Eindelijk kan ik het gaan vertellen: ik gaf mijn ontslag! Ik geef mijn baan als coach op en ik ga compleet iets anders doen! Ik ben al een tijdje aan het solliciteren en helaas greep ik er meestal gewoon net naast. Maar dit keer niet!

Loopbaanbegeleiding

Ik deed mijn job graag als sollicitatiecoach maar ik was toe aan iets anders, al een tijdje eigenlijk. De logische stap als sollicitatiecoach was naar het overheidsbedrijf VDAB en ik heb daar ook gesolliciteerd. Maar op een gegeven moment voelde dat niet meer goed en ik ben rond gaan kijken bij verschillende vacatures.

Toen volgde ik ook loopbaanbegeleiding want ik begon zelfs te twijfelen of de sociale sector nog wel mijn ding was. Misschien wilde ik wel een totaal andere richting uit? Misschien moest ik maar eens iets doen met met specifieke lerarenopleiding? Maar uit die loopbaanbegeleiding (die trouwens heel interessant was) bleek dat de sociale sector toch echt wel mijn ding is. Daarnaast waren er zeker ook nog andere dingen, zoals bijvoorbeeld verpleegkundige. En die job zou ik dus ook megahard zien zitten, hé. Maar weer 3 jaar achter de schoolbanken zonder inkomen en nog eens die onregelmatige uren? No, thanks.

Uit die loopbaanbegeleiding bleek dat ik vooral nood had aan uitdaging, kunnen verder groeien en leren. Contact met mensen is ook een belangrijke en ook het nuttige aspect: ik wil me nuttig voelen, ik wil een betekenisvolle job. En dat past inderdaad helemaal bij mij.

Webshop

Een tijdje geleden had ik een eigen webshop helemaal from scratch gemaakt. Ik verkocht er koffiemokken, omdat ikzelf heel erg verslaafd ben aan koffie en aan bijpassende, vrolijke koffiemokken. Ik wilde graag de wereld blij maken met vrolijke tassen, dat was althans mijn doel. Ik verkocht wel oké, maar op zich is daar eigenlijk niet zo’n markt voor, besef ik nu. Daarom ben ik ermee gestopt toen ik zwanger werd vorig jaar.

Maar wat deed ik het graag: Facebookcampagnes uitdenken, mooie foto’s maken en posten op Instagram, reclame maken, op beurzen staan, website maken en beheren, producten beheren, pakjes verzenden,… Mijn eigen zaakje hebben. Heerlijk.

Je zou kunnen zeggen dat die webshop op niets uitgedraaid is, objectief gezien. Het product was gewoon een beetje voor een erg beperkt publiek. Het is zelfs waar dat ik er op het einde nog aan heb moeten toesteken, ik denk niet dat ik winst heb gemaakt. Maar ik heb er veel van geleerd. En ik zou zelfs durven zeggen dat ik door die webshop een nieuwe kans heb gekregen…

Mix tussen management assistant en marketeer

Ik start midden december in een job als breed inzetbare assistent! En bij niemand minder dan mijn goede vriendin Raïs, die fotografe is bij Matters Photography en die al heel wat mooie foto’s voor mij heeft gemaakt, zoals de pregnancy shoot en de milestone shoot.

Deels sta ik in voor de agendaplanning, (eerste) klantencontact en organiseren van events. Ik ga haar websites bouwen en beheren, verantwoordelijke zijn rond sociale media, ideeën (helpen) uitwerken en realiseren, op beurzen staan, naambekendheid maken, enzovoort enzovoort. Raïs is zo’n creatieve geest die heel erg veel goeie ideeën heeft en ik vind het een eer dat ik in haar verhaal mag meestappen. Haar zaak is echt groeiende, dus het wordt top!

Ik ga dus werken voor een goede vriendin en deels heb ik daar wel schrik voor, want werken voor iemand is anders als je vrienden bent. Maar we hebben al afgesproken altijd goed te communiceren, zodat we weten waar we staan. Voor mij is zij tijdens het werk the boss, maar dan wel een lieve baas. En na het werk is zij nog steeds mijn goede vriendin.

In eerste instantie wou ik 4/5e gaan werken, maar het wordt toch een 3/5e functie, op aanvraag van mezelf. Dat pas beter bij mijn gezinssituatie, maar ik denk wel later voort te vloeien naar een 4/5e. Ik ben ook manlief dankbaar dat hij daar volledig achter staat dat ik graag ook thuis wil zijn bij Remus.

Ik heb er alvast keiveel zin in, al wil ik mijn huidig werk natuurlijk ook in schoonheid afronden.