Effectief een maand offline uit vrije wil zou ik nooit doen, laat dat duidelijk zijn. Daarvoor ben ik te online aanwezig. Maar onvrijwillig een maand zonder internet door een verhuis, ja dat kan natuurlijk gebeuren. Maar wat deed die maand offline voor mij?

Eigenlijk was het niet helemaal offline maar toch in beperkte mate. Zonder internet, dus eigenlijk zonder wifi of kabel, is het toch anders. Ik kon geen online games spelen, Netflixen was ook uit den boze en thuiswerken was een uitdaging. Maar uiteindelijk deed ik het gewoon lukken.

Thuiswerken deed ik via de hotspot van mijn telefoon. Ik heb gelukkig een goede gsm-abonnement van het werk dus op zich kon dit gelukkig perfect, hoewel ik veel problemen had met het effectief verbinden met mijn laptop. Maar het lukte.

Eigenlijk is het wel eens een verademing om niet zozeer gekluisterd te zitten aan de hedendaagse technologie. Het deed deugd om wat meer te connecteren met mijn creatieve geest en met hobby’s die ik anders niet zou doen. Er was ruimte voor meer, en die ruimte zorgde wel voor rust in mijn hoofd.

De grootste uitdaging bleek: wat doen we nu ’s avonds?

Films kijken
Zelf ben ik geen zo’n filmkijker, maar soms is het heerlijk om gewoon even niets te hoeven doen en je meteen te wanen in de voeten van iemand anders. Zo keken we de trilogie van Lord of the Rings en de trilogie van Pirates of the Caribbean (ja, er zijn 4 films maar de vierde is zo slecht dat ik doe alsof er maar 3 zijn). Ik startte ook maar eens de serie This is us, waar ik al zoveel over gehoord had maar niet toe gekomen ben, gezien ik vooral Netflix series kijk.

Tekenen
Ik tekende wat meer op mijn Ipad en dat was zo fijn! Ik volg vooral de tutarials van Every Tuesday of ik teken mijn eigen ding. Eigenlijk moet ik echt eens investeren om heel wat tutorials te maken want als ik mijn eigen dingen wil maken krijgt ik het niet van mijn hoofd naar het papier (of Ipad, in dit geval). Haha.

Piano
Sinds we verhuisd zijn, staat de piano weer beneden en speel ik af en toe wel zo’n beginnerslesje. Ikzelf heb eigenlijk nooit leren spelen maar ik heb wel muziekschool gedaan met gitaar, daardoor kan ik wel noten lezen. Leuk wel hoe je met weinig kennis best wel iets kan spelen, ook die beginnersliedjes zijn vaak wel mooi, vind ik.

Ik heb geen foto van mezelf al spelend, maar deze is ook leuk ^^

Bakken
Als een echt moedertje, jep. Ik bakte weer eens wat. Dit keer waren het marmerwafeltjes, vind ik persoonlijk wel heel erg lekker! Ik vulde ook wat mijn diepvries aan: grote portie spaghetti, soep enzovoort.

Dozen uitpakken en inrichten
Deze vind ik leuk omdat ons huisje nu ook langzaamaan echt een thuis wordt. Intussen zijn we zo goed als ingericht, er staan nog redelijk wat ongeopende dozen op zolder en ik vind niet altijd alles dat ik zoek. Maar het ziet er oké uit, haha. Binnenkort maak ik eens een post met foto’s van ons nieuw huis! We wachten nog wel vol spanning af op de vergunning, maar we hebben goede hoop.

Gezelschapsspelletjes
Ik ben echt zo’n sucker voor gezelschapsspelletjes. Mensen raken spelletjes beu, ik niet. Ik mag het echt nog 1000 keer spelen. Zo speelden we veel van mijn favoriete spelletjes: schaken, Love Letter en Exploding Kittens. We kochten een nieuw spel bij onze collectie: Ticket to ride, nordic edition. En ik ben razend benieuwd om het te spelen!

Vroeg slapen
Gemiddeld gingen we op stok tussen 21 uur en 22 uur en dat klinkt ongelooflijk saai, maar eigenlijk is het gewoon echt nodig. En ook fijn, want ik hou van bed-gesprekken en als je wat vroeger erin kruipt, is daar gewoon ook wat meer tijd voor. Niet dat we een uur zitten te praten (oké oké, soms wel) maar gewoon een kwartiertje is al fijn. Het is niet dat we anders niet praten met elkaar ofzo, maar in bed komen die gedachten waarmee je echt zit en dan komen ook de mooie, eerlijke gesprekken.

Wat meer bewegen
Ik wandel echt super graag maar ik moest mezelf toch echt wel aansporen om wat te gaan bewegen. Ik ben ook eindelijk van plan opnieuw te gaan lopen, deze week had ik daar erg veel zin in maar het is er niet van gekomen doordat het echt een te drukke week was. En fietsen deden we ook intussen, ik vind het erg leuk om samen in de buitenlucht te vertoeven.

Wat zou jij doen als je een tijdje zonder internet zit?