Soms overkomt je dat gewoon, zoals ik. Het was niet op je planning om fancy-pancy te doen, ook al zou je het misschien wel willen. Maar overtijd gebeurde het gewoon. Ik kon met gemak 10 voorbeelden opsommen, waardoor ik iets meer mijn neus in de lucht kan doen en ik me precies iets gesofisticeerder voel dan mijn oude zelf. Deze post is vooral met een glimlach geschreven en kun je eventueel met een nasaal stemmetje gaan lezen, zoals alleen een echte fancy pants dat zou doen, natuurlijk.

 1. Vloerverwarming
  Ik had nooit gedacht dat ik zo’n type zou zijn met vloerverwarming. Dat leek me echt iets voor de elite, haha. Maar het huis dat we kochten, had vloerverwarming dus dan was dat natuurlijk zo.
  Sidenote: vloerverwarming doet het niet zo goed als het vriest, ik krijg de temperatuur niet boven de 20ยฐC.

 2. Internet uit de muur
  Nog zo’n dingetje. Mijn man vond dat om de een of andere reden zo belangrijk, mij zei het persoonlijk niets. Er is toch wifi, enal? Maar toen ik van de bureauruimte vluchtte (want mijn man heeft nogal veel gesprekken en is nogal luid) en ik vervolgens in de living gewoon een kabel in de muur kon steken, voelde ik een soort van oppermachtig. Ik heb internet uit de muur, hoe zot is dat!

 3. Airfryer
  Haha, ik wist helemaal niet dat een airfryer tot dit lijstje behoorde. Maar een airfryer is nu eenmaal net iets verfijnder dan een frietketel. Telkens als we spreken over de airfryer doen we dat zo nasaal mogelijk, kwestie van helemaal op punt te zijn.

 4. BMW
  Al toen ik nog studeerde, stond ik al bekend als Tamara, met de BMW. Niet dat ik rijk ben ofzo, het was een oude auto die er gewoon best wel goed uit zag. Ik ben nooit echt helemaal kunnen afstappen van de BMW, dus in dat geval ben ik echt een grote snob, sorry. Ik ben nu eenmaal gek op Duitse wagens en BMW. Ook al is mijn huidige BMW echt een Mom’s car en dus geen jonger, sportiever model.

 5. Zonnepanelen
  We lieten eind oktober nog snel zonnepanelen plaatsen om te kunnen genieten van de voordelige maatregeling van de overheid. Ja, die dat ze beslisten te ‘vernietigen’ in januari en daar ben ik heel erg boos om. Maar ik kan ze er moeilijk weer gaan afhalen, dus blijf ik eigenaar van zonnepanelen en draag ik ergens mijn steentje wat meer bij in het milieu.

 6. Fancy gastenwc met wasbakje
  In ons vorig huis schaamde ik me echt over onze toilet. Het toilet zelf was een behoorlijk ouder model en de deur was zo’n ouderwetse schuifdeur dat je niet goed meer kon sluiten. De tegeltjes waren verouderd en het was eigenlijk echt geen zicht. In ons nieuwe huis hebben we plots zo’n gastenwc met mini lavabo en zelfs zo’n geurstokjes van Rituals.

 7. Ventilatie
  We hebben ook ventilatiedingen op de plafond. Ik heb geen idee hoe het werkt, maar ik heb me laten vertellen dat het dus verse lucht naar binnen brengt.

 8. Elektrische fiets
  Ik ben echt team-elektrisch (en lui). Die elektrische fiets kon ik leasen op mijn vorig werk en heb ik nu ook overgekocht want kan niet meer zonder. Ik fiets sowieso wel graag, maar dankzij de fiets kan ik nu dat tikkeltje verder fietsen zonder doodop te zijn. Eigenlijk zijn het dus allemaal vooral toevalligheden dat ik zo fancy ben, want mocht ik ze niet kunnen leasen, ging ik nooit zelf gekozen hebben voor een elektrische fiets.

 9. Iphone
  Voor mijn allereerste moederdag/verjaardag (ik was toen nog zwanger van Remus) gaf manlief me een Iphone cadeau, het mooiste cadeau dat ik ooit kreeg. Ettelijke jaren geleden had ik al eens een Iphone, een ouder modelleke, maar ik was er erg tevreden over. Omdat ik Iphone toch te duur vond, heb ik nooit zelf eentje willen kopen. Mijn man wist dit, maar hij zag ook hoe ik telkens verlangend keek naar de modelletjes en hij kocht er als verrassing eentje voor me. In het begin vond ik het echt veel te duur, maar ik heb hem nu al 2 jaar en ik ben er nog elke dag erg gelukkig mee. Ik zweer het, die Iphone maakt mij echt blij. Dus ik ben nu toch team Iphone geworden, ook al heb ik er lang tegen gevochten.

 10. Amerikaanse dubbelzijde koelkast
  Met ijsdispenser. Ook weer een eis van manlief, die het graag groot ziet allemaal. Maar eigenlijk wel echt dankbaar, want zo’n grote koelkast is superhandig. We hebben door ons verhuis zelfs twee koelkasten en eigenlijk te veel plaats, maar we klagen niet. In de grote komt al ons drank en de Hello Fresh’kes. In de kleinere komt de charcuterie en yoghurts en alles dat gemakkelijk is om dichtbij te hebben in de keuken zelf.

Het enige dat nog ontbreekt in deze lijst is een fancy koffiemachine met echte koffieboontjes. Hij staat op mijn verlanglijstje dus komt er (hopelijk) ooit wel eens aan.

Dus ik ben opeens – geheel per ongeluk – een snob geworden. Misschien wel iemand waarbij het lijkt dat ze geld over heeft. Maar dat is helemaal niet zo, ons huis hebben we voor een prikje kunnen kopen en de andere zaken zijn altijd weloverwogen, in het budget passende, beslissingen geweest.

Ben jij ook op sommige vlakken een fancy-pants?