Mijn baan als coach

10 oktober 2020Tamara

Eindelijk kan ik het gaan vertellen: ik gaf mijn ontslag! Ik geef mijn baan als coach op en ik ga compleet iets anders doen! Ik ben al een tijdje aan het solliciteren en helaas greep ik er meestal gewoon net naast. Maar dit keer niet!

Loopbaanbegeleiding

Ik deed mijn job graag als sollicitatiecoach maar ik was toe aan iets anders, al een tijdje eigenlijk. De logische stap als sollicitatiecoach was naar het overheidsbedrijf VDAB en ik heb daar ook gesolliciteerd. Maar op een gegeven moment voelde dat niet meer goed en ik ben rond gaan kijken bij verschillende vacatures.

Toen volgde ik ook loopbaanbegeleiding want ik begon zelfs te twijfelen of de sociale sector nog wel mijn ding was. Misschien wilde ik wel een totaal andere richting uit? Misschien moest ik maar eens iets doen met met specifieke lerarenopleiding? Maar uit die loopbaanbegeleiding (die trouwens heel interessant was) bleek dat de sociale sector toch echt wel mijn ding is. Daarnaast waren er zeker ook nog andere dingen, zoals bijvoorbeeld verpleegkundige. En die job zou ik dus ook megahard zien zitten, hé. Maar weer 3 jaar achter de schoolbanken zonder inkomen en nog eens die onregelmatige uren? No, thanks.

Uit die loopbaanbegeleiding bleek dat ik vooral nood had aan uitdaging, kunnen verder groeien en leren. Contact met mensen is ook een belangrijke en ook het nuttige aspect: ik wil me nuttig voelen, ik wil een betekenisvolle job. En dat past inderdaad helemaal bij mij.

Webshop

Een tijdje geleden had ik een eigen webshop helemaal from scratch gemaakt. Ik verkocht er koffiemokken, omdat ikzelf heel erg verslaafd ben aan koffie en aan bijpassende, vrolijke koffiemokken. Ik wilde graag de wereld blij maken met vrolijke tassen, dat was althans mijn doel. Ik verkocht wel oké, maar op zich is daar eigenlijk niet zo’n markt voor, besef ik nu. Daarom ben ik ermee gestopt toen ik zwanger werd vorig jaar.

Maar wat deed ik het graag: Facebookcampagnes uitdenken, mooie foto’s maken en posten op Instagram, reclame maken, op beurzen staan, website maken en beheren, producten beheren, pakjes verzenden,… Mijn eigen zaakje hebben. Heerlijk.

Je zou kunnen zeggen dat die webshop op niets uitgedraaid is, objectief gezien. Het product was gewoon een beetje voor een erg beperkt publiek. Het is zelfs waar dat ik er op het einde nog aan heb moeten toesteken, ik denk niet dat ik winst heb gemaakt. Maar ik heb er veel van geleerd. En ik zou zelfs durven zeggen dat ik door die webshop een nieuwe kans heb gekregen…

Mix tussen management assistant en marketeer

Ik start midden december in een job als breed inzetbare assistent! En bij niemand minder dan mijn goede vriendin Raïs, die fotografe is bij Matters Photography en die al heel wat mooie foto’s voor mij heeft gemaakt, zoals de pregnancy shoot en de milestone shoot.

Deels sta ik in voor de agendaplanning, (eerste) klantencontact en organiseren van events. Ik ga haar websites bouwen en beheren, verantwoordelijke zijn rond sociale media, ideeën (helpen) uitwerken en realiseren, op beurzen staan, naambekendheid maken, enzovoort enzovoort. Raïs is zo’n creatieve geest die heel erg veel goeie ideeën heeft en ik vind het een eer dat ik in haar verhaal mag meestappen. Haar zaak is echt groeiende, dus het wordt top!

Ik ga dus werken voor een goede vriendin en deels heb ik daar wel schrik voor, want werken voor iemand is anders als je vrienden bent. Maar we hebben al afgesproken altijd goed te communiceren, zodat we weten waar we staan. Voor mij is zij tijdens het werk the boss, maar dan wel een lieve baas. En na het werk is zij nog steeds mijn goede vriendin.

In eerste instantie wou ik 4/5e gaan werken, maar het wordt toch een 3/5e functie, op aanvraag van mezelf. Dat pas beter bij mijn gezinssituatie, maar ik denk wel later voort te vloeien naar een 4/5e. Ik ben ook manlief dankbaar dat hij daar volledig achter staat dat ik graag ook thuis wil zijn bij Remus.

Ik heb er alvast keiveel zin in, al wil ik mijn huidig werk natuurlijk ook in schoonheid afronden.

Comments (28)

 • Flavie

  15 oktober 2020 at 11:22

  Veel succes met de nieuwe job!

  1. Tamara

   15 oktober 2020 at 13:39

   Dank je wel! 🙂

 • Alexandra

  12 oktober 2020 at 14:28

  Wat tof da tje zo je gevoel hebt gevolgd en een leuke nieuwe baan hebt gevonden! Ik hoop dat het je veel plezier gaat brengen! 🙂

  1. Tamara

   13 oktober 2020 at 13:13

   Dank je wel! 🙂

 • Anne

  12 oktober 2020 at 12:46

  Succes Tamara! Ik ben er zeker van dat je dat goed gaat doen 🙂 Hopelijk zal je veel plezier en voldoening uit je werk halen 🙂

  1. Tamara

   12 oktober 2020 at 13:08

   Dank je wel! <3

 • Audrey

  12 oktober 2020 at 08:07

  Wat een goed nieuws! Ik ben heel erg blij voor je. Het klinkt echt als een leuke afwisselende baan. Veel werkplezier alvast!

  1. Tamara

   12 oktober 2020 at 09:02

   Dank je wel! 🙂

 • Saskia

  11 oktober 2020 at 13:20

  Wat een spannende stap! Heel erg veel succes en plezier ermee… Fijn dat het ook zo te combineren valt en dat je degene al kent, dat scheelt denk ik een hoop. Vond de shoots van jullie trouwens prachtig <3

  1. Tamara

   11 oktober 2020 at 19:09

   Dank je wel! <3 Ja, ik zie er in feite wel naar uit. Dat ik ze ken, is inderdaad ook wel heel fijn. Ik denk dat we samen heel veel dingen gaan kunnen realiseren!

 • Ilona Wielinga

  11 oktober 2020 at 11:51

  Wat een mooie en leuke stap. Ik werk zelf als zelfstandig illustrator en animator (naast mijn studie) en vind het een onwijs leuk avontuur. Ik hoop dat het dit voor jou ook gaat zijn.

  1. Tamara

   11 oktober 2020 at 19:08

   Klinkt ook als een heel leuke job voor je! Ik ben al benieuwd naar je boek! Dank je wel!

 • Kelly

  11 oktober 2020 at 10:51

  Leuk, spannend! Komt wel helemaal goed denk ik en ik vermoed dat er ook wel nog een stukje sociaal zal inzitten, ik vind het wel nog betekenisvol klinken.
  Ik deed trouwens ooit ook loopbaanbegeleiding maar ik vond daar niets aan, die mens vertelde mij niets nieuws.

  1. Tamara

   11 oktober 2020 at 19:08

   Dank je wel! Ik vind het ergens ook wel betekenisvol, je maakt uiteindelijk mensen blij met foto’s. Ik ben dan niet de fotografe maar onrechtstreeks heb ik er wel mee te maken. Oh, jammer dat je weinig had aan loopbaanbegeleiding. Het hangt ook voor een groot stuk af van de mens die voor je zit, jammer genoeg. Ik had eerst een kennismakingsgesprek aangevraagd met een andere organisatie en ik vond dat echt niet interessant, en daarom koos ik voor een andere. Met die heb ik dan het traject gedaan en dat was heel leerrijk! Ik werk nu nog voor het bedrijf SBS SkillBuilderS die ook loopbaanbegeleiding aanbiedt, en dat zijn eigenlijk ook heel bekwame, goedopgeleide mensen.

 • Lesley

  10 oktober 2020 at 22:09

  Spannend! En ook best dapper dat je iets helemaal anders gaat doen. Ik hoor van veel mensen dat ze heel veel aan loopbaanbegeleiding hebben gehad, echt goed dat zoiets bestaat 🙂

  1. Tamara

   11 oktober 2020 at 10:50

   Ja, vind ik ook wel! Loopbaanbegeleiding is echt wel een grote meerwaarde. Ik heb nog even overwogen zelf loopbaanbegeleiding te geven, maar de maatregelen errond zijn veranderd dus heb ik het toch maar gelaten :p Dank je wel!

 • Silke

  10 oktober 2020 at 21:21

  Wauw, Tamara! Super! Moedig van je om die stap te zetten! De nieuwe job klinkt alvast heerlijk! Ik hoop dat je veel plezier vindt in je nieuwe uitdaging.

  1. Tamara

   11 oktober 2020 at 10:49

   Dank je wel! Ik hoop (en denk) het ook!

 • Sofie

  10 oktober 2020 at 20:30

  Oh wat een moedige stap! Dat is niet evident. Ik heb ook nood aan uitdaging en bijleren maar niet om te werken met mensen. Dat is mijn ding niet 🙂

  1. Tamara

   11 oktober 2020 at 10:49

   Ah ja, dat snap ik wel. Ik hou wel echt van sociaal contact en ook wel werken met mensen, maar iedereen is anders (gelukkig). Op zich werk ik dan wel weer heel graag zelfstandig.

 • Liene

  10 oktober 2020 at 19:59

  Moedige stap en leuke vooruitzichten, veel succes!

  1. Tamara

   11 oktober 2020 at 10:48

   Dank je wel! 🙂

 • Irene

  10 oktober 2020 at 16:57

  Zalig Tamara! Toch een vrij grote stap hé, een nieuwe job gaan doen maar het lijkt alsof het je goed gaat doen om iets anders te gaan doen. En zeker dat 3/5de, zalig! Klinkt als een fijne job ook. Veel plezier en succes alleszins!

  1. Tamara

   11 oktober 2020 at 10:48

   Ja, ik vind het ook best wel een grote stap maar het voelt goed aan. Dus ik moet het gewoon doen, denk ik! Ik vind het ook heel leuk om deeltijds te kunnen starten. De moederkoek in mij hecht daar veel belang aan, haha.

 • Giovanna Jansen

  10 oktober 2020 at 16:25

  Wat goed dat je je hart volgt en doet wat je leuk vindt. Je nieuwe baan klinkt als een super leuke uitdaging! Heel succes en plezier!

  1. Tamara

   11 oktober 2020 at 10:47

   Dank je wel! 🙂 Soms moet een mens eens springe, hé!

 • Moederschip

  10 oktober 2020 at 16:25

  Veel succes met de nieuwe job! De sociale sector is echt heavy, ik ben er nu 10 jaar aan de slag (verschillende jobs) en vraag me soms ook af of het wel 100% iets voor mij is. Het kan energie geven maar zéker ook vreten… misschien is loopbaanbegeleiding wel een goed idee 😉

  1. Tamara

   11 oktober 2020 at 10:46

   Loopbaanbegeleiding kan echt helpen, al is het maar om die bevestiging te krijgen dat je echt wel op je plaats zit. De sociale sector is sowieso best wel een heavy sector inderdaad, vind ik ook. Ze verwachten ook steeds meer van ons en zooooveel tijd gaat naar administratie, heel jammer!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Opvangplan: naar de onthaalmoeder of naar het kinderdagverblijf

5 oktober 2020

Next Post

Onze stijlvolle postermuur van Desenio + korting

13 oktober 2020