Vragenvuur

8 juli 2020Tamara

Een vragenlijst vind ik altijd leuk, dat kon je al merken aan de blogbabbels. Nu zag ik dit vragenlijstje bij een paar medebloggers (Lieze, Kelly en Irene) en ik vond dat het hoog tijd was ze zelf eens in te vullen! Neem gerust over als je zin hebt. Hier gaatie!

Wat ligt er altijd op je nachtkastje?
Echt heel weinig in feite, een nachtlampje en mijn radioklok. That’s it. Als ik ga slapen, ligt mijn smartphone er ook op en mijn oorringen.

Hoe lang sta je ’s ochtends voor de spiegel?
Eigenlijk zou ik er langer voor willen staan en de tijd willen nemen voor wat verzorging en eventueel wat (natuurlijke) make up. Maar nu sta ik er dus ongeveer een kwartiertje voor. Tandenpoetsen, dagcrème, haar kammen en deo. Daar houdt het ongeveer op.

Van welke slechte gewoonte geraak je niet af?
Ik ben zo’n lippenprutser! Zeker als ik nerveus ben, begin ik dus de velletjes van mijn lippen los te maken, zo’n slechte gewoonte!

Wat is je favoriete feelgoodfood?
Zo macaroni met kaas en hesp of frietjes! Of een frisse taart zoals kaastaart met framboos. Mmmm!

Wat geeft je energie?
Ik ben geen gemakkelijke als het komt op ontspannen en energie opdoen, maar schrijven en het gevoel hebben dat ik een verschil kan maken, geeft me op zich wel energie. Ook bezig zijn met eigen projectjes die al dan niet tot iets kunnen leiden in de toekomst vind ik heel fijn.

Waarvoor zou je graag herinnerd worden?
Iemand die altijd vriendelijk was en die altijd de moeite nam om gewoon een mail te sturen met ‘bedankt’. Ik vind hartelijkheid zo belangrijk. Daarnaast mag het ook zijn als schrijver van een boek. Maar daar moet ik dan wel eens aan beginnen misschien, haha.

Wat is het eerste dat je ’s morgens doet?
Naar toilet gaan, kleren aandoen. Of eerst even Remus checken als hij wakker is en hem een speeltje geven zodat ik eerstgenoemde kan doen.

Welke hype vind je totaal overroepen?
Zo van die rare wijde broeken met prints. Wat is dat, zelfs.

Wat was je laatste activiteit op sociale media?
Wat scrollen door Stories van Instagram.

Welk talent zou je graag bezitten?
Direct in slaap kunnen vallen, zou fijn zijn. Of wat beter mijn gevoelens kunnen uiten. Of wat minder geneigd zijn te lopen in die ratrace (al werk ik daar wel aan). Of goed zijn in iets creatief (zoals tekenen, schilderen, instrument bespelen, keramiek,…).

Op welk lichaamsdeel ben je stiekem het meest trots?
Mijn borsten, zonder twijfel. Haha. Al zijn ze na de zwangerschap en na de borstvoeding wel even wennen.

Waaraan heb je onlangs teveel geld uitgegeven?
Teveel geld? Waarschijnlijk online shoppen, ik ben er zo slecht in. En ook wel aan te dure fancy koffies. Maar ze zijn zo lekker!

Wat neem je mee naar een onbewoond eiland?
Mijn loopschoenen, schrijfgerief en een tentje ofzo? Hoewel ik echt houd van me-time en alleen zijn, zou ik geen week overleven op een onbewoond eiland, ik heb heel graag mensen in mijn buurt. Met in de buurt bedoel ik dus niet op praatafstand, maar gewoon de mogelijkheid dat je wel kan contact hebben.

Welke geur maakt je nostalgisch?
De geur van lavendel doet me steeds denken aan onze reizen in Frankrijk toen ik nog een kind was.

Wanneer heb je voor het laatste gehuild?
Hahaha, vandaag! Remus deed zijn eerste drie stapjes alleen en ik was er zo ontroerd van. Momlife = een en al bleitinge. Sorry.

Waarvoor ben je altijd in de mood?
Een rustig, maar diepgaand gesprek voeren. Een serie kijken samen, een wandeling.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Mother knows best. Doe gewoon wat je hart aanvoelt en wat jijzelf het beste vindt voor jou en voor je kind. Een advies die ik elke dag wel (onbewust) bij stilsta.

Wanneer ging je voor het laatst op de weegschaal staan?
Al een aantal weken geleden, soms durf ik gewoon niet meer, al valt het meestal nog wel mee.

Comments (14)

 • Sarah

  22 augustus 2020 at 15:42

  Plafonddienst haha zalig check
  Geweend toen de mini hier kon stappen check!! Van ontroering en opluchting.grooste angst was dat de primeur voor in de kribbe zou zijn…. gelukkig niet dus
  Die hartelijlheid straal jij echt uit vind ik 🙂

  Groetjes

  1. Tamara

   25 augustus 2020 at 09:01

   Ooh, dank je wel voor het mooie compliment! En haha, blij dat ik niet de enige ben! Ja, stel je voor dat de kribbe de primeur zou krijgen, ik zou dat ook echt erg vinden! :p

 • Saskia

  13 juli 2020 at 10:11

  Oh dat talent van direct in slaap vallen zou ik ook wel willen hebben. wat een drama vaak haha. En mijn vent die ruikt z’n kussen en slaapt. Zo irritant. Vooral als je ’s nachts eruit moet voor je kind en daarna plafon dienst hebt haha. Leuk om zo wat meer over je te weten te komen 🙂

  1. Tamara

   13 juli 2020 at 12:59

   Hahaha, ik kon het niet beter verwoord hebben! Ik heb ook zo’n vent thuis, heel frustrerend! Dat is ook de reden waarom hij meestal ’s nachts opstaat voor de baby, want hij valt toch weer zo in slaap en ik zeker weer een uur wakker ben als ik eruit moet.. :p

 • Evelyne – Gouden Momenten

  9 juli 2020 at 19:52

  Altijd leuk om iemand beter te leren kennen op deze manier 🙂

  1. Tamara

   10 juli 2020 at 09:09

   Dank je wel! 😀

 • Kelly

  9 juli 2020 at 12:16

  Ja, echt, hartelijkheid vind ik ook belangrijk en een hele mooie eigenschap. En ik ben ook zo’n prutser hoor, maar vooral aan mijn vingernagels helaas

  1. Tamara

   10 juli 2020 at 08:42

   Ahja, dat deed ik vroeger ook! Ik beet ze niet af, maar prutste ze er wel af. Nu soms nog, als ik nerveus ben. En ik weet niet, ik vind hartelijkheid zelf echt zo belangrijk want ik ben ervan overtuigd dat je iemand zijn dag kan maken door gewoon vriendelijk te zijn, dat heeft zo’n invloed!

 • Irene

  9 juli 2020 at 10:46

  Haha ik pruts ook altijd aan mijn lippen. Zelfs als ik niet nerveus ben. En wow, zalig dat Remus stapjes zette! Ik zou daar ook van bleiten 😉

  1. Tamara

   10 juli 2020 at 08:41

   Maar echt, sinds ik moeder ben, ben ik ZO emo, tis erover! :p

 • Audrey

  9 juli 2020 at 10:35

  Leuk om te lezen! Mijn nachtkastje ligt wel wat voller. Ik heb er ’s nachts ook altijd mijn sleutels liggen voor noodgevallen.

  1. Tamara

   9 juli 2020 at 16:37

   Ah, nog slim eigenlijk! Mijn sleutels hangen steeds aan de voordeur. Anders vind ik ze weer eens niet :p

 • Kaylin

  8 juli 2020 at 12:14

  Oh, super van Remus dat hij stapjes zette. Wat moet je trots geweest zijn!
  Wees getroost trouwens, ik pruts ook aan de velletjes van m’n lippen en/of vingers (maar dus niet nagelbijten). Ik vind het ook een vervelende eigenschap maar het is me nog nooit gelukt om definitief te stoppen.

  1. Tamara

   8 juli 2020 at 14:16

   Wat leuk (of net niet?) dat ik niet de enige ben! Ik kan daar dus echt niet van blijven, doe ik ook echt al heel mijn leven. En jaa, het was mooi om de stapjes te zien, had direct mijn man gebeld om het te gaan vertellen, haha. Ik denk dat hij waarschijnlijk dacht van: “Moet je me daarvoor nu bellen op het werk?” :p

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

10 gigantische voordelen van een zomerbaby

4 juli 2020

Next Post

Vakantieplannen!

18 juli 2020