Sneak peek van ons nieuw huis!

16 juni 2020Tamara

Zoals beloofd, bezorg ik jullie graag een sneak peak van ons nieuw huis! We zijn best wel excited en verlangen om te kunnen verhuizen! Maar vooraleer het zo ver is, toon ik graag al enkele foto’s en geef ik wat uitleg over de indeling.

Ik had al wat uitleg gegeven over hoe de koop tot stand gekomen is, maar ik geef graag nog wat extra context. In het huis was vroeger (tot een drietal jaar geleden) een slager. Slager Franky was in dit huis 31 jaar slager. Daarna heeft hij het huis te koop gezet als polyvalente ruimte maar het is niet verkocht geraakt. Toen besliste hij het huis volledig te renoveren en heeft hij het opnieuw te koop gezet. De rest van de geschiedenis kan je lezen in hoe de koop tot stand gekomen is.

Het is dus een huisje dat binnenin volledig nieuw is, er is vloerverwarming (joepie!), goede isolatie, nieuwe keuken, nieuwe badkamer, eigenlijk nieuwe alles! En omdat het aan een heel goede prijs stond zijn we er toch voor gegaan! Het voordeel van zo’n huis is dat het aanvoelt als een nieuwbouw maar je toch de prijs van een nieuwbouw niet betaalt (denk maar aan afwerkingskosten, BTW op grond, enzovoort). En de EPC is ook echt veel lager dan het huis waar we nu in wonen!

Het enige nadeel is dat er geen garage is, maar er is wel ruimte om er met tijd eentje te maken of er zijn ook voldoende garagekottekes in de buurt, er zal er ook wel ooit eentje te koop staan. We hebben uiteindelijk maar één auto, dus dat scheelt ook wel. Er is gelukkig wel een berging voor onze fietsen enzo. Dat vind ik eigenlijk het voornaamste.

En onze tuin wisselen in voor een ruime koer. Ik zie het echt al helemaal zitten om er een charmant hoekje van te kunnen maken, dus dat vind ik eigenlijk helemaal niet erg! Ik ging toch echt bijna nooit in ons gras, want het stekt, haha!

Wat ik wel jammer vind, is dat mensen die twee nadelen zo hard viseren. Als ik vertel dat we een huisje gekocht hebben, is dat zowat het eerste wat ze vragen. “Hoe, geen garage?” en “Geen tuin?! Ga je dat niet missen?” En dan zie ik de blik in hun ogen van ‘Are you crazy?’ En dat haat ik. Wij zijn blij, zijn jullie ook gewoon blij voor ons. 🙂 En ja, natuurlijk gaan we wellicht ons tuintje wel wat meer missen, maar ik denk dat dat echt keigoed zal meevallen. Bovendien maken ze binnenkort een wonderwoud in de buurt, dus dan hebben we op twee minuten wandelen een heel mooi park waar we in kunnen zitten.

Dus we zien het keihard zitten! We hebben nog geen idee wanneer we kunnen verhuizen maar het wordt sowieso ten laatste augustus!

Comments (16)

 • Anne

  15 juli 2020 at 12:16

  Schitterend. Ziet er écht mooi uit! Jullie zullen daar echt wel content zijn 🙂

  1. Tamara

   15 juli 2020 at 16:37

   Dank je wel! Ik hoop het ook, ik verlang ook echt tot we effectief mogen verhuizen dus dat is alvast een goed teken (want in veel omstandigheden blijft de twijfel anders wel leven, maar dat gevoel heb ik nu echt niet).

 • Flavie

  22 juni 2020 at 14:58

  Heel mooi! Proficiat!

  1. Tamara

   23 juni 2020 at 15:07

   Dank je wel! 🙂

 • Saskia Hollebeek

  20 juni 2020 at 14:18

  Oh wauw! Dit ziet er wel heel erg tof uit. Alvast veel woonplezier (en succes met verhuizen)<3

  1. Tamara

   21 juni 2020 at 13:28

   Dank je wel!! 🙂

 • Giovanna Jansen

  19 juni 2020 at 11:28

  Wat een mooi huis! En wat leuk dat het eerst een slagerij was en nu verbouwd is tot woonhuis. Leuk zo’n niet alledaags huis.

  1. Tamara

   19 juni 2020 at 11:59

   Dank je wel! Het heeft wel z’n charmes, hoewel mensen het huis al aanduidden met: dat met die grote, rare gevel? Jep, die. :’)

 • Barbara

  18 juni 2020 at 20:14

  Zeer mooi, zou er meteen zelf kunnen wonen! Proficiat!

  1. Tamara

   19 juni 2020 at 11:59

   Dank je wel! Wat een fijn compliment, we zijn alvast blij!

 • Sofie

  17 juni 2020 at 16:38

  Amai dat ziet er mooi uit! Hopelijk kun je gauw verhuizen.

  1. Tamara

   17 juni 2020 at 19:36

   Dank je wel! Ik gok in augustus.. Hopelijk eerder begin dan eind, want dan zijn we in verlof. Maar we zien wel 🙂

 • Iris – Thebeautymagazine.nl

  17 juni 2020 at 12:25

  Wat een mooi huis! Ik snap wel dat jullie hier voor gevallen zijn. Je kan het helemaal maken zoals jullie willen en eigenlijk hoeven jullie er bijna niets aan te doen. Heel mooi afgewerkt en instapklaar. Ideaal! Laat het nieuwe avontuur maar beginnen!

  1. Tamara

   17 juni 2020 at 13:23

   Dank je wel! Echt hé, ik ben al vanalles aan het lezen om in te richten, zoals bloggen, Instagram, Pinterest. Lijkt me echt heel erg leuk om aan de slag te gaan! 🙂

 • Irene

  17 juni 2020 at 09:38

  Alez dat is dan ook weer typisch dat er commentaar op komt hé 😉 Ik ken mensen die helemaal geen nood hebben aan een tuin, je moet dat ook onderhouden hé, als je daar geen zin / behoefte in hebt dan kies je een huis zonder tuin hé.
  Lijkt me wel fijn om zo’n afgewerkt huis te kopen. Het ziet er alleszins heel mooi en licht uit. Proficiat hé! 😀

  1. Tamara

   17 juni 2020 at 13:23

   Echt hé, ik kan daar dus ook de krul van krijgen. Wij weten wel waarvoor we kiezen, mensen zijn zo nogal geneigd om de negatieve aspecten te belichten. Maar wij zijn alvast heel erg blij!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Overprikkeld

14 juni 2020

Next Post

Ik werd altijd als laatste gekozen in sport en nu...

20 juni 2020