Yays en nays #1

12 mei 2021Tamara

Ik heb de laatste tijd nood om het te hebben over de zaken die de laatste tijd fijn waren en die wat minder waren. Vandaar roep ik de YAYS & NAYS rubriek tot leven, een rubriek die ik niet wekelijks zal onderhouden (want wekelijks werkt gewoon niet voor mij), maar toch regelmatig op terug zal blikken.

Yays

 • Het liedje Follow You van Bring Me The Horizon vind ik zooooo goed!
 • Ik kreeg heerlijk ruikende bloemen van manlief voor Moederdag, inclusief een kaartje met ‘Bijna met twee, ge doet dat fantastisch’ erop. En een doosje pralines. YES.
 • Vandaag mag ik als zwangere gaan om mijn eerste Covid-19 vaccinatie en ik ben daar echt belachelijk blij mee. Hopelijk krijgt de mini ook nog wat antistoffen mee en is ze niet te veel beïnvloed van het vaccin.
 • De nesteldrang is hier dit keer the real deal (bij Remus was ze onbestaand) en ik heb de babykamer bijna helemaal op punt. Intussen is ze geschilderd, gedecoreerd en moet ik nu nog enkele details afwerken. Ik maak er binnenkort nog een aparte post over. Ook Remus’ kamer kreeg een upgrade, natuurlijk.
 • Remus wordt zo groot! Ik scrolde onlangs door foto’s van een jaar geleden en ik kan niet geloven dat mijn baby er al niet meer is. Heerlijk om hem bezig op de glijbaan te zien of met zijn boekjes.
yays en nays - boekjes lezen
yays en nays - boekjes lezen
yays en nays - boekjes lezen
 • Natuurlijk brengt dat kleine meisje in mijn buik ook veel plezier. Ze begint weinig plaats te hebben, waardoor ze redelijk zichtbaar en hard voelbaar is. Maar ik vind dit zo’n uniek gevoel, dat zal hetgeen zijn dat ik het meest zal missen na de bevalling.
 • De laatste tijd heel erg veel Netflix, waar ik de ene serie na de andere erdoor jaag. Ik keek Virgin River volledig en nu ben ik aan seizoen 3 van Grace and Frankie. Daarna wordt het Ginny and Georgia. Oh, en het nieuwe seizoen van Lucifer natuurlijk.
 • Bij Mamabaas kreeg ik een rubriekje om mijn mama-artikels ook daar te publiceren, erg leuk! Het zijn dezelfde artikels die je hier ook vindt, maar ik vind het leuk om dus een mama van Mamabaas te zijn.
 • Ik deed wat moeite met mijn crappy camera en Lightroom / Photoshop skills en maakte een paar zwangerschapsfoto’s, waar ik best wel blij mee ben.
zwangerschapsshoot
 • Nu denk ik eraan om zelfstandig freelancer te worden: een combinatie van websites bouwen met copywriting erbij. Ik weet dat ik het kan, ik ben er ook goed in. Maar toch weet ik niet zeker of dit de juiste stap is, omdat er toch ook al behoorlijk veel overaanbod is van freelancers. En toch. Toch zou het perfect zijn. Iets van mij.
 • Een heel fijn contact met bloggers, wat een gezellige community is dat toch! Ik heb altijd zoveel aan de gesprekken met Sas, Irene, Robin en Anne. Ook Talitha en Sanne hebben mij goed geholpen op werkvlak, waarvoor eeuwig dank!
 • We hebben een BAD gekocht! Ik ben geen bad-mens maar om de een of andere reden verlang ik al een tijdje naar een deugddoend badje, zo eentje met een boekske, wijntje en kaarsjes. En eind mei ga ik eindelijk kunnen badderen, hoera! Ook leuk voor de kindjes. Eindelijk geen getsjool meer met een peuterbad onder de douche.
badje

Nays

 • Het besef dat Remus leeft in zijn eigen wereldje en daarbij toch een beetje anders is, vind ik best even slikken. Ik merk dat ik verlang naar die extra connectie via taal. Het komt wel, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet naar verlang.
 • Na een turbulente periode waar ik onverwachts meer dan drie maanden voor het eerst aan de slag ging als leerkracht secundair onderwijs (met bolle buik) heb ik mijn uitkeringsaanvraag ingediend en heb ik geen idee of ik het goedgekeurd zal worden en ik een inkomen heb.
voor de klas
 • Zo zot zot zot moe. Ik heb een vol hoofd en een lichaam die niet mee wil en ik vind dat zo frustrerend, haha. Ik moet echt gewoon luisteren naar mijn lichaam en mijn hoofd op pauze zetten. Maar ik vind dat best moeilijk, want ik heb zoveel plannen die ik wil uitvoeren! Maar oké, niets is eigenlijk dringend.
 • De laatste tijd ben ik af en toe wel een beetje paniekerig als ik me afvraag hoe ik dat in hemelsnaam zal bolwerken met twee koters, in plaats van één. Vrienden die verkondigen dat twee kinderen wel echt héél druk is, helpen ook niet.
 • Ik heb duust zwangerschapskleedjes en ik heb er nog geen enkele kunnen aandoen, want wat is dit met dit stinky weer dit jaar? Hallo, weergoden? We zijn mei!
 • Ik blijf het moeilijk hebben met de (versoepeling van de) coronamaatregelen. Zo skipten we een bezoekje bij de beide kanten van onze familie voor Moederdag en ik voel me daar best schuldig over, maar ik wil geen risico nemen in de laatste maand van mijn zwangerschap. Maar ik vind het wel moeilijk.
 • Nu ik geen werk heb, heb ik meer tijd om na te denken en merk ik dat bepaalde zaken me best wel zuur opbreken. Ik denk de laatste tijd wel vaker aan verloren gegane vriendschappen en daar rouw ik wel een beetje over. Nochtans is het al meer dan 5 jaar geleden, hormonen misschien?
vriendschap
Quote door Jeannette Walls, foto door IG | Sentiments
 • Remus krijgt zijn laatste kiezen, uiteraard twee tegelijk en is al weken aan het afzien ervan. De eerste is eruit, de tweede is duidelijk onderweg. Hopelijk kan hij even op adem komen vooral de laatste twee kiezen erdoor komen. Anders wordt het even tanden bijten (pun intended).
yays en nays

Heb jij ook yays en nays deze week? Wat was jouw laatste YAY momentje?

Comments (26)

 • Anne

  22 mei 2021 at 19:53

  Wat een mooie foto Tamara! Echt een foto om trots op te zijn, net zoals je trots mag zijn op jezelf 🙂
  En wat ben ik blij dat ik in je YAY-lijstje sta <3
  Ik moet zeggen: toen mijn kinderen zo ongeveer 7 en 5 jaar waren, vond ik het wat makkelijker worden 😉 Het komt dus wel eens, ooit 😀 Misschien wel eerder bij jou, misschien had ik wel vréselijke kinderen! (not, haha) Het is met ups en downs, en de mooie momenten compenseren de ellendige momenten.
  Ik wens je veel moed toe in de weg die voor je ligt met kleine Remus. Het komt goed, zo lang je maar vindt wat hem gelukkig maakt, of houdt.
  En dat de zon snel moge schijnen, verdoeme! 🙂

  1. Tamara

   23 mei 2021 at 14:16

   Dank je wel! Ik vind het op zich nu niet zoooo moeilijk met kinderen, maar het laatste jaar was toch wel extra pittig met alles dat erbij komt. Er kwam veel op me af en dan nog inderdaad mijn zorgen over Remus, de geboorte van de mini,… Maar op zich lukt het wel, de ene dag natuurlijk beter dan de andere. Het is vooral spannend afwachten nu allemaal. 🙂 Ik verlang wel dat ze wat ouder zijn, zodat we wat meer kunnen gaan doen en ze wat zelfstandiger zijn.

   1. Anne

    25 mei 2021 at 13:57

    Ik vond vooral de periode van de peuter- en kleuterpuberteit de lastigste. Brrrrr. Eerste de oudste, en dan de jongste.

 • Lesley

  18 mei 2021 at 10:32

  Heel schone foto! En amai, ik kan geloven dat je uitkijkt naar een bad. Dat heeft mij tijdens corona echt sane gehouden haha (en dat was te zien aan de waterfactuur, whoeps).

  1. Tamara

   18 mei 2021 at 12:21

   Dank je wel! En haha, als het dat maar is! Ik zou daar dan ook wel niet achter kijken, hoor! 🙂 Sanity is belangrijk!

 • Giovanna Jansen

  17 mei 2021 at 14:14

  Mooie rubriek. Wat fijn dat je vandaag gevaccineerd wordt. En wat een prachtige zwangere foto van je!

  1. Tamara

   18 mei 2021 at 10:00

   Oh, dank je wel!! 🙂

 • Saskia

  16 mei 2021 at 13:09

  Mooie rubriek dit, met plezier gelezen. En heel open en eerlijk: het leven bestaat nu eenmaal uit ups & downs, hoe vervelden soms ook.
  Mooie foto hoor van je bolle buik <3 En wat een fijne YAYS. Dat bad ziet er echt heerlijk uit. Wij hebben nu een ton (van de IKEA) speciaal voor badderen. Maar deze Augustus krijgen we een nieuwe badkamer en gaan we een nieuw uitklapbaar bad aanschaffen, Noa vind het ZO heerlijk in bad elke keer.

  Awww. En dat makt dan weer blij he, dat ik in het YAY lijstje sta. Ik vind het contact echt super fijn <3 En echt ZO jammer dat je over de grens woont… Anders had ik zeker eens op bezoek gekomen. Maby in de toekomst…

  En de NAYS. Ik snap zeker dat je moet bent het is ook niet niks he; uitkering aanvragen, zwanger van nr 2, Remus met een soort van ' etiket' en dan ook nog je partner en jezelf… Probeer toch te ontspannen en juist uit te vinden wat je de aankomende tijd wilt gaan doen. En geniet van de hummel in en buiten je buik 😉 Ennnnn you know je kan me altijd appen he (reageer soms wat traag met meneertje die hier rondhuppelt maar reageer altijd.) Knuffel!

  1. Saskia

   16 mei 2021 at 13:10

   PS: Voel je niet schuldig he, over het missen van je Moederdag bezoekjes. We leven in een rare wereld en de gezondheid van jezelf en je gezinnetje gaat voorop <3

   1. Tamara

    17 mei 2021 at 12:54

    Ooooh ja, Remus vindt het bad ook echt geweldig! In ons vorig huis hadden we een bad en hij zal het zo leuk vinden om opnieuw een badje te hebben. En onze kleine baby ook, dus vandaar toch de keuze voor een bad.
    En ik ben echt blij met ons contact! Wie weet, als alles weer wat normaler is dat we elkaar eens kunnen zien! 🙂 Ben ook wel heel benieuwd om Noa eens te ontmoeten dan!
    De NAYS vallen op zich wel mee, de ene dag is het natuurlijk lastiger dan de andere. Ik ben gelukkig best wel positief ingesteld. Zal al veel schelen als ik weer wat meer energie heb, bijna! 🙂
    <3!

 • Zo simpel is dan geluk

  15 mei 2021 at 18:59

  De zwangerschapsfoto is echt prachtig!
  Fijn ook om te lezen dat je zulk leuk contact hebt met andere bloggers.

  1. Tamara

   17 mei 2021 at 12:51

   Dank je wel! 🙂

 • Irene

  13 mei 2021 at 14:04

  Zalige foto inderdaad! En ook ik ben curieus naar de babykamer. Als je graag wil freelancen, doen zou ik zeggen. Er zijn er inderdaad al veel maar eentje kan er nog wel bij eh 😉 en dat is tegenwoordig ook meer nodig denk ik. Je zorgen om de drukte met een baby er bij snap ik! Dat houdt mij deels ook tegen (nu ja, niet dat het al tijd is voor een tweede maar ik denk er wel soms over na). Wij zijn net begonnen aan Outlander op Netflix.
  En dat weer! OMG! Ik ben dat nog meer moe dan corona.

  1. Tamara

   14 mei 2021 at 13:58

   Merci! En ja, ivm freelancen, ik ben mij echt aan het voorbereiden en alles aan het bekijken. Lijkt me wel erg leuk om zo mijn eigen tijd wat te kunnen gaan indelen. Oh ja, Outlander leek me ook wel nog iets! Er zijn zoveel goeie series, hé!

 • Wendy

  13 mei 2021 at 07:32

  Mooie zwangerschapsfoto! :O
  Ik heb mezelf halverwege april één maandje Netflix gegund, dus ik ga daar nog een paar dagen van genieten. 😀 Yay! Ben ook heel moe en gespannen de laatste tijd, en ik had deze vorm van escapisme echt even nodig. Maar ik ben pas begonnen als freelancer en als ik niet uitkijk, hang ik rustig drie uur per dag op Netflix. :O Zonde van de tijd. Dus in plaats van mijn zelfdiscipline zwáár op de proef te stellen, kies ik voor één maandje zwáár zondigen en dan weer minstens een half jaar zonder Netflix.

  1. Tamara

   14 mei 2021 at 13:56

   Oh dank je wel! En wat een goed idee om je Netflix tijd zo te reduceren! Gewoon effe alles in 1 keertje en dan weer vollebak andere dingen doen. Zalig!

 • elisemayanne

  12 mei 2021 at 21:26

  Wat een prachtige foto! Wat ben je mooi zwanger. Hopelijk kan je wat rust pakken en meer balans vinden. Een serie die ik heel graag kijk is the handsmaid tale. Het is niet op Netflix maar zeker een aanrader.

  1. Tamara

   12 mei 2021 at 22:02

   Oooh, dank je wel! Wat een lief complimentje 🙂
   Ik keek ook The Handmaid’s Tale! Ik moet wel nog het laatste seizoen (4) eens bemachtigen, ik ben benieuwd!

 • Robin Schrijvers

  12 mei 2021 at 13:31

  hahahaha, tanden bijten! My kind of humor :p kuddos!

  Ik ben alvast fan van het rubriek 😀 Mooie, pure foto ook idd. Héél erg uniek zo ne kleine in uw buik voelen 🙂 Da’s wel iets waar ik naar uitkijk bij Ellen ooit :p

  En ja f*ck het weer basically :p ik snap er ook niks van en wordt soms ook best depressief van al het grijs gedoe buiten.

  1. Tamara

   12 mei 2021 at 13:34

   Echt hé, dat weer is echt te slecht voor de tijd van het jaar! En vorig jaar waren we dan nog zo verwend door dat goeie weer! En thanks voor het complimentje 😀

 • Samaja

  12 mei 2021 at 11:53

  Ik deel je mening over de Coronatoestanden, maar dat wist je inmiddels wel al :-). Rouwen om vriendschappen, het overkomt me ook hoor en het is allesbehalve gemakkelijk, al zeker niet als je hormonen het overnemen. Courage!

  1. Tamara

   12 mei 2021 at 13:33

   Dank je wel! 🙂

 • Moederschip

  12 mei 2021 at 10:32

  Fijn dat ik op werkvlak toch íets kon betekenen. En hell yeah twee kinderen is superdruk, maar zo ongeveer na een jaar of twee begint dat te lonen want dan entertainen ze elkaar. Dus effe doorbijten haha 😀

  1. Tamara

   12 mei 2021 at 13:32

   Hahaha ahhh great, ik had een paar dagen geleden bijna een paniekaanval over hoe ik het in hemelsnaam met twee koters ga bolwerken. Maar intussen ben ik alweer kalm en laat ik het op mij afkomen. Komt goed :p Effe doorbijten inderdaad!

 • Audrey

  12 mei 2021 at 10:22

  Ooo, mooi die foto! Ben benieuwd naar de kinderkamer-update straks. Enne: veel sterkte met de zware laatste loodjes en je vermoeidheid <3

  1. Tamara

   12 mei 2021 at 13:32

   Dank je wel! Het scheelt al nu ik niet meer werk, al zoek ik wel nog naar iets anders. 🙂 Merci!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Ondergoed dat zowel mooi als comfortabel is

7 mei 2021

Next Post

Lekkere cheesecake die gemakkelijk te maken is

18 mei 2021