Ondergoed dat zowel mooi als comfortabel is

7 mei 2021Tamara

Ondergoed en ik, we zijn eigenlijk geen echte vrienden. Al mijn hele leven ben ik op zoek naar ondergoed dat zowel mooi als comfortabel is en ik heb het in mijn 31-jarig bestaan nog niet gevonden. Het ene model is te breed, het ander te smal, een ander te hoog en nog een ander te raar. Uiteindelijk heb ik één merk ondergoed gevonden, waar ik tevreden mee ben.

Ondergoed dat zowel mooi als comfortabel is

Een tijdje geleden zat ik in een fase waar ik nogal vaak ondergoed kocht. Geen al te dure dingen, gewoon slipjes bij de H&M, Hema, C&A en Hunkemöller. Telkens ook maar één pak zodat ik even kon uittesten of ze wel comfortabel zitten. Ik ben nogal zindelijk als het komt op mijn ondergoed: het moet goed zitten, redelijk hoog komen (maar ook niet te hoog) en als het even kan er ook mooi uitzien. En bij dat laatste gaat het meestal fout.

Mijn ondergoed voorkeuren

Mid waist

Voor mij is een mid waist ideaal. Zo’n high waist is dan weer net ietsje te hoog, en zo’n laag uitgesneden modellen zijn helaas niet aan mij besteed. Ik vind dat dus wel mooi, maar ik heb er de heupen (en de leeftijd?) gewoon niet voor. Hetzelfde met jeans trouwens (toen ik nog jeans droeg, haha).

Ondergoed dat zowel mooi als comfortabel is

Comfortabel ondergoed

Comfort is key. Zeker qua ondergoed staat comfort hoog op mijn lijstje. Ik ben dus niet iemand die zal kiezen voor iets oncomfortabeler ondergoed omdat het mooier is. Ik ga het niet verdragen als het broekje tussen mijn billen kruipt en ik wil ook niet het te nauw aaneensluit. Gewoon comfortabel ondergoed, die lekker zit. Dat is mijn wens.

Om de een of andere reden zijn dat in mijn geval vooral slipjes en dat vind ik jammer, want die hipsters en tanga’s zijn wel een stuk mooier. Zelfs boxershorts heeft zijn charmes. Een slip is een slip, wellicht het saaiste vorm ondergoed dat bestaat. Maar ja, daarbij ook wel een van de comfortabelste soorten ondergoed.

Mooi uitziend

Helaas gaan comfort en mooi niet altijd samen, dit lijkt ook het geval bij ondergoed. Vaak zijn het die bomma exemplaren die het meest comfortabel zitten, maar daarmee dus ook de lelijkste exemplaren zijn. Goed ondergoed vinden die er mooi uit ziet, dat is me dus nog niet gelukt.

Momenteel draag ik vooral ondergoed van C&A die goed zit, comfortabel is en hoog genoeg komt. Maar het ziet er niet uit. Het is gewoon een lelijk, standaard exemplaar. Niets bijzonders. Allesbehalve sexy. En de kleren maken de man, dus eigenlijk mis ik het wel om mooi ondergoed te dragen. Ik denk dat je je gewoon ook meer zelfzeker voelt met mooi ondergoed.

Ondergoed dat zowel mooi als comfortabel is

Duurder ondergoed

Ondergoed dat zowel mooi als comfortabel is, vind ik moeilijk te vinden. Bij mij overheerst het comfort boven de rest. Soms twijfel ik of ik misschien eens een investering moet maken in duurder ondergoed. Misschien zit een slip van 20 euro comfortabel én is het mooi. That’s the dream. Maar aangezien ik al een redelijk budget kwijt ben aan de goedkopere winkels vind ik het moeilijk die investering te maken in duurdere merken.

Soms twijfel ik wel, misschien moet ik het gewoon eens doen. En tegelijk ook een beha kopen, dan heb ik eens een matching setje. Want ook dat is niet iets dat ik echt heb. Wat ik draag, past min of meer wel bij elkaar, hoor. Maar het is niet 100% matchend. Ik heb best wel bewondering voor vrouwen die dag in, dag uit altijd matchend ondergoed dragen. Ik ben al blij als mijn schoenen passen bij de rest van mijn kledij.

Ondergoed dat zowel mooi als comfortabel is

Dan vraag ik me af of ik de enige ben die hier zoveel moeite mee heeft? Zijn er nog die nog steeds zoekende zijn naar dat perfecte exemplaar? Misschien is er wel iemand die de gouden tip heeft en ze hieronder in de reacties wil delen. Dat zou heel fijn zijn!

Laat maar weten: bij welk merkje zweer jij? Wat zijn jouw aanraders?

Comments (12)

 • Anne

  22 mei 2021 at 19:07

  Als het maar makkelijk zit!
  Ik vind het zo’n ellende om passend ondergoed te vinden, dat ik de laatste tijd mijn onderbroekjes zelf maak 😀
  En ik draag altijd sport-BH’s. Heb er heel goeie, maar ik vind ze nergens meer, dus ik ben al bang voor het moment dat ze versleten zijn en ik op zoek moet naar iets anders.

  1. Tamara

   23 mei 2021 at 14:17

   Oh zelf maken, dat is nog eens creatief, is het inderdaad helemaal je ding en nog eens perfect op maat ook. 😀 Ja, qua beha’s heb ik ook absoluut geen goeie, maar daar heeft de zwangerschap toch ook veel mee te maken. Ik hoop dat na de borstvoeding ik ook weer gemakkelijker beha’s vind. Wat erg dat die goeie beha’s niet meer op de markt zijn, ik hoop dat ze nog eeuwen meegaan dan!

 • Flavie

  21 mei 2021 at 10:53

  Ik heb enkele mooie exemplaren, maar die zitten niet zo gemakkelijk. Ik draag het liefst naadloos ondergoed uit de Zeeman… zalig om te dragen.

 • Lesley

  17 mei 2021 at 12:38

  Ik heb een tiental setjes die bij elkaar passen, dus die probeer ik dan wel samen te dragen. En voor de rest heb ik gewoon veel kleuren die bij elkaar passen, goed genoeg. De Mady’s van de Zeeman zijn inderdaad nog wel mooi en heel comfortabel. Fun fact: ik had die dus ooit eens gekocht omdat ik vond dat mijn lief niet enthousiast genoeg was over mijn ondergoed en ik wilde een lelijke broek. En nu vinden we dat dus allebei mooie broeken. Spectaculair mislukt dus 😀

  1. Tamara

   18 mei 2021 at 12:22

   Hahaha, zo’n grappig verhaal! Spectaculair mislukt, maar op zich dan wel weer een win als het komt op goedkope, mooie onderbroeken. Ik ga die Mady’s toch eens uitchecken, ze kwamen al een paar keer naar voren hier!

 • Samaja

  7 mei 2021 at 16:52

  Ik draag de tai slips van Sloggi van de Evernew lijn, die zitten goed en qua pasvorm is dat ideaal voor mij. Ik vind dat er niet als bomma ondergoed uitzien, dat valt echt goed mee. Ik vind die setjes uit de lingerie winkel vaak heel mooi, maar totaal niet praktisch. Ik heb dat vooral met BH’s, met al die kant en versieringen eraan. Je ziet dat dan sowieso zitten onder Tshirts en dat vind ik niet mooi, dus ik draag eigenlijk heel basic ondergoed altijd zonder veel frullen.

  1. Tamara

   8 mei 2021 at 11:48

   Ja, dat vind ik ook wel. Zeker als daar een soort van structuur in ziet, dan kan je dat ook inderdaad zien door je shirt en vind ik ook meestal maar raar. Ik kies ook vooral voor basic (en meestal dan nog zwart), omdat het gewoon gemakkelijk past en comfortabel zit dus. Die Sloggi’s zal ik eens bekijken!

 • Irene

  7 mei 2021 at 16:29

  Amai dat is hier ook al een zoektocht geweest. Ik zweer nu bij de Mady’s van de Zeeman (maar die zijn wel high waisted). Dat lijk een omaonderbroek maar ik vind die eigenlijk wel mooi zitten. En dan als tweede de gewone slips van de Hema die zo per drie of vier in een pakje zitten. Kon die ook blijven dragen toen ik zwanger was. Die zakken niet af, kruipen niet omhoog, ik zie ze bijna nooit onder mijn jeans ook. Die zijn wel basic natuurlijk maar op zich ja, helemaal niet lelijk.

  1. Irene

   7 mei 2021 at 16:31

   Oei ik was nog niet klaar, haha :p
   Ik heb ook geen matchend ondergoed maar dat interesseert mij ook niet eigenlijk. Ik kan ook geen 100 euro aan een bh uitgeven. Eerlijk gezegd komen mijn fijnst zittende bh’s gewoon van de H&M. Ik ga eens af en toe in de Hunkemöller maar die zijn het toch altijd net niet en dat is dan wel een lingeriewinkel (nu ook geen echt dure maar je snapt het wel).

   1. Tamara

    8 mei 2021 at 11:47

    Hahaha, ik ben ooit geweest naar New York en daar in de Victoria’s Secret binnen gegaan. Idioot als ik was, heb ik de prijs van een beha niet bekeken en ik schrok mij echt een hoedje toen ik aan de kassa stond haar, hahaha. Joran en ik lachen er nu nog mee. En zo speciaal zijn die beha’s nu ook niet. Ik bestel vaker online bij Hunkemöller, ze hebben er veel meer keuze, vind ik!
    En die van de Hema waren de high waists die ik gekocht had en ik vind ze net iets te hoog. Ze zijn wel mooier dan die van C&A!

 • Eveline

  7 mei 2021 at 15:01

  Zo herkenbaar!
  Hier wordt katoen ondergoed vaak op 60 graden gewassen.
  Maar meestal mag het maar op 40 graden.
  Daarom dat ik geen duurder ondergoed durf kopen….

  1. Tamara

   8 mei 2021 at 11:45

   Haja, ik snap dat! Ik was eigenlijk alles op 30 of 40 graden, maarja, sowieso gaan die onderbroeken niet zo heel lang mee. Om dan daarvoor zoveel geld te geven, ben ik ook geen voorstander!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

De (on)zin van lijstjes

30 april 2021

Next Post

Yays en nays #1

12 mei 2021