Ja, ik ben nog maar een week aan de slag op mijn nieuw werk en het is al vakantie! Maar man, hier heb ik zo naar uitgezien. Het was een pittige, eerste week waar ik niet veel tijd had om nog iets anders te doen. Die twee weken konden eigenlijk niet gepaster komen. Ik heb wat vakantieplannen gemaakt!

Doordat de crèche gesloten is, was het belangrijk voor mij om de kerstvakantie verlof te kunnen hebben. Gelukkig vond mijn nieuwe werkgever dat geen probleem, ook al was ik nog maar gestart. Ik vind de kerstvakantie altijd iets speciaals: de dagen zijn wat donkerder (= gezelliger) en nu is echt de tijd om gewoon te zetelen en eigenlijk vrij weinig te doen behalve veel eten en cadeautjes open maken en gewoon rusten en veel slapen. Onze kerst ziet er natuurlijk ietsje anders uit dan andere jaren, maar toch zie ik er wel naar uit.

KERST

Zoals elk jaar vieren we kerstavond met z’n tweetjes en Remus. Ik vind dat geweldig, soms kook ik iets, soms voorzie ik iets van de traiteur. We eten lekker en we kijken een kerstfilm. We spelen een spelletje samen, we genieten van de tijd samen. Dit jaar had ik voorgesteld om elkaar te verrassen met kleine cadeautjes en die staan nu al een kleine maand onder de kerstboom. Dit maakt het wel extra speciaal. Ook voor Remus hebben we natuurlijk cadeautjes voorzien, dat wordt leuk!

Kerst vieren we normaal met familie maar dat zal natuurlijk niet doorgaan. We zijn voorlopig van plan kerst uit te stellen naar eind januari, maar de vraag is of het dan wel zou kunnen doorgaan. We gaan zien. Dus die dag gaan we eigenlijk niets speciaal doen.

OUDEJAAR / NIEUWJAAR

Die dag vieren we normaal met onze vrienden maar ook dit is geschrapt, natuurlijk. We hebben eigenlijk nog geen idee wat we precies gaan doen. We zien wel. We vinden kerst sowieso wel gezelliger om echt te vieren.

KLUSJES

Ik ben niet van plan om veel klusjes te doen, maar met mijn zwangere status heb ik niet veel kunnen doen in huis de laatste weken maanden. Ik kan zelfs niet meer zeggen wanneer de laatste keer was dat ik gedweild heb *schaam*. Maar het ligt niet per se vuil, we doen altijd wel het nodige, dat wel. Maar er blijven zo wat dingen liggen: de berging is letterlijk volgepropt met zaken die daar eigenlijk niet horen. Remus zijn kleerkast moet dringend eens herbekeken worden. Ik heb nog heel wat gerief dat we door de verhuis niet meer gebruiken en ik te koop wil zetten. Dus dat wil ik wel een beetje gaan doen in de vakantie zodat ik dat ook eindelijk eens uit mijn hoofd kan halen. Komt helemaal goed!

BAKKEN

Ik wil bakken! Ik heb al weken zin in van die lekkere chocolate chip cookies, dus die staan zeker op de planning! Verder wil ik ook graag nog eens pannenkoeken of wafels maken. Of zo van die energieballen met dadels, zooo lekker! Ik kook en bak eigenlijk best wel graag, maar voor mij is het echt een belangrijke voorwaarde dat ik de tijd heb, en daarmee bedoel ik: tijd over. Ik bak het liefst op ‘dode’ momenten, if that makes sense. En wat is een betere periode dan de kerstvakantie waar je toch al niet veel in kan doen?

NAAR BUITEN

Maar het is precies echt wel slecht weer deze week. Ze geven voor volgende week zelfs sneeuw uit, zag ik. Dus dat valt nog af te wachten, maar ik zou graag toch eens naar buiten kruipen, denk maar aan de zee. Ik zou ook heel erg graag de Tik Tak Expo doen met Remus maar alles is uitverkocht, dus we zien wel of ik nog tickets bemachtig. Enfin, we gaan zien of we buitenraken, dat ook.

MINDER SCHERMTIJD

Man man man, ik zit te veel op mijn smartphone en teveel voor de televisie of computer. Echt veel te veel. Ik wil dat nu wel een beetje temperen. Of toch proberen, haha, laten we zeggen: wat meer doelgerichte schermtijd. Niet meer brainless scrollen. Eens wat meer een boek vastnemen of eens een gezelschapsspelletje spelen, samen. We speelden vroeger erg vaak een gezelschapsspelletje maar de laatste tijd komt dit er gewoon niet meer van. We hebben nochtans al een tijdje Ticket To Ride: Nordic Countries aangeschaft, nu gewoon nog spelen. Daar moet ik eigenlijk meer mijn man voor overtuigen dan ikzelf, want hij is de instructielezer bij nieuwe spelletjes (ik haaaaat instructies lezen, ik hoor het veel liever van iemand die het uitlegt).

Dat zijn zowat mijn plannen. Heb jij plannen voor de komende dagen? Ik ben benieuwd!