Buiten de blogbabbels is het hier een tijdje stil geweest en dat had natuurlijk zijn redenen. Ik kwam helaas niet toe aan het schrijven maar dat maak ik nu dubbel en dik goed met leuk nieuws!

WE KOCHTEN EEN HUIS!

Het is best eigenlijk een grappig verhaal. Bijna exact een jaar geleden zijn we gaan kijken naar ditzelfde huis, dat zich een straatje verder bevindt dan waar we nu wonen. En we hadden eigenlijk geen goed gevoel. Ik vond het wel iets hebben, maar mijn man vond het niet dat. Hoewel ik dus wel twijfelde, waren we beide van dezelfde mening: het was te duur. Dus zijn we afgehaakt.

Een paar maanden later is de prijs gezakt, maar het overtuigde ons eigenlijk niet echt. We zijn er niet bij stilgestaan op dit moment.

Maar op die zonnige dinsdag, 26 mei, zag ik dat het huis nu nog verlaagd was in prijs. Maar liefst 50.000 euro van de oorspronkelijke beginprijs! Toen zei ik tegen mijn man dat we toch echt nog eens moesten gaan kijken. De dag erop bezochten we het huisje en waren we eigenlijk beide verkocht (pun intended). Ik nog iets meer dan Joran.

Joran is zo’n persoon die twijfelt over alles, ik normaal ook, maar van dat huisje had ik zo’n gevoel van: ja, dit is het. Daar wil ik echt voor gaan! We houden op zich wel van ons huidig huis, maar ons nieuw huisje heeft wat extra ruimte en is bovendien volledig gerenoveerd en vernieuwd. Joran klaagde weleens dat wij een ‘oud’ huis hebben waar bijvoorbeeld geen rekening gehouden werd met het aantal stopcontacten en de indeling ook zo wat oud aanvoelt. Klopt voor een stuk wel, maar ik vind het wel mooi opgefrist.

We keken een tijdje eigenlijk voor een ander huisje, maar we vonden nooit ons ding. Voor mij betekende het dat ons huidig huis gewoon veel meer te bieden heeft voor ons dan het overgrote deel van de huismarkt. Eigenlijk hadden we net beslist dat we ons huis wat meer zouden aanpassen en dus zouden blijven wonen waar we nu wonen. Tot we dus het huis in prijs zagen verlagen en we dan toch maar gesprongen zijn.

Ik vind het echt heel erg spannend!

Ons huidig huisje is nu te koop en ik werk zonder vastgoedmakelaar (nog geen seconde spijt van gehad), en daardoor is het dus erg druk! We hebben nu wellicht een koper maar zolang die compromis niet getekend is, zal ik toch nog niet direct op beide oren kunnen slapen. Fingers crossed!

Willen jullie al een sneakpeak van ons nieuwe huisje? 🙂