Het is per uitzondering wat stil geweest op mijn blog, maar dat is voor een groot stuk omdat ik in vakantie ben en dus geniet van wat tijd samen als gezin. De eerste week van onze vakantie is al voorbij, maar we hebben wat leuke dingen gedaan! Lees hier mijn vakantieverslag van week 1.

Ik ben natuurlijk al een tijdje in ‘vakantie’ of zwangerschapsverlof tenminste, maar manlief is pas sinds deze week in verlof. Daarom spreek ik over onze vakantie, dat slaat dus op de drie weken waar Joran thuis is. De week voor onze vakantie was best wel de hel: mijn man zijn vaderschapsverlof (hij nam halve dagen) was voorbij en hij moest dan ook plots weer volledig naar het werk gaan zonder thuiswerk. Hij was al thuiswerk aan het presteren sinds maart, dus dat was best wel wennen voor me, ook omdat hij Remus uit zijn bedje kan halen ’s ochtends als hij thuiswerk doet. Maar nu vertrekt hij veel vroeger en valt het merendeel op mij.

Nuja, ik kan dat aan. Het is maar Remus klaarmaken om naar de crèche te gaan en that’s it. Maar Remus was de laatste anderhalve week voor de vakantie ziek. Hij had op en af koorts en was duidelijk niet in zijn gewone doen. Hij had het duidelijk erg lastig en was aanhankelijk. Een doktersbezoekje haalde niets uit. Uiteindelijk is het gewoon voorbij gegaan na ongeveer 10 dagen en hebben we de vakantie goed kunnen starten.

Vakantieverslag van week 1 – highlights

+ ZWEMBADWEER
Het was heel erg mooi weer, dus konden we veel buiten spelen met Remus. Ik kocht ook van die zonnetjes-zwembadjes zodat we Remus gemakkelijk met water kunnen laten spelen, maar ook evengoed de deksel op het zwembadje kunnen plaatsen. Want anders wil die altijd direct in dat water, ook al is het een koude dag.

Vakantieverslag week 1 - fotoverslag
vakantieverslag van week 1

+ CERTIFICAAT BEHAALD
Al een tijdje ben ik een bezig met een cursus van Google Digitaal Atelier. Maandag was ik klaar met de cursus en kon ik het eindexamen afleggen. Dat deed ik en nu heb ik het mooie certificaat in mijn broekzak! Woehoe!

vakantieverslag van week 1

+ WILD ANIMAL SANCTUARY
We gingen naar De Zonnegloed, een dierenpark die tegen de 1000 wilde dieren opvangt. Het was best spannend, want met Remus kunnen we niet altijd goed inschatten wat hij leuk vindt. Ik zou niet zeggen dat het een schot in de roos was, maar het was zeker een leuk park met heel veel verschillende dieren. Ook de drukte viel goed mee. We zijn wel echt blij dat we twee wandelwagens meehadden, haha.

+ VINTED
Ik maakte er eindelijk eens werk van om van alles foto’s te maken van wat ik al een tijdje wil verkopen. Ik verkocht intussen al 19 artikelen, dat vooral zwangerschapskledij was. Binnenkort komen de mooiere kleertjes die te klein geworden zijn voor Rhea online! Er zit ook nog heel wat bij van Remus. Neem dus zeker een kijkje op mijn Vintedprofiel!

+ GAAN LOPEN
Oh yes. Ik heb er zo naar verlangd om opnieuw te kunnen gaan hardlopen en mijn gynaecoloog heeft me groen licht gegeven als ik het rustig aandoe! Mijn eerste loopweek zit er intussen al bijna op en ik ben echt blij!

Vakantieverslag week 1 - fotoverslag

+ ZWEMPARADIJS
Manlief nam Remus mee naar het tropisch zwembad in Kortrijk, een echte aanrader zoals ik ook al vermeldde tussen mijn verjaardagstips. En Remus vond het wederom geweldig! Helaas kon ik er niet bij zijn, omdat Rhea niet zo lang zonder mij kan. Maar op zich was de rust ook wel welkom. Geen foto van het zwembad for obvious reasons, maar wel een foto van voor de ingang van het zwembad buiten. Dat is dus de omslagfoto van dit artikel.

+ WANDELEN
We kropen eens buiten en deden een wandeling, waarbij we onze lieve buren tegenkwamen! Die hebben twee hondjes en Remus mocht ze eens aaien (en hij amuseerde zich rot door achter de hondjes te kunnen lopen). ’t Is een grote dierenvriend.

+ REMUS MAAKT GROTE SPRONGEN
Ik ga hier nog een apart artikel over schrijven, maar we zijn supertrots op Remus! Hij ontwikkelt de laatste tijd erg snel en doet nu dingen die we een tweetal weken geleden nog niet snel zagen gebeuren. Echt zo fijn om hem zo te zien groeien!

vakantieverslag van week 1

+ HUIS POETSEN
Een taakje die helaas ook moet gebeuren en daar zijn vakanties ideaal voor. Denk niet alleen aan alles dweilen, maar ook aan onkruid wieden rondom het huis, deuren poetsen en ook maar eens alle opbergruimtes wat opruimen. De zolder staat nog op het to-do lijstje.

+ EN NOG
Buren kwamen langs voor Rhea en dat was wel gezellig | Manlief kreeg zijn tweede prikje | Ons bad staat in de badkamer en nu doen we nog de afwerking ervan | Veel knuffels gegeven aan onze kinderen | Ik deed al wat klusjes ter voorbereiding om te starten met werken. Super excited!

vakantieverslag van week 1

Zo! Dit waren de highlights van mijn vakantieverslag van week 1.
Hoe was jullie week?