Waarom een maand offline best wel goed voor je is

12 september 2020Tamara

Effectief een maand offline uit vrije wil zou ik nooit doen, laat dat duidelijk zijn. Daarvoor ben ik te online aanwezig. Maar onvrijwillig een maand zonder internet door een verhuis, ja dat kan natuurlijk gebeuren. Maar wat deed die maand offline voor mij?

Eigenlijk was het niet helemaal offline maar toch in beperkte mate. Zonder internet, dus eigenlijk zonder wifi of kabel, is het toch anders. Ik kon geen online games spelen, Netflixen was ook uit den boze en thuiswerken was een uitdaging. Maar uiteindelijk deed ik het gewoon lukken.

Thuiswerken deed ik via de hotspot van mijn telefoon. Ik heb gelukkig een goede gsm-abonnement van het werk dus op zich kon dit gelukkig perfect, hoewel ik veel problemen had met het effectief verbinden met mijn laptop. Maar het lukte.

Eigenlijk is het wel eens een verademing om niet zozeer gekluisterd te zitten aan de hedendaagse technologie. Het deed deugd om wat meer te connecteren met mijn creatieve geest en met hobby’s die ik anders niet zou doen. Er was ruimte voor meer, en die ruimte zorgde wel voor rust in mijn hoofd.

De grootste uitdaging bleek: wat doen we nu ’s avonds?

Films kijken
Zelf ben ik geen zo’n filmkijker, maar soms is het heerlijk om gewoon even niets te hoeven doen en je meteen te wanen in de voeten van iemand anders. Zo keken we de trilogie van Lord of the Rings en de trilogie van Pirates of the Caribbean (ja, er zijn 4 films maar de vierde is zo slecht dat ik doe alsof er maar 3 zijn). Ik startte ook maar eens de serie This is us, waar ik al zoveel over gehoord had maar niet toe gekomen ben, gezien ik vooral Netflix series kijk.

Tekenen
Ik tekende wat meer op mijn Ipad en dat was zo fijn! Ik volg vooral de tutarials van Every Tuesday of ik teken mijn eigen ding. Eigenlijk moet ik echt eens investeren om heel wat tutorials te maken want als ik mijn eigen dingen wil maken krijgt ik het niet van mijn hoofd naar het papier (of Ipad, in dit geval). Haha.

Piano
Sinds we verhuisd zijn, staat de piano weer beneden en speel ik af en toe wel zo’n beginnerslesje. Ikzelf heb eigenlijk nooit leren spelen maar ik heb wel muziekschool gedaan met gitaar, daardoor kan ik wel noten lezen. Leuk wel hoe je met weinig kennis best wel iets kan spelen, ook die beginnersliedjes zijn vaak wel mooi, vind ik.

Ik heb geen foto van mezelf al spelend, maar deze is ook leuk ^^

Bakken
Als een echt moedertje, jep. Ik bakte weer eens wat. Dit keer waren het marmerwafeltjes, vind ik persoonlijk wel heel erg lekker! Ik vulde ook wat mijn diepvries aan: grote portie spaghetti, soep enzovoort.

Dozen uitpakken en inrichten
Deze vind ik leuk omdat ons huisje nu ook langzaamaan echt een thuis wordt. Intussen zijn we zo goed als ingericht, er staan nog redelijk wat ongeopende dozen op zolder en ik vind niet altijd alles dat ik zoek. Maar het ziet er oké uit, haha. Binnenkort maak ik eens een post met foto’s van ons nieuw huis! We wachten nog wel vol spanning af op de vergunning, maar we hebben goede hoop.

Gezelschapsspelletjes
Ik ben echt zo’n sucker voor gezelschapsspelletjes. Mensen raken spelletjes beu, ik niet. Ik mag het echt nog 1000 keer spelen. Zo speelden we veel van mijn favoriete spelletjes: schaken, Love Letter en Exploding Kittens. We kochten een nieuw spel bij onze collectie: Ticket to ride, nordic edition. En ik ben razend benieuwd om het te spelen!

Vroeg slapen
Gemiddeld gingen we op stok tussen 21 uur en 22 uur en dat klinkt ongelooflijk saai, maar eigenlijk is het gewoon echt nodig. En ook fijn, want ik hou van bed-gesprekken en als je wat vroeger erin kruipt, is daar gewoon ook wat meer tijd voor. Niet dat we een uur zitten te praten (oké oké, soms wel) maar gewoon een kwartiertje is al fijn. Het is niet dat we anders niet praten met elkaar ofzo, maar in bed komen die gedachten waarmee je echt zit en dan komen ook de mooie, eerlijke gesprekken.

Wat meer bewegen
Ik wandel echt super graag maar ik moest mezelf toch echt wel aansporen om wat te gaan bewegen. Ik ben ook eindelijk van plan opnieuw te gaan lopen, deze week had ik daar erg veel zin in maar het is er niet van gekomen doordat het echt een te drukke week was. En fietsen deden we ook intussen, ik vind het erg leuk om samen in de buitenlucht te vertoeven.

Wat zou jij doen als je een tijdje zonder internet zit?

Comments (21)

 • Kaylin

  22 september 2020 at 14:58

  Hoe je in deze blog dingen verwoord, lijk je volgens mij in een betere mentale toestand te zijn? Het lijkt mij meer blij.
  Ik ben trouwens fan van je tekeningen. Hopelijk zien we er wat meer passeren op je blog 🙂
  Wij hebben ook een heleboel gezelschapsspellen staan maar vinden niet altijd mensen om te spelen en de meeste kun je niet met twee spelen… Dan geniet ik des te meer wanneer het er wel eens van komt als we met minimum 4 spelers zijn

 • Lesley

  17 september 2020 at 14:18

  Kan inderdaad echt deugd doen! Die wafeltjes zien er té lekker uit. En die zwart-witposter is ook nog een van mijn opties geweest, maar uiteindelijk zijn we toch voor een andere gegaan 🙂

  1. Tamara

   18 september 2020 at 22:26

   Jaa, zoveel keuze hé! Ik ben echt gek op die zwartwit waterkoppel foto!

 • zwartraafje

  15 september 2020 at 11:15

  Haha, dat moet lukken. Jij noodgedwongen een maand lang minder online en ik serieus aan het overwegen of ik dat niet bewust wat meer moet gaan doen. Een maandlang zie ik mezelf niet meteen doen maar een gezondere balans vinden spreek me wel enorm aan. Ik heb het idee dat ik dan meer rust zou vinden en wat meer aan andere zaken zou toekomen zoals lezen, creatief bezig zijn, wat meer buiten komen, … Hier staat er een piano beneden én boven. Manlief heeft enkele jaren pianolessen gevolgd. Dit jaar heeft hij besloten om er niet mee verder te gaan maar hij speelt wel af en toe voor zichzelf. Doordat hij dat hier beneden doet kan ik af en toe van een privé-concert genieten. 🙂

  1. Tamara

   15 september 2020 at 14:33

   Ja, een gezondere balans streef ik nu ook wel veel meer naar! Ik merk dat ik er gewoon veel meer deugd van heb. Wat leuk dat je af en toe van een privéconcert kan genieten! Ik soms ook, maar meestal vraag ik mijn man wel of hij wat stiller kan spelen. Na een werkdag kunnen die geluidsprikkels er soms gewoon niet meer bij, maar ik weet dat ik daar gevoelig aan ben. Gelukkig weet mijn man dat ook en denkt hij niet dat hij slecht speelt, haha.

 • Ilona Wielinga

  15 september 2020 at 10:14

  Dit is inderdaad geen straf. Ik ben tegenwoordig al niet zo veel meer online. Ik besteed mijn tijd liever aan in het hier en nu zijn, leuke dingen doen met mensen om me heen of tijd voor mezelf pakken (helemaal nu ik al een tijdje ben opgenomen op een psychiatrische afdeling).

  1. Tamara

   15 september 2020 at 10:47

   Oh ja, wat verwoord je het mooi! Inderdaad, het hier en het nu, dat is wat inderdaad telt!

 • Evelyne – Gouden Momenten

  14 september 2020 at 19:19

  Het is omdat ik er mee opgegroeid ben, maar een maand zonder internet zou wellicht ook niet lukken. Tegenwoordig doen we alles met internet. Niet alleen bloggen of scrollen, maar hoe vaak zeggen we wel niet tegen elkaar: ‘we gaan het eens opzoeken’, tjah.. Meneer Google is onze vertrouwde encyclopedie geworden.
  Ik wil gerust een poging wagen, maar.. ik vrees dat ik er al van voordien aan ben voor de moeite :p

  1. Tamara

   14 september 2020 at 20:01

   Hahaha, ik zou dat vrijwillig dus ook totaal niet kunnen, hoor! Helemaal niets voor mij ook! Maar eigenlijk deed het me echt wel deugd! En Google is zoooo handig he! Wij doen dat eigenlijk ook veel, vooral als het woord tegen woord is en we ons gelijk willen halen.

 • Flavie

  14 september 2020 at 14:40

  Ik probeer af en toe ook wat minder online te zijn… op vele momenten lukt dit prima… maar op andere momenten is het toch zo verleidelijk om te grijpen naar social media. Het is vaak niet te doen hoeveel uren je verspilt aan scrollen en het staren op dat kleine schermpje 🙂

  1. Tamara

   14 september 2020 at 20:02

   Echt hé, ik betrap me er zelf dus ook op! Het ergste van al is dat ik soms kwaad word op mijn vriend omdat hij ook zo veel tijd aan scrollen spendeert en ik vind dat dan zo hatelijk! Ik bedoel: ik ben hier om gesprekken te voeren :p praat met mij! Haha. Maar ik snap het ook ergens wel, het is ook een stuk mee willen zijn en toch ook gewoon een stuk ontspanning.

 • Irene

  13 september 2020 at 18:02

  Amai, werken op je laptop vanop je telefoon hotspot, ’t verbaast mij dat dat goed gegaan is! 😀 Mijn teamleider heeft het ook een tijdje gedaan en dat liep constant in de soep.
  Een maand zonder internet vind ik wel lang trouwens maar het lijkt me langs de andere kant ook wel eens fijn dat je gedwongen wordt om wat afstand te nemen en het wat rustiger aan te doen. Je tekeningetjes vind ik trouwens super tof! Ik ga dat Youtube account eens bekijken want ’t is ook al lang geleden dat ik nog getekend heb op de Ipad.

  1. Tamara

   13 september 2020 at 19:52

   Ooh, dank je wel! Every Tuesday is zo’n aanrader! Haar tutorials duren ook echt niet lang, ik heb zelfs haar watercolor brush set gekocht, echt wel nog waard om te kopen, ze zijn heel leuk om mee te werken 🙂 En haha, ik heb ook geklungeld met die hotspot, soms duurde het wel 10 minuten voor ik verbinding had, maar uiteindelijk lukte het toch altijd. Maar ben nu wel blij daarvan af te zijn!

 • Audrey

  12 september 2020 at 19:41

  Wow, een maand is wel echt lang! Ik ben onder de indruk 😉 Wel echt fijn om zoveel andere dingen te kunnen doen in die tijd. Ik vind je tekeningen ook echt mooi.

  1. Tamara

   13 september 2020 at 19:40

   Oh, dank je wel! Wat een fijn compliment! Ik vind het soms moeilijk om iets in mijn hoofd op papier te zetten, maar ik vind het vooral mindful om gewoon te doen. Ik probeer het nu – met internet – ook nog steeds te doen want op zich helpt me dat veel meer dan een rondje scrollen op sociale media bijvoorbeeld!

 • Liesbethblogt

  12 september 2020 at 18:29

  Wat een leuke en fijne dingen om te doen naast online zijn. DIe foto bij de piano is schattig en die wafels hmm.

  1. Tamara

   13 september 2020 at 19:39

   Dank je wel! En wafels, kun je nooit iets mis mee doen, haha!

 • Sofie

  12 september 2020 at 15:54

  Oh ik had hetzelfde voor, volop in de lockdown dan nog. Ze wilden mijn internet niet komen aansluiten, mijn provider huurt lijnen via een andere provider en voor eigen klanten deden ze het wel maar voor de mijne niet.
  Ik weet ondertussen al niet meer wat ik toen deed… ik heb wel niet zo heel lang zonder internet gezeten omdat ik een alternatief gevonden heb en nog steeds heb waarbij geen aansluiting nodig is.

  Een maand helemaal zonder internet zou ik niet kunnen maar af en toe las ik een schermvrije avond in.

  1. Tamara

   13 september 2020 at 19:36

   Ohnee, die providers zijn echt verschrikkelijk tegenwoordig! Ik snap dat niet, die service is er echt drastisch op achteruit gegaan. Wel goed dat je een alternatief gevonden heb waar geen aansluiting voor nodig is, is direct een pak minder zorgen!

 • Saskia

  12 september 2020 at 13:33

  Toch super fijn, precies waarom ik soms gewoon eventjes lekker offline ben. Doet een mens goed, juist vernieuwde energie dan om weer online te komen op mij blog. Zo genoot ik afgelopen week ook veel offline in Centerparcs, zo fijn! Aankomende week ook eventjes wat vaker offline. Hoewel ik mijn blog dan zeker wel mis; toch een meerwaarde voor me om eventjes zen te worden en me te focussen op dingen waar ik blij van kan worden.

  PS: Had je mail gezien deze ga ik z.s.m. beantwoorden; heb m’n mail ook even gelaten voor wat het is. <3

  1. Tamara

   12 september 2020 at 14:35

   Ja hé, je omschrijft het precies zoals ik bedoel, even zen worden en focussen op dingen waar je echt van oplaadt. Dat ervoer ik eigenlijk ook wel!
   En neem zeker je tijd, hoor! Niets dringend! <3

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Mijn baby heeft verlatingsangst... en ik ook

2 september 2020

Next Post

Kom, dan neem ik je op tour in ons nieuwe huis

15 september 2020