Zoals beloofd, bezorg ik jullie graag een sneak peak van ons nieuw huis! We zijn best wel excited en verlangen om te kunnen verhuizen! Maar vooraleer het zo ver is, toon ik graag al enkele foto’s en geef ik wat uitleg over de indeling.

Ik had al wat uitleg gegeven over hoe de koop tot stand gekomen is, maar ik geef graag nog wat extra context. In het huis was vroeger (tot een drietal jaar geleden) een slager. Slager Franky was in dit huis 31 jaar slager. Daarna heeft hij het huis te koop gezet als polyvalente ruimte maar het is niet verkocht geraakt. Toen besliste hij het huis volledig te renoveren en heeft hij het opnieuw te koop gezet. De rest van de geschiedenis kan je lezen in hoe de koop tot stand gekomen is.

Het is dus een huisje dat binnenin volledig nieuw is, er is vloerverwarming (joepie!), goede isolatie, nieuwe keuken, nieuwe badkamer, eigenlijk nieuwe alles! En omdat het aan een heel goede prijs stond zijn we er toch voor gegaan! Het voordeel van zo’n huis is dat het aanvoelt als een nieuwbouw maar je toch de prijs van een nieuwbouw niet betaalt (denk maar aan afwerkingskosten, BTW op grond, enzovoort). En de EPC is ook echt veel lager dan het huis waar we nu in wonen!

Het enige nadeel is dat er geen garage is, maar er is wel ruimte om er met tijd eentje te maken of er zijn ook voldoende garagekottekes in de buurt, er zal er ook wel ooit eentje te koop staan. We hebben uiteindelijk maar één auto, dus dat scheelt ook wel. Er is gelukkig wel een berging voor onze fietsen enzo. Dat vind ik eigenlijk het voornaamste.

En onze tuin wisselen in voor een ruime koer. Ik zie het echt al helemaal zitten om er een charmant hoekje van te kunnen maken, dus dat vind ik eigenlijk helemaal niet erg! Ik ging toch echt bijna nooit in ons gras, want het stekt, haha!

Wat ik wel jammer vind, is dat mensen die twee nadelen zo hard viseren. Als ik vertel dat we een huisje gekocht hebben, is dat zowat het eerste wat ze vragen. “Hoe, geen garage?” en “Geen tuin?! Ga je dat niet missen?” En dan zie ik de blik in hun ogen van ‘Are you crazy?’ En dat haat ik. Wij zijn blij, zijn jullie ook gewoon blij voor ons. 🙂 En ja, natuurlijk gaan we wellicht ons tuintje wel wat meer missen, maar ik denk dat dat echt keigoed zal meevallen. Bovendien maken ze binnenkort een wonderwoud in de buurt, dus dan hebben we op twee minuten wandelen een heel mooi park waar we in kunnen zitten.

Dus we zien het keihard zitten! We hebben nog geen idee wanneer we kunnen verhuizen maar het wordt sowieso ten laatste augustus!