Vakantieplannen!

18 juli 2020Tamara

Hebben jullie soms ook dat gevoel dat je snakt naar de vakantie? Dat had ik dit keer echt heel hard! En nu is het eindelijk zo ver! Drie weken niet denken aan werken en gewoon rustig aan kunnen doen. Maar we hebben natuurlijk wel wat plannen!

Reisje doen?

Toen onze reis naar Tenerife niet doorging, wisten we niet zeker wat de zomer voor ons in petto zou hebben. Boeken we een reisje? Of toch maar niet? Gaan we met het vliegtuig? De auto? Doen we toch maar een binnenlands tripje? Na lang wikken en wegen besloten we een autovakantie te doen naar Ardêche in het zuiden van Frankrijk. Ik boekte een charmante Airbnb die je bijna tot op de laatste minuut gratis kan annuleren. Vond ik wel belangrijk, gezien de omstandigheden.

En mannekes, ik zie daar dus echt reikhalzend naar uit! Natuurlijk zie je wel uit naar vakantie maar dit keer kan ik echt niet wachten voor we gewoon hier de deur kunnen sluiten en we gewoon vertrekken. Gewoon weg zijn, een andere omgeving, een andere cultuur, een andere alles. Daar heb ik precies zo’n nood aan, want ik ben al sinds maart voor 99% van de tijd gewoon thuis(werkend).

Sinds de toeneming aan besmettingen krijg ik wel een beetje schrik. Wat als we belanden in een nieuwe lockdown? Of wat als we ginder in een lockdown zijn? Gaan we dan wel het gevoel hebben van vakantie? We vertrekken normaal maandag op dinsdagnacht en we hebben besloten gewoon te vertrekken. We houden het echt heel veilig en als het toch prut is, gaan we gewoon terug naar huis.

Verhuizen?

Dat we in de zomer gaan verhuizen, staat min of meer vast. Als alles goed gaat, tekenen we de akte op 27 augustus. Ik had de eigenaar al gesproken en we zouden de sleutel wel wat vroeger mogen hebben, op 15 augustus. De timing is een beetje balen, want we hebben maar verlof tot 9 augustus. Maar goed, we krijgen het wel gefixt. Ik vind dat 15 augustus al een pak dichterbij lijkt dan 27 augustus dus we zien het zeker wel zitten!

Ik ga me in de vakantie vooral bezig houden met alles wat we niet meteen nodig hebben in dozen te stoppen zodat we snel kunnen verhuizen. Het voordeel is dat ons nieuw huis op drie minuutjes wandelen is. Luxe!

Uitstapjes?

Afhankelijk van hoe Corona zich voortzet, zou ik graag een of meerdere uitstapjes doen. Zoals naar Pairi Daiza of eens naar de zee of een stad bezoeken. Zolang het maar in openlucht is. Ik zou eigenlijk ook echt heel graag nog eens naar Parijs gaan. Normaal ga ik elk jaar maar vorig jaar zijn we niet geweest omdat ik toen zwanger was / net een kindje had en dit jaar zal het waarschijnlijk ook niet lukken, door you-know-what.

Make up workshop

Met een vriendin doe ik ook een make up workshop en daar zie ik eigenlijk ook wel echt naar uit! Ik ben echt heel slecht in consequent make up dragen maar eigenlijk wil ik daar graag wat verandering in brengen. Niet omdat ik me niet mooi voel zonder, maar gewoon omdat het me een extra boost geeft. Zeker als er een zware nacht (door de baby natuurlijk, wat denken jullie wel 😉 ) aan te pas gekomen is.

Maar vooral…

Rusten! Doen wat we willen doen. Wat meer tijd hebben voor elkaar. Misschien nog een dagje inplannen met z’n tweetjes. Weer een boek lezen, want het is eeuwen geleden en mijn to-read lijstje wordt groter en groter. Niet werken. Wat toertjes gaan lopen. Aperitieven. Vuurtjes stoken in de tuin. Genieten, genieten, genieten.

Heb jij vakantie(plannen)?

Comments (18)

 • Saskia

  25 juli 2020 at 11:47

  Heerlijk! Geniet van je vakantie. Wij hebben in September pas onze vakantie… Hoop dat alles een beetje naar wens gaat verlopen en dat je de rust ook krijgt die je zoekt 🙂

 • Barbara Naert

  24 juli 2020 at 18:58

  Geniet ervan 😊😊

 • Giovanna Jansen

  24 juli 2020 at 12:40

  Fijne vakantie! Geniet ervan en rust lekker uit!

 • Flavie

  24 juli 2020 at 10:58

  Onze vakantieplannen kunnen we niet omboeken, dus wij gaan nog steeds op reis eind augustus… wel met een klein hartje.
  Geniet van jullie vakantieplannen… van jullie uitstapjes en van de rust 🙂

 • Lesley

  22 juli 2020 at 11:29

  Leuke plannen!! Geniet ervan. Ik ga volgende week een weekje naar zee, en het is ook echt niet normaal hoe hard ik deze zomer heb uitgekeken naar vakantie. Nog drie dagen woehoeee!

 • Audrey

  20 juli 2020 at 09:02

  Leuk! Heel veel plezier 🙂 Jullie hoeven je in elk geval niet te vervelend, haha.

 • Kaylin

  19 juli 2020 at 14:10

  Heel veel plezier en rust toegewenst!

  1. Tamara

   19 juli 2020 at 22:23

   Dank je wel, rusten zullen we zeker echt proberen te doen!

 • Kelly

  19 juli 2020 at 12:19

  Ah, zo leuk! Geniet ervan, van het reisje en van de rust en van die nieuwe “start”!

  1. Tamara

   19 juli 2020 at 22:23

   Dank je wel, zullen we doen!

 • Falderie

  19 juli 2020 at 08:03

  Geniet van die reis naar Frankrijk. Wij gaan mogelijk ook nog wel iets boeken in Frankrijk deze zomer. Ik zou er wel nog eens enkele dagen op uit willen trekken, maar enkel met de auto. Dan ben je tenminste zeker dat je opnieuw thuis geraakt…

  1. Tamara

   19 juli 2020 at 11:13

   Ja, inderdaad! Maar ook dat je je op een veilige manier verplaatst! 🙂

 • Sofie

  18 juli 2020 at 20:50

  Oh wat spannend dat jullie de akte gaan tekenen. Wel fijn dat je de sleutel wat vroeger krijgt!

  1. Tamara

   18 juli 2020 at 21:21

   Ja, hé. Ik vind het ook spannend! En gelukkig ook want we geven dezelfde dag van de akte ook de sleutel van ons huis aan de koper. :p

 • Irene

  18 juli 2020 at 16:16

  Hopelijk kan je wat genieten van je reisje naar Frankrijk. Wij gaan een weekje naar zee en zijn nu bezig met de vloer van onze slaapkamer te leggen :p niet mega ontspannend maar op zich ook wel ‘leuk’ om mee bezig te zijn en vooral om aan het eindresultaat te denken, haha. Voor de rest doen we het ook super rustig aan en ik zou ook graag nog wat opruimen.

  1. Tamara

   18 juli 2020 at 21:18

   Ah ja, klinkt als heel leuke plannen in feite! Iets zien vooruitgaan is ook altijd heel tof 🙂 En de zee lijkt me ook heel leuk! En ik zag ook dat het er echt veilig aan toeging.

 • Evelyne – Gouden Momenten

  18 juli 2020 at 15:19

  Geniet vooral van wat je gaat doen in je verlofperiode. Geniet van de kleine dingen en neem rust dat je anders niet kan nemen. Geniet er van!

  1. Tamara

   18 juli 2020 at 21:18

   Dank je wel, zullen we zeker doen! 😀

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Prev Post

Vragenvuur

8 juli 2020

Next Post

Op autovakantie met een eenjarige baby + 10 tips

2 augustus 2020