Ondergoed en ik, we zijn eigenlijk geen echte vrienden. Al mijn hele leven ben ik op zoek naar ondergoed dat zowel mooi als comfortabel is en ik heb het in mijn 31-jarig bestaan nog niet gevonden. Het ene model is te breed, het ander te smal, een ander te hoog en nog een ander te raar. Uiteindelijk heb ik één merk ondergoed gevonden, waar ik tevreden mee ben.

Ondergoed dat zowel mooi als comfortabel is

Een tijdje geleden zat ik in een fase waar ik nogal vaak ondergoed kocht. Geen al te dure dingen, gewoon slipjes bij de H&M, Hema, C&A en Hunkemöller. Telkens ook maar één pak zodat ik even kon uittesten of ze wel comfortabel zitten. Ik ben nogal zindelijk als het komt op mijn ondergoed: het moet goed zitten, redelijk hoog komen (maar ook niet te hoog) en als het even kan er ook mooi uitzien. En bij dat laatste gaat het meestal fout.

Mijn ondergoed voorkeuren

Mid waist

Voor mij is een mid waist ideaal. Zo’n high waist is dan weer net ietsje te hoog, en zo’n laag uitgesneden modellen zijn helaas niet aan mij besteed. Ik vind dat dus wel mooi, maar ik heb er de heupen (en de leeftijd?) gewoon niet voor. Hetzelfde met jeans trouwens (toen ik nog jeans droeg, haha).

Ondergoed dat zowel mooi als comfortabel is

Comfortabel ondergoed

Comfort is key. Zeker qua ondergoed staat comfort hoog op mijn lijstje. Ik ben dus niet iemand die zal kiezen voor iets oncomfortabeler ondergoed omdat het mooier is. Ik ga het niet verdragen als het broekje tussen mijn billen kruipt en ik wil ook niet het te nauw aaneensluit. Gewoon comfortabel ondergoed, die lekker zit. Dat is mijn wens.

Om de een of andere reden zijn dat in mijn geval vooral slipjes en dat vind ik jammer, want die hipsters en tanga’s zijn wel een stuk mooier. Zelfs boxershorts heeft zijn charmes. Een slip is een slip, wellicht het saaiste vorm ondergoed dat bestaat. Maar ja, daarbij ook wel een van de comfortabelste soorten ondergoed.

Mooi uitziend

Helaas gaan comfort en mooi niet altijd samen, dit lijkt ook het geval bij ondergoed. Vaak zijn het die bomma exemplaren die het meest comfortabel zitten, maar daarmee dus ook de lelijkste exemplaren zijn. Goed ondergoed vinden die er mooi uit ziet, dat is me dus nog niet gelukt.

Momenteel draag ik vooral ondergoed van C&A die goed zit, comfortabel is en hoog genoeg komt. Maar het ziet er niet uit. Het is gewoon een lelijk, standaard exemplaar. Niets bijzonders. Allesbehalve sexy. En de kleren maken de man, dus eigenlijk mis ik het wel om mooi ondergoed te dragen. Ik denk dat je je gewoon ook meer zelfzeker voelt met mooi ondergoed.

Ondergoed dat zowel mooi als comfortabel is

Duurder ondergoed

Ondergoed dat zowel mooi als comfortabel is, vind ik moeilijk te vinden. Bij mij overheerst het comfort boven de rest. Soms twijfel ik of ik misschien eens een investering moet maken in duurder ondergoed. Misschien zit een slip van 20 euro comfortabel én is het mooi. That’s the dream. Maar aangezien ik al een redelijk budget kwijt ben aan de goedkopere winkels vind ik het moeilijk die investering te maken in duurdere merken.

Soms twijfel ik wel, misschien moet ik het gewoon eens doen. En tegelijk ook een beha kopen, dan heb ik eens een matching setje. Want ook dat is niet iets dat ik echt heb. Wat ik draag, past min of meer wel bij elkaar, hoor. Maar het is niet 100% matchend. Ik heb best wel bewondering voor vrouwen die dag in, dag uit altijd matchend ondergoed dragen. Ik ben al blij als mijn schoenen passen bij de rest van mijn kledij.

Ondergoed dat zowel mooi als comfortabel is

Dan vraag ik me af of ik de enige ben die hier zoveel moeite mee heeft? Zijn er nog die nog steeds zoekende zijn naar dat perfecte exemplaar? Misschien is er wel iemand die de gouden tip heeft en ze hieronder in de reacties wil delen. Dat zou heel fijn zijn!

Laat maar weten: bij welk merkje zweer jij? Wat zijn jouw aanraders?