12 redenen waarom iedereen zou moeten trouwen

13 maart 2020

Overweeg jij om te trouwen? Dan geef ik je graag dat duwtje in de rug en vertel ik je waarom je niet langer moet twijfelen maar gewoon doen!

Onlangs was ik naar een trouw van goede vrienden en hun trouw vond plaats op dezelfde locatie als mijn huwelijk. Daardoor werd ik meteen terug geslingerd naar al mijn happy feelings van mijn eigen huwelijk, die een dik halfjaar geleden was. De bruid en bruidegom straalden echt en op hun openingsdans pinkte ik toch een traantje weg. Ik voelde hun geluk stromen door mijn ziel en toen bedacht ik dat mensen die niet willen trouwen gewoon ongelijk hebben. Ik zou echt iedereen willen aanraden om te trouwen.

Mensen vertellen mij soms dat ze het nogal veel geld vinden voor een papiertje of dat de dag toch te snel voorbij is. Of ze vertellen me dat ze dan pas echt ouderdomsverschijnselen hebben, alsof trouwen je instant 10 jaar ouder maakt. Alsof je volwassen(er) wordt, alsof je binnenstapt in het echte leven. Zo zie ik het helemaal niet. Ik heb de liefde van mijn leven gevonden en trouwen is een mooi gebaar om onze liefde te vieren. Ik ben nu al even getrouwd en ik kijk met veel plezier terug naar deze dag. Die dag koester ik dan ook voor de rest van mijn leven.

Toegegeven, het is duur en het is in een knip voorbij. Maar er zijn ook heel wat redenen waarom je net wel zou kunnen trouwen.

12 fantastische redenen

 1. Voor mij is het voorlopig echt wel de mooiste dag van mijn leven.
 2. Op het feest word je eindelijk eens als eerste bediend aan tafel in plaats van als laatste.
 3. Heel de dag draait om jou en je wordt in de bloemetjes gezet.
 4. Kijken naar foto’s of je huwelijksalbum maakt je instant happy.
 5. Je bouwt een groots feest met jouw familie en vrienden.
 6. Het is ‘mijn man’ of ‘mijn vrouw’ in plaats van na 10 jaar samen te zijn nog steeds elkaar te moeten voorstellen als ‘mijn vriend(in)’.
 7. Het kan een extra houvast aanbieden, in goede en in slechte tijden.
 8. In sommige gevallen ben je nog steeds beter beschermd in de wetgeving.
 9. Het hoeft op zich niet zo duur te zijn. Uiteindelijk maak je het zo duur als je zelf wilt.
 10. Fancy bruidsjurk en kostuum? Laat maar komen!
 11. Omwille van het geloof in de eeuwige liefde.
 12. Huwelijksreis, do I need to say more?

Heb jij nog redenen? Waarom wil jij (niet) trouwen?

Comments (3)

 • Raïs De Weirdt

  6 april 2020 at 22:55

  Yess, so true!! 😀 Mooi gezegd!!

 • Irene

  17 maart 2020 at 08:38

  Als ik mensen hoor zeggen dat ze zo’n papiertje niet nodig hebben om te bewijzen dat hun partner de liefde van hun leven is, dan denk ik altijd: ja maar dan kan je toch gewoon evengoed wel trouwen? Iedereen moet natuurlijk zelf doen wat hij of zij wil maar als mijn verloofde (yes!) tegen mij zou gezegd hebben dat hij niet wou trouwen, dan zou ik me daar wel zorgen om gemaakt hebben denk ik. Hoezo? Zie je ons niet samen voor altijd? :p
  En elke reden om te een feestje te bouwen is toch goed vind ik en al zeker als het om de liefde gaat!

  1. Tamara

   17 maart 2020 at 09:48

   Haha, right? Dan vind ik ook dat je evengoed wel kan trouwen. De romantische ziel in mij vindt ook niets mooier dan dat! Ik zou dat dus ook persoonlijk opnemen, mocht mijn partner niet willen trouwen en nochtans zijn er zoveel mensen die eigenlijk niet willen trouwen, haha!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Afvallen: 5 pro tips!

13 maart 2020

Next Post

Meer dan mama

16 maart 2020