Ik heb de laatste tijd nood om het te hebben over de zaken die de laatste tijd fijn waren en die wat minder waren. Vandaar roep ik de YAYS & NAYS rubriek tot leven, een rubriek die ik niet wekelijks zal onderhouden (want wekelijks werkt gewoon niet voor mij), maar toch regelmatig op terug zal blikken.

Yays

 • Het liedje Follow You van Bring Me The Horizon vind ik zooooo goed!
 • Ik kreeg heerlijk ruikende bloemen van manlief voor Moederdag, inclusief een kaartje met ‘Bijna met twee, ge doet dat fantastisch’ erop. En een doosje pralines. YES.
 • Vandaag mag ik als zwangere gaan om mijn eerste Covid-19 vaccinatie en ik ben daar echt belachelijk blij mee. Hopelijk krijgt de mini ook nog wat antistoffen mee en is ze niet te veel beïnvloed van het vaccin.
 • De nesteldrang is hier dit keer the real deal (bij Remus was ze onbestaand) en ik heb de babykamer bijna helemaal op punt. Intussen is ze geschilderd, gedecoreerd en moet ik nu nog enkele details afwerken. Ik maak er binnenkort nog een aparte post over. Ook Remus’ kamer kreeg een upgrade, natuurlijk.
 • Remus wordt zo groot! Ik scrolde onlangs door foto’s van een jaar geleden en ik kan niet geloven dat mijn baby er al niet meer is. Heerlijk om hem bezig op de glijbaan te zien of met zijn boekjes.
yays en nays - boekjes lezen
yays en nays - boekjes lezen
yays en nays - boekjes lezen
 • Natuurlijk brengt dat kleine meisje in mijn buik ook veel plezier. Ze begint weinig plaats te hebben, waardoor ze redelijk zichtbaar en hard voelbaar is. Maar ik vind dit zo’n uniek gevoel, dat zal hetgeen zijn dat ik het meest zal missen na de bevalling.
 • De laatste tijd heel erg veel Netflix, waar ik de ene serie na de andere erdoor jaag. Ik keek Virgin River volledig en nu ben ik aan seizoen 3 van Grace and Frankie. Daarna wordt het Ginny and Georgia. Oh, en het nieuwe seizoen van Lucifer natuurlijk.
 • Bij Mamabaas kreeg ik een rubriekje om mijn mama-artikels ook daar te publiceren, erg leuk! Het zijn dezelfde artikels die je hier ook vindt, maar ik vind het leuk om dus een mama van Mamabaas te zijn.
 • Ik deed wat moeite met mijn crappy camera en Lightroom / Photoshop skills en maakte een paar zwangerschapsfoto’s, waar ik best wel blij mee ben.
zwangerschapsshoot
 • Nu denk ik eraan om zelfstandig freelancer te worden: een combinatie van websites bouwen met copywriting erbij. Ik weet dat ik het kan, ik ben er ook goed in. Maar toch weet ik niet zeker of dit de juiste stap is, omdat er toch ook al behoorlijk veel overaanbod is van freelancers. En toch. Toch zou het perfect zijn. Iets van mij.
 • Een heel fijn contact met bloggers, wat een gezellige community is dat toch! Ik heb altijd zoveel aan de gesprekken met Sas, Irene, Robin en Anne. Ook Talitha en Sanne hebben mij goed geholpen op werkvlak, waarvoor eeuwig dank!
 • We hebben een BAD gekocht! Ik ben geen bad-mens maar om de een of andere reden verlang ik al een tijdje naar een deugddoend badje, zo eentje met een boekske, wijntje en kaarsjes. En eind mei ga ik eindelijk kunnen badderen, hoera! Ook leuk voor de kindjes. Eindelijk geen getsjool meer met een peuterbad onder de douche.
badje

Nays

 • Het besef dat Remus leeft in zijn eigen wereldje en daarbij toch een beetje anders is, vind ik best even slikken. Ik merk dat ik verlang naar die extra connectie via taal. Het komt wel, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet naar verlang.
 • Na een turbulente periode waar ik onverwachts meer dan drie maanden voor het eerst aan de slag ging als leerkracht secundair onderwijs (met bolle buik) heb ik mijn uitkeringsaanvraag ingediend en heb ik geen idee of ik het goedgekeurd zal worden en ik een inkomen heb.
voor de klas
 • Zo zot zot zot moe. Ik heb een vol hoofd en een lichaam die niet mee wil en ik vind dat zo frustrerend, haha. Ik moet echt gewoon luisteren naar mijn lichaam en mijn hoofd op pauze zetten. Maar ik vind dat best moeilijk, want ik heb zoveel plannen die ik wil uitvoeren! Maar oké, niets is eigenlijk dringend.
 • De laatste tijd ben ik af en toe wel een beetje paniekerig als ik me afvraag hoe ik dat in hemelsnaam zal bolwerken met twee koters, in plaats van één. Vrienden die verkondigen dat twee kinderen wel echt héél druk is, helpen ook niet.
 • Ik heb duust zwangerschapskleedjes en ik heb er nog geen enkele kunnen aandoen, want wat is dit met dit stinky weer dit jaar? Hallo, weergoden? We zijn mei!
 • Ik blijf het moeilijk hebben met de (versoepeling van de) coronamaatregelen. Zo skipten we een bezoekje bij de beide kanten van onze familie voor Moederdag en ik voel me daar best schuldig over, maar ik wil geen risico nemen in de laatste maand van mijn zwangerschap. Maar ik vind het wel moeilijk.
 • Nu ik geen werk heb, heb ik meer tijd om na te denken en merk ik dat bepaalde zaken me best wel zuur opbreken. Ik denk de laatste tijd wel vaker aan verloren gegane vriendschappen en daar rouw ik wel een beetje over. Nochtans is het al meer dan 5 jaar geleden, hormonen misschien?
vriendschap
Quote door Jeannette Walls, foto door IG | Sentiments
 • Remus krijgt zijn laatste kiezen, uiteraard twee tegelijk en is al weken aan het afzien ervan. De eerste is eruit, de tweede is duidelijk onderweg. Hopelijk kan hij even op adem komen vooral de laatste twee kiezen erdoor komen. Anders wordt het even tanden bijten (pun intended).
yays en nays

Heb jij ook yays en nays deze week? Wat was jouw laatste YAY momentje?