Ik ben verzot op cheesecake die je in een speciaalzaak of in een taartenwinkel kan kopen. Al een tijdje ben ik daarom op zoek naar lekkere cheesecake die gemakkelijk te maken is. En ik heb het gevonden, dankzij vriendin Raïs! Ik maakte deze lekkere kaastaart met een frambozenlaagje, maar je kan natuurlijk ook iets anders kiezen.
Dit heb je nodig
- 200 gram speculoos + extra om te kruimelen
- 75 gram boter
- 12 blaadjes gelatine
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 citroen
- 1 potje Philadelphia original
- 10 eetlepels suiker
- 250 ml volle room
- 125 gram frambozen
- Springvorm
- Optioneel: Pureestamper
- Optioneel: keukenrobot

Zo maak je het
Stap 1: de bodem van je taart
Verkruimel de speculoos, dat deed ik met een pureestamper, maar dat kun je ook met je handen doen. Doe de 75 gram boter in stukjes. Daarna meng je de boter met de speculoos met je handen.
Pro tip: Maak het jezelf gemakkelijk en laat de boter op kamertemperatuur komen.
Als het boter-speculoosmengsel er nat uitziet, is ze klaar om over de bodem van de springvorm gegoten (gelegd?) te worden. Met een lepel maak je de bodem verder heel glad, zodat de bodem zo gelijkmatig mogelijk is.
Verkruimel nog een paar speculoos koekjes op de bodem zodat de kaaslaag er goed aan blijft kleven.
Stap 2: de kaaslaag
Daarna meng je het potje Philadelphia met het zakje vanillesuiker en de citroen. Zelf deed ik er een halve citroen bij, dat geeft een milde smaak. Hou je van een matige citroensmaak kun je er een volle bij doen. Het beste dat je kan doen, is proeven en beetje bij beetje bij doen, want de ene citroen is ook de andere niet.
Laat 8 blaadjes gelatine smelten in 1 dl water (of zoals op de verpakking aangewezen) op een zacht vuurtje, samen met 10 eetlepels suiker. Let erop dat dit heel zachtjes smelt en dat je vuur dus niet te hard staat. Laat dit afkoelen en meng dit onder de kaasmengsel.
Klop de volle room op tot ze hard is en spatel de room onder het kaasmengsel.
Dit mengsel mag je dan op de bodem gieten. Je kaastaart is klaar! Ze moet nu nog een paar uurtjes in de frigo om op te stijven.
Stap 3: de frambozencoulisse
Je plet de frambozen (of je stopt ze in een blender). Je smelt 4 gelatineblaadjes in een bodempje water en vervolgens giet je de gelatine bij de frambozen en meng je dit.
Dit frambozenmengsel kun je gieten over de kaastaart ALS de taart al een paar uurtjes in de frigo staat.

Deze cheesecake gaat niet in de oven. Ben je toch op zoek naar een ovenversie? Collegablogger Irene maakte deze lekkere cheesecake voor in de oven!
Meer zin in een aperitiefke in plaats van een dessertje? Probeer mijn Nacho’s a la Hard Rock Café!
Dat ziet er wel heerlijk uit zeg. Ik heb het zelf nog nooit gemaakt, maar dat is vast wel eens leuk om te doen voor een gelegenheid.
Mmm, ook echt een van mijn favorieten! Hij lijkt wat op die van Les Tartes de Françoise, en da’s echt de allerbeste, dus goed gedaan haha!
Deze ziet er overheerlijk uit hoor! Ik hou wel van cheesecake!
Hmm ziet er heerlijk uit!
Ah lief van het linkje! 🙂 Ik wou al zeggen dat ik zelf meer van de gebakken cheesecake ben maar deze lijkt me ook wel lekker voor in de zomer ofzo!
Maar of course! 🙂 Hij is echt wel heel lekker, vind ik persoonlijk!
Mmm, altijd lekker! In Nederland zouden we dit Monchoutaart of kwarktaart noemen.
Haja, hier is het kaastaart of dus cheesecake 😀