Oeps, ik ben per ongeluk een snob

11 februari 2021Tamara

Soms overkomt je dat gewoon, zoals ik. Het was niet op je planning om fancy-pancy te doen, ook al zou je het misschien wel willen. Maar overtijd gebeurde het gewoon. Ik kon met gemak 10 voorbeelden opsommen, waardoor ik iets meer mijn neus in de lucht kan doen en ik me precies iets gesofisticeerder voel dan mijn oude zelf. Deze post is vooral met een glimlach geschreven en kun je eventueel met een nasaal stemmetje gaan lezen, zoals alleen een echte fancy pants dat zou doen, natuurlijk.

 1. Vloerverwarming
  Ik had nooit gedacht dat ik zo’n type zou zijn met vloerverwarming. Dat leek me echt iets voor de elite, haha. Maar het huis dat we kochten, had vloerverwarming dus dan was dat natuurlijk zo.
  Sidenote: vloerverwarming doet het niet zo goed als het vriest, ik krijg de temperatuur niet boven de 20°C.

 2. Internet uit de muur
  Nog zo’n dingetje. Mijn man vond dat om de een of andere reden zo belangrijk, mij zei het persoonlijk niets. Er is toch wifi, enal? Maar toen ik van de bureauruimte vluchtte (want mijn man heeft nogal veel gesprekken en is nogal luid) en ik vervolgens in de living gewoon een kabel in de muur kon steken, voelde ik een soort van oppermachtig. Ik heb internet uit de muur, hoe zot is dat!

 3. Airfryer
  Haha, ik wist helemaal niet dat een airfryer tot dit lijstje behoorde. Maar een airfryer is nu eenmaal net iets verfijnder dan een frietketel. Telkens als we spreken over de airfryer doen we dat zo nasaal mogelijk, kwestie van helemaal op punt te zijn.

 4. BMW
  Al toen ik nog studeerde, stond ik al bekend als Tamara, met de BMW. Niet dat ik rijk ben ofzo, het was een oude auto die er gewoon best wel goed uit zag. Ik ben nooit echt helemaal kunnen afstappen van de BMW, dus in dat geval ben ik echt een grote snob, sorry. Ik ben nu eenmaal gek op Duitse wagens en BMW. Ook al is mijn huidige BMW echt een Mom’s car en dus geen jonger, sportiever model.

 5. Zonnepanelen
  We lieten eind oktober nog snel zonnepanelen plaatsen om te kunnen genieten van de voordelige maatregeling van de overheid. Ja, die dat ze beslisten te ‘vernietigen’ in januari en daar ben ik heel erg boos om. Maar ik kan ze er moeilijk weer gaan afhalen, dus blijf ik eigenaar van zonnepanelen en draag ik ergens mijn steentje wat meer bij in het milieu.

 6. Fancy gastenwc met wasbakje
  In ons vorig huis schaamde ik me echt over onze toilet. Het toilet zelf was een behoorlijk ouder model en de deur was zo’n ouderwetse schuifdeur dat je niet goed meer kon sluiten. De tegeltjes waren verouderd en het was eigenlijk echt geen zicht. In ons nieuwe huis hebben we plots zo’n gastenwc met mini lavabo en zelfs zo’n geurstokjes van Rituals.

 7. Ventilatie
  We hebben ook ventilatiedingen op de plafond. Ik heb geen idee hoe het werkt, maar ik heb me laten vertellen dat het dus verse lucht naar binnen brengt.

 8. Elektrische fiets
  Ik ben echt team-elektrisch (en lui). Die elektrische fiets kon ik leasen op mijn vorig werk en heb ik nu ook overgekocht want kan niet meer zonder. Ik fiets sowieso wel graag, maar dankzij de fiets kan ik nu dat tikkeltje verder fietsen zonder doodop te zijn. Eigenlijk zijn het dus allemaal vooral toevalligheden dat ik zo fancy ben, want mocht ik ze niet kunnen leasen, ging ik nooit zelf gekozen hebben voor een elektrische fiets.

 9. Iphone
  Voor mijn allereerste moederdag/verjaardag (ik was toen nog zwanger van Remus) gaf manlief me een Iphone cadeau, het mooiste cadeau dat ik ooit kreeg. Ettelijke jaren geleden had ik al eens een Iphone, een ouder modelleke, maar ik was er erg tevreden over. Omdat ik Iphone toch te duur vond, heb ik nooit zelf eentje willen kopen. Mijn man wist dit, maar hij zag ook hoe ik telkens verlangend keek naar de modelletjes en hij kocht er als verrassing eentje voor me. In het begin vond ik het echt veel te duur, maar ik heb hem nu al 2 jaar en ik ben er nog elke dag erg gelukkig mee. Ik zweer het, die Iphone maakt mij echt blij. Dus ik ben nu toch team Iphone geworden, ook al heb ik er lang tegen gevochten.

 10. Amerikaanse dubbelzijde koelkast
  Met ijsdispenser. Ook weer een eis van manlief, die het graag groot ziet allemaal. Maar eigenlijk wel echt dankbaar, want zo’n grote koelkast is superhandig. We hebben door ons verhuis zelfs twee koelkasten en eigenlijk te veel plaats, maar we klagen niet. In de grote komt al ons drank en de Hello Fresh’kes. In de kleinere komt de charcuterie en yoghurts en alles dat gemakkelijk is om dichtbij te hebben in de keuken zelf.

Het enige dat nog ontbreekt in deze lijst is een fancy koffiemachine met echte koffieboontjes. Hij staat op mijn verlanglijstje dus komt er (hopelijk) ooit wel eens aan.

Dus ik ben opeens – geheel per ongeluk – een snob geworden. Misschien wel iemand waarbij het lijkt dat ze geld over heeft. Maar dat is helemaal niet zo, ons huis hebben we voor een prikje kunnen kopen en de andere zaken zijn altijd weloverwogen, in het budget passende, beslissingen geweest.

Ben jij ook op sommige vlakken een fancy-pants?

Comments (19)

 • Talitha

  1 maart 2021 at 16:40

  Het is pas sinds we een eigen huis hebben en er al eens wat geld in willen steken, dat wij nu ook dat soort dingen kopen en ons ikweetniehoe volwassen en fancy voelen. Geurstokjes in de wc waren echt een gamechanger, inderdaad, haha! Voel me nog steeds supergeslaagd in het leven als ik ze zie. (Wel niet van van de Rituals, daar ben ik toch echt nog te gierig voor.) Airfryer gaan we binnenkort ook kopen, maar vloerverwarming is mijn ultimate goal in life. #jelly #kgadaneensopmijnsokkenopbezoekkomenokedankedaaaag

  1. Tamara

   2 maart 2021 at 21:18

   Die van Rituals vind ik ook wel duur, maar die Jing serie ruikt gewoon echt zooooo lekker! Haha. De navulling is niet zo heel duur en doe ik wel echt lang mee.
   Vloerverwarming zou ik dus zelf ook keihard voor moeten sparen, maar het was al in ons huis, dus wel lucky op dat vlak! En welkom op sokken! (Na Corona :p)

   1. Talitha

    8 maart 2021 at 15:14

    Jaaaa die Jing is echt de allerbeste! Ik was nooit zo wild van Rituals, eigenlijk, tot mijn mama vorige maand die Jing-stokjes cadeau gaf en oh my god, ik wil niets anders meer. Dus zet ik het ook liever in de living, alleen zijn de stokjes te intens voor Maarten (krijgt er hoofdpijn van), dus ik probeer binnenkort es de geurkaars. Toevallig ervaring mee? (Want die krengen zijn ook al snel 20 euro.)

    1. Tamara

     10 maart 2021 at 14:37

     Ik rook ze ook eens bij iemand anders en ook daardoor gewoon verkocht! Wij hebben de kleine versie van Jing voor in ons toilet, das echt ideaal! Dat ruikt eigenlijk ook niet zo fel, maar eerder subtiel. Ik mag anders ook niets uitzetten van geurtjes van Joran, die kan daar ook absoluut niet tegen. Dat geldt ook voor geurkaarsen, dus geen ervaring. Maar lijkt me wel iets hebben eigenlijk! Maar hoop dat dit dan niet te intens zal zijn, want ik vind geurkaarsen meestal wel intenser dan geurstokjes.

 • Saskia

  15 februari 2021 at 14:13

  Yay voor de Airfryer. Iets wat ik eerst ook onzinnig vond net als wel meer dingen waar ik nu wel blij mee ben. Ben niet zo van de verandering maar meer het type ‘als het het nog doet waarom zou je….’? Manlief niet dus daardoor hebben we hier ook talloze (handige) snufjes in huis. Zonnepanelen willen we ook ooit nog aan, maar eerst de dakkappellen waar ze op komen te liggen realiseren (duurt nog wel fftjes aangezien we dit jaar eerst de kozijnen gaan doen)

 • Lesley

  13 februari 2021 at 17:46

  Zwijg mij van die vloerverwarming, dat wordt hier dus ook niet warmer dan 20 graden. Sowieso heb ik een beetje een haat-liefdeverhouding met het concept. Het is wel lekker warm en ik vind een ander z’n vloeren nu veel te koud haha, maar volgens mij staat dat ding niet zo goed ingesteld bij ons. We moeten echt 25 graden vragen voor hij naar 21 of zo springt. Best lastig. Geurstokjes heb ik nu ook op de wc en in het begin voelde ik mij ook echt fancy hahaha.

  1. Tamara

   14 februari 2021 at 10:27

   Hé, maar bij ons is dat exact zo! Meestal staat hij op 25° en dan nog haalt hij overdag niet meer dan 23 graden. Tegen de avond haalt hij dan eindelijk 24 graden, maar dat voelt dan gewoon als een doorsnee 22 graden, haha :p Maar ik hou op zich wel van de warme vloer en ook dat er zo geen radiotoren aan de muur hangen.

 • Kelly

  13 februari 2021 at 12:09

  Hahaha grappig wel. Sommige fancy dingen kunnen mij echt niets schelen en bij andere denk ik: o wee als ge mij dat afpakt haha :p die auto dat snap ik ze, allez ’t is bij mij wel een Volkswagentje maar ik rijd graag en (sorry voor uw mom’s car) verkondig tegen mijn vriendinnen dat ze mij dooreen moeten schudden als ik mij ooit een gezinswagen zou aanschaffen voor het GEMAK. We zullen zien he :p

  1. Tamara

   13 februari 2021 at 12:47

   HAHAHA, maar zooo grappig, want ik zei net hetzelfde! Maar kijk, als je voor de zoveelste keer moet puzzelen om een buggy EN nog iets anders in je koffer te krijgen, dan plooi je op den duur wel :p
   Remus zat in onze vorige Seat Ibiza ook zo met veel minder plaats dus met spijt in het hart ook wel gekozen voor een praktischer model. Maar als ik echt heel eerlijk ben, moet ik toegeven dat het mij wel blijer maakt omdat ik mij nu minder frustreer. Ook als we op reis gaan, moet ik niet meer puzzelen :p

 • Giovanna Jansen

  12 februari 2021 at 16:02

  Haha, ja zo gaat dat het hè? Gemak dient de mens. 😉

  1. Tamara

   12 februari 2021 at 19:27

   Haha, ik zou het niet beter kunnen zeggen!

 • Anne

  11 februari 2021 at 20:20

  Oei ik ben geen snob want ik heb niets van dat alles! Internet uit de muur misschien een beetje half zo. en ik vind mijn Samsung de max dus het maakt me niet uit. Haha 🙂 Het maakt me helemaal niet uit eigenlijk. Ooit werden mijn vriendin en ik, new wavers eind jaren 80, door onze leerkracht Nederlands ook snobs genoemd omdat we even hard bezig waren met onze kleren als snobs. We waren dodelijk beledigd maar ergens had ze een punt. Ergens. Onze jassen kleren waren wel niet zo duur als de Millet-jassen van toen en zo.

  1. Tamara

   12 februari 2021 at 08:05

   Ik had ook even een Samsung en ik was daar ook oprecht tevreden over! Maar… Er ontbrak iets. Ik kan het eigenlijk niet zo goed verklaren, en Joran zweert ook bij Samsung. Maar ik ben echt erg blij met mijn Iphone dus. Haha.
   Ik heb zelfs Millet-jas moeten opzoeken, ik had geen idee wat het was! Grappig wel dat je dodelijk beledigd was, haha, kan het me voorstellen als jongere. In onze tijd (of in onze streek?) was het de tacchini jassen, maar dat was net iets meer voor de echte ‘bendes’ zal ik maar zeggen. :p

 • Audrey

  11 februari 2021 at 17:01

  Haha, heeeel fancy, hoor! Ik heb dus een carport. Elke keer als ik dat zeg voel ik me een echte volwassene.

  O, enne: noem je je airfryer dan ook een air-fraajeeeeur? Voor het optimale snob-effect?

  1. Tamara

   11 februari 2021 at 17:40

   Hahaha, inderdaad, zo zeggen we het 😀 Zo grappig dat je exact snapt wat ik bedoel! En oeh, een carport is ook echt wel een volwassen dingetje 😀

 • Irene

  11 februari 2021 at 14:32

  Zalig, toen we ons huis kochten was de wc ook met zo’n accordeonschuifdeur. En de wc was roze maar dat vond ik geweldig. Ik had ze graag gehouden voor in onze nieuwe fancy gastentoilet met lavabootje maar ze heeft het helaas niet overleefd. Ik vind eigenlijk veel van die dingen niet zo snobbig trouwens. Misschien zegt dat dan ook veel over mij? Al voel ik mij totaal geen fancypants.

  1. Tamara

   11 februari 2021 at 16:00

   Haha geen idee. Ik had altijd het gevoel dat ‘vloerverwarming’ en ‘zonnepanelen’ echt iets is voor de elite. De hogere klasse. Ik had nooit gedacht dat ik zo’n persoon zou zijn, die deze dingen zou hebben. Misschien moest ik eerder ‘elite’ gebruiken in plaats van snob. :p En man, wat haatte ik die accordeonschuifdeur, amai! Ik kon er echt niet meer op kijken! Een roze wc zou ik ook wel echt geweldig vinden! 🙂

 • josie

  11 februari 2021 at 13:40

  Goeie espressomachine (wel voor capusules), iphone en ventilatie: check. Al de rest niet 😉 Een frituurketel of airfryer hebben we niet, we gaan gewoon lekkere frietjes afhalen in een hippe frituur 😉 En voor een elektrische fiets voel ik me te jong, heb pas recent een gewone fiets gekocht en dat is zowat mijn belangrijkste vorm van sporten.

  1. Tamara

   11 februari 2021 at 15:58

   Ik snap je wel over je te jong voelen van de elektrische fiets. Bij ons is het eigenlijk ook ons tweede (en misschien zelfs ook wel ons belangrijkste) vervoermiddel. Als het op fietsafstand is, neem ik de fiets. We hebben dus ook maar 1 auto die we samen delen. Nu in Corona is dat minder relevant maar dus in normale tijden is de fiets dagelijks goed in gebruik, ook voor iets verdere afstanden. En yay voor frietjes van de frituur!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Verschil tussen zwanger zijn van een jongen en een meisje

7 februari 2021

Next Post

Breng me een dag

14 februari 2021