Af en toe krijg ik de vraag hoe het met me gaat. Een moeilijke vraag, vind ik. Ik wil positief zijn. Ik ben positief. Het gaat. Het is ook nog steeds lastig. Ik voel me moe en veel rusten kon ik eigenlijk niet doen deze week. Mijn hoofd zit vol met van alles en nog wat.

Want hoe gaat het met me als ik het gevoel heb dat die twee weken thuis weinig uitgehaald hebben? Dat ik me nog steeds best wel erg moe voel, zowel lichamelijk als mentaal. Lichamelijk doe ik nochtans amper iets, ik hielp niet mee aan de verhuis, ik loop al weken niet meer, ik liet zelfs iemand komen om mijn ramen te poetsen. Wat ik wel doe, is mezelf proberen te verplichten tot een wandeling. Ik slaag er niet elke dag in, maar ik vind het toch belangrijk.

Mentaal staat mijn hoofd niet stil. Ik ben altijd een denker geweest, maar nu nog meer.

Vorige maandag zakte het grond toch even van onder mijn voeten.

Telefoon van de notaris. Er is iets niet in orde met de vergunning van het huis dat we op punt staan om te kopen. Akte die donderdag zou plaats vinden, werd geschrapt. Ook de akte om ons oud huis te verkopen, is uitgesteld. En dat is balen. En toch ook wel veel stress.

Het pand dat we kochten, was vroeger een handelspand. Daar moet nog een vergunning voor aangevraagd worden om dit om te zetten in een woning. Mijn notaris liet dit begin juli weten aan de notaris van de verkoper en – ik meen het – de vergunning is nu zelfs nog niet aangevraagd. Ik belde gisteren naar Stad en ze hadden nog niets ontvangen. Terwijl mijn notaris dat dus al sinds begin juli zat te vertellen dat we dit wel echt nodig hadden. En de vergunningsproces duurt drie tot vier maanden.

In worst case is de vergunning geweigerd en kunnen we dit huis niet kopen, terwijl we nu wel ons oud huis verkocht hebben. Dus geen idee wat er dan gebeurt. Maar dat is worst case. Wellicht wordt de vergunning wel gewoon goed gekeurd, maar we willen niet tekenen tot we het zeker weten. Nu doet de bank daar natuurlijk wel moeilijk over. We krijgen twee maanden uitstel, dus hoe dan ook weet ik niet of we binnen dit termijn de uitslag van die vergunning weten, maar laat ons hopen.

Dusja, veel stresskes he.

En dan mag ik eigenlijk niet denken aan maandag, want dan moet ik weer werken en ik voel me gewoon best uitgeput. Maar de dokter zei ook dat hoe langer ik het uitstel, hoe moeilijker het zal worden om te gaan herbeginnen. Dus ik probeer het, denk ik.

Ik mag ook niet denken aan Remus in de opvang, want de laatste keer weende hij de hele dag aan een stuk door en ik ben niet sterk genoeg om dat mentaal nu aan te kunnen. Mijn hart breekt daarvan. Ironisch genoeg heb ik het daarmee lastiger dan de uitslag van de vergunning.

Nu weet je hoe het gaat met mij. Hoe gaat het met jou? 🙂