krijgen. Wij hebben ook een weekje verlof (de week van Hemelvaart) en ik ga er toch ook van proberen te genieten, want verlof is verlof natuurlijk. Wel fijn dat ze daar zo flexibel zijn.. Van mijn vliegreis valt nog af te wachten wanneer/of ik mijn geld terug krijg. Ryanair is wel verplicht maar die lieten weten pas refunds te kunnen doen van zodra de covid-19 voorbij is (wat zo’n vaag antwoord is want dat kan jaren duren, te zien hoe je het bekijkt).
     Nu ben ik wel benieuwd naar die tour dat je voor ogen had! Die mag je natuurlijk ook altijd delen! Frankrijk is echt heel mooi!

 • Anne

  26 april 2020 at 16:21

  Ik zou afwachten, moest ik van jullie zijn.
  Wij hadden een camper gehuurd en zouden NU in Frankrijk zitten. *snif* Echt, ik loop niet helemaal goedgezind.
  We zouden kunnen vooruitschuiven, maar hebben dus echt geen idee, en stellen de beslissing voorlopig uit. Dinsdag of woensdag hebben we nog eens contact met de firma. (een klein familiebedrijfje, zij zijn gelukkig erg flexibel ook). Van zodra we kunnen, zijn we weg. Maar wij hadden dus al geboekt (in september al). Moest ik nu iets nieuws moeten boeken, ik zou echt echt afwachten.
  Maar los daarvan, een camper met een baby! Oh yes baby! 😉 Maar, als ik je een tip mag geven: huur eerst een paar keer, en liefst wat verschillende merken en modellen, zodat je weet wat je leuk vindt en wat niet, want er zit toch wel verschil op. En zoek een klein, familiaal familiebedrijf als verhuurder/verkoper, die goede service bieden.
  (camperlover hier, maar nog steeds geen eigen camper. binnenkort hopelijk wel) (allez, binnenkort, da’s niet over 2 weken hè. tussen dit en een jaar, hoop ik)

 • Naomi

  26 april 2020 at 09:33

  Het gevoel opgesloten te zitten (herkenbaar!) vind ik echt benauwend. Wat betreft de vakantie: ik zou met een camper huren voorzichtig zijn. Het kan in België natuurlijk anders zijn, maar in Nederland mogen de meeste campings voorlopig nog niet open (i.v.m. gedeeld sanitair).

  1. Tamara

   26 april 2020 at 18:15

   Oh ja, nice thinking. Bedankt voor de tip!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Mijn bevallingsverhaal

22 april 2020

Next Post

Blogbabbels

Blogbabbel met Barbara van Ochtendwens

29 april 2020